Καλησπέρα και από εμένα,
Αν και απάντησε ο Theo, η δική μου γνώμη είναι ελαφρώς διαφορετική όσο αφορά τη ροή εργασίας.
Αν κάποιος είναι web designer αυτό που απλά χρειάζεται να κάνει είναι να φτιάξει την σελίδα του σε (Χ)HTML μαζί με ένα CSS αρχείο και ένα φάκελο για τα γραφικά - φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο developer. "Βρώμικη" δουλειά αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και μετά από μερικές επαναλήψεις όχι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Όσο αφορά το Joomla τώρα, για μένα όπως κάθε τι που χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας, έχει θετικά και αρνητικά, έχει σωστή και λάθος εφαρμογή.
Στα θετικά είναι:
η κοινότητα που το υποστηρίζει,
το μεγάλο πλήθος επιπρόσθετων εφαρμογών,
η αρκετά καλή οργάνωση στις πληροφορίες.
η πολλάπλή χρήση template
Στα αρνητικά θεωρώ ότι είναι:
η ασφάλεια (αρκετά προβλήματα, και γκρίνια από τους τεχνικούς στην εταιρία)
Η δυσκολία στην εκμάθησή τού από τους πελάτες, ώστε να ανανεώνουν μόνοι τους το υλικό.
η δυσκαμψία που ανέφερε και ο Νότης.
Theo έγραψε:Αλλάζει ως ένα βαθμό από το υποτυπώδες template που έχει. Από κει και πέρα αν θέλεις πιό εκτεταμένες αλλαγές στην εμφάνιση θα πρέπει να αρχίσεις να αλλάζεις τα core αρχεία, όχι και τόσο καλή τακτική αν σκεφτείς ότι κάθε τρεις μήνες η και συχνότερα θα πρέπει να αναβαθμίζεις αυτά τα αρχεία...σε όλα σου τα site.
Π.χ. αν θέλεις να εμφανίζεις ένα πλαίσιο γύρω από τις φωτό των άρθρων η να εμφανίζεις τα εικονίδια εκτύπωσης και αποστολής άρθρου στο κάτω μέρος του άρθρου πως θα το κάνεις?
Φίλε Theo για όλα υπάρχει λύση.
ΜΠΟΡΕΙΣ να φτιάξεις ένα template όπως θες. να βάλεις τα στοιχεία σου όπου θες. Όπου θες το μενου όπου θες το κείμενο, όπου θες τα νέα. Να έχει όποια μορφή θες. Να εμφανίσεις και να εξαφανίσεις ότι θες απλά πειράζοντας το index.php, το css και το administration panel. (όχι τίποτα ιδιαίτερο, απλά δίνοντας να εμφανίζονται ή όχι αυτά που θες και σε ποια θέση της index.)
Τώρα για την μορφή. Το κάθε στοιχείο του Joomla έχει και ένα αντίστοιχο style στο css/template_css.css το οποίο αν το αλλάξεις αλλάζει και π.χ. η φωτογραφία στα νέα. Και θα μου πείς ναι αλλά εγώ στο 4ο νέο θέλω άλλο χρώμα περιγράμματος. Ε και; Γίνεται. Κάθε τι που βάζεις έχει ένα πεδίο class suffix που μπορείς να βάλεις ένα όνομα για να δώσεις ξεχωριστό style για αυτό το στοιχείο (λεπτομέριες σε άλλο thread, γιατί αυτό το ψάχνω ακόμα. Αλλά υπάρχει και γίνεται).
Όσο αφορά τα διάφορα εικονιδιάκια μπορείς να τα ρυθμίσεις και γενικά για όλο το site αλλά και για κάθε άρθρο που ανεβάζεις ξεχωριστά. Το ίδιο γίνεται και για το κουμπί πίσω, για τους τίτλους και διάφορα άλλα.
Αυτά προς το παρόν.
Sorry αν σας κούρασα. Νότη 100% μαζί σου για την δυσκολία σε περαιτέρω παραμετροποίηση.
Theo sorry που πάτησα κυρίως πάνω στο post σου απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω 2-3 πραγματάκια. Θα χαρώ να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα μιας και με ενδιαφέρει η εμπειρία οποιουδήποτε ασχολείτε με το ρημαδοJoomla (το χρησιμοποιούμε στο γραφείο συνέχειά)
Καλό απόγευμα σε όλους.
Γ.Λ.