Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί ψάχνετε μετά μανίας μόνο αν έχει κάτι στραβό η προσπάθεια και δε ψάχνετε και τα σωστά – που 10 τυπογράφοι μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν καταλάβει ... συνεχίζω ωστόσο να απαντώ ...
*** Με μια "αστραπιαία ματιά"
>>> προσωπικά αν θέλω να έχω άποψη για κάτι δε ρίχνω αστραπιαίες ματιές ... το μελετώ λίγο πιο προσεκτικά
*** Το printmaster δεν είναι σημείο αναφοράς (όπως χρησός οδηγός), αλλά προφανώς βαθμολογεί και κατευθύνει άμεσα συγκεκριμένους επιχηρηματίες/τυπογράφους;
>>> κατευθύνει ??? ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση
*** Η βαθμολογία είναι του χρήστη ή κοινοποιήτε;
>>> περισσότερα στο
http://www.printmasters.gr/grading *** Αλλά αν εγώ είμαι χάλιας τυπογράφος / γραφίστας και έχω χώμα τιμές, σημαίνει ότι απλά έχω και ανάλογους πελάτες που εξυπηρετούνται από αυτό το deal και είναι ικανοποιημένοι.
Πως αυτό θα βαθμολογηθεί, με βάση πιο παράδειγμα... δεν είναι κακό να είσαι χάλιας, απλά δουλέυεις άλλο target group. Τι θα γίνει αν με βαθμολογήσουν high πελάτες που απλά θέλουν ανάλογου επιπέδου τυπογράφο; Και αντίστροφα.
>>> Αν είσαι χάλιας και το γνωρίζεις τότε δε θα μπεις στο printmasters ... θα κρατήσεις τους χάλια πελάτες σου και θα συνεχίσεις ... αν είσαι χάλιας και ΔΕΝ το γνωρίζεις, τότε κακό του κεφαλιού σου
*** Και γιατί να μην έχουν τμήμα σχεδιασμού;
>>> απλά, γιατί πολλοί γραφίστες μου είπαν ότι δεν είναι θεμιτό ... γιατί ενώ δίνουν δουλειές σε τυπογραφεία, δεν είναι σωστό τα τυπογραφεία να παίρνουν τις δικές τους ... απορώ για το ερώτημα ???
*** Και αφού τα κριτήρια μπήκαν:
1. ΓΝΩΣΕΙΣ - νέοι που μόλις ξεκινάτε, τώρα ξέρετε που ΔΕΝ πρεπει να ξεκινήσετε!
2. ΕΜΠΕΙΡΙΑ - νέοι πάρτε το χαμπάρι ... εδώ είναι loby ανωτέρων.
3. ΕΞΩΠΛΙΣΜΟ - Αρτιο.. και μόνο;! με τις σαβούρες μου δεν περνάω; Πόσα να σκάσω ακόμα... στην κρίση; στο 1 εκατομήριο είναι άρτιο;
>>> τα παραπάνω δεν είναι κριτήρια για να γίνει ένα τυπογραφείο μέλος του printmasters … είναι κριτήρια για να μπορεί να ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ κάθε επιχείρηση, σε οποιονδήποτε κλάδο, σε όποιο μέρος του κόσμου
*** Και αν δυσφημιστό από κανένα ατυχές γεγονός πως αυτό αποζημιώνεται;
>>> όπως αποζημιώνεσαι στην πραγματικότητα ... πολλά τυπογραφεία έχουν χάσει πελάτες – ή παραλίγο να χάσουν πελάτες – από μια στραβή ... εξ ορισμού το ατυχές είναι και το στατιστικά περιορισμένο ... το ατυχές είναι ένα ανεπιθύμητο περιστατικό ανάμεσα σε ΠΟΛΛΑ περισσότερα θετικά ... αν τώρα έχεις πολλές ατυχίες μαζεμένες, μάλλον δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς
*** Και αν έχετε στη κατοχή σας ηλεκτρονικούς φακέλους, υπάρχει κάποιος σημβολαιογράφος για κάθε ανάθεση των προσφορών που να εγκυάται τον διαγωνισμό;
Περι διαγωνισμών πρόκειται;
Το print master είναι κάποια επιτροπή ανταγωνισμού; Πωλητής; που διαχωρίζει ποιούς;
>>> το printmasters ΔΕΝ αναθέτει σε κανέναν ... ΜΟΝΟ ο πελάτης εντύπου που έχει συντάξει το αίτημα προσφοράς αναθέτει γιατί ΜΟΝΟ αυτός βλέπει τις προσφορές που έχουν κάνει τα τυπογραφεία για το αίτημα του
*** Πολλά μου ήρθαν στο κεφάλι, και έχω χαοθεί. Ευχομαι όποιος κάνει οτιδήποτε εκει έξω να το σκεφτεί σοβαρά τη κάνει (ειδικά εάν παίζει με τα κορμιά των άλλων & ανέξοδα).
Να μας βγει σε καλό και να μην είναι άλλη μια μαχαιριά στο κλάδο. Καλή τύχη!
Αυτή είναι η άποψη μου έως τώρα με κάθε νόμιμη & προσωπική επιφύλαξη!
Ποιος ξέρει μπορεί να είναι και για καλό.
>>> το παραπάνω το θεωρώ λίγο υπερβολικό ... δεν ανακαλύψαμε την ατομική ενέργεια για να ανησυχείς αν θα τη χρησιμοποιήσουμε θεμιτά ... είναι άλλο ένα εμπορικό εργαλείο που θα δοκιμαστεί στις συνθήκες τις αγοράς ... και το σημαντικό: ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ... ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές που είδαν ότι ίσως ωφεληθούν ...
Πάντως, από αυτή την ανάρτηση εδώ μέσα περίμενα άλλα ... στο τέλος μένω με τις απορίες*:
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ???
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ???
* Επειδή ΘΕΛΩ να μείνω με τις απορίες, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ να μου τις λύσετε.
Ευχαριστώ για τις ευχές