I.D. studios/σχεδιαστές στην Ελλάδα

Χρηστικά αντικείμενα, σκεύη, οχήματα, έπιπλα, φωτιστικά

I.D. studios/σχεδιαστές στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό ^BOOMBOOM » 24.04.07, 5:32 pm

Στο τόπικ αυτό ας βάζουμε πληροφορίες για studio ή σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι υπ'όψιν μου και γι'αυτό θα ήταν πιστεύω ενδιαφέρον όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω να μας διαφωτίσουν.

ΥΓ. Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση η τυχόν παράθεση λινκ κλπ. Αν πάλι κάνω λάθος το τόπικ φυσικά είναι στην ευχέρεια των διαχειριστών.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
^BOOMBOOM
Old Member
 
Posts: 1032
Εγγραφή: 30.04.06, 10:41 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό dpsd01028 » 24.04.07, 6:17 pm

Καλησπέρα...
...πιστεύεις πως σε ένα χώρο τόσο ανταγωνιστικό όπως αυτός (ειδικά στην Ελλάδα που βρίσκεται στο ξεκίνημα) κάποιος θα θέλει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους στο forum τα σχεδιαστικά γραφεία που γνωρίζει που με τη σειρά τους απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων;... :)
Άβαταρ μέλους
dpsd01028
Member
 
Posts: 47
Εγγραφή: 20.04.07, 10:52 am

Δημοσίευσηαπό ^BOOMBOOM » 24.04.07, 6:39 pm

Με αυτή τη λογική το vcdc δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, καθημερινά εδώ παρουσιάζονται από μέλη δουλειές γραφιστών και γραφείων. Άραγε όλοι αυτοί δεν φοβούνται (τι και ποιους) ?

Νομίζω η νοοτροπία αυτή είναι -τουλάχιστον- εσφαλμένη. Εν πάση περιπτώση το τόπικ αυτό είναι για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα, όποιος θέλει να διαφυλάξει (!) τις γνωριμίες του απλώς ας μην συμμετέχει :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
^BOOMBOOM
Old Member
 
Posts: 1032
Εγγραφή: 30.04.06, 10:41 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό dpsd01028 » 24.04.07, 6:51 pm

Ok...ήξερα πως αυτή θα είναι η απάντηση...φυσικά είναι άλλο να μοιράζεσαι απόψεις για προγράμματα κτλ και άλλο να δίνεις απλόχερα δουλειά στον άλλο...εξάλλου υπάρχει αν δεν κάνω λάθος το section ζήτησης και προσφοράς εργασίας..o χώρος της γραφιστικής είναι τεράστιος...γραφίστες ξεφυτρώνουν παντού...i.d. είναι άλλο θέμα...και ειδικά τώρα που "ξεφυτρώνουν" άπειροι επίδοξοι συνάδελφοι από ιδιωτικές σχολές..θες δε θες μπαίνεις σε ένα κλίμα ανταγωνιστικής συμπεριφοράς και όχι πλέον συναγωνιστικής ή παρεϊστικης που είχες στη σχολή..! Αυτά από μένα και πάντα φιλικά..
Άβαταρ μέλους
dpsd01028
Member
 
Posts: 47
Εγγραφή: 20.04.07, 10:52 am

Δημοσίευσηαπό ^BOOMBOOM » 24.04.07, 7:15 pm

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω πως "δίνεις απλόχερα δουλειά στον άλλο" παρουσιάζοντας σχεδιαστές/γραφεία και την δουλειά τους...

Σε κάθε περίπτωση μάλλον παρεξήγησες το τόπικ αυτό. Δεν έχει τίτλο "προσφορά εργασίας i.d. στην Ελλάδα", σκοπός είναι να παρουσιαστούν σχεδιαστές ή και εταιρίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και να μπορέσουμε να έχουμε μια εικόνα για το επίπεδο του βιομηχανικού σχεδιασμού στην Ελλάδα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

ΥΓ. Στο vcdc όπως θα έχεις δει η παρουσίαση πχ μίας ιστοσελίδας ή μιας διαφήμισης δεν γίνεται στην ενότητα προσφοράς&ζήτησης εργασίας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
^BOOMBOOM
Old Member
 
Posts: 1032
Εγγραφή: 30.04.06, 10:41 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό dpsd01028 » 24.04.07, 7:36 pm

Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση...δεν παρεξήγησα τπτ πάντως...! Για να δούμε λοιπόν... :)
Άβαταρ μέλους
dpsd01028
Member
 
Posts: 47
Εγγραφή: 20.04.07, 10:52 am

Δημοσίευσηαπό Xristofer » 04.05.07, 10:13 am

Το γεγονός οτι μετά απο τόσες μέρες (τελευταίο post) κανείς δεν απάντησε λεέι πολλά....... :!: :?:

Πραγματικά είναι δύσκολο να αναφέρουμε τα σχεδιαστικά γραφεία....Τόσα λίγα κ μεγαλος ανταγωνισμός. Για παράδειγμα πως θα αναφέρει κάποιος τα 5-10 γραφεία που υπάρχουν, στα οποία έχει στείλει τα βιογραφικά του κ περιμένει τις απαντήσεις του?
Πραγματικό μπέρδεμα!!!!!
Απο την άλλη μεριά σκοπός του forum εδώ είναι πιστεύω η ενημέρωση,η ανταλλαγή απόψεων κ ο θεμιτός ανταγωνισμός...
Αν κάποιος θέλει να ψάξει-μάθει κάτι, εγώ δεν μπορώ να τον εμποδίσω. Άμα είναι καλύτερος ας πάρει την θέση εργασίας κ ας τελειώνουμε!!!!!

Όπως είπε κ ο ^BOOMBOOM "σκοπός είναι να παρουσιαστούν σχεδιαστές ή και εταιρίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και να μπορέσουμε να έχουμε μια εικόνα για το επίπεδο του βιομηχανικού σχεδιασμού στην Ελλάδα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο."

Γι αυτό με μια πρώτη ματιά

http://designdirectory.com/public/compa ... mit=Submit

Κρίση ανθρωπιάς (μου συμβαίνει συχνά τελευταία) :shock:
"all can be done"
πρως αναζήτηση επαγγελματικής ταυτότητας!!

________________
www.core77.com

http://www.flickr.com/photos/xrisindustrial/ http://xris.carbonmade.com/ http://xrisdeviant.deviantart.com/
Άβαταρ μέλους
Xristofer
Member
 
Posts: 110
Εγγραφή: 06.02.07, 12:15 pm
Τοποθεσία: somewhere here....

Δημοσίευσηαπό ^BOOMBOOM » 04.05.07, 2:40 pm

Xristofer όντως λέει αρκετά το ότι οι απαντήσεις ήταν ελάχιστες (ουσιαστικά το δικό σου ποστ μόνο) οπότε απ'όσο φαίνεται τα πράγματα είναι ακόμα πολύ περιορισμένα. Και αυτό όμως (η έλλειψη ποστ δηλαδή) είναι εν μέρη μία απάντηση στο ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα

Όμως στο λινκ του core77 που έδωσες, το designdirectory.com (που αν και μπαίνω συχνά στο core77 δεν το είχα προσέξει :oops: ) φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά γραφεία και σχεδιαστές. Δεν ξέρω στην πράξη πως είναι τα πράγματα αλλά μάλλον δεν είμαστε και στο μηδέν. :)

Τα λινκ από το designdirectory.com συγκεντρωμένα (παρέλειψα όσα ήταν υπό κατασκευή):

http://www.chd.gr
http://www.oistros.gr
http://www.cor3.gr
http://www.fortywaves.com
http://www.industrialdesign.gr/
http://www.mydesign.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
^BOOMBOOM
Old Member
 
Posts: 1032
Εγγραφή: 30.04.06, 10:41 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό KamikaZZZi » 04.05.07, 8:48 pm

Ει μην απογοητεύεστε τόσο γρήγορα!

Πέρα από αυτά τα γραφεία που αναφέρατε υπάρχουν και δύο Έλληνες σχεδιαστές με πολύ αξιόλογες δουλειές και αρκετά χαμηλό προφίλ.

Ανδρέας Βαρώτσος (πρόσφατο γνωστό έργο του η Ολυμπιακή δάδα)
http://www.hoc.gr/info/periodika/4o/3.asp

Το όνομα του δεύτερου μου διαφεύγει αλλά θυμάμαι πως είχε δουλέψει με τον Karim Rashid, και πιο πρόσφατα ήταν ένας από τους "τιμώμενους" της καμπάνιας του Johnny Walker (faces of tomorrow η κάπως έτσι).

Η έλλειψη βιομηχανικών σχεδιαστών δεν είναι περίεργη, δεδομένου της μικρή απορρόφησης τους από την ανύπαρκτη βιομηχανία της Ελλάδας.

Σύν το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανώτερο/τατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με πτυχίο αμιγός βιομηχανικού σχεδιασμού. Ότι πιο κοντινό είναι το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο (αρκετά καινούργιο τμήμα, 3-5 χρόνια νομίζω, που έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ αξιόλογο). (+2-3 τμήματα σε ιδιωτικές σχολές).

Τα τελευταία χρόνια γίνετε και μια εισροή παιδιών που σπούδασαν στο εξωτερικό και για κάποιο λόγο αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ελλάδα, (υπάρχει δηλαδή μια σιωπηλή κινητικότητα).
Ποιος ξέρει, σιγά σιγά μπορεί να αρχίσει να ανατρέπεται το κλίμα.

Ίσως μια δικτύωση με πελάτες από άλλα μέρη του πλανήτη να ήταν μια βιώσιμη λύση για ένα σχεδιαστικό γραφείο στην Ελλάδα. (αναβαθμίζονται και οι ευρωζονικές συνδέσεις τρομάρα μας (αντε 2 μήνες περιμένω την DSL)!#!@#@!$).

Τέλος πάντων, ίσως σε λίγο καιρό να μπορώ να προσθέσω και τις δικές μου εμπειρίες και να μην κάνω εικασίες.
Part time Punk.
Άβαταρ μέλους
KamikaZZZi
Member
 
Posts: 33
Εγγραφή: 18.01.07, 10:33 pm
Τοποθεσία: Belize


Επιστροφή στο VI.I Industrial Design

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron