kassavetis έγραψε:Καλησπέρα,
Η αφίσα είναι όμορφη και πετυχημένη.
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να έχετε την ίδια άποψη και για το τελικό αρχείο

kassavetis έγραψε:1. Το σχήμα και οι αναλογίες σου είναι λάθος.
Από ό,τι είδα στις αναλογίες του δείγματος, βγαίνει ακριβώς 35x50.
Θα έπρεπε να είναι τελικό 33,5x49,5 το πολύ, για δόντια και ξακρίσματα.
Αυτό διορθώνεται πανεύκολα με σμίκρυνση, αλλά, το τονίζω,
γιατί ειδικά τα δόντια, θα σου αλλάξουν τους χώρους. Μικραίνουν το πλάτος.
Και επειδή έχεις ήδη ένα θέμα με τη βίδα και το κάτω κενό,
πιστεύω ότι μια νέα σωστή διάσταση θα σε διευκολύνει.
Έχετε δίκιο αλλά το μαύρο περίγραμμα μπορεί να επεκταθεί όσο χρειάζεται, έτσι δεν είναι; Το τελικό μου αρχείο το έβγαλα +2,5 χιλιοστά από κάθε μεριά (μεταβάλλοντας ΜΟΝΟ το περίγραμμα και όχι την εικόνα), νομίζω είναι υπεραρκετό για τα ξακρίσματα.
Επειδή είναι σημαντικό το θέμα, όποιος μπορεί να απαντήσει άμεσα θα βοηθήσει πολύ! νωρίς το μεσημεράκι το αρχείο θα πηγαίνει για μονταζ.
kassavetis έγραψε:Δεν είμαι βέβαιος ότι χρειάζονται οι δύο τελείες στο in.dust.rial.
Τουλάχιστον, δεν χρειάζονται πρακτικά, γιατί η χρωματική διαφοροποίηση
είναι πετυχημένη και υπεραρκετή. Και χωρίς τελείες, θα δείχνει πιο στιβαρό.
Εκτός αν μπήκαν για λόγους νοήματος, οπότε, πάσο...
Οι τελείες δεν προστέθηκαν από μένα και κρίνονται απαραίτητες από τον Βασίλη που κάνει την έκθεση.
kassavetis έγραψε:Το χρώμα της αγκύλης πρέπει να προέρχεται από την αντανάκλαση του νερού,
όπως τα ραφ γράμματα της αριστερής πλευράς. Δεν ξέρω αν το άλλαξες σκόπιμα (το μόνο σημείο που του ταιριάζει είναι το κομματάκι στο κίτρινο παράθυρο, σωστά;) αλλά δεν υποστηρίζεται και, προσωπικά, με χαλάει.
Χμ... Προέρχεται από τον ουρανό. Στο δείγμα που είδατε τα χρώματα ήταν λίγο όπως να ναι (είχε πρασινίσει λίγο η αγκύλη λόγω του transparecy που έχει). Δικιμάσαμε να πάρουμε χρώμα από αρκετά σημεία, το γαλάζιο μας ικανοποίησε περισσότερο και μάλιστα σε μια πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του.
kassavetis έγραψε:Το όνομα του φωτογράφου είναι καλύτερο στην πρόταση του φωτογράφου.
Η αραίωση και η σμίκρυνση μάλλον το αποδυνάμωσε.
Διορθώθηκε εν μέρει. Στην οριστική εκδοχή που θα δείτε παρακάτω έχει μπει ακριβώς όπως το ήθελε ο ίδιος. Δεν επεμβαίνω σε τέτοιες λεπτομέρειες όταν ο διαθέσιμος χρόνος είναι τόσος λίγος, όταν ο πελάτης (στη συγκεκριμένη περίπτωση φίλος) έχει μια άποψη, ενώ παράλληλα είναι σχετικός με το αντικείμενο. Υπό ιδανικές συνθήκες θα άλλαζα και γραμματοσειρές αλλά είδα περίπου 2000 και δεν βρήκα κάτι που να εξυπηρετεί (να μου αρέσει βρήκα) καλύτερα.
kassavetis έγραψε:Η μόνη παρατήρηση-υπόδειξη που θεωρώ "υποχεωτική" αν μου επιτρέπεις:
Διόρθωσε οπωσδήποτε τα εξής περιθώρια στην τυπογραφία:
α. Το δεξί περιθώριο του αριστερού κειμένου.
Πρέπει να μπει μέσα τουλάχιστον 5mm από το όριο του τοίχου
(άσχετα αν το In που ξεκινάει ακριβώς στην ακμή...)
β. Το δεξί περιθώριο του δεξιού κειμένου, ομοίως...
Φυσικά και σας επιτρέπω. Ακόμα και το "σβήσε το Corel, ξέχνα για πάντα ότι υπάρχει photoshop και μην ξαναδιανοηθείς να προφέρεις τη λέξη In design" δεκτό θα ήταν.
Συμφωνώ για το δεξί περιθώριο του αριστερού κειμένου αλλά θεωρήθηκε σημαντικό να εφάπτεται στη νοητή γραμμή του τοίχου, εκεί που ξεκινάει το Industrial.
Συμφωνώ και για το πολύ μικρό δεξί περιθώριο του δεξιού κειμένου, αλλά για να μην είναι τόσο μικρό θα έπρεπε να μικρύνει και ο τίτλος... Είπα "πόσο πιο μικρός πια", έκανα την καρδιά μου πέτρα και το άφησα έτσι. Δεν είναι και τοοοοσο οριακό νομίζω αν και επαναλαμβάνω, καταλαβαίνω ότι θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο.
kassavetis έγραψε:Το φλάιερ είναι άλλη μακέτα, ασυζητητί.
Και επομένως, ένα ακόμη στοίχημα. Ψάξτο!
Συμφωνούσα μαζί σας μέχρι πριν λίγο που τύπωσα την οριστική αφίσα σε διαστάσεις flyer.
Έχουν κάτσει τα πάντα πολύ ωραία στο 11,2x16 που θα βγει τελικά. Δεν χρειάζεται να πειράξω τίποτα απολύτως. Και οι χορηγοί μια χαρά τελικά και σε αυτή τη διάσταση.
Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για όλες τις προτάσεις σας και που αφιερώσατε αυτόν τον χρόνο.
@νδρέας
Επιτέλους γελάει...