Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Adobe Photoshop, Flash, DreamWeaver, FireWorks, Contribute, FreeHand, Director.

Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 12:21 am

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα πρόβλημα με την επικοινωνία της εφαρμογής AIR που έχω φτιάξει με δύο αρχεία PHP που βρίσκονται στον server μου.

Στην εφαρμογή έχω ένα button που μόλις το πατάς επικοινωνεί με PHP και μετά εμφανίζει διάφορα στοιχεία στην εφαρμογή AIR(μέσω AS3).

Το περίεργο είναι πως δοκιμάζοντάς το locally χρησιμοποιώντας το WAMP για το στήσιμο του server δουλεύει κανονικά! αλλά τα php πρέπει να τα ανεβάσω σε online server για να μπορούν και άλλα άτομα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Όμως το πρόβλημα είναι πως δεν δουλεύει όταν τα php είναι ανεβασμένα στον server μου! :|

Να πω πως τα php δεν βγάζουν κανένα error όταν τα διαβάζω online...
Καμία ιδέα; :think
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 2:18 pm

Επειδή απ'ότι φαίνεται είναι θέμα με τον server μου, μπορεί κάποιος με spare server να του στείλω τα 2 php να τα ανεβάσει για να δούμε εάν θα λυθεί το πρόβλημα;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό pagou » 13.08.11, 2:43 pm

δυστυχώς εχω ΙΙS, αλλα για δοκίμασε αυτο, ως locallhost εναλλακτική για τσεκαρισμα:

http://www.easyphp.org/
Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. iAsimov
Gournis.
Άβαταρ μέλους
pagou
Old Member
 
Posts: 1937
Εγγραφή: 04.01.09, 3:54 pm
Τοποθεσία: Κατω Αδης

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 3:27 pm

Όπως είπα δουλεύει κανονικά σε localhost, μέσω wamp, αυτό τι διαφορά έχει από το wamp;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 5:56 pm

Μήπως είναι πιο απλή η λύση στο πρόβλημα; Τα php τα ανέβασα απλά στον server μου σαν αρχεία, δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση για apache/mysql/database στο php my admin.
Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση ή θα έπρεπε να δουλεύουν μόνο ανεβάζοντάς τα στον server;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 13.08.11, 6:52 pm

Τα php αρχεία σου διαβάζουν κάποια database για να στείλουν τα δεδομένα στην as3?
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 7:41 pm

Όχι το ένα php τραβάει στοιχεία από ένα php class, και μετά τα εμφανίζει στο swf.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με wamp λειτουργεί ενώ όταν κάνω link τα php σε online server δεν λειτουργεί...

Καμιά ιδέα;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Sirigos » 13.08.11, 9:16 pm

Άβαταρ μέλους
Sirigos
Member
 
Posts: 99
Εγγραφή: 09.01.10, 1:50 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 13.08.11, 9:34 pm

Τι ακριβώς να κοιτάξω στα παραπάνω; Ο as3 κώδικας που χρησιμοποιώ είναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων
function PHP(e:MouseEvent):void
{

var req:URLRequest = new URLRequest("http://test.gr/test.php");
var loader:URLLoader = new URLLoader();
var vars:URLVariables = new URLVariables();

req.method = URLRequestMethod.POST;
req.data = vars;

loader.addEventListener(Event.COMPLETE, loaded);
loader.load(req);

}
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 14.08.11, 2:33 am

Τελικά μάλλον δεν επικοινωνεί με το δεύτερο PHP, δεν ξέρω γιατί. Στο wireshark που μπορούμε να δούμε το activity μου δείχνει κανονικά επικοινωνία από το pc με το πρώτο PHP(test.php) στον server αλλά μετά δεν δείχνει επικοινωνία από το πρώτο php στο δεύτερο(test2.php).
Μπορεί κανείς να βοηθήσει; :? Να ο κώδικας του πρώτου php:

Κώδικας: Επιλογή όλων
<?php

$myCode =  trim($_POST['code_txt']);
$userName =  trim($_POST['user_txt']);


require_once('http://test.gr/test2.php');

$class = new test2();
$class->set_code($myCode);
$user = $class->account_information($userName);


$inf =  $user->info1.','.$user->info2.','.$user->info3.','.$user->info4.','.$user->info5;
echo $inf;

?>
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 14.08.11, 9:39 am

Η require δεν πρέπει να έχει absolute URLs
Κάνε το

Κώδικας: Επιλογή όλων
require_once('http://test.gr/test2.php');


Κώδικας: Επιλογή όλων
require_once('test2.php');


και κράτα τα δύο php στον ίδιο φάκελο
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 14.08.11, 2:00 pm

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν δούλεψε, το είχα στον ίδιο φάκελο στον server με το πρώτο php. Φαίνεται να αγνοεί τελείως τον κώδικα για το δεύτερο php, και να τον σβήσω το ίδιο αποτέλεσμα έχει... ενώ λειτουργεί στο wamp.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 16.08.11, 2:28 am

Τελικά μου είπαν πως είναι θέμα με τον server, δηλαδή δεν έχει σεταριστεί σωστά για να γίνει η επικοινωνία. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω σε θέμα Apache/Database ώστε να δουλέψει;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 16.08.11, 9:37 am

Το δεύτερο php τρέχει μόνο του;
Δοκίμασες;
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 16.08.11, 2:48 pm

Το δεύτερο php είναι class που με functions που απλά φορτώνει στο πρώτο. Στο cPanel τελικά τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να δουλέψει σωστά; Γιατί απ'ότι θυμάμαι και για mail server που είχα κάνει έπρεπε να φτιάξω database για να δουλέψει.
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 16.08.11, 3:28 pm

Μα σε ρώτησα αν έχει σχέση με database και είπες όχι. Μήπως η class χρησιμοποιεί κάποια βάση δεδομένων για να αντλήσει δεδομένα;

Αν όχι, δοκίμασε να ενσωματώσεις τα περιεχόμενα του δεύτερου php αρχείου (την κλάση) στο πρώτο php αρχείο.

Αν θες κάνε paste την κλάση να δούμε...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 16.08.11, 3:32 pm

Λάθος μου, με συγχωρείς. Η class διαβάζει από online database(στην οποία δεν έχω πρόσβαση) κάποια json/xml αρχεία κτλ.
Μπορείς να την δεις εδω: Να και το link
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 18.08.11, 1:50 pm

Τελικά πως γίνεται να συνδέσω το php με μία database; πως πρέπει να την φτιάξω στο cPanel; γνωρίζει κάποιος;
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό notis » 18.08.11, 4:10 pm

Αν η database δεν είναι στον ίδιο server δεν κάνεις κάτι εκτός από το να την καλέσεις (πράγμα που προφανώς κάνεις). Μήπως ο hoster σου δεν επιτρέπει remote connections?
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πρόβλημα με AIR εφαρμογή και PHP

Δημοσίευσηαπό Zenor » 18.08.11, 4:29 pm

Δεν ξέρω, host είναι η netdynamics. Γι'αυτό ζήτησα αν μπορεί κάποιος να ανεβάσει τα δύο php σε κάποιον server του να δούμε αν δουλεύει η εφαρμογή.

Κανένας εθελοντής; :P
Zenor
Member
 
Posts: 109
Εγγραφή: 31.08.07, 1:24 pm

Επόμενο

Επιστροφή στο II.II Δημιουργικό λογισμικό σχεδίασης για τα ψηφιακά μέσα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων