joe έγραψε:Δεν θα κανουμε τιποτα. Θα παρακολουθουμε τις εξελιξεις οπως οι αγελαδες το τραινο, θα προσπαθουμε να κρατηθουμε στην δουλεια μας με καθε τροπο και θα μισουμε οποιον εχει κατι παραπανω ειδικα οταν ξερουμε οτι για τον αλφα ή βητα λογο καπως βολευτηκε καπου.
Ενα σεναριο οπου θα τιναχτουν ολα στον αερα για να ξαναστηθουν θα το καλωσοριζα αλλα η ιστορια δειχνει αλλα. Οι ατιμοι και οι διατεθημενοι να κανουν τα παντα θα επιβιωσουν σε βαρος των υπολοιπων. Διαλεξτε μια ιστορικη δυσκολη περιοδο που δεν εγινε αυτο. Παραμονες της Ρωμαικης κατακτησης, παραμονες πτωσης της Πολης, Τουρκοκρατια, Μικρασιατικο, Κατοχη, Εμφυλιος, Χουντα. Διαλεξτε και παρτε. Παντα καποιοι οχι μονο δεν κακοπερνουσαν αλλα πλουτιζαν κιολας.
Ειχα καταλαβει που βαδιζουμε εδω και χρονια. Ξαφνιαστηκα ομως στο ποσο γρηγορα ηρθε το τελος. Ομολογω πιστευα πως ηταν κατι που θα με εβρισκε στα 40+ οχι τωρα. Ειναι κριμα να ειμαστε οι σημερινοι 30ρηδες η πρωτη και τελευταια γεννια που μεγαλωσε με σχετικη ανεση. Αλλα για την απωλεια αυτου εκτος των διεφθαρμενων πολιτικων, φταιμε και οι ιδιοι. Οχι για το προφανες οτι καποιοι τους ψηφησαν, αλλα γιατι αλλοτριωσαμε τον τροπο ζωης μας λογω των εμφυτων κομπλεξ μεγαλομανιας μας.
''Ο Λαλακης παει πολυ καλα στην δουλεια του! Πηρε μερτσεντε διθεσια!'', ''Ο Μπουμπουκος παντρευεται την κοπελλα του πηραν και σπιτι 150 τετραγωνικα!'', ''Ο Μπουμπης μου με πηγε ταξιδι στις Μαλδιβες! Το αποφασισαμε το βραδι που ειμασταν πρωτο τραπεζι στην Τσουλια'', ''Πηρα ενα ωραιο δερματινο 2000, το εβαλα στην καρτα, μια ζωη την εχουμε μωρε!'', ''Ο Μπεμπεκος μας πηρε δανειο και ανοιξε επιχειρηση που πεταλωνει ψιλους, ειναι αφεντικο με υπαλληλους!''.
Παρτε τα τωρα μ*λακ*ς! Χρεωθηκατε σαν τα ζωα και χρεωνοσασταν καθημερινα μη σκεπτομενοι μια στιγμη τι θα γινοταν στην ζωη σας αν δεν μπορουσατε να εχετε δανεικα. Σταθηκε κανεις να υπολογισει ποια ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αγοραστικη του δυναμη, με τα δικα του @@@ οχι της τραπεζας! Οι πατεραδες μας χτιζανε σπιτια χωρις δανεια, αλλα πως? Οχι με το κλειδι στο χερι. Επεφτε προσωπικη εργασια, ψειρισμα στο παραμικρο οχι βαρα ενα δανειο και το κλειδι στο χερι με 300 χρονια δοσεις. Και οι μαναδες των περισσοτερων ηταν στο σπιτι και φροντιζαν την οικογενεια. Φροντιδα δεν ειναι μονο η μαγειρικη και τα συγυρισματα. Ειναι η στηριξη ολης της οικογενειας. να πας σπιτι και να υπαρχει ενας ανθρωπος να σε ακουσει, να σου πει μπραβο, να σε συμβουλευσει, να σε αγκαλιασει. Οχι ενα ματσο τρελλοι που τρεχουν απο δουλεια σε δουλεια και σε μπουκωνουν σουβλακια.
Ζητω η προκομενη Ελλας. Η μαλ***α ειναι πως οι συνετοι θα την φανε μαζι με τους ηλιθιους. Αλλα τουλαχιστον αυτοι εχουν 5 φραγκακια στην ακρη και ενα κεραμυδι, δεν θα τους επικυρηξουν οι τραπεζες.
Joe, άλλη μια φορά, καταφερνεις και με εκφραζεις απόλυτα!
Ετσι ειναι ακριβως τα πραγματα. Τοσα χρονια πεφταμε. Τωρα ακουστηκε το μπαμ!