υπαρχει λυση??

Συζητήσεις για θέματα σχεδίασης, οπτ. επικοινωνίας, εφαρμ. τεχνών και διαφήμισης

υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 10:58 am

καλησπερα σας. εχω 2 προβληματακια. καταρχας γενικα ειπα να ασχοληθω και εγω λιγο με τις γραφικες τεχνες οχι καθαρα σαν επαγγελματιας απλα μου αρεσει αυτο που κανω. ομως εχω ενα προβλημα το οποιο δεν γνωριζω απο τι προερχεται. οταν φτιαχνω μια εικονα στο photoshop η οποια εχει χρωματα και τα λοιπα οταν την κανω save την βλεπω μια χαρα στο psd αρχειο μου. βαζω και αναλυση 300 η και παραπανω και ολα μια χαρα. οταν ομως την κανω jpg η pdf η οτιδηποτε αλλο τελος παντων και πατησω preview η εικονα φαινεται λες και την εχει πατησει τρενο. η αναλυση ειναι χαλια ειναι απαισια.στο 100%. δεν μπορω να καταλαβωτι κανω λαθος ενω στο psd τα βλεπω ολα μια χαρα στο 100% στο 200 και μεχρι το 300 μετα χαλαει. Μηπως κανω κατι λαθος στο κλησιμο αρχειου,στο save?
το 2ο προβλημα μου ειναι οτι σε μερικουσ υπολογιστες ενω παλι βλεπω τα χρωματα μου μια χαρα σε psd οταν κανω save σε jpg η σε png η σε κατι αλλο,τα βλεπω αλλιως
τα χρωματα η ποιο ξεθωριασμενα η ποιο μαυρα απο οτι το εχω κανει. και ειδικα αν ανεβασω το σχεδιο στο facebook η σε καποιο αλλο site.δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο. αγορασα ενα laptop απλα για να παιζω ενα παιχνιδι που και που και να ασχολουμαι και με το photoshop και ανοιξα ενα JPg στο λαπτοπ το οποιο ειχα φτιαξει σε εναν αλλο υπολογιστη και ενω στον αλλο υπολογιστη φαινοντουσαν τα σκουρα σημεια εκει που τα ειχα βαλει και τα φωτεινα αντιστοιχα,mexri kai h analysh htan mia xara.μολισ το ανοιξα εδω ειχε ποιο φωτεινα χρωματα και ηταν αλλειωμενα.ειδικα οσες φωτογραφιες εχω ανεβασει σε site απο μερικους υπολογιστες φαινονται οκ και απο αλλους οχι. εχω γνωστους που δν εχουν και τους τρελλους υπολογιστες και ο δικος μου ειναι πολυ καλυτερος και την κανουν την δουλεια τουσ μια χαρα..εχω απογοητευτει γιατι αν φταιει το λαπτοπ κριμα τοσα λεφτα.και δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο.μηπως φταιει η καρτα γραφικων μ? ειναι η AMD RADEON HD 6650M up to 2806MB hyper memory. μεχρι και ολα τα γραφικα σε site και τετοια ακομα και στο vcdc τις φωτοστο background τις βλεπω χαλια αναλυση. ενω η οθονη μου ειναι 17,3HD +LED LCD.μηπως υπαρχουν καποιες ρυθμισεις? ειναι λιγο καπως το να φαινονται τα σχεδια σε ενανυπολογιστη μια χαρα και σε αλλον διαφορετικα. θα με βοηθησεται πολυ αν μου απαντησετε. ευχαριστω
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό unholy » 13.10.11, 11:21 am

Μπορεί να κάνεις λάθος στις ρυθμίσεις όταν αποθηκεύεις το αρχείο. Όσο για τη διαφορά από οθόνη σε οθόνη, είναι λογικό να υπάρχει, μια και δεν έχουν όλες οι οθόνες τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
unholy
Junior Member
 
Posts: 471
Εγγραφή: 22.05.07, 4:24 pm
Τοποθεσία: Γιάννενα

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 11:55 am

υπαρχει καποιος τροπος που μπορω να κανω σωστα την αποθηκευση? θα με βοηθουσε πολυ να μου πειτε εναν τροπο για αποθηκευση ωστε να μπορω να βαλω τις φωτογραφιες μου στο ιντερνετ χωρις να φαινοντε οτι νανε . και εναν τροπο αποθηκευσης για εκτυπωση,ξερω οτι στην εκτυπωση θα πρεπει να ειναι cmyκ αλλα και παλι εχω αυτο το θεμα. στην εκτυπωση cmyk τα κανω ολα σε rgb και μετα κανω αλλαγη προφιλ σε euro iso καπως ετσι λεγεται δν μπορω να θυμιθω τωρα πρεπει να ανοιξω το φωτοσοπ. ομως αν στειλω το psd σε καποιον αλλο δεν το ανοιγει φυσιολογικα αν δεν εχει και εκεινοσ αυτο το προφιλ. τι κλεισημο αρχειο να κανω ωστε να τα στελνω? . ειλικρινα θα με βοηθουσε πολυ. οσο για την οθονη μονο απο την δικη μου οθονη τα βλεπω χαλια και απο αλλες 2 απο πουθενα αλλου ... γιαυτο με προβληματιζει..
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 12:09 pm

επισησ αλλη μια μικρη ερωτηση....εφοσον απο οθονη σε οθονη διαφερουν ολα αυτα, αν εγω φτιαξω κατι στην δικη μου οθονη... και την στειλω σε καποιον αλλο που στην οθονη του θα το βλεπει διαφορετικα σε μορφη pdf η σε καποιο αλλο αρχειο προσ εκτυπωση και οχι σε psd, οταν θα το εκτυπωσει θα του εμφανιστει οπως φαινοταν σε εμενα που το πρωτοεφτιαξα η θα του εκτυπωθει οπως το βλεπει εκεινος στην δικη του οθονη? διοτι αν εγω το βλεπω καλα και εκεινος το βλεπει χαλια τι νοημα εχει? συγνωμη αν σας φαινοντε λιγο κουλα αυτα που ρωταω αλλα πραγματικα θελω help
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό ΚΛΗΜΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ » 13.10.11, 12:22 pm

Καλημέρα
απαντώ εντελώς καλοπροαίρετα.

1) Έχω 5 βασικές γνώσεις
2) Έχω αξιόπιστο εξοπλισμό
3) Καλιμπράρο την οθόνη μου
4) Σετάρω τα προγράμματα μου
5) Χρησιμοποιώ κάποια συγκεκριμένα χρωματικά προφίλ
6) Βουτάω στα βαθιά

και πριν απ' όλα αυτά υπάρχουν και άλλα.
Άβαταρ μέλους
ΚΛΗΜΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Old Member
 
Posts: 1402
Εγγραφή: 09.02.06, 8:53 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό spyros_1 » 13.10.11, 1:23 pm

Στο photoshop τα βλέπεις σωστά και στο preview (?) όχι? Ποιο preview? Των windows?
Αν τα αρχεία που φτιάχνεις είναι CMYK τότε το preview δε μπορεί να σου δείξει σωστά τα χρώματα...
Άβαταρ μέλους
spyros_1
Old Member
 
Posts: 1898
Εγγραφή: 17.12.06, 3:57 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό CristinaT » 13.10.11, 1:51 pm

Oι φωτογραφίες που προορίζονται για το internet πρέπει να είναι σε RGB.
Για να τυπώσεις, σε CMYK. (επιλέγεις: Image>Mode>RGB/CMYK)
Στη σκάλα RGB υπάρχει και η επιλογή "web safe colors" που μπορεί να σου περιορίσουν τις διαφοροποιήσεις από οθόνη σε οθόνη (τα χρησιμοποιείς όταν δημιουργείς πχ ένα γραμμικό, όχι σε φωτό)...
CristinaT
Member
 
Posts: 9
Εγγραφή: 06.10.11, 1:15 pm

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό theoasim » 13.10.11, 1:54 pm

CristinaT έγραψε:Oι φωτογραφίες που προορίζονται για το internet πρέπει να είναι σε RGB.
Για να τυπώσεις, σε CMYK. (επιλέγεις: Image>Mode>RGB/CMYK)
Στη σκάλα RGB υπάρχει και η επιλογή "web safe colors" που μπορεί να σου περιορίσουν τις διαφοροποιήσεις από οθόνη σε οθόνη (τα χρησιμοποιείς όταν δημιουργείς πχ ένα γραμμικό, όχι σε φωτό)...


Oι φωτογραφίες που προορίζονται για το internet πρέπει να είναι σε sRGB.
eArtboard blog | The Creative blog
theoasim
Master Member
 
Posts: 2828
Εγγραφή: 18.02.09, 2:46 pm
Τοποθεσία: Αίγιο

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 2:28 pm

εχω windows και οταν κανω save mia photo η σχεδιο απο το photoshop σε jpeg μολισ ανοικσω το arxeio Jpeg για να το δω, οτι εχω φτιαξει θα φαινεται η με ποιο φωτινα χρωματα η με ποιο σκοτεινα. και αν το ανεβασω στο ιντερνετ χαλαει και η αναλυση παρα πολυ σε σχεση με αυτο που βλεπω στο psd. το ξερω οτι οι φωτογραφιες για ιντερνετ ειναι σε rgb. και το cmyk ειναι για εκτυπωση. αυτο που θελω να μαθω ειναι γιατι συμβαινει αυτο?

εαν φτιαξω ενα σχεδιο τωρα στο photoshop και το κανω save σε jpeg η σε οτιδηποτε αλλο στην δικια μου οθονη δεν θα φαινεται ακριβωσ αυτο που εχω φτιαξει. αν το μεταφερω σε αλλο υπολογιστη θα φαινεται αλλιως..... δεν ξερω τι παιζει με το θεμα της οθονης .... και τα γραφικα στο ιντερνετ ειναι λες και ειναι χαλια αναλυση ολα... και ειναι καινουριο το λαπτοπ. ενω και το netbook που κανει 250 ευρο να παω να ανοιξω τωρα που το πηρα προπερσι τα γραφικα στο ιντερνετ φαινοντε κλασσης ανωτερα και δν μπορω να καταλαβω γιατι. ισως αν κατεβασω καποιους drivers να λυθει αυτο το προβλημα?
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 2:34 pm

ΚΛΗΜΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ έγραψε:Καλημέρα
απαντώ εντελώς καλοπροαίρετα.

1) Έχω 5 βασικές γνώσεις
2) Έχω αξιόπιστο εξοπλισμό
3) Καλιμπράρο την οθόνη μου
4) Σετάρω τα προγράμματα μου
5) Χρησιμοποιώ κάποια συγκεκριμένα χρωματικά προφίλ
6) Βουτάω στα βαθιά

και πριν απ' όλα αυτά υπάρχουν και άλλα.


εσυ πριν τα κανεις ολα αυτα τα ηξερες? τα εμαθες. ετσι και εγω θελω να τα μαθω και μπηκα εδω να ρωτησω γιατι υποτιθεται οτι εσεις τα ξερεται. το οτι δεν εχω macos δεν συμαινει οτι δν μπορω να κανω την δουλεια μου με windows.. το λαπτοπ που χρησιμοποιω σηκωνει πολυ βαρια παιχνιδια χωρις κανενα προβλημα που αλλοι υπολογιστες ποιο αξιοπιστοι δεν τα σηκωνουν και μπαταρουν σε καθε βημα. το λαπτοπ ειναι καινουριο και δεν το εχω πειραξει εκτος απο 2 παιχνιδια και 3 προγραμματα που εχω βαλει και δεν ξερω αν πρεπει να κανω καποια ρυθμιση. δεν μου καθετε το γεγονος οτι ειναι για πεταμα ενω εχει τοσα λεφτα και αλλοι που εχουν 500 ευρο τα γραφικα φαινοντε πενα.
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό theoasim » 13.10.11, 3:42 pm

Λεωνίδα μην αγχώνεσαι πολύ πιθανόν να έχει κολλήσει η κάρτα γραφικών σε άλλες ρυθμίσεις που θα έχουν κάνει τα παιχνίδια.
eArtboard blog | The Creative blog
theoasim
Master Member
 
Posts: 2828
Εγγραφή: 18.02.09, 2:46 pm
Τοποθεσία: Αίγιο

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό LEONIDAS30 » 13.10.11, 6:29 pm

ναι αλλα κατα τα αλλα κανεις δεν μου λεει τι να κανω και εγω δεν ξερω...
LEONIDAS30
Member
 
Posts: 6
Εγγραφή: 13.10.11, 10:29 am

Re: υπαρχει λυση??

Δημοσίευσηαπό theoasim » 13.10.11, 8:57 pm

Ναι, καταλαβαινω. Σου εχω στειλει email.
theoasim
Master Member
 
Posts: 2828
Εγγραφή: 18.02.09, 2:46 pm
Τοποθεσία: Αίγιο


Επιστροφή στο I.I Γραφιστική / Διαφήμιση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων