visual communication designers' club

Mozaix Praxis 1: Mozaix στο AdobePhotoshop 1

Παρουσιάστε την χρήση ενός νέου προγράμματος, utility, plugin ή μοιραστείτε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήσατε μια εργασία, καθώς και χρήσιμα tips !
  • Συγγραφέας
    Μήνυμα

Δημοσίευσηαπό N » 26.07.07, 1:13 pm

Το ξέρω ότι έχει περάσει καιρός από το τελευτάιο post αλλά μια και το βρήκα το tutorial είπα να κάνω μία προσπάθεια. Δεν ξέφυγα σχεδόν καθόλου από αυτά που έδειξε ο Χάρης στο tutorial αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα βγήκε αρκετά καλό.
Εικόνα
Αυτό που θέλω να μου εξηγήσει κάποιος είναι το πως μπορεί κανείς χρησιμοποιήσει ψηφίδες διαφορετικού μεγέθους μέσα στην ίδια φωτογραφία, όπως είχε κάνει ο Χάρης στο μωσαικό του Jobbs και σε κάτι άλλα που είχα δει.

ψιλοκόλλησα τώρα με αυτή την ιστορία και θέλω να το ψάξω λίγο περισσότερο οπότε αν κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλή συνέχεια σε όλους
Nίκος

Design? I try...
Άβαταρ μέλους
N
Junior Member

Δημοσ.: 335
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό tsevis » 26.07.07, 3:36 pm

Γεια σου Νίκο!
Χαίρομαι πάρα πολύ που ασχολήθηκες και που τα κατάφερες και τόσο καλά. Μπράβο!

Μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες παραλλαγές στο Photoshop.
Παράδειγμα:
Διαχώρισε αρχικά μια σειρά χρώματα χρησιμοποιώντας το Select->Color Range. Για παράδειγμα το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μαύρο το λευκό, το ρόζ κλπ.
Ύστερα αποθήκευσέ τα ως alpha channel.
Μετέτρεψέ τα σε μωσαϊκά με το tutorial.
Ύστερα ενεργοποίησε τις επιλογές τους και δημιούργησε νέα layer γεμίζοντας τις επιλογές των καναλιών με το αντίστοιχο χρώμα που είχες χρησιμοποιήσει.

Παράδειγμα αυτής της τεχνικής:
Εικόνα
Δες και σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=90174447&size=o

Όσον αφορά τα διαφορετικά μεγέθη.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις.
Αν περιοριστούμε στο Adobe Photoshop, τότε θα πρέπει να τρέξεις την ίδια τεχνική, δύο ή τρείς φορές με διαφορετικό μέγεθος ψηφίδων.
Χρησιμοποίησε μεγέθη που να ακολουθούν μια γεωμετρική πρόοδο, για παράδειγμα 32x32 px, 64x64 px, 128x128px, 256x256px κλπ.
Ύστερα τοποθετείς το κάθε αποτέλεσμα σε ένα διαφορετικό layer και κρατάς τα πιο μικρά για τα σημεία της εικόνας που θέλεις μεγαλύτερη λεπτομέρεια και τα πιο μεγάλα για εκείνα που δεν έχουν τόση σημασία.
Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη δίνεις την αίσθηση του βάθους όπως και της εστίασης. Άρα μπορείς να προσομοιώσεις το blur ή την τρίτη διάσταση.

Το πορτρέτο στο οποίο αναφέρεσαι έχει γίνει με 4 ή 5 διαφορετικά μεγέθη ψηφίδων. Ύστερα έχουν τοποθετηθεί σε οριζόντια διάταξη. Τα πιο μικρά έχουν τοποθετηθεί στα μάτια, ενώ τα πιο μεγάλα στη μπλούζα.
Εικόνα

Το κακό με τη συγκεκριμένη τεχνική είναι στο Photoshop. Το πρόγραμμα σου τρώει πολύ χρόνο για να φτιάξεις κάθε επίπεδο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα προγράμματα για τη δημιουργία μωσαϊκών και να χρησιμοποιήσεις το Photoshop για το τελικό montage.
Στα Windows ένα πολύ καλό εργαλείο (και δωρεάν) είναι το AndreaMosaic.

Αν τώρα θέλεις να μπεις βαθειά στα Mozaix ίσως να αξίζει να δεις το Studio Artist http://www.synthetik.com

Ό,τι χρειαστείς στη διάθεσή σου.

Χ.
Good design = Good business
We'll always be together
Together in Electric Dreams
Άβαταρ μέλους
tsevis
Master Member

Δημοσ.: 7602
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό N » 26.07.07, 6:27 pm

Χάρη σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Το σαββατοκύριακο που θα έχω λίγο παραπάνω χρόνο θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω και να ανέβάσω καμιά φωτογραφία με τα αποτελέσματα. Πάντως έχεις δίκιο όλη η διαδικασία με το photoshop είναι αρκετά χρονοβόρα. Το andrea mosaic το κατέβασα και έχω κάνει κάποιες προσπάθειες.

Απ΄οτι έχω καταλάβει ως τώρα η κατασκευή φωτομωσαϊκών θέλει αρκετό σχεδιασμό πριν αρχίσει η κατασκευή κυρίως στην επιλογή των ψηφίδων.

Έπαθα πλάκα με κάτι άλλο που είδα να έχεις φτιάξει, μία κοπέλα η οποία αποτελείται όχι από ψηφίδες αλλά κάτι σαν σωλήνες (λυπάμαι δεν θυμάμαι ακριβώς για να το περιγράψω καλύτερα). Απλά φανταστικό.

Λοιπόν Χάρη και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου, μόλις έχω κάτι καινούργιο θα το ανεβάσω.
Nίκος

Design? I try...
Άβαταρ μέλους
N
Junior Member

Δημοσ.: 335
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό TheOutcast » 27.07.07, 9:36 am

πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική :wink:
έκανα μια γρήγορη δοκιμή, αλλά τα paterns πέφτουν λίγο το ένα πάνω στο άλλο.
anyway, here it is....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TheOutcast
Member

Δημοσ.: 108
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό silencefi » 27.07.07, 2:42 pm

πω πω Χαρη τωρα το ειδα αυτο!!!! (τωρα που φευγω για διακοπες!!)
χειροτερο timing δε μπορουσα να βρω!! εχω σκασει να πειραματιστω εδω και τωρα και δε προλαβαινωωωω!!! :evil:

χιλια ευχαριστω για το tutorial στανταρ θα περασω πολλες ωρες να πειραματιζομαι με αυτο!! :D
"life is art, and art is my life!"

www.efitheohari.com
www.coroflot.com/efi
Άβαταρ μέλους
silencefi
Old Member

Δημοσ.: 1422
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό tsevis » 28.07.07, 7:02 am

Παίδες, χαίρομαι πολύ που σας έχει εμπνεύσει. Ελπίζω με την επιστροφή από διακοπές να βρούμε χρόνο για περισσότερα.
Θα κοιτάξω να οργανώσουμε μια επανάληψη της εισήγησής μου στο 3ο ICTVC που αφορούσε τα Mozaix και Synthetix.
Μια περιγραφή - περίληψη μπορεί να βρεθεί εδώ:
http://tsevis.blogspot.com
Στην εισήγησή μου έδειξα τις τεχνολογίες πίσω από τα μωσαϊκά, όπως και τις παραμέτρους που διατίθενται προς πειραματισμό. Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσαμε να οργανώσουμε κι ένα μικρό σεμιναριάκι.

Από φθινόπωρο φυσικά.
Μέχρι τότε, εύχομαι ολόψυχα ένα δροσερό και όμορφο καλοκαίρι.

ΦΙλιά σε όλους.

Χ.
Good design = Good business
We'll always be together
Together in Electric Dreams
Άβαταρ μέλους
tsevis
Master Member

Δημοσ.: 7602
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό adworks » 13.08.07, 7:51 pm

χα χα χα!!! δεν θες να δεις τι έφτιαξα!!! Παντως κατάλαβα τι θελει να πεί ο ποιητής. Παω να κανω τη δευτερη αποπειρα!!! Ωραιος o Tsevis
Άβαταρ μέλους
adworks
Senior Member

Δημοσ.: 530
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό silencefi » 14.08.07, 11:34 am

:lol: καλημερα!!!
επεστρεψα επιτελους απο διακοπες, και φυσικα το πρωτο πραγμα που χα στο μυαλο μου ηταν να δοκιμασω το tutorial .
λοιπον.... χαλια μαυρα βγηκε, αλλα για πρωτη προσπαθεια δεν απογοητευομαι. θελει πολυ ψαξιμο τελικα απο οτι καταλαβαινω και οσον αφορα την εικονα που θα επιλεξει κανεις να χρησιμοποιησει αλλα και ως προς τις ψηφιδες .
αυτο που δεν καταλαβα σε ολη τη διαδικασια, ηταν το σημειο που κανουμε το blur average... γιατι το κανουμε αυτο? αφου τελικα γεμιζουμε με pattern τα γραμματα μας κι οχι τους blur τονους, που εξυπηρετει αυτο? εκανα κατι λαθος μηπως?
παω να ανεβασω αυτο που εφτιαα να το κανω ποστ να το δεις Χαρη.
:D

www.efitheohari.com
www.coroflot.com/efi
Άβαταρ μέλους
silencefi
Old Member

Κορυφή

Δημοσίευσηαπό silencefi » 14.08.07, 11:37 am

Εικόνα

www.efitheohari.com
www.coroflot.com/efi
Άβαταρ μέλους
silencefi
Old Member

Κορυφή

Δημοσίευσηαπό silencefi » 14.08.07, 1:20 pm

δοκιμασα να κανω ενα και με χρωμα κ εικονα...

Εικόνα

www.efitheohari.com
www.coroflot.com/efi
Άβαταρ μέλους
silencefi
Old Member

Κορυφή

Δημοσίευσηαπό iwannart » 19.10.07, 9:40 pm

Σε ευχαριστώώώώώώώώώώ!!!! Και αναρωτιόμουνα όσες φορές έβλεπα κάτι τέτοιο πως στο καλό γίνεται.Θα το δοκιμάσω σε εργασία για τα Τ.Ε.Ι μου!!!!

Σμουατς
Άβαταρ μέλους
iwannart
Member

Δημοσ.: 96
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό iwannart » 19.10.07, 10:25 pm

Να σου κάνω μια ερώτηση τα έκανα όλα αλλά στο τέλος δε μου το βγάζει σκέτο αυτο που έκανα.κάτι με τα channels κάνω λάθος γιατί δε ξέρω να τα χειρίζομαι καλά.Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις???
Άβαταρ μέλους
iwannart
Member

Κορυφή

Δημοσίευσηαπό iwannart » 20.10.07, 5:10 pm

Εικόνα

Εδώ είναι μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανα.Φυσικά θα το ψάξω κι άλλο.Ευχαριστώωωωωωωω που έδωσες τα φώτα σου

:lol:
Άβαταρ μέλους
iwannart
Member

Κορυφή

Δημοσίευσηαπό Spyrus » 21.12.07, 2:20 pm

Εικόνα
οπτικοεπικοινωνιολόγος-βισιντισιολόγος
Άβαταρ μέλους
Spyrus
Member

Δημοσ.: 60
Κορυφή

Δημοσίευσηαπό mikeoug » 21.08.08, 10:39 am

Γιατι δεν βλεπω τις εικονες σε αυτο το tutorial?
Vamos!
Άβαταρ μέλους
mikeoug
Member

Δημοσ.: 154
Κορυφή

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης