link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Adobe Photoshop, Flash, DreamWeaver, FireWorks, Contribute, FreeHand, Director.

link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό Abk54 » 28.05.11, 8:29 pm

Γειά σας.
Ίσως είναι απλό, αλλά μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω από όσα παραδείγματα έχω βρεί.
Θα ήθελα, σε ένα κουμπί που έχω φτιάξει στο flash cs3, πατώντας το να με οδειγεί σε μια ιστοσελίδα.
Το πιό κάτω που είδα και έγραψα σε as3, μου βγάζει στο test movie, 2 λάθη 1180 και το λάθος 1120:
on (release) {getURL("http://www.google.gr", "_self");}

Περιμένω την βοήθειά σας
Ευχαριστώ πολύ
Abk54
Member
 
Posts: 7
Εγγραφή: 10.02.08, 5:43 pm

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό nitro912gr » 29.05.11, 1:49 am

Δε ξέρω για AS3, σε 2 που δουλεύω εγώ το κουμπί πρέπει να έχει τον κώδικα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
on(release){

getURL("http://www.τάδεέφη.gr", "_blank");
}


Το _blank είναι για να ανοίγει σε νέα σελίδα, κράτα το self, απλά έτσι το είχα εγώ.

Ο κώδικας πρέπει να γραφεί ακριβώς έτσι όμως, ένα κενό, ένα enter μπορεί να τον "σπάσει".
Άβαταρ μέλους
nitro912gr
Old Member
 
Posts: 1402
Εγγραφή: 08.03.07, 3:12 am
Τοποθεσία: Athens - Aigio - forums

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό Trelokampero » 29.05.11, 10:26 pm

Δοκίμασε να αλλάξεις τα setting σου και να ορίσεις την AS2 αντί για 3.

Πρόσφατα που είχα το ίδιο πρόβλημα λύθηκε μόλις έκανα ακριβώς αυτό.
Ενός Τεκνού Μύρια Έπονται

notis: Εσύ παλιόγρια εξαιρείσαι γιατί ανήκεις σε προστατευόμενο είδος "τρελή-τρελή"

http://www.artcore.gr
Trelokampero
Senior Member
 
Posts: 837
Εγγραφή: 18.09.06, 7:07 pm
Τοποθεσία: Opou gis katagis

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό SirenDesign » 30.05.11, 10:06 am

Αν θες να δουλέψεις με AS3, δοκίμασε το παρακάτω event listener:

Κώδικας: Επιλογή όλων
movieClipName.addEventListener(MouseEvent.CLICK, callLink);
function callLink:void {
  var url:String = "http://www.towebsitesou.gr";
  var request:URLRequest = new URLRequest(url);
  try {
    navigateToURL(request, '_blank');
  } catch (e:Error) {
    trace("Error occurred!");
  }
}
Άβαταρ μέλους
SirenDesign
Member
 
Posts: 16
Εγγραφή: 05.04.11, 10:41 pm
Τοποθεσία: Heraklion Crete, Greece

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό notis » 30.05.11, 3:33 pm

AS2

Κώδικας: Επιλογή όλων
on(release){
getURL("http://www.name.gr", "_blank");
}


AS3

Κώδικας: Επιλογή όλων
movieClipName.addEventListener(MouseEvent.CLICK, callLink);
function callLink:void {
  var url:String = "http://www.name.gr";
  var request:URLRequest = new URLRequest(url);
  try {
    navigateToURL(request, '_blank');
  } catch (e:Error) {
    trace("Error occurred!");
  }
}



Designers όλου του κόσμου, επιλέξτε ποια actionscript σας «πάει» περισσότερο :D
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό nitro912gr » 30.05.11, 3:42 pm

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο πολύπλοκο ένα Link σε AS3...
http://nikolaskarampelas.com


Quotes for life

"Και τι έκανε λοιπόν η χορεύτρια παύλα γραφίστας;"
"Και εδώ έχουμε τον γραφίστα καραγκιόζη..."
Άβαταρ μέλους
nitro912gr
Old Member
 
Posts: 1402
Εγγραφή: 08.03.07, 3:12 am
Τοποθεσία: Athens - Aigio - forums

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό Abk54 » 01.06.11, 7:59 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Συγγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση, αλλά είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή, κάτι που λύθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Με την βοήθειά σας μπόρεσα να κάνω το link και οφείλω να πω στον nitro912gr, ότι τώρα άρχισα να ασχολούμαι με το σπορ και έτσι έχω προβλήματα που σε σας ίσως φαίνονται ανύπαρκτα. Συγγνώμη αν σας κουράζω. Μελετώντας προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά που βλέπω, αλλά δεν βγαίνουν όλα εύκολα, ίσως εγώ να μην καταλαβαίνω καλά τι θέλει να πει το κείμενο που διαβάζω.
Θα τολμήσω να ρωτήσω και κάτι άλλο, που είναι το εξής:
Σε button, σε αυτό που έκανα με την πολύτιμη βοήθειά σας το link σε ένα site, στο mouse over προσπαθώ να κάνω να φαίνεται και μια φωτογραφία μικρή της πρώτης σελίδας του site αυτού. Επειδή όμως υπάρχουν και άλλα buttons πιό κάτω ή πιο πάνω από το πρώτο button, η εικόνα εμφανίζεται μεν βάζοντάς την στο keyframe over, αλλά είναι κάτω από τα επόμενα ή τα προηγούμενα buttons.
Ευχαριστώ
Abk54
Member
 
Posts: 7
Εγγραφή: 10.02.08, 5:43 pm

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό nitro912gr » 01.06.11, 8:04 pm

Δεν το έγραψα για σένα, λογικό να είναι πολύπλοκα όταν αρχίζεις. Ήθελα να πω γιατί η adobe έκανε κάτι απλό σε AS2 (2 γραμμές κώδικα) τόσο πολύπλοκο στην AS3. :)
http://nikolaskarampelas.com


Quotes for life

"Και τι έκανε λοιπόν η χορεύτρια παύλα γραφίστας;"
"Και εδώ έχουμε τον γραφίστα καραγκιόζη..."
Άβαταρ μέλους
nitro912gr
Old Member
 
Posts: 1402
Εγγραφή: 08.03.07, 3:12 am
Τοποθεσία: Athens - Aigio - forums

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό Garakatsamol » 02.06.11, 6:32 pm

nitro912gr έγραψε:Δεν το έγραψα για σένα, λογικό να είναι πολύπλοκα όταν αρχίζεις. Ήθελα να πω γιατί η adobe έκανε κάτι απλό σε AS2 (2 γραμμές κώδικα) τόσο πολύπλοκο στην AS3. :)


Θα σου απαντούσα αλλά θα φωνάζει ο Νότης :)))
Όλοι βιτριόλι...
Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Senior Member
 
Posts: 681
Εγγραφή: 11.12.07, 8:21 pm

Re: link σε ιστοσελίδα πατώντας button στο flash cs3

Δημοσίευσηαπό Trelokampero » 02.06.11, 6:52 pm

em ki egw gi afto kanw tin papia filtate Gara.... :P
Ενός Τεκνού Μύρια Έπονται

notis: Εσύ παλιόγρια εξαιρείσαι γιατί ανήκεις σε προστατευόμενο είδος "τρελή-τρελή"

http://www.artcore.gr
Trelokampero
Senior Member
 
Posts: 837
Εγγραφή: 18.09.06, 7:07 pm
Τοποθεσία: Opou gis katagis


Επιστροφή στο II.II Δημιουργικό λογισμικό σχεδίασης για τα ψηφιακά μέσα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων