Όταν δουλεύεις outsourcing είναι απλά τα πράγματα και συνήθως ισχύουν δύο περιπτώσεις:
1. Ο "εργοδότης" σου, σου προτείνει την ανάθεση μιας εργασίας και σου λέει "τόσα δίνω, θες?"
2. Ο "εργοδότης" σου, σου προτείνει την ανάθεση μιας εργασίας και σε ρωτάει "πόσα θες για να αναλάβεις αυτό?"
Και στις δύο περιπτώσεις είναι στο χέρι σου αν θα αναλάβεις την εργασία ή όχι. Το τι σου λέει σχετικά με τον πελάτη και αν πληρώνει ή όχι ο πελάτης κλπ κλπ, λίγο σε ενδιαφέρουν αφού πολύ πιθανόν να αποσκοπεί να σου κόψει από την αμοιβή σου για να κερδίσει αυτός περισσότερα!
Είναι καιρός να αρχίσουν να συνειδητοποιούν κάποιοι, πως το ότι κάνουν καλή δουλειά δεν είναι ίσης αξίας με το "ξέρω να την πουλήσω" (να βρω τον πελάτη, να τον πείσω και να εξασφαλίσω και καλή τιμή).
Παράδειγμα:
Μου τυχαίνουν συχνά περιπτώσεις όπου αναλαμβάνω sites για άλλους συναδέλφους οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι (εκτός της πώλησης) το project management (επαφή με τον πελάτη, συγκέντρωση υλικού και μεταφορά του brief σε μένα κλπ κλπ).
Μου λένε λοιπόν "πόσα θες να το αναλάβεις αυτό?"
"5000 ευρώ" απαντώ αφού εκτιμήσω την εργασία.
Τελειώνει η δουλειά, παραδίδω, εξοφλούμαι και μετά μαθαίνω πως το site πωλήθηκε 17000 ευρώ. Θα πρέπει να βγω παραπονούμενος?