Είναι το πιο δημοφιλές θέμα μάλλον, απλώς εγω το βρίσκω κουραστικό και μη-παραγωγικό. Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ αγγελία ούτε έχω διαφημίσει το ότι δεν έχω κάποιο πτυχίο γραφιστικής (ούτε το έχω κρύψει φυσικά). Οπότε από εμένα δεν κινδυνεύεις

smartidea έγραψε:ArtOfDreams έγραψε:Εγω προσωπικα εχω κουραστει να βλεπω topic αυτου του στυλ σε διαφορα forum
Για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν τα forum; Για να λέει ο καθένας τη γνώμη του;
^BOOMBOOM έγραψε:Είναι το πιο δημοφιλές θέμα μάλλον, απλώς εγω το βρίσκω κουραστικό και μη-παραγωγικό.
Artchick έγραψε:Εμένα μου κάνουν εντύπωση αγγελίες σαν κι αυτή που βλέπω τώρα στην εφημερίδα:
ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ-Προγραμματιστής ζητείται με γενικές τεχνικές γνώσεις και μηχανάκι απο τεχνική εταιρεία κλειδιών-κλειδαριών.Βιογραφικό μπλα μπλά 42.
Στην αρχή έλιωσα στο γέλιο,μετά σκέφτηκα τι μπορεί να έχει στο μυαλό του αυτός ο άνθρωπος-επιχειρηματίας για να βάλει μια τέτοια αγγελία...
notis έγραψε:Artchick έγραψε:Εμένα μου κάνουν εντύπωση αγγελίες σαν κι αυτή που βλέπω τώρα στην εφημερίδα:
ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ-Προγραμματιστής ζητείται με γενικές τεχνικές γνώσεις και μηχανάκι απο τεχνική εταιρεία κλειδιών-κλειδαριών.Βιογραφικό μπλα μπλά 42.
Στην αρχή έλιωσα στο γέλιο,μετά σκέφτηκα τι μπορεί να έχει στο μυαλό του αυτός ο άνθρωπος-επιχειρηματίας για να βάλει μια τέτοια αγγελία...
Κοίτα:
Το ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ για να φτιάχνει μακέτες για αυτοκόλητα ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ 24 ΩΡΕΣ, και τα εντυπάκια.
Το μηχανάκι για να βγαίνει και να κολάει τα αυτοκόλητα σε πόρτες πολυκατοικιών και να μοιράζει εντυπάκια.
Το τεχνικές γνώσεις για να "κόβει" και κανα κλειδί όταν λείπει το αφεντικό
Το Προγραμματιστής για να κάνει όλα τα ανωτέρω ...προγραμματισμένα!
Artchick έγραψε:φανταστείτε να τελειώνετε την μακέτα και να βγαίνετε στην γύρα με το μηχανάκι,κι όμως είναι πραγματικότητα όποιος θέλει το τηλ. πμ!!!
^BOOMBOOM έγραψε:Δεν είδα να λέει κάποιος εδώ πως οι σχολές είναι περιττές. Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά κουτό. Ο ίδιος άνθρωπος θα γίνει σίγουρα (αν όχι σίγουρα στο 99.999% των περιπτώσεων καλύτερος επαγγελματίας με τη σωστή εκπαίδευση. Και σε αντίθεση με εσένα δεν έχω σπουδάσει γραφιστική ή κάτι σχετικό, οπότε νομίζω πως εκτός από το ότι τελικά συμφωνούμε αλληλοσυμπληρώνουμε το φάσμα εδώ.![]()
Ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα, ίσως να μην φαίνεται αν εξετάζουμε την περίπτωση του καθενός στο μικροσκόπιο αλλά γενικά μόνο καλό κάνει. Ας μην τον φοβόμαστε και ας μη κάνουμε voodoo μόνο και μόνο αν κάπου υπονοείται.
joe έγραψε:Το προβλημα ειναι αλλο. Οι επιχειρησεις πια δεν θελουν τον καλυτερο (ασε τι λενε στις παπαροαγγελιες τους). Θελουν τον πιο οικονομικο, τον πιο βολικο. Ο πηχης εχει πεσει. Δεν ξερω ποσοι απο εμας εδω δουλευουν (σαν μισθωτοι) στο 100% των δυνατοτητων τους. Βασικα σχεδον δεν συμφερει να το κανεις. Οποτε εκει γινεται ενα μπλεξιμο με αυτους που κανουν αυθεντικα κακη-μετρια δουλεια και με αυτους που ηθελημενα ριχνουν τις ταχυτητες. Ειναι αρκετα μπερδεμενη η φαση.
notis έγραψε:Artchick έγραψε:Εμένα μου κάνουν εντύπωση αγγελίες σαν κι αυτή που βλέπω τώρα στην εφημερίδα:
Κοίτα:
Το ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ για να φτιάχνει μακέτες για αυτοκόλητα ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ 24 ΩΡΕΣ, και τα εντυπάκια.
Το μηχανάκι για να βγαίνει και να κολάει τα αυτοκόλητα σε πόρτες πολυκατοικιών και να μοιράζει εντυπάκια.
Το τεχνικές γνώσεις για να "κόβει" και κανα κλειδί όταν λείπει το αφεντικό
Το Προγραμματιστής για να κάνει όλα τα ανωτέρω ...προγραμματισμένα!
^BOOMBOOM έγραψε:Δεν είδα να λέει .... υπονοείται.
Dalkyeth έγραψε:Θέλουν μια δουλειά που να γίνει "χθες" και κυρίως μια δουλειά ΤΖΑΜΠΑ (στην κυριολεξία).
Απ' ότι βλέπω τώρα αυτή η νοοτροπία έχει μεταφερθεί και στους εργοδότες...
Dalkyeth έγραψε:joe έγραψε:Το προβλημα ειναι αλλο. Οι επιχειρησεις πια δεν θελουν τον καλυτερο (ασε τι λενε στις παπαροαγγελιες τους). Θελουν τον πιο οικονομικο, τον πιο βολικο. Ο πηχης εχει πεσει. Δεν ξερω ποσοι απο εμας εδω δουλευουν (σαν μισθωτοι) στο 100% των δυνατοτητων τους. Βασικα σχεδον δεν συμφερει να το κανεις. Οποτε εκει γινεται ενα μπλεξιμο με αυτους που κανουν αυθεντικα κακη-μετρια δουλεια και με αυτους που ηθελημενα ριχνουν τις ταχυτητες. Ειναι αρκετα μπερδεμενη η φαση.
Απολύτως αληθές...
Εμένα προσωπικά μου πήρε πάνω απο 10 χρόνια για να καταλάβω οτι οι πελάτες ΔΕΝ θέλουν μια καλή δουλειά. Θέλουν μια δουλειά που να γίνει "χθές" και κυρίως μια δουλειά ΤΖΑΜΠΑ (στην κυριολεξία).
Απ' ότι βλέπω τωρα αυτή η νοοτροπία έχει μεταφερθεί και στους εργοδότες...
smartidea έγραψε: Εσύ μπορεί να είσαι πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε με πτυχία, περγαμηνές, πτυχιακές, ξενύχτια και εξετάσεις.
Μόνο οι άξιοι έχουν διάρκεια εξάλλου!
^BOOMBOOM έγραψε:smartidea έγραψε: Εσύ μπορεί να είσαι πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε με πτυχία, περγαμηνές, πτυχιακές, ξενύχτια και εξετάσεις.
Γιατί προσπαθείς να μου εκμαιεύσεις κάτι όταν έχω πει ακριβώς το ανάποδο![]()
Ο καθένας έχει τις γνώσεις και τις δυνατότητές του, εφόδια που απέκτησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν χρειάζεται να έχεις τόσο αμυντική στάση
smartidea έγραψε:^BOOMBOOM έγραψε:Δεν είδα να λέει .... υπονοείται.
Η γραφιστική είναι τέχνη. Καθένας μπορεί να την εξασκήσει και να πληρωθεί για αυτό. Απλά με το χαρτί που αποκτάς από κάποια σχολή έχεις από κάπου να ξεκινήσεις το "χτίσιμο" των γνώσεων σου και εξοικονομείς χρόνο. Εσύ μπορεί να είσαι πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε με πτυχία, περγαμηνές, πτυχιακές, ξενύχτια και εξετάσεις.