ΕΒΓΕ 2006

Ανακοινώσεις, νέα, δελτία τύπου, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, εκθέσεις.

Δημοσίευσηαπό penlix » 23.03.06, 1:34 pm

Gianna έγραψε:Όσον αφορά στις "παγκοσμίου επιπέδου δουλείες" δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι. Τα ΕΒΓΕ ή το ΦΕΔ είναι ελληνικά βραβεία.


Εσύ ανέφερες το webaward.org, μπήκα στο site, είδα οτι είναι international, οπότε όχι μόνον Ελληνικές...

Gianna έγραψε:Προτείνω ειδικά η ενότητα WEB (για να υποστηρίζει σωστά το μέσο) να έχει Online ψηφοφορία και οι κριτές να είναι από αυτόν το χώρο. Αντίστοιχα να γίνεται για την συσκευασία, για την εταιρική ταυτότητα, τις καταχωρίσεις κτλ κτλ.


Οι κριτές είναι από τον χώρο... Φετος at least είμαστε και οι 4 ενεργοί. Την online ψηφοφορία όμως? Αλλά και να την έκανες, δεν βλέπω το λόγο να γίνει αυτό, άσε που δεν μπορείς να το στεγανοποιήσεις για όλα αυτά που λάγαμε πιο πάνω (γνωριμίες κλπ..)

Πες μας περισσότερα πάντως, το topic το άνοιξε ο mr ΕΒΓΕ Δ. Φακίνος οπότε όλες οι απόψεις ακούγονται και αξιολογούνται σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό Justelene » 23.03.06, 1:45 pm

τελικά όλο το φόρουμ είναι ενα μεγάλο ακτινίδιο
Everything. Everyone. Everywhere. Ends.
www.statikmotion.com
Justelene
Old Member
 
Posts: 1159
Εγγραφή: 13.12.05, 3:15 am
Τοποθεσία: Under Construction

Δημοσίευσηαπό tsevis » 23.03.06, 1:51 pm

Πώς να γράψω τώρα από το ριμαδοπισί;;;...

Anyway...

Στα γρήγορα γιατί αυτό που περνάω είναι μαρτύριο.

Η Γιάννα έχει δίκιο. Ούτε κι έγραψε κάτι περίεργο ή κάποια κατηγορία. Αναρωτήθηκε αν κατάλαβα καλά...

Σε κάθε διαγωνισμό υπάρχουν κάποια υποτιθέμενα και κάποια ποραγματικά κριτήρια. Αυτά ποικίλουν ανάλογα με τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Και στα ΕΒΓΕ το ίδιο ισχύει, όσο μπορώ να ξέρω.

Περισσότερα στο μέλλον από το mac μου.

Απλά να πω στη Γιάννα, πως παρότι κι εγώ αμφισβητώ πολλές από τις αυθεντίες που κρίνουν, θεωρώ πως ΚΑΙ η online ψηφοπφορίες έχουν άλλες παγίδες.

Πάντως μετά από μερικά χρόνια που υπάρχουν όλα αυτά και στην Ελλάδα, προσωπικά αρχίζω να αδιαφορώ. Ξεφυλλίζοντας κυρίως τους καταλόγους νιθώθει κανείς πόσο άντεξε στο χρόνο κάθε κρίση. Η άποψή μου είναι πολύ εφήμερο στυλάκι, ελάχιστες ιδέες. Τεχνητή γκλαμουριά και πολλές φορές απογοήτευση. Από την άλλη, δεν βλέπω γιατί να απασχολείται κανείς αν δεν συμφωνεί. Οπότε σταματάω εδώ.

Καλό απόγευμα.

Χ.
******************************
Good design = Good business
******************************
We'll always be together
Together in Electric Dreams
Άβαταρ μέλους
tsevis
Master Member
 
Posts: 6735
Εγγραφή: 26.04.04, 11:27 pm
Τοποθεσία: Pacific Ocean! (in my dreams)

Δημοσίευσηαπό notis » 23.03.06, 2:00 pm

tsevis έγραψε:Πώς να γράψω τώρα από το ριμαδοπισί;;;...


Παει... ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ! :lol: :lol: :lol:

*Αλλο ενα topic πηρε το δρομο του... :twisted:
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό chryssa » 23.03.06, 2:01 pm

notis έγραψε:
tsevis έγραψε:Πώς να γράψω τώρα από το ριμαδοπισί;;;...


Παει... ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ! :lol: :lol: :lol:

*Αλλο ενα topic πηρε το δρομο του... :twisted::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
*Ειδες???Πως τα καταφερνει ποια αυτος ο Τσεβης.....
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert Einstein

http://www.gchryssa.com/
Άβαταρ μέλους
chryssa
Senior Member
 
Posts: 646
Εγγραφή: 26.01.06, 8:51 pm

Δημοσίευσηαπό jonick33 » 23.03.06, 2:02 pm

tsevis έγραψε:
Πάντως μετά από μερικά χρόνια που υπάρχουν όλα αυτά και στην Ελλάδα, προσωπικά αρχίζω να αδιαφορώ. Ξεφυλλίζοντας κυρίως τους καταλόγους νιθώθει κανείς πόσο άντεξε στο χρόνο κάθε κρίση. Η άποψή μου είναι πολύ εφήμερο στυλάκι, ελάχιστες ιδέες. Τεχνητή γκλαμουριά και πολλές φορές απογοήτευση. Από την άλλη, δεν βλέπω γιατί να απασχολείται κανείς αν δεν συμφωνεί. Οπότε σταματάω εδώ.Καπού στα παραπάνω τάσεται και η δική μου άποψη επί του θέματος...
Άβαταρ μέλους
jonick33
Old Member
 
Posts: 1608
Εγγραφή: 09.10.05, 1:48 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό sergiokomic » 23.03.06, 4:03 pm

tsevis έγραψε:Από την άλλη, δεν βλέπω γιατί να απασχολείται κανείς αν δεν συμφωνεί.


Άκριβώς αυτό, κάνε δικά σου... :D

Δώστα σε φίλους και γνωστούς....

(Θέλει κανείς κανα "Leaders of the year")Για τα Ermis που αναφέρθηκαν, έχω δουλέψει σε 2 απο δαύτα(2002,04)
Η επιτροπές λειτουργούσαν όσο ποιό αντικειμενικά γινεται...
(και το πιστευω...)
Σίγουρα δίνονται ψήφοι λόγω σχέσεων (Δημοσίων και όχι μόνο) αλλα πώς να μη γίνει αυτό?
Άβαταρ μέλους
sergiokomic
Old Member
 
Posts: 1901
Εγγραφή: 14.12.05, 5:38 pm
Τοποθεσία: ααχ, Αθήνα!

Δημοσίευσηαπό demetrios » 23.03.06, 5:41 pm

Αγαπητή Γιάννα,

Το όνομά μου είναι Δημήτρης Φακίνος και είμαι ο άνθρωπος που (μέσα από τις δομές του περιοδικού +design) δημιούργησε και διοργανώνει κάθε χρόνο τα ΕΒΓΕ.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που έθεσες τις αμφιβολίες σου ανοικτά, γιατί το ξέρω πολύ καλά ότι πολλοί τις θέτουν στα κρυφά χωρίς να δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να τις αντικρούσουν, να κάνουν κάτι τέτοιο. Γι' αυτό σε ευχαριστώ.

Ξεκινώντας από τα εύκολα, θα σου μιλήσω για τα κριτήρια των ΕΒΓΕ. Αυτά είναι ξεκάθαρα, μορφοποιούνται από τις κριτικές επιτροπές και ανακοινώνονται εκ των προτέρων σε όσους ενδιαφέρονται (υπάρχουν στο site και στο βιβλιαράκι των κανονισμών που διατίθεται σε 800 ανθρώπους κάθε φορά). Με ένα απλό copy-paste λοιπόν:

H K.E./E.B.Γ.E. για τις κατηγορίες της γραφιστικής θα στηρίξει τις αποφάσεις της σύμφωνα με το κατά πόσο κάθε συμμετοχή αξιολογείται σε σχέση με τα κριτήρια της πρωτοτυπίας, της αρτιότητας του σχεδιασμού και της τυπογραφίας (όπου αυτή έχει εφαρμογή) και της επιτυχούς εξυπηρετήσεως του εκάστοτε σκοπού.
H K.E./E.B.Γ.E. για τις κατηγορίες της εικονογράφησης θα στηρίξει τις αποφάσεις της σύμφωνα με το κατά πόσο κάθε συμμετοχή αξιολογείται σε σχέση με τα κριτήρια της πρωτοτυπίας της ιδέας, της αρτιότητας της εκτέλεσης και της επιτυχούς εξυπηρετήσεως του εκάστοτε σκοπού.
H K.E./E.B.Γ.E. για τις κατηγορίες του διαδικτύου και των πολυμέσων θα στηρίξει τις αποφάσεις της σύμφωνα με το κατά πόσο κάθε συμμετοχή αξιολογείται σε σχέση με τα κριτήρια του οπτικού σχεδιασμού (τυπογραφία, γραφικά στοιχεία, ευρηματικότητα, χαρακτήρα, συνάφεια περιεχομένου/σχεδιασμού), της λειτουργικότητας (διαδραστηκότητα, πλοήγηση), της επιτυχούς εξυπηρετήσεως του σκοπού και την γενική αίσθηση.

Θεωρώ ότι η πρώτη σου απορία λύθηκε.
Ας πάμε τώρα στα πιο "δύσκολα".
Είναι τα ΕΒΓΕ αξιόπιστα και "αξιοκρατικά"?

Ξεκινώντας τα ΕΒΓΕ είχα υπ'όψιν μου ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, με ή χωρίς αιτία, θα βρεθούν άνθρωποι που θα αμφισβητήσουν την αξιοκρατία του, επειδή απλά είτε είναι γενικά δύσπιστοι σε παρόμοιους θεσμούς, είτε επειδή έχουν συνηθίσει στην Ελλάδα να ακούν και να βλέπουν "λαδιές", είτε επειδή "πληγώνονται" όταν δεν κερδίζουν μια διάκριση και τα ρίχνουν στους "διαιτητές", είτε...
Προσπάθησα λοιπόν να δώσω όσες λιγότερες "αφορμές" είναι δυνατόν να δωθούν μέσα από μία διοργάνωση.

Πρώτα-πρώτα πήγα σε έναν οργανισμό που είναι έξω από την ελληνική αγορά και του ζήτησα την υποστήριξή του. Απευθήνθηκα λοιπόν στην Icograda, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Γραφιστικών Ενώσεων (ψηλότερα ΔΕΝ μπορούσα να πάω, γιατί δεν υπάρχει) και τους ζήτησα να θέσουν τα ΕΒΓΕ υπό την αιγίδα τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να εγκρίνουν τον κανονισμό μας. Πήγα ένα βήμα παραπέρα... Έφτιαξα τον κανονισμό των ΕΒΓΕ (αφού ήταν ούτως ή άλλως η πρώτη μας διοργάνωση) από κοινού με την Icograda.

Πολύ ωραία, μπορεί να πει κάποιος, έχετε έναν κανονισμό "Παγκοσμίου Επιπέδου". Τα αποτελέσματα όμως, τα βγάζουν οι κριτικές επιτροπές και πολλές φορές ο κανονισμός μπορεί να πάει περίπατο. Οι κριτές να τα "ψήνουν" μεταξύ τους κ.ο.κ.
Αποφάσισα λοιπόν, να θέσω ορισμένα "στανταρ" για τα μέλη των κριτικών επιτροπών έτσι ώστε να "εκμηδενίσω" όσο γίνεται διάφορες παρενέργειες.

Κατ' αρχάς υπάρχει το ασυμβίβαστο διαγωνιζόμενου-κριτικής επιτροπής. Αυτό ας μην σας φανεί "αυτονότητο", γιατί, για παράδειγμα σε διάφορους θεσμούς (ανάμεσά τους και τα ΕΡΜΗΣ), μπορεί κάποιος να είναι μέλος της κριτικής επιτροπής και η εταιρεία στην οποία εργάζεται να συμμετέχει με έργα της. Προσοχή, δεν σημαίνει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι κριτές δεν είναι "αδέκαστοι" ντε και καλά... Μπορεί όμως αυτή η τακτική να δώσει τροφή για σχόλια... Όταν κάποιος συμμετέχει στα ΕΒΓΕ, η εταιρεία στην οποία εργάζεται, αλλά ΚΑΙ οι συγγενείς του (μέχρι δευτέρου βαθμού) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Επιπλέον, κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής μπορεί ΜΙΑ φορά να έχει την ιδιότητα αυτή (έτσι ώστε να μην υπάρχει μια "μόνιμη ομάδα" που κάθε φορά να ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους). Μέχρι σήμερα από τις κριτικές επιτροπές των ΕΒΓΕ έχουν περάσει 63 άνθρωποι και είναι 63 διαφορετικοί άνθρωποι, ποτέ ούτε ένας από αυτούς δεύτερη φορά.

Επίσης, αυτοί που κερδίζουν το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ τη μια χρονιά μπαίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην κριτική επιτροπή την επόμενη χρονιά (έτσι ώστε να μην "σαρώνει" ένα γραφείο/δημιουργός τα βραβεία συνέχεια). Μέχρι σήμερα τυχαίνει (προσοχή! ΤΥΧΑΙΝΕΙ, το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ να το κερδίζει διαφορετική εταιρεία/δημιουργός). Παρομοίως, προσπαθούμε γενικότερα (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) δημιουργούς και ομάδες που κερδίζουν βραβεία τη μία χρονιά να τους βάζουμε στην ΚΕ την επόμενη.

Επίσης ΚΑΘΕ χρονιά, έχουμε κι έναν εκπρόσωπο της Icograda σαν μέλος Κριτικής Επιτροπής, έτσι ώστε να έχουμε μια "εξωτερική" ματιά στις συμμετοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Προσοχή: η τακτική αυτή ακολουθείται όχι με την προοπτική ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα μπορούσε και να είναι "άτιμα". Την τακτική αυτή την ακολουθούμε έτσι ώστε "και αν ακόμα κάποιος θα είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι μεμπτό, η δομή των ΕΒΓΕ να του την περιόριζε όσο είναι εφικτό". Από προσωπική πείρα σας λέω (και αν θέλετε πιστέψτε το) ότι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των μελών των κριτικών επιτροπών είναι άνθρωποι υπέροχοι, με κριτήριο και ηθική.

Πώς γίνεται λοιπόν η επιλογή των ανθρώπων που απαρτίζουν τις ΚΕ των ΕΒΓΕ?
Εκτός από τους εκπροσώπους την Icograda και τους νικητές προηγούμενων ΕΒΓΕ, προσέχουμε να διατηρούμε ΔΙΑΦΟΡΕΣ "ισορροπίες". Στις ΚΕ θα βρείτε εκπροσώπους και της αγοράς και του ακαδημαϊκού στοίβου. Και άντρες και γυναίκες (με ποσόστοση 30% φέτος). Και εκπροσώπους διαφημιστικών και εκδοτικών και δημιουργικών γραφείων, αλλά και μεμονωμένους και freelancers. Και "παλαιούς" και αποδεκτούς λόγω εμπειρίας, αλλά και "νέους" και ελπιδοφόρους... (Μια ματιά στη φετινή αλλά και τις προηγούμενες επιτροπές θα σας δείξει αυτή μας τη φροντίδα).

Όποια φροντίδα όμως και αν δείξουμε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι όταν ο οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά στη δουλειά ενός "φίλου" ή εν πάσει περιπτώση ενός ανθρώπου που έχει κάνει το "PR" του, μπορεί να δράσει μεροληπτικά (θετικά ή και αρνητικά). Ε... ναι, λοιπόν, είναι αδύνατο σε μια διαδικασία που παρεμβαίνει η "ανθρώπινη" κρίση να σβήσεις απολύτως τις αδυναμίες που αυτή συνεπάγεται. Τουλάχιστον, όμως, τόσο ο αριθμός των μελών της ΚΕ, όσο και η συνεχής εναλλαγή (καθ' ένας μία φορά όπως λέγαμε) ελαχιστοποιεί όσο γίνεται την πιθανή "ζημιά".

Σε 8 μέρες από σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ΕΒΓΕ 2006. Ό,τι και να πώ εγώ ή τα μέλη της φετινής Κριτικής Επιτροπής, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν κάποιοι να γκρινιάξουν. Πολύ συχνά οι κρίσεις τις επιτροπής δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι η κρίση είναι κακόβουλη.

Από την μεριά τη μου, έχω την πεποίθηση ότι κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να προστατεύω το θεσμό των ΕΒΓΕ. Κι αυτό όχι επειδή είμαι ένας "άγιος" που αποφάσισε ξαφνικά να πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι. Τα ΕΒΓΕ όμως, είναι ένας προσωπικός μου μόχθος στον οποίο κάθε χρόνο ξοδεύω ένα μεγάλο απόθεμα πόρων (χρόνου, χρημάτων και ενέργειας). Αν κάτι ή κάποιος έκανε ζημιά στα ΕΒΓΕ νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι πάνω από όλους θα έκανε ζημιά σε εμένα (ποιος από εσάς θα ήθελε να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό για τον οποίο "ψιθυρίζονται" πράγματα?). Είναι τόσο απλό...
Αν κάτι μας "ξεφεύγει", αν κάποιος έχει να κάνει κάποια πρόταση για τη βελτίωση του θεσμού, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε. Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στο forum αυτό το έχουν κάνει, και πράγματι από τα πρώτα ΕΒΓΕ μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, προσπαθώντας να βελτιώσουμε τις δομές. Πάρτε ένα τηλέφωνο στο περιοδικό, στείλτε ένα e-mail (έστω και ανώνυμα) ή απλά συμπληρώστε τα ανάλογα πεδία που υπάρχουν στις φόρμες αξιολόγησης που μοιράζουμε τη βραδιά της απονομής...

Συχνά βλέπω κόσμο να γράφει τεράστια "κατεβατά" σε αυτό αλλά και σε άλλα fora και τους θαυμάζω :). Σε ευχαριστώ Γιάννα που με "έσπρωξες" να το κάνω και εγώ.
Αν σας κούρασα ζητώ συγνώμη (το άτιμο το πάθος)

φιλικά
Δημήτρης Φακίνος
Άβαταρ μέλους
demetrios
Junior Member
 
Posts: 300
Εγγραφή: 30.09.05, 11:15 am

Δημοσίευσηαπό chryssa » 23.03.06, 5:50 pm

Τα σεβη μου στον Κ.Φακινο.

Αν και δεν παιρνω θεση (μιας και τα βραβεια Εβγε απλα τα ακουω τοσα
χρονια) πιστευω αν μη τι αλλο οτι αξιζει να ειμαστε σε ολα τοσο Ελληνες
(Αφορα την καχυποψια το συγκεκριμενο σχολιο)

Να προσθεσω μονο (σαν μελος της κριτικης επιτροπης των περσινων βραβειων
ερμης) πως και στα Ερμης γινονται προσπαθειες και προσπαθουν να κανουν
βηματα μπροστα. Σιγουρα ειναι πολυ μακρια απο τη λογικη του Δημητρη ...
αλλα αξιζουν τουλαχιστον μια ευκαιρια.


Και παλι τα σεβη μου στον Δημητρη για το παθος του και την ελπιδα που δινει
σε ολους.

Χρυσα.
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert Einstein

http://www.gchryssa.com/
Άβαταρ μέλους
chryssa
Senior Member
 
Posts: 646
Εγγραφή: 26.01.06, 8:51 pm

Δημοσίευσηαπό Gianna » 23.03.06, 6:16 pm

Αγαπητέ Δημήτρη,

σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες. Πραγματικά από την πρώτη στιγμή έθεσα σαν θέμα τα κριτήρια των βραβείων για να δω ποιες είναι οι θέσεις όλων όσων ασχολούνται με το αντικείμενο.

Έχει τύχει όμως στο παρελθόν να έχω παραστεί σε ψηφοφορία και ο χορηγός να έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία (εεε μην μου πείτε οι υπόλοιποι ότι αυτό είναι επιστημονική φαντασία). Επίσης έχω παραστεί σε επιτροπή που σνόμπαρε άλλες εταιρείες για να βγει η δική της συμμετοχή πιο μπροστά.

Όσα ανέφερες ακούγονται λογικά, τίμια και ειλικρινά και φυσικά τα πιστεύω. Μήπως όμως θα πρέπει να δημιουργηθούν ξεχωριστές επιτροπές για κάθε είδος εφαρμογής ώστε να υπάρχει ακόμα πιο αντικειμενική αξιολόγηση;

Λυπάμαι που το ερώτημά μου τελικά φάνηκε ως αμφισβήτηση των κριτηρίων και κάποιοι με χαρακτήρισαν "προκλητική" παρόλο που εξήγησα ξεκάθαρα από την αρχή ότι δεν θέλω να γίνω καυστική. Είναι τέτοιο το θέμα που με όποιον τρόπο και να το έγραφα θα ακουγόταν "κάπως".

καλό μας απόγευμα.
g.
Άβαταρ μέλους
Gianna
Member
 
Posts: 19
Εγγραφή: 23.03.06, 12:14 pm

Δημοσίευσηαπό demetrios » 23.03.06, 6:32 pm

Αγαπητή Χρύσα,

Να υποβάλω και εγώ τα σέβη μου σε σένα, και να σου σημειώσω ότι θα πρέπει να αποφεύγεις το Κ. με κεφαλαίο "Κ" γιατί παραπέμπει σε Σαρτζετάκη :lol:
Για τις προσπάθειες που γίνονται στα Ερμής είμαι ενήμερος και εύχομαι το καλύτερο (είχα μάλιστα πρόσφατα μια κουβέντα με έναν υπεύθυνο)
Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσετε Χρύσα (εσείς ή κάποιος άλλος) ΠΩΣ γίνεται εγώ να είμαι μέλος από το Σεπτέμβριο του 2005 και να θεωρούμε "Νew Member" και εσείς από τον Ιανουάριο του 2006 και να θεωρείστε "Old Member. Είναι αυτά αξιοκρατικά πράματα??? :lol: :lol:

Αγαπητή Γιάννα,

Όπως μάντεψα, η δυσπιστία οφείλεται σε "κακή εμπειρία", και είναι ευπρόσδεκτη. Αναφορικά με τις ξεχωριστές κριτικές επιτροπές, εδώ και δύο χρόνια έχουμε τρεις στα ΕΒΓΕ (μία για τη γραφιστική, μια για την εικονογράφηση και μια για το web). Αν εννοείτε αυτό, αν εννοείτε παραπέρα εξειδίκευση (άλλη ας πούμε για τα λογότυπα και άλλη για τη συσκευασία) τότε το πράγμα δυσκολεύει (τουλάχιστον για μια αγορά με το μέγεθος της ελληνικής).
Προσωπικά δεν θεώρησα το ερώτημά σας προκλητικό (και ελπίζω αυτό να φάνηκε), αλλά ίσα-ίσα καλοδεχούμενο.

Σας ευχαριστώ και πάλι
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
demetrios
Junior Member
 
Posts: 300
Εγγραφή: 30.09.05, 11:15 am

Δημοσίευσηαπό chryssa » 23.03.06, 7:44 pm

ΠΩΣ γίνεται εγώ να είμαι μέλος από το Σεπτέμβριο του 2005 και να θεωρούμε "Νew Member" και εσείς από τον Ιανουάριο του 2006 και να θεωρείστε "Old Member.Φανταστικε Δημητρη....

το μονο που μπορω να σου πω, ειναι οτι φταινε τα μπα-ο-νια.... :wink:


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert Einstein

http://www.gchryssa.com/
Άβαταρ μέλους
chryssa
Senior Member
 
Posts: 646
Εγγραφή: 26.01.06, 8:51 pm

Δημοσίευσηαπό antonist » 23.03.06, 9:44 pm

τα έρμης, μπορεί να είναι αμερόληπτα στη κρίση, πάντως σε κάνει να σκέφτεσαι διάφορα , όταν λίγο μετά το τέλος των υποβολών, αλλάζουν ορισμένους κανόνες και κρητήρια ξαφνικά και αποκλείονται συγκεκριμένα sites , όπως είχε γίνει πριν κανά δυο χρόνια νόμιζω, δεν είμαι σίγουρος αν θυμάμαι και καλά :D

όσων αφορά τα εβγε, τα τυριά τα έστειλα, συμμετοχές δεν έστειλα, αν κερδίσω τπτ τότε όλοι θα ξέρετε :twisted: :lol: :lol: :lol:
AntonisTheodorakis.com

***We are all Stars***
Άβαταρ μέλους
antonist
Site Admin
 
Posts: 6095
Εγγραφή: 30.10.05, 10:18 pm
Τοποθεσία: fresh in Athens :P

Δημοσίευσηαπό zelda » 23.03.06, 9:51 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: antonist
Mama, just killed a man
-------------------------------------------------------------------------------
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zelda
Old Member
 
Posts: 1488
Εγγραφή: 24.09.05, 7:31 pm
Τοποθεσία: In the Mouth of Madness

Δημοσίευσηαπό penlix » 23.03.06, 10:16 pm

*τρώει τυρί κρήτης, απλά συμπτωματικα.. αληθεια!
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό zelda » 23.03.06, 10:21 pm

penlix νομιζω οτι πρεπει να δωσεις καποιες εξηγησεις!
Mama, just killed a man
-------------------------------------------------------------------------------
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zelda
Old Member
 
Posts: 1488
Εγγραφή: 24.09.05, 7:31 pm
Τοποθεσία: In the Mouth of Madness

Δημοσίευσηαπό penlix » 23.03.06, 10:24 pm

Τι εννοείς zeldaki?????

*Μασουλάει ανέμελος και βγαίνει από το τόπικ
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό zelda » 23.03.06, 10:26 pm

αχα! ετσι εε?? αν τα ηξερα και εγω θα εδινα οχι μονο τυρι! και κρασια και κουνελια και σαλιγκαρια!
εσεις χασατε! :lol:
Mama, just killed a man
-------------------------------------------------------------------------------
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zelda
Old Member
 
Posts: 1488
Εγγραφή: 24.09.05, 7:31 pm
Τοποθεσία: In the Mouth of Madness

Δημοσίευσηαπό Justelene » 23.03.06, 11:29 pm

εγώ να δώσω χαλλούμι και ζιβανία του χρόνου? :lol: :lol:
Everything. Everyone. Everywhere. Ends.
www.statikmotion.com
Justelene
Old Member
 
Posts: 1159
Εγγραφή: 13.12.05, 3:15 am
Τοποθεσία: Under Construction

Δημοσίευσηαπό sergiokomic » 24.03.06, 11:52 am

Justelene έγραψε:εγώ να δώσω χαλλούμι και ζιβανία του χρόνου? :lol: :lol:


Mmmmm χαλούμι.....

Τι βραβείο θές.....


Και "ο ποιό έξυπνος" έχω, και "αρίων" έχωωωωωω παρε πάρε....

(custom βρεβείο σου φτιάχνω για χαλούμι ενός χρόνου...)
Άβαταρ μέλους
sergiokomic
Old Member
 
Posts: 1901
Εγγραφή: 14.12.05, 5:38 pm
Τοποθεσία: ααχ, Αθήνα!

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο IΙI.I Εκθέσεις . Διαγωνισμοί . Ανακοινώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων