Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Adobe Photoshop, Flash, DreamWeaver, FireWorks, Contribute, FreeHand, Director.

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 18.08.11, 8:13 pm

Στείλε τα μου στο korinthorama at gmail.com
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 20.08.11, 10:27 pm

Ένα ευχαριστώ τον Νότη που ανέβασε τα αρχεία στον server του, και δουλεύει κανονικά. Τελικά όντως είναι θέμα με κάποια ρύθμιση που μάλλον έχει κλειστή ο host.

Μία άλλη ερώτηση, εαν γνωρίζει κανείς για να μην ανοίγω νέο θέμα, πως γίνεται να εμφανίσω στο flash τα data ενός php array; Κάνοντας δηλαδή trace στο flash μου λέει πως είναι Array, αλλά εγώ θέλω να εμφανίσω τα περιεχόμενα του.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 21.08.11, 7:21 am

Αν υποθέσουμε πως ο πίνακας είναι ο myArray

Κώδικας: Επιλογή όλων
for(var i=0; i<myArray.length; i++){
   trace(myArray[i]);
}
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 12:33 pm

Βασικά δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλά έτσι είναι φτιαγμένο, οπότε ο κώδικας που λες δεν λειτουργεί.

Έχω ένα array στο flash που φορτώνει τα data του πρώτου php που σου έστειλα. Όλα εμφανίζονται κανονικά δηλαδή το array[0] είναι π.χ αριθμός τα άλλα είναι κείμενο κλπ.

Όμως το τελευταίο array άμα το κάνω trace μου δίνει στο output Array, λογικά γιατί έχει περισσότερα από ένα data.
Να κάνω array[8][i] για να εμφανίσω τα περιεχόμενα δεν γίνεται. Υπάρχει άλλος τρόπος;

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 21.08.11, 12:52 pm

Zenor έγραψε:
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.


Μάλλον τα κατάφερες :)

Το php σου επιστρέφει τις τιμές σαν ένα string με τις τιμές χωρισμένες με κόμμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων
$result =  $user->firstname.','.$user->surname.','.$user->country.','.$user->balance.','.$user->total_earnings.','.$user->total_deposits.','.$user->current_commission_rate.','.$user->image;
echo $result;


Λογικά στην as2 που έχεις στο flash, γίνεται ένα split και δημιουργείται ένας μονοδιάστατος πίνακας όπου αυτό που σου έδωσα θα δούλευε.
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 1:04 pm

Ναι ακριβώς, έχω κάνει το split στην as3. Στο php έχω προσθέσει και άλλο ένα var:


$state = $class->recent_sales($userName,'5');

Οπότε το result έγινε έτσι:

[code]$result = $user->firstname.','.$user->surname.','.$user->country.','.$user->balance.','.$user->total_earnings.','.$user->total_deposits.','.$user->current_commission_rate.','.$user->image.','.$state;

Το $state λοιπόν που είναι το array[8] στην as3 μου δίνει trace "Array" και έχει .length 5(όπως είναι σεταρισμένο στο variable παραπάνω)
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 21.08.11, 1:18 pm

Αν κάποιο στοιχείο του πίνακα σου είναι και αυτό πίνακας τότε πρέπει να κάνεις εκ νέου split και σε αυτό και να έχεις πρόσβαση στα περιεχόμενά του με τον ίδιο τρόπο που σου έδειξα...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 1:30 pm

Κοντά είμαι; :roll:

Κώδικας: Επιλογή όλων
function splitter(delimiter:String, str:String):Array
   {
         return str.split(delimiter);
      array[8].split();
      
      for(var i=0; i<array[8].length; i++){
         trace(array[8]);
      }
   }
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 1:49 pm

Βασικά τώρα μου βγάζει στο trace Array 5 φορές:
Το θέμα είναι ότι δείχνει το Array και όχι το περιεχόμενο :p

Κώδικας: Επιλογή όλων
for(var i=0; i < arr[8].length; i++){
         var stt:String = arr[8];
         var spl:Array = arr[8].split(',');
           trace(arr[8]);
      }
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 21.08.11, 3:54 pm

Πρώτα split, μετά loop


Κώδικας: Επιλογή όλων
var spl:Array = arr[8].split(',');
for(var i=0; i < spl.length; i++){
           trace(spl[i]);
      }
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 4:20 pm

Σωστά, τώρα το πρώτο αποτέλεσμα είναι Array και τα άλλα τέσσερα Undefined. Οπότε λογικά είναι θέμα με το php τώρα.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 8:35 pm

Βασικά λάθος έκανα, ακόμη το trace μου δίνει Array, μα γιατί;
Μήπως πρέπει να αποθηκευτούν τα data του array σε κάποιο string πρώτα; Αλλά και πάλι στο ouput θα έπρεπε λογικά να εμφανίζει τα περιεχόμενα του πίνακα...

Καμιά ιδέα; :|
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 21.08.11, 9:42 pm

Δώσε στο php ρητά τις δύο τιμές που του περνάς μέσω flash (από τα textfields) και αντί echo χρησιμοποίησε την var_dump() ώστε να δούμε την δομή στα επιστρεφόμενα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 21.08.11, 9:52 pm

Το πρώτο που λες δεν το κατάλαβα, το trim POST που έχω δεν κάνει για να δούμε τι παίζει;
Βασικά έκανα var_dump στο var $state(στο οποίο είναι το πρόβλημα με το Array) και μου βγάζει κατεβατά στο output, να ένα κομμάτι:

<i>public</i> 'amount' <font color='#888a85'>=&gt;</font> <small>string</small> <font color='#cc0000'>'1.02'</font> <i>(length=4)</i>
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 22.08.11, 12:21 am

Συγγνώμη για το double posting αλλά δεν μπορώ να κάνω edit...

Να και το pastie από το output:
http://pastie.org/2407669
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 22.08.11, 9:31 am

Φίλε μου εγώ βλέπω σαν output ένα array που περιέχει 50 objects
Κάθε object περιέχει τέσσερα στοιχεία:
Sold_at (date)
Amount
Item
Rate

Αυτό για να το αναλύσεις χρειάζεσαι κάτι σαν:

Κώδικας: Επιλογή όλων
foreach($state as $object){
echo $object->sold_at;
echo $object->amount;
echo $object->item;
echo $object->rate;
}
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 22.08.11, 3:52 pm

Ωραία, και τώρα πως θα μπορέσω να τα εμφανίσω στο flash;
Σε xml π.χ μπορώ με αυτό τον τρόπο να φτιάξω μία loop για 50 textfields με το συγκεκριμένο child:

Κώδικας: Επιλογή όλων
for (var i:int,tf:TextField; i < 50; i++) {
var sold_at:String = xml.child("child1").child("child2")[i];
var amount:String = xml.child("child1").child("child2")[i];
var item:String = xml.child("child1").child("child2")[i];
var rate:String = xml.child("child1").child("child2")[i];
}


Θέλω να κάνω το ίδιο αλλά με τα δεδομένα από το php, δηλαδή να δημιουργήσω 50 textfields που το καθένα θα έχει 4 γραμμές κειμένου, με τα παραπάνω variables.
Το θέμα είναι πως στο παραπάνω παράδειγμα που έδωσα είναι για xml, για το php πως θα κάνω το linkage;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 22.08.11, 5:01 pm

Θα μπορούσες στο php αντικαθιστώντας το echo που έχεις, να κάνεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων
$counter=0;
foreach($state as $object){
$counter++;
echo "sold_at".$counter."=".$object->sold_at."&";
echo "amount".$counter."=".$object->amount."&";
echo "item".$counter."=".$object->item."&";
echo "rate".$counter."=".$object->rate."&";
}


Αυτό θα σου φέρει τα δεδομένα στο flash σε μεμονωμένες μεταβλητές που θα ξεχωρίζουν με τον δείκτη που έχουν στο τέλος.
Πχ
sold_at1, sold_at2, ...sold_atN
amount1, amount2, ...amountN
item1, item2, ...itemN
rate1, rate2, ...rateN
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 22.08.11, 6:41 pm

Ωραία, πως όμως θα πω στο flash να τραβήξει τα στοιχεία π.χ του sold_at;

Στην as3 το έχω έτσι αυτή τη στιγμή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
var vars:URLVariables = new URLVariables();
req.method = URLRequestMethod.POST;
req.data = vars;
trace(vars.sold_at1);


Το trace μου δίνει undefined.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 22.08.11, 7:35 pm

Χμ σε as3 δεν ξέρω, σε as2 δουλεύει μια χαρά αυτό που σου είπα με LoadVars
Με as3 πρέπει να βρεις το ισοδύναμο.

ΥΓ Γι' αυτό δεν ασχολήθηκα ποτέ με as3 :P
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο II.II Δημιουργικό λογισμικό σχεδίασης για τα ψηφιακά μέσα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων