Web design in Flash for dummies

Adobe Photoshop, Flash, DreamWeaver, FireWorks, Contribute, FreeHand, Director.

Web design in Flash for dummies

Δημοσίευσηαπό kontan » 14.02.06, 9:45 pm

Ωραία! Μάθαμε να κάνουμε motion tween, shape tween, 10 πράματα περί του action scripting του θέματος, να σχεδιάζουμε χρηστικά buttons και να κάνουμε load movie κ λοίπα όμορφα παρόμοια πραματάκια. Η ουσία όμως είναι, πώς όλα αυτά τα κάνουμε ένα website; Γιατί όλα αυτά για να κάνουμε τις παρουσιάσεις μας, τα μάθαμε. Κ τα publish μας κ τα σέα μας κ τα μέα μας. Όμως για να δημιουργηθεί ένα site εξολοκλήρου σε flash, τι πρέπει να προσέξουμε; Τι διαφορετικό πρέπει να γίνει εξ'αρχής στον σχεδιασμό του;
Flashmasters, ανοίξτε μας τα χαρτιά σας (σας παρακαλούμε) κ δώστε σε εμάς τους αόματους το φώς!

Όλο αυτό το έγραψα για να αποφύγω το κλισέ του "θέλω να κάνω ένα flash site κ δε ξέρω τα 'guidelines' που πρέπει να ακολούθήσω". Συγγνώμη αν ήμουν κουραστικός κ εάν είναι πολύ γενικό αυτό που ζητάω :oops: :roll:

Κάθε tip ευπρόσδεκτο :D
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό notis » 14.02.06, 10:34 pm

Λοιπον, αγαπητε kontan...
Θα ακουσεις διαφορες τεχνικες απο τους υποψηφιους συναδελφους που θα προσπαθησουν να σε διαφωτισουν. Αυτο δεν ειναι κατ' αναγκη κακο! Απλα ο καθενας μας εχει καταληξει σε μια μεθοδολογια που τον βολευει και την ακολουθει...
Βασικα αυτα που ανεφερες (+ ευρεια χρηση των movie clips) μπορουν να δημιουργησουν ενα αξιοπρεπες site.
Πχ εγω ειμαι κατα των scenes! Δεν τα χρησιμοποιω ποτε αφου μπορω να οργανωσω την δομη μου σε ξεχωριστα movies που καλουνται με loadmovie.
Οποτε, αρχιζεις με μια main timeline και αφου αφησεις καμμια δεκαρια ελευθερα frames για το αναγκαιο preloader (δεν χρειαζεται να ασχοληθεις απο την αρχη με αυτο), αρχιζεις και στηνεις σε διαφορα layers ενα στατικο concept, οπου τοποθετεις τα βασικα elements (navication buttons or menus, logo, header, αρχικο κειμενο κλπ) φροντιζοντας τα elements να εχουν γινει symbols.
Στη συνεχεια χρειαζεται λιγη σκηνοθετικη πινελια ωστε να φανταστεις την κινηση η οποια θα οδηγησει στην παρουσιαση αυτου του concept.
Αφου καταληξεις σε αυτο, τοτε αντιγραφεις ολα τα keyframes του concept, γυρω στα 50 frames πιο περα (απλα για να εχεις ενα πρωτο χωρο στην timeline -αυτο πρεπει να ενοουν οταν λενε χωροχρονο! :P ).
Επανερχεσαι στα αρχικα keyframes του concept, οριζεις τις οποιες αλλαγες σε καθε keyframe (alpha, scaling, moving) και εφαρμοζεις τα tweenings σου.
Καθε button στο navigation πρεπει να αντιστοιχει και σε ενα αλλο movie που θα δημιουργησεις και θα το καλεις με loadmovie, ειτε σε διαφορετικα levels (_level1, _level2 κλπ) ειτε ακομα καλυτερα (αυτο αρεσει σε μενα), με load σε target.
Για την περιπτωση αυτη πρεπει να δημιουργησεις ενα ψευδο-movie clip με instance name πχ "container" και να το τοποθετησεις στο αναλογο layer της main timeline με συντεταγμενες x,y (0,0).
Με την ιδια λογικη τα καλουμενα movies μπορουν να καλουν αλλα movies και να φθασεις σε μια πιο συνθετη μορφη flash site...

Αυτα ειναι τα βασικα.
Απο κει και περα θα πρεπει να εχεις και καποιες συγκεκριμενες αποριες ωστε να μπορεσουμε να βοηθησουμε περισσοτερο....

Καλες δημιουργιες! :D
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό kontan » 15.02.06, 12:59 am

Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση mr Notis :D

Απ'ότι κατάλαβα δουλεύω όπως ακριβώς κ με την όποια άλλη μη-διαδικτιακή εφαρμογή θα ήθελα να φτιαξω, άμα κατάλαβα σωστά. Σωστά δε κατάλαβα;

Για να τοποθετήσω το τελικό .swf στο κέντρο της οθόνης όπως εδω για παράδειγμα: http://www.bucklez.co.uk/rescuetheastronauts/space.htm πρέπει να το συνδιάσω με html; Αν ναι πώς το κάνω αυτό (σημ: είμαι άσχετος από html προς το παρόν :oops: ) κ αν γίνεται να το ρυθμίσω μέσα από flash πως γίνεται κ πάλι; Ας θέσουμε τη 1024χ786 ως προτινόμενη ανάλυση (για τη περίπτωση που πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς κ υπολογισμούς)

Κ κάτι άλλο, υπάρχουν τίποτα προτηνόμενες διαστάσεις (όπως έγινε λόγος για συνηθεις διαστάσεις κάρτας σε άλλο thread) για flash sites; Καμία αρχή από τεχνικής μεριάς που πρέπει να κρατήσω ως μπούσουλα;

Ευχαριστώ κ πάλι :)

ΥΓ: αργότερα θα σας ζητήσω να μου πείτε κ το μυστικό πίσω από τον κώδικα των preloaders (εάν δεν έχω βγάλει άκρη μ αυτό μέχρι να φτάσει η ώρα έστω) :P
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό Panagiotis » 15.02.06, 1:41 am

Thanx φίλε kontan,

σκεφτόμουν να θέσω το ίδιο thread με τα ακριβή ζητούμενα σου, αλλά για καλή μου τύχη το έκανες πρώτος, thanx!

Π.
Web & Visual Communication Services
Άβαταρ μέλους
Panagiotis
Senior Member
 
Posts: 842
Εγγραφή: 07.07.05, 3:48 pm
Τοποθεσία: LosFantazy

Δημοσίευσηαπό kontan » 15.02.06, 1:43 am

Τα μεγάλα πνεύματα...... ;)
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό Panagiotis » 15.02.06, 2:09 am

kontan έγραψε:Τα μεγάλα πνεύματα...... ;)


!!! :lol: :wink: :D !!!

έτσι..χαχαχα!

Π.

*έχει διάθεση*
Web & Visual Communication Services
Άβαταρ μέλους
Panagiotis
Senior Member
 
Posts: 842
Εγγραφή: 07.07.05, 3:48 pm
Τοποθεσία: LosFantazy

Δημοσίευσηαπό george_l » 15.02.06, 10:39 am

Καλημέρα σε όλους,
φίλε kontan έχει δίκιο ο Νότης όσο αφορά τις διαφορετικές προσεγγίσεις.

Πάντως ετοιμάζω σημειώσεις για ένα τμήμα που έχω τώρα και επιφυλλάσομαι να τις ανεβάσω asap.. Τουλάχιστον το καμμάτι των διαδικασίων και των tips για διάφορα προβλήματα που συναντάμε.
τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
κάνε τους ποίηση/ ή μηχανήματα σπουδαία
μη γυρνάς τη πλάτη μη ζεις στο ψέμα
πολέμησε το άδικο/ και κάθε είδους βία
σκέψου θετικά
και μη γελάς με ηλίθια αστεία
Άβαταρ μέλους
george_l
Senior Member
 
Posts: 506
Εγγραφή: 07.07.05, 4:45 pm
Τοποθεσία: Matrix

Δημοσίευσηαπό kontan » 15.02.06, 11:25 pm

Ελήφθη george_I. Αναμένουμε ;)
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό chryssa » 16.02.06, 10:24 am

Ολα (προσωπικη αποψη παντα) ξεκινανε απο μολυβι και χαρτι....


Σιγουρα θα διαβασεις πολλες προσεγγισεις.... ο καθενας οντως οσο περναει ο καιρος βρισκει και μια μεθοδο που τον εξυπηρετει στην ολοκληρωση του
οποιοδήποτε project.


Εμενα με εχει βολεψει πολυ το μολυβι και το χαρτι....

Επειδη τα flash site εχουν μια ιδιαιτεροτητα ως προς την πλοηγηση, τον
χειρισμο της πληροφοριας, τον εντυπωσιασμο και οτι αλλο μπορει να σκεφτεις χρειαζεται οταν αποφασισεις την ιδεα, το concept και το site tree να τα βαλεις κατω... και να δεις απο που θελεις να πηγαινεις που .... πως θα το κανεις αυτο... τι αλλες επιλογες θα εχεις οταν θα φτανεις εκει.... τι extra animation...


Χρειαζεσαι δηλαδη ενα σχετικο πινακα... για να εχεις ενα μπουσουλα το που πας, απο που, πως γυρνας πισω, και τι info δειχνεις καθε φορα...

Η εμπειρια μου στα full flash sites μου λεει πως χωρις μπουσουλα, μετα απο κανα 2 μηνες που μπορει να σου ζητησουν αλλαγες, θα ανοιξεις τα αρχεια σου και θα τα κοιτας "περιεργα".

Συμφωνω και εγω με τα movie clips, load movies και οχι στην χρηση των σκηνων... γιατι ετσι είναι καλυτερα ελεγχομενα καποια πραγματα και
ποιο ελαφρια τα αρχεια σου....


Ελπιζω να βοηθησα λιγο....

:D :D
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert Einstein

http://www.gchryssa.com/
Άβαταρ μέλους
chryssa
Senior Member
 
Posts: 646
Εγγραφή: 26.01.06, 8:51 pm

Δημοσίευσηαπό kontan » 16.02.06, 12:20 pm

Το πλάνο σε προσχεδική μορφή είναι πάντα υπέρ του δέοντος χρήσιμο σε κάθε περίπτωση ;) Ευχαριστούμε πολύ Χρύσα :D
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό chryssa » 16.02.06, 12:55 pm

kontan έγραψε:Το πλάνο σε προσχεδική μορφή είναι πάντα υπέρ του δέοντος χρήσιμο σε κάθε περίπτωση ;) Ευχαριστούμε πολύ Χρύσα :D



Και πάντα να θυμασαι... το οτι εσυ το εχεις στο μυαλο σου στημένο το site, δεν
σημαινει απαραιτητα οτι θα το καταλαβαινει και ο εκαστοτε χρηστης.


Η λογικη σου πρεπει να βασιζεται και στα στοιχεια του εντυπωσιασμου, αλλα και στο usability -interface ωστε να καλυπτεις όλες τις αναγκες....

Και η βασικη ερωτηση που πρεπει να κανεις παντα πριν να ξεκινησεις, είναι
αν πραγματικα ενα site χρειαζεται να γίνει full flash ή οχι....

Καμια φορα παρασυρομαστε απο τα εντυπωσιακα sites που βλεπουμε
στο εξωτερικο και λανθασμενα πιστευουμε οτι και ο πελατης μας
εχει αναγκες αναλογες, ενος site τύπου volvo50....

Παντα να εξεταζεις το γιατι να το κανεις flash
... και για ολα τα αλλα εμεις ειμαστε εδω! :D :D :D
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert Einstein

http://www.gchryssa.com/
Άβαταρ μέλους
chryssa
Senior Member
 
Posts: 646
Εγγραφή: 26.01.06, 8:51 pm

Δημοσίευσηαπό thrasos » 16.02.06, 1:08 pm

νομίζω πως, ειδικά μετά το ξέσπασμα των css λύσεων,
υπάρχει μια (άδικη) προκατάληψη με τα full flash sites...

εάν αυτά είναι καλοδουλεμένα (όπως π.χ. to beatport dot com
για online αγορά ηλεκτρ.μουσικής), δεν υστερούν σε τίποτα και
δίνουν άψογα αποτελέσματα.
i can remember when the air was clean and sex was dirty
Άβαταρ μέλους
thrasos
Member
 
Posts: 85
Εγγραφή: 31.10.05, 9:27 am
Τοποθεσία: SKG

Δημοσίευσηαπό penlix » 16.02.06, 2:35 pm

Γενικά δεν ήταν πάντα αποδεκτό το flash γιατί έδινε στους σχεδιαστές την ελευθερία ενός ζωγράφου στον άδειο καμβά, με αποτέλεσμα ο καθένας να δημιουργεί τους δικούς του κανόνες, αγνοώντας πολλές φορές τις κοινές γραμμές που έχουν δωθεί στη πορεία του internet. Αυτό ήταν κατακριτέο όταν βλέπαμε σελίδες που ακόμα και η χρήση τους χρειαζόταν εγχειρίδιο.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς το site του πρωτομάστορα των flash-haters :) Jacob Nielsen.

Όσον αφορά την ερώτηση περι μεγεθών, ένα flash site ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όλα τα υπόλοιπα websites. 1024*768 ή 800*600 είναι οι αναλύσεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και αυτές πρέπει να ακολουθούμε, για χάρη της χρηστικότητας που αναφέρθη πιο πάνω. Όμως κανείς δεν σου λέει να μην δημιουργήσεις ένα όμορφο website που να είναι προσαρμόσιμο στις διαφορετικές διαστάσεις του κάθε χρήστη και που να μπορεί να λειτουργεί σωστά σε κάθε οθόνη. Υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα, στα οποία η διαλογικότητα έχει επιτευχθεί με κάποιο άλλο έξυπνο τρόπο (δες τα www.interone.de και www.leoburnett.ca και παίξε με το παράθυρο του browser σου).
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό kontan » 16.02.06, 2:45 pm

chryssa έγραψε:Και πάντα να θυμασαι... το οτι εσυ το εχεις στο μυαλο σου στημένο το site, δεν
σημαινει απαραιτητα οτι θα το καταλαβαινει και ο εκαστοτε χρηστης.


Σχετικά μ αυτό, δε σκευτόμουν τπτ το πολύ φανταχτερό κ σουπερ ντουπερ ουάου. Μετρημένα πράματα. Όταν έχω κάτι έτοιμο θα ανεβάσω για να μ πείτε γνώμες διορθώσεις κλπ ;)

Παντα να εξεταζεις το γιατι να το κανεις flash... και για ολα τα αλλα εμεις ειμαστε εδω!


Το flash το διάλεξα 1ον γιατί δε ξέρω ντιπ για ντιπ τπτ απο html :oops: αλλά κ γιατί τα αποτελέσματα του flash είναι ποιό όμορφα, ακόμη κ στη πιό απλή εφαρμογή τους
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό siren » 16.02.06, 2:59 pm

Αυτό που παρατήρησα από τη δική μου πορεία είναι πως αρχή προτειμούσα τη χρήση flash ακόμα και εκεί που δεν χρειαζόταν ... κι αυτό επειδή δεν είχα εξοικειωθεί με την html και τα css .... βρισκόμουν ακόμα στη λογική του dtp και το flash μου πρόσφερε ελευθερία κινήσεων...
Αργότερα που τα ξεδιάλυνα στο μυαλό μου, άφησα το flash μόνο για μεμονωμένα κομμάτια του εκάστοτε site.

Το αν θα κάνεις full flash ή όχι εξαρτάται από διάφορα πράγματα... ένα βασικό είναι αν πληρώνει ο πελάτης σου για κάτι τέτοιο.

Εξάλλου κάποιος που έχει τις ικανότητες να κάνει μια καλή δουλειά, θα την κάνει είτε χρησιμοποιήσει flash, είτε χρησιμοποιήσει html είτε οποιοδήποτε άλλο εργαλείο.

****

Το .swf αναγκαστικά πρέπει να "κάτσει" σε μία σελίδα html όταν έρθει η ώρα να ανεβάσεις το site σου στον server. Αν είναι ένα full flash site μία αρχική index html αρκεί.

Στο παράδειγμα που μας δείχνεις, η σελίδα είναι μια μοναδική html...
έχει δώσει ένα background color που να "δένει" με το φόντο του flash, το έχει ορίσει κέντρο έτσι ώστε να είναι πάντα κεντραρισμένο στο παράθυρο του browser και από κει και πέρα όλα γίνονται μεσα στο swf.
Αυτή είναι η πιο απλή λύση.

Αν δεν είναι όλο το site σε flash αλλά είναι κομάτια του μόνο (για παράδειγμα μόνο το μενού σε flash) τότε χρησιμοποιείς dreamweaver (ή όποιο αντίστοιχο θέλεις) για να στήσεις τη σελίδα σου και στα σημεία που θέλεις να έχεις flash, απλά "καλείς" τα swf στη θέση που θέλεις.

Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις να γράφεις απ'έξω html... αλλά αν μάθεις να χρησιμοποιείς dreamweaver θα δεις ότι με τον καιρό και θα την καταλαβαίνεις (αρκετά έτσι ώστε να "ελέγχεις" τον κώδικά σου) και θα έχεις ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια σου που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό για τον σχεδιασμό σε web.

καλή συνέχεια :D
I don’t want to start any blasphemous rumours
But I think that god’s got a sick sense of humor
Άβαταρ μέλους
siren
Member
 
Posts: 48
Εγγραφή: 16.11.05, 8:16 pm

Δημοσίευσηαπό kontan » 16.02.06, 11:04 pm

siren έγραψε:Στο παράδειγμα που μας δείχνεις, η σελίδα είναι μια μοναδική html...
έχει δώσει ένα background color που να "δένει" με το φόντο του flash, το έχει ορίσει κέντρο έτσι ώστε να είναι πάντα κεντραρισμένο στο παράθυρο του browser και από κει και πέρα όλα γίνονται μεσα στο swf.


Αυτό το σημείο μπορείς να μου το εξηγήσεις πώς γίνεται σε παρακαλώ; Sorry αν ρωτάω κάτι πολύ ηλίθιο κ χαζό αλλά είναι μία από τις κύριες απορείες μου :oops:

καλή συνέχεια :D


Σε ευχαριστώ :D[/quote]
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό notis » 17.02.06, 12:03 am

chryssa έγραψε:Και η βασικη ερωτηση που πρεπει να κανεις παντα πριν να ξεκινησεις, είναι
αν πραγματικα ενα site χρειαζεται να γίνει full flash ή οχι....

Καμια φορα παρασυρομαστε απο τα εντυπωσιακα sites που βλεπουμε
στο εξωτερικο και λανθασμενα πιστευουμε οτι και ο πελατης μας
εχει αναγκες αναλογες, ενος site τύπου volvo50....

Παντα να εξεταζεις το γιατι να το κανεις flash
... και για ολα τα αλλα εμεις ειμαστε εδω! :D :D :D


Καλα, μιλαμε οτι ολο και περισσοτερο σε συμπαθω Χρυσα με τις ολοσωστες αποψεις σου! :D
Προσυπογραφω τα ανωτερω...


Κωστα, καλα δεν παιζεσαι :wink:
Εδω προσπαθουμε να βοηθησουμε τον kontan και ξαφνικα μας πετας δυο links τα οποια ειναι αναφορα για state of the art actionscripting! :lol:
Τον εστειλες τον ανθρωπο! :lol:


kontan σου παραθετω τον κωδικα για ενα κεντραρισμενο flash ανεξαρτητως αναλυσεων. Το παραδειγμα υποθετει πως εχεις ενα intro.swf διαστασεων 750Χ400
Φυσικα το χρωμα του background της html και του flash ειναι τυχαιο...

Κώδικας: Επιλογή όλων
<html>
<head>
<title>Here goes the title</title>
</head>
<body bgcolor="#3366cc">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="100%">
 <tr align="center" valign="middle">
 <td>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="750" height="400">
              <param name=movie value="intro.swf">
              <param name=quality value=high>
              <param name="menu" value="false">
              <param name="LOOP" value="false">
              <param name="BGCOLOR" value="#3366cc">
              <embed src="intro.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="750" height="400" bgcolor="#3366cc" menu="false" loop="false">
</embed>
</object>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό kontan » 17.02.06, 12:17 am

Φυσάει το vcdc :D Άρχοντας Νότη ;) Ευχαριστώ σε τα μάλα :D
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό penlix » 17.02.06, 12:27 am

Εννοείται οτι φυσάει το vcdc και ο μάστερ αντμίν μας.

Και εννοείται (νόμιζα) οτι με τα λινκς μου ήθελα απλά να σκιαγραφήσω την θεωρία και μόνο αυτή ενός τέτοιου "στησίματος".

Έφυγες να φλασάρεις κοντάν!
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό kontan » 17.02.06, 12:50 am

Χαχαχ ;) Κ καλά έκανες penlix :) Προς το παρόν πάω να ξαπλάρω το κορμί μου των 10000 κυβικών κ πενταπλού καρμπιρατέρ, στη κρεβατάρα μου να 'ουμ (ala-Bill the king of the road ολα αυτά) κ φλασάρω από αύριο.

Καληνύχτες :D
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Επόμενο

Επιστροφή στο II.II Δημιουργικό λογισμικό σχεδίασης για τα ψηφιακά μέσα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron