notis έγραψε:όχι δεν επηρεάζονται οι πωλήσεις.
tzertzis έγραψε:πως το γνωρίζεις αυτό;
notis έγραψε:Ρώτησα τον σουβλατζή της γειτονιάς μου που έχει υπέροχο σουβλάκι και άπαράδεκτο φυλλάδιο, κάρτα και ταμπέλα!
Του λέω επι λέξει:
"Είδες διαφορά στην αύξηση της πελατείας σου από τότε που μοιράζεις αυτό το φυλλάδιο door to door?"
Απάντηση:
"Ουουου...."
tzertzis έγραψε:notis έγραψε:Ρώτησα τον σουβλατζή της γειτονιάς μου που έχει υπέροχο σουβλάκι και άπαράδεκτο φυλλάδιο, κάρτα και ταμπέλα!
Του λέω επι λέξει:
"Είδες διαφορά στην αύξηση της πελατείας σου από τότε που μοιράζεις αυτό το φυλλάδιο door to door?"
Απάντηση:
"Ουουου...."
το όραμά του για την επιχείρησή του σταματάει εκεί, στο ουουουου.
το σουβλατζίδικο που είναι απέναντι από μένα έχει πολύ μέτρια σουβλάκια, αλλά έχει ρίξει πολύ χρήμα σε διαφήμιση.
Έχει ντύσει αστικά, μοιράζει φυλλάδια συνέχεια, έχει ένα έντυπο για να παρουσιάζει τα προϊόντα του που δεν έχω δει πουθενά, είναι 72 σελίδες με ράχη! Μαγνητάκια, μέχρι και διαφημιστικές οδοντογλυφίδες έχει.
Ξεκίνησε από σουβλατζίδικο στο χωριό του, τώρα έχει 3 καταστήματα και έχει χτίσει πολυκατοικίες.
Αλλά αφού ο σουβλατζής της γειτονιάς σου είπε πως η προσεγμένη οπτική επικοινωνία δεν παίζει ρόλο, παρά μόνο η πληροφόρηση τι σημασία έχουν όλα αυτά.
sokalegga έγραψε:Οπότε πρέπει να μάθουμε απλώς τι και πόσο πουλάμε.
joe έγραψε:...
Οι επαγγελματιες της οπτικης επικοινωνιας γενικοτερα ειμαστε πολυ μπροστα. Ανθρωποι του μελλοντος. Δουλευαμε απληρωτες υπερωριες της ταξεως των 2+ ωρων ημερισιως οταν ακομα και ο τελευταιος χειρονακτης τις πληρωνοταν. Οι περισσοτεροι εχουν χαρισει τριημερα ''δοκιμαστικων'' σε διαφορες εταιρειες απληρωτα, πολλοι εχουν δουλεψει πρωτα και κοστολογησει επειτα για να φανε ψυχρολουσια απο τον πελατη με απαντηση ''μα εγω δεν διαθετω τοσα'', η συντριπτικη πλειοψηφια των μισθωτων ειναι δηλωμενη με αλλη ειδικοτητα και εχουν το ιδιο ενσημο με την γραμματεα και τον θυρωρο.
Οι ανθρωποι που εβαλαν τις βασεις για αυτη την αποσυνθεση ή απλα δεν εκαναν τιποτα για να την αποτρεψουν, ειναι οι ιδιοι που μας διδαξαν στις σχολες. Καθολα αξιοσεβαστοι και πολυδιαβασμενοι αλλα και καβατζοπουστες του κερατα. Σιγα μην θωρακισουν τα παιδια, σιγα μην τα μαθουν να διεκδικουν. Και ποιος θα ειναι ο χαμαλης στις εταιρειες τους ωρε? Καθε χρονο βγαινουν χιλιαδες! Πως θα προστατευαν το παρεακι με τις λιγες δεκαδες που δουλευε τις περασμενες δεκαετιες, τοτε που το ''γραφιστας'' ηταν αγνωστη λεξη? Βεβαια η πραγματικοτητα δουλευει λιγο διαφορετικα και οι εξελιξεις τρεχουν. Αντι να εχουν ενα πληθος συναδελφων προτιμησαν ενα πληθος ασχετων.
....
joe έγραψε:Οι επαγγελματιες της οπτικης επικοινωνιας γενικοτερα ειμαστε πολυ μπροστα. Ανθρωποι του μελλοντος. Δουλευαμε απληρωτες υπερωριες της ταξεως των 2+ ωρων ημερισιως οταν ακομα και ο τελευταιος χειρονακτης τις πληρωνοταν. Οι περισσοτεροι εχουν χαρισει τριημερα ''δοκιμαστικων'' σε διαφορες εταιρειες απληρωτα, πολλοι εχουν δουλεψει πρωτα και κοστολογησει επειτα για να φανε ψυχρολουσια απο τον πελατη με απαντηση ''μα εγω δεν διαθετω τοσα'', η συντριπτικη πλειοψηφια των μισθωτων ειναι δηλωμενη με αλλη ειδικοτητα και εχουν το ιδιο ενσημο με την γραμματεα και τον θυρωρο.
Οι ανθρωποι που εβαλαν τις βασεις για αυτη την αποσυνθεση ή απλα δεν εκαναν τιποτα για να την αποτρεψουν, ειναι οι ιδιοι που μας διδαξαν στις σχολες. Καθολα αξιοσεβαστοι και πολυδιαβασμενοι αλλα και καβατζοπουστες του κερατα. Σιγα μην θωρακισουν τα παιδια, σιγα μην τα μαθουν να διεκδικουν.
Αλλα ειμαι εναντιον του αποκλεισμου, οπως και του ''πτυχιου'' ως εγγυηση για καλη δουλεια. Ενας ταλαντουχος πτυχιουχος κανει σε ενα χρονο αυτα που ενας αυτοδιδακτος νορμαλ θα κανει σε 5.
unholy έγραψε:...το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της εμφάνισης στην αγορά πολλών αυτοδίδακτων γραφιστών, είναι η εντύπωση που δημιουργείται στους "απ'έξω". Πλέον είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον που να μην έχει έστω και ένα φίλο-ξάδερφο, κτλ που να μην είναι αυτοδίδακτος γραφίστας. Αυτό δημιουργεί μια γενικότερη αίσθηση ότι γραφίστας μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε (το πολύ πολύ να πιστεύουν ότι πρέπει να έχεις λίγο ταλέντο), ότι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις, απαξιώνοντας τις σπουδές όσων τις έχουν κάνει και με λίγα λόγια συμπεριφέρονται λες και είμαστε ανειδίκευτοι εργάτες, όπου θα πρέπει να έχουμε και ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις. Θα σου έρθει λοιπόν π.χ. ο δικηγόρος που θα σου πάρει 50 ευρώ την ώρα μόνο για να σου δώσει μερικές νομικές συμβουλές ή ο λογιστής που θα σου πάρει 80 ευρώ το μήνα για να κάνει 2-3 ώρες δουλειάς κάθε τρίμηνο και θα σου ζητήσουν να τους φτιάξεις μια κάρτα και όταν τους πεις ένα ευτελές ποσό για τη μακέτα 20-30 ευρώ θα τους φανεί παράλογο να ζητάει τόσα χρήματα ένας γραφίστας. Βλέπετε αυτοί είναι σπουδαγμένοι, ενώ εμείς ντουβάρια με pc!
Staff έγραψε:unholy έγραψε:Αυτό που ήθελα να πω για το ταλέντο, αν δεν έγινε κατανοητό, είναι ότι το ταλέντο φτιάχνεται, δεν γεννιέσαι με αυτό. Το "χτίσιμο" του ανθρώπου ξεκινάει από την στιγμή που βρίσκεται στην κοιλιά της μάνας του. Αν δεν υπήρχε η επιρροή του περιβάλλοντος και η διαδικασία της μάθησης, τότε ο άνθρωπος όσο και μεγάλο "φυσικό" ταλέντο να ήταν, στην καλύτερη περίπτωση θα έφτιαχνε τοιχογραφίες σε σπηλιές
EDIT: Χαίρομαι που αρέσει η ιδέα μου για την αυτοπροβολή μας. Καλό θα ήταν σαν αρχή να γίνει ένα ξεχωριστό topic, γι' αυτό
Ακριβώς το αντίθετο είναι το ταλέντο, γεννιέσαι με αυτό, δεν είναι επίκτητο, είναι αυτό που στα Ελληνικά αποκαλούμε χάρισμα. Είναι η χροιά και το μέταλλο σε μια φωνή, η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τη μουσική, τα χρώματα, τους αριθμούς, η οτιδήποτε που κάποιος ξεχωρίζει σε κάτι χωρίς να το έχει διδαχτεί η σπουδάσει η προπονηθεί σε αυτό.
Βέβαια αν αυτό το ταλέντο δεν καλιεργηθεί σίγουρα δε θα προχωρήσει όπως και ένας ατάλαντος όσο και αν δουλέψει δε θα φτάσει το επίπεδο ενός ταλαντούχου που έχει δουλέψει το ταλέντο του.
unholy έγραψε:Τέτοιο μάθημα/ματα θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις σχολές, όχι μόνο στις σχολές γραφιστικής! Μαθαίνατε τέτοια πράγματα στο μάθημα "προϋπολογισμός εντύπου" Ιωάννα; Εγώ θυμάμαι μας είχαν δώσει το βιβλίο "κοστολόγηση" από την Διοίκηση επιχειρήσεων, όπου η ύλη αφορούσε ...εργοστάσια...