Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Γράφοντας και εγώ μουσική παλαιότερα (hip hop πριν μια 7 ετία και progressive house μέχρι πριν 2 χρόνια) πάντα ήμουν περίεργος να ακούσω τι μουσική θα έγραφε ένας γραφίστας.
Πολύ ενδιαφέροντα ακούσματα στο Myspace.
Θα ήθελα να κάνω μερικές προτάσεις, καλοπροαίρετα πάντα και βασισμένος στη δικιά μου πολύ μικρή εμπειρία.
1) Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις compressors (συμπιεστές) στα φωνητικά, στα ντραμς σε μερικά κομμάτια καθώς και στην τελική μίξη. Multiband στα ντραμς και στην τελική και dynamic στα φωνητικά. Θα δώσουν την αίσθηση του όγκου στον ήχο και θα ακούγονται πιο ισσοροπημένα.
2) Γιατί χρησιμοποιείς το nuendo; Αυτό είναι κυρίως multitrack, multichannel mastering editor. Δοκίμασες το Wavelab (της steinberg); Είναι πρόγραμμα για Multitrack recording με δυνατότητες mastering και 32 bit dithering.
3) Γιατί δεν βάζεις και ένα μπάσο στα όργανα, ε;
4) Ενώ η ποιότητα του ήχου είναι γενικά πολύ καλή (όσο μπορώ να καταλάβω από το stream), χρησιμοποιείς κάποια εφφέ που ακούγονται εντελώς ψεύτικα (πχ ο κεραυνός). Δοκίμασε να βάλεις λίγο chorus, flanger και stereo enhancer να δεις τι θα βγεί.
Αυτά προς το παρόν,
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.
ΥΓ. Θα με ενδιέφεραν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που δουλεύεις τα προγράμματα, τον τρόπο ηχογράφησης, κτλ.