Ποια είναι η καλύτερη New Times και πού θα την βρω;

Τυπογραφία, Γραμματογραφία, Στοιχειοχύτευση, Letterpress, Χαρακτική, Βιβλίο, Γραμματοσειρές.

Ποια είναι η καλύτερη New Times και πού θα την βρω;

Δημοσίευσηαπό dimitris.a » 29.03.18, 1:19 pm

Η Τimes των στοιχειοθετηρίων έχει ένα ωραιότατο πεζό Φ που τέμνεται στη μέση και έχει μεγάλο οφθαλμό. Κάτι ανάλογο με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η εφ. ΕΣΤΙΑ.

Η σωστή γ/σειρά όπως την φαντάζομαι πρέπει να έχει μεγάλο οφθαλμό και μικρό Xheight και θα είναι ευανάγνωστη στα μικρά μεγέθη [νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός όρος!] Ξέρει κάποιος να μου πει αν κάτι ανάλογο είναι διαθέσιμο?

Θυμάμαι ότι ο :superman: Κλήμης Μαστορίδης από τη Θεσαλονίκη είχε ασχοληθεί επισταμένως με την Times σε ένα τεύχος του περιοδικού που εξέδιδε παλιά, νομίζω ότι θα γνωρζίζει την απάντηση σ' αυτό το ερ'ώτημά μου, αλλά δεν έχω τρόπο επικοινωνίας μαζί του.

Ευχαριστώ. 8)
kambate kudasai!
dimitris.a
Member
 
Posts: 64
Εγγραφή: 28.04.07, 12:53 pm
Τοποθεσία: Athens

Επιστροφή στο I.IV Τυπογραφία / Γραμματοσειρές / Βιβλία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron