ΠΡΙΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ !

Adobe InDesign, Photoshop, Illustrator, Quark Xpress, Corel Draw, PhotoPaint, Corel Painter κ.λπ

ΠΡΙΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ !

Δημοσίευσηαπό Themistoklick » 17.05.06, 1:14 pm

Αγαπητά μέλη,
μερικές συμβουλές για την καλύτερη ροή της θεματικής ενότητας αυτής.

:add Αναζήτηση
Πριν ρωτήσετε κάτι στο φόρουμ, καλό είναι να κάνετε μια αναζήτηση σε παρόμοιο thread μήπως και έχει απαντηθεί στο παρελθόν. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης του φόρουμ με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά.

:add Επαρκής Περιγραφή
Για να βοηθήσετε τα μέλη να σας απαντήσουν συντομότερα και ορθότερα, να μην ξεχνάτε να αναφέρεται:

α) Το λειτουργικό σας σύστημα (πχ Windows XP Pro, MacOs 10)
β) Τις εκδόσεις των προγραμμάτων που παρουσιάζεται το πρόβλημα (πχ Adobe Illustrator CS1 CE, version 10.0.1).
γ) Το είδος αρχείων στα οποία εμφανίζεται το πρόβλημα (πχ κατά την εξαγωγή σε EPS)
δ) αν εμπλέκονται συσκευές, αναφέρεται το μοντέλο και τον κατασκευαστή

:add Σαφήνεια
Προσπαθείτε να είσαι όσο το δυνατόν πιο σαφείς και πιο περιγραφικοί στο πρόβλημά σας. Όσο πιο πολλές λεπτομέρειες παρέχεται τόσο καλύτερη εκτίμηση μπορεί να γίνει. Αν δεν είναι εύκολο να περιγράψετε το πρόβλημα, μην ντραπείτε να χρησιμοποιήσετε δικά σας λόγια ή ακόμη και να δείξετε screenshot ή να ανεβάσετε κάπου το προβληματικό αρχείο για να το δει κάποιος.

:add Σωστοί τίτλοι
Χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ τίτλους στα θέματα που δημοσιεύεται οι οποίοι να διευκολύνουν μελλοντικά και τα υπόλοιπα μέλη να ανατρέξουν και να διαβάσουν πιθανές λύσεις στο ίδιο πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείται τίτλους του τύπου "ΒΟΗΘΕΙΑ", "ΕΠΕΙΓΟΝ" κλπ γιατί αυτό είναι αυτονόητο και δεν βοηθά στην αρχειοθέτηση των απαντήσεων.

:add Όχι pm και emails
Αποφεύγεται να ρωτάτε "προσωπικά" τους διαχειριστές του φόρουμ για τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσατε σε κάποιο πρόγραμμα ή σε κάποια ροή εργασίας. Δεν έχουν πρόβλημα να σας απαντήσουν αλλά στερείται την όποια απάντηση από την κοινότητα. Τέλος, κινδυνεύετε να λάβετε ελλιπή ή λανθασμένη απάντηση. Καλύτερα απάντηση από πολλούς και κατά μια έννοια πιο διασταυρωμένη παρά από έναν.

:add Υπομονή
Μερικές λύσεις δεν είναι εύκολες, χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Μπορεί να αργήσει κάποιος να σας απαντήσει, αλλά πάντα υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν διαβάσει το πρόβλημα ή την απορία σας. Οπότε δεν χρειάζεται να ανοίξετε ξανά ένα thread για να το προσέξει κάποιος.

Ευχαριστώ.
Φιλικά Θεμιστοκλής
Άβαταρ μέλους
Themistoklick
Master Member
 
Posts: 5292
Εγγραφή: 05.04.04, 1:28 pm

Επιστροφή στο I.III Δημιουργικό λογισμικό

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron