panevan said
Πώς το ξερεις αν ο σχεδιαστης αυτος δεν παρουσιασε εναν super wow φακελο
με καταπληκτικα προσχεδια και στο τέλος οι πελατες του διάλεξαν το χείριστο.
Αυτο συμβαινει σε ολους καθημερινα και τραβαμε τα μαλλια μας (οσοι εχουν)
Ενα στοιχείο που διακρίνει επίσης τον καλό γραφίστα απο τον άσχετο ή "κακό" γραφίστα είναι, να ξέρει να πουλάει την δουλειά του...
Ποσο μάλιστα οτάν αντιπροσωπεύει & μια εταιρία (μικρή ή μεγάλη). Η οποιά τον έχει προσλάβει (παντα βάση λογικής) σαν
Creative & του "χώνει" & καλά φράγκα...
Το penlix...
Αυτό που περιέγραψες (πολυ ωραία & παραστατικά παραπάνω) είναι αυτό που φαντάστηκα & εγώ για τις παύλες (μετά απο λίγη σκέψη) αλλα μέχρι εκεί πηγε & το μυαλό μου οσο & αν το ζόρισα να μεταφράσει κατι παραπάνω...
Η αποψη μου παραμένει η ίδια (κατόπι & της παρέμβασης του penlix) & προσθέτω:
Αν "πήγε" (ο creative) βάση της σημαίας μας γιατι δεν τοποθέτησε το γήπεδο οριζοντίως (μιας & το bird eye view είναι κάθετο..)
& ας πούμε οτι είναι μάγκας & απέκτησε αυτη την ελευθερία στο έτσι...
γιατί τις παύλες τις έχωσε καθέτως...
Oh come on σπάζομαι & που το συζητάω...
Απο οπου & αν το πιάσεις & οσο διακριτικά & αν θές να τοποθετηθείς, το σίγουρο είναι οτι δεν είναι λογότυπο & οτι & αν είναι, είναι
άσχημο
PANEVAN καταλαβαίνω πως λες αυτό που λές, (γιατί & εγώ το σκέφτηκα οταν postαρα αυτά που postαρα...) αλλα μεταξύ γραφιστών πρέπει να υπάρχει ειλικρίνια...
& ο εν λόγω κύριος να ηταν παρών στο forum... έτσι θα του μιλάγαμε (δεν του βρίσαμε την μανα δλδ) ή τουλαχιστο έτσι θα του τα έλεγα εγώ (για να μην παίρνω & τους υπόλοιπους αγκαζέ)
όλοι οι οργανωμένοι "εππαγελματίες" αλληλουποστηρίζονται είναι γεγονός...
Αλλα στο επάγγελμα μας μερικοί "βαφτιζονται" γραφίστες απο μονοι τους (με πολλους γνωστους τρόπους, που δεν χρειάζεται να αναφέρω) πχ τα έχουν με την κόρη του ιδοκτήτη & (εντάξει μωρέ το παιδί) αφου ξέρει κάπως το Corel... ας του δώσουμε την θέση του ART klp klp klp
οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική
Γι αυτό & μόνο, λίγο κράξιμο δεν κάνει κακό.
Dandil δεν καταλαβαίνω γιατί ένιωσες άσχημα. Δέν θα πάει κανεις έξω απο το σπίτι του να τον τραμπουκήσει γιατί δεν είναι γραφίστας ή οτιδήποτε αλλο...
Θα το μαθαίναμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...
Ισα ίσα καλό του έκανες (& η κακή διαφήμιση δεν παυεί να είναι διαφήμιση)
Sadness
PS: Το 3D gradient πολυ ετοιματζίδικο μου κάνει... (ας μας δώσουν τα φώτα τους οι χρήστες 3D προγραμμάτων)