από tinosprint » 30.09.10, 11:13 am
Καλημέρα σας!!
Καιρό έχουμε να τα πουμε απο εδώ, αλλά με την πρώτη ευκαιρία πάντα αναζητάμε το γνωστό και αγαπημένο forum.....
Θέλω τη γνώμη σας για κάτι που συνέβει, στη συνεργασία μου με κάποια εταιρία και για το οποίο ακόμα έχω συγκρατήσει την αντίδρασή προς τους εν λόγω πελάτες μου.
Μια νέα εταιρία ετοιμάζεται να μπει στο χώρο της αγοράς, και μου ζήτησαν να τους ετοιμάσω το λογότυπό τους. Για αρχή είχα μόνο το όνομα, το οποιό είχαν αποφασήσει τα μέλη της εταιρίας, και μου ανακοινώσαν, και με βάση το οποίο ξεκίνησα να μελετάω ιδέες και να τις σχεδιάζω. Για αρχή ετοίμασα 4 διαφορετικά εντελώς μεταξύ τους λογότυπα, ( καλλιγραφικά, απλά, με γραφικά, με απλές γραμμές... ) για να δω για αρχή το γούστο τους και μετά να κινηθώ ανάλογα. Στην πρώτη μας συνάντηση επιλέξαν το πιο απλό απο αυτά, και βάσει αυτού, και με την δική τους καθοδήγηση για το τι τους αρέσει τους ετοίμασα άλλες 4-5 ιδέες. Τους άρεσε κάποιο, αλλά πάλι θέλαν κάτι παραπάνω... ετοίμασα κι άλλες ιδέες... μετά κι άλλες ... γιατι επιμέναν πως το λογότυπο που θα ''παντρευτούν'' θέλουν να το επιλέξουν μέσα απο πολλά (!!) με αποτέλεσμα να έχω ετοιμάσει 27 διαφορετικές ιδέες.... μπορείτε βέβαια να φανταστείτε την διάθεση που είχα τελικά μόλις τους έδειξα και τα τελευταία και πριν καν τα δουν μου ειπαν να σταματήσω... να μην ετοιμάσω κάτι άλλο.... γιατι σκέφτονται πως μαλλον θα αλλάξουν το όνομα! Περίμενα μια εβδομάδα, μέσα στην οποία δεν με πήραν κανένα τηλέφωνο να μου πουν νεότερα... μέχρι που τυχαία συνάντησα ένα μέλος της εταιρίας, και μου είπε πως τελικά ''αλλάξαμε το όνομα, και μας έφτιαξε ένας φίλος μου ένα λογότυπο, χωρίς να μας πάρει χρήματα!''... Επίσης μου είπε πως έπρεπε να τους είχα δώσει κι εγώ άλλες ιδέες για το όνομα ( ποτέ δεν κατάλαβα πως δεν τους άρεσε το όνομα που οι ίδιοι είχαν επιλέξει!!) . Συγκρατήθηκα, δεν απάντησα... αλλα είναι κάτι που με στεναχώρεσε πολυ, γιατί ένιωσα πως αμφισβήτησαν τις δυνατότητες μου και με προσέβαλαν με την στάση τους.
Λυπάμαι αν σας κούρασα...
Me kefi ola ta kala erxontai!
Think Pink!!!!!!!!