Ενσωμάτωση intro?

Θέματα web + mobile design, development & cyberculture.

Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό spessartite » 01.10.10, 7:01 am

Παιδιά έχω ένα web site το οποίο φτιάχνω όλα καλά δουλεύει μια χαρά σε τοπικό επίπεδο
και έχω και ενα αρχείο flash intro το ποιο θέλω να βάλω στο site δλδ όταν θα το επισκέπτονται να βλέπουν πρώτα το intro και μετά κλικ απάνω του και να μπαίνουν στο site
το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το ενσωματώσω στο site? :wall :wall :wall
spessartite
Member
 
Posts: 8
Εγγραφή: 27.09.10, 5:53 pm

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό VaLKyRiE » 01.10.10, 10:29 am

θα βαλεις το ιντρο σου στην index.html με λινκ στην σελιδα που ξεκιναει το εσωτερικο του σαιτ...
Nothing Lasts Forever...!
Άβαταρ μέλους
VaLKyRiE
Master Member
 
Posts: 4402
Εγγραφή: 26.07.05, 9:42 am
Τοποθεσία: Εκεί στο Νότο... & Εκει στα BΔ.Π !

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό spessartite » 01.10.10, 6:53 pm

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου
Άλλα γίνε λίγο ποιο αναλυτικός αν θες?
πως θα γίνετε να φαίνεται πρώτα το intro?
Έχω το fla του into αυτό όλο πως το ενσωματώνω μέσα στον φάκελο που είναι το site?
δλδ αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να δει την σελίδα μου www.somedomain.com
αυτός να βλέπει το ιντρο και έπειτα να κάνει κλικ πάνω του και να ανοίγει το site?
Συγνώμη αν γίνομαι λίγο κουραστικός άλλα δεν έχω και τις γνώσεις :wall
το site είναι όλο σε flash ένα μόνο index έχει
spessartite
Member
 
Posts: 8
Εγγραφή: 27.09.10, 5:53 pm

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό mari0s » 01.10.10, 10:29 pm

spessartite έγραψε:δλδ αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να δει την σελίδα μου http://www.somedomain.com


Αυτή είναι η σελίδα σου?

Το *.fla είναι authoring file extension του προγράμματος Flash της Adobe. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα θα κάνεις αυτό το αρχείο που έχεις (σου έδωσαν/αγόρασες) export σαν movie. Αυτό το αρχείο θα είναι με extension *.swf και είναι αρχείο που μπορείς να ενσωματώσεις στο site σου.
Θα χρειαστείς ενα web design authoring program για την συνέχεια όπως το Dreamweaver. Με την χρήση αυτού του προγράμματος θα μπορέσεις να βάλεις το *.swf στο τωρινό σου index.html και ότι υπήρχε στο index.html θα το βάλεις σε μια καινούργια σελίδα που θα δημιουργήσεις με όνομα π.χ content.html. Στο flash τώρα θα έχεις ήδη βάλει με κάποιο τρόπο εντολή να πηγαίνει π.χ με το πάτημα ενός κουμπιού στο content.html.
Όποιος επισκέφτετε την σελίδα σου θα βρίσκετε στο index.html και θα βλέπει στο intro σου που θα είναι swf και θα πατάει ενα κουμπί για να πηγαίνει να δεί το content.html (το περιεχόμενο που είχες απο πρίν)
Κάτι τέτοιο εννοούσε η Μαριάννα φαντάζομαι γιατί δεν είμαι web designer και ίσως κάνω κάπου λάθος.

Το ποιό πιθανό είναι να μην μπορέσεις να τα καταφέρεις γιατί δεν έχεις γνώσεις οπότε και παραπάνω πράγματα να σου πούν μάλλον θα σε μπερδέψουν περισσότερο. Θα μπορούσες εύκολα με λίγα χρήματα να έβρισκες κάποιον επαγγελματία να το έκανε για να γλυτώσεις τον κόπο να ασχοληθείς.
"Λεφτά υπάρχουν… Ο Τσακ Νόρις ξέρει πού βρίσκονται!"
Άβαταρ μέλους
mari0s
Old Member
 
Posts: 1719
Εγγραφή: 04.11.08, 3:17 pm
Τοποθεσία: 'Ανω - Γλυφάδα

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό atomicorange » 02.10.10, 12:12 pm

Μάριε, μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να το κάνεις με ένα layer πάνω από όλα τα υπόλοιπα, το οποίο βρίσκω αρκετά καλή ιδέα.

Φτιάξε ένα DIV layer οπουδήποτε στη σελίδα και δώσε του (είτε στο css, είτε στο style tag σου) width και height 100%, και ένα z-index μεγάλο (δώσε ας πούμε 1000 για να είσαι σίγουρος). Κάνε το background: #000 και έπειτα τοποθέτησε το object/embed tag σου εντός του div layer.

Για να το κεντράρεις οριζόντια θα προσθέσεις στο style tag του div ένα text-align: center και για να κεντράρεις το Object μπορείς να δώσεις στο style tag του top: 50% και margin-top το μισό από το ύψος του object σε αρνητικό αριθμό (π.χ. για 400px ύψος θες margin-top: -200px). Αν σου παρουσιαστεί πρόβλημα στον IE6 κάνε το parent του DIV σου position:relative.

Το κουμπί σου θα αφαιρεί απλώς το DIV από τη σελίδα (δηλαδή $("myDivLayer").hide() με jquery ή απλώς document.getElementById("myDivLayer").style.display = "none")
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
atomicorange
Member
 
Posts: 78
Εγγραφή: 13.06.08, 12:36 am
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό mari0s » 02.10.10, 12:49 pm

atomicorange 8) 8) ...αυτό ακριβώς εννοούσα οτι θα ήταν καλύτερο για τον φίλο να απευθυνθεί σε εναν επαγγελματία να κάνει την δουλειά του :) Άμα ήταν να στήναμε sites ρωτώντας how to σε ενα forum θα το κλείναμε το μαγαζί ;)
"Λεφτά υπάρχουν… Ο Τσακ Νόρις ξέρει πού βρίσκονται!"
Άβαταρ μέλους
mari0s
Old Member
 
Posts: 1719
Εγγραφή: 04.11.08, 3:17 pm
Τοποθεσία: 'Ανω - Γλυφάδα

Re: Ενσωμάτωση intro?

Δημοσίευσηαπό notis » 02.10.10, 2:04 pm

[ Μεταφέρθηκε ]

Μεταφορές - Μετακομίσεις «ο Νώντας»
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth


Επιστροφή στο II.I Ιστοσχεδίαση + Mobile + Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων