Ημερομηνία 03.09.10, 10:31 pm
Jason έγραψε:Είναι σαφώς πολύπλοκη εφαρμογή. Αυτό φαίνεται και στην χρήση του.
Δεν είμαι υποστηριχτής των edit as you browse εφαρμογών CMS. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να χτίσεις πάνω εκεί κάτι μεγάλο, δεν πιστεύω ότι διευκολύνει την διαχείριση ενός portal. Μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μικρού corporate site αλλά μέχρι εκεί. Δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα ας πούμε σε σχέση με το mephisto http://mephistoblog.com/ το οποίο super απλό!
Jason έγραψε:Πέρα από όλα αυτά, δεν πιστεύω σε open source εφαρμογές που προορίζονται για enterprises. Καλές για blogs και μικροπράγματα αλλά κατά την γνώμη μου σε enterprise επίπεδο είναι ρίσκο.
parsec_dev έγραψε:Το να βάζεις όλα τα open source σε ένα τσουβάλι και να λες πως κάνουν για μικροπράγματα όπως τα blogs είναι τουλάχιστον άδικο.
Jason έγραψε: Στα sites που με παραπέμπεις να δω, τα περισσότερα είναι content sites χωρίς κάποια πολυπλοκότητα. Τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσες να τα χτίσεις με mephisto και μερικά ίσως και με Wordpress.
Jason έγραψε:Θα μπορούσε να χτιστεί κάτι σαν το www.freemeteo.com , www.hol.gr , www.pamediakopes.gr , www.voiceglobe.net ή κάτι σαν το www.telemarketing.gr με το eZ; Όλα αυτά που σου αναφέρω είναι χτισμένα στο ίδιο CMS παρά την διαφορετικότητα και την πολυπλοκότητα τους (live συνδέσεις με ERP, CRM και billing συστήματα etc.).
Jason έγραψε:Δεν θέλω να το υποβαθμίσω, δεν λεω ότι δεν έχει δυνατότητες. Μου φαίνεται ότι είναι λίγο «δεινόσαυρος» χωρίς να σου προσφέρει κάτι το φοβερό που να δικαιολογεί την πολυπλοκότητά του.
Jason έγραψε:Πέρα από όλα αυτά, δεν πιστεύω σε open source εφαρμογές που προορίζονται για enterprises. Καλές για blogs και μικροπράγματα αλλά κατά την γνώμη μου σε enterprise επίπεδο είναι ρίσκο.
morfoula έγραψε:ερώτηση: FREE trial υπάρχει???
Theo έγραψε:Jason, εδώ μπορείς να δεις μερικά case studies με το eZ publish:
http://ez.no/customers/case_studies
Theo έγραψε:Δεν μου απάντησες όμως τεχνικά γιατί νομίζεις ότι δεν μπορεί με το eZ publish και μπορεί π.χ. με το netvolution.net.
Theo έγραψε:Aπό την άλλη οι πληροφορίες "για τους developers" του netvolution.net είναι στην καλύτερη περίπτωση μαρκετινίστικα στιχάκια.
Theo έγραψε:Tα url τύπου default.asp?pid=140&la=2 δεν μου δείχνουν ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά.
Για ρίξε μια ματιά στα url του eZ publish.
Theo έγραψε:Μια πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία του eZ publish, ειδικά στην περίπτωση μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, είναι η δυνατότητα χρήσης του Word η Open Office σαν offline client για την δημιουργία και μορφοποίηση του περιεχομένου. Η εκπαίδευση του προσωπικού περιορίζεται στο minimum.
Διαθέτει κάτι τέτοιο το mephisto η το netvolution?
Theo έγραψε:τα υπόλοιπα λόγια και οι προσωπικές απόψεις είναι περιττές...
Jason έγραψε:Πολύ απλά απέδειξες το πόσο κομπλεξικοί είναι οι φανατικοί του Open Source. Αφού είσαστε τόσο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί γιατί δεν υπολογίζετε ποτέ τις commercial εφαρμογές και τις διαγράφετε από κάθε επιλογή;
Jason έγραψε:Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί ποτέ στην φάση να πρέπει να επιλέξεις ένα CMS για μια μεγάλη εταιρία για site που θα διαχειρίζεται τζίρους της τάξης των 20 εκατομμυρίων. Αλλά αν βρεθείς ποτέ, που τότε θα σου λεει ο big boss «Αν πάθει κάτι ποιόν θα πάρω τηλέφωνο να του τα χώσω;», τότε σκέψου καλά, διότι εκεί η απάντηση «μα έχει 100000 άτομα που ασχολούνται και έχει και φόρουμ και ...» δεν του κάνει.
Θέλει ένα όνομα και ένα τηλέφωνο. Αυτό θέλει!
Jason έγραψε:Συμφωνώ με όλα αυτά που λες και έτσι κι εγώ δεν αποκλείω τα open source.
Επιμένω όμως ότι σε enterprise επίπεδο:
Από που και ως πού better quality;
Γιατί το commercial να μην έχει better quality;
Από που και ως πού higher reliability;
Γιατί το commercial να μην έχει higher reliability;
Από που και ως πού more flexibility;
Γιατί το commercial να μην έχει more flexibility;
Από που και ως πού lower cost;
Γιατί το commercial να μην έχει lower cost;
Απλά επειδή μου το λεει το http://www.opensource.org/ ;
Δεν λεω ότι τα commercial είναι καλύτερα, αλλά γιατί να είναι χειρότερα; Κάθε εφαρμογή είναι διαφορετική. Πέρα από την εφαρμογή, όμως υπάρχει και το support το οποίο και αυτό κοστίζει, και στα open source είναι συνήθως πιο ακριβό!
Για το vendor lock-in δεν διαφωνώ, αλλά επί της ουσίας που ωφελεί;
Jason έγραψε:Πολύ απλά απέδειξες το πόσο κομπλεξικοί είναι οι φανατικοί του Open Source. Αφού είσαστε τόσο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί γιατί δεν υπολογίζετε ποτέ τις commercial εφαρμογές και τις διαγράφετε από κάθε επιλογή;
Jason έγραψε:Αυτά που αναφέρεις ότι έγραψα, σε εισαγωγικά, τα έχεις αλλάξει έτσι ώστε να φαίνεται ότι σου προσβάλω το προϊόν και την open source κοινότητα.
Jason έγραψε:Επειδή ούτε αυτό το πιάνεις, το 90% των case studies του eZ είναι σούπερ απλά content sites τα οποία θα μπορούσαν να χτιστούν με Mephisto.
Jason έγραψε:Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί ποτέ στην φάση να πρέπει να επιλέξεις ένα CMS για μια μεγάλη εταιρία για site που θα διαχειρίζεται τζίρους της τάξης των 20 εκατομμυρίων. Αλλά αν βρεθείς ποτέ, που τότε θα σου λεει ο big boss «Αν πάθει κάτι ποιόν θα πάρω τηλέφωνο να του τα χώσω;», τότε σκέψου καλά, διότι εκεί η απάντηση «μα έχει 100000 άτομα που ασχολούνται και έχει και φόρουμ και ...» δεν του κάνει.
Θέλει ένα όνομα και ένα τηλέφωνο. Αυτό θέλει!
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες