Infiniter έγραψε:Λοιπόν, καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για την απάντηση.
Το πρόβλημα είναι πως σε περιβάλλον Adobe, Office etc.,
φαίνεται να μην αναγνωρίζει τις ελληνικές γραμματοσειρές.
Έχω ενεργοποιήσει τη δυνατότητα του να γράφει ελληνικά και έχω τσεκαρισμένο το greek system preferences. Τρέχω το Tiger 10.4, το καλοκαίρι το πήρα και δεδομένου ότι δεν είχα mac αλλά pc μέχρι τώρα είμαι ακόμη στο ψάξιμο, όπως καταλαβαίνετε.
Τώρα για τις γραμματοσειρές, μπήκα στο info και βρήκα πως άλλες είναι Truetype, άλλες Suitcase, άλλες PostScript, δεν βρήκα κάτι άλλο.
Έλπίζω να σας έδωσα μια ιδέα.
Thanks for the reply,
inf.
Καλησπέρα και πάλι!
Εφόσον έχεις ενεργή την ελληνική γλώσσα και μπορείς και μας γράφεις και εδώ (φαντάζομαι από το Safari) το σύστημά σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Θα μας βοηθούσες πολύ να μας έλεγες κάποια ονόματα από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιείς καθώς και τις ακριβείς εκδόσεις των προγραμμάτων.
Και τα δύο προγράμματα που ανέφερες, αν κατάλαβα τουλάχιστον σωστά, δηλαδή Adobe Creative Suite και Microsoft Office υποστηρίζουν Unicode γραμματοσειρές. Πίστεψέ με πως δεν έχουν πρόβλημα με διεθνές Mac OS X. Γράφουν τέλεια ελληνικά, αν όμως οι γραμματοσειρές είναι σωστές.
Αν οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιείς δεν είναι Unicode το πρόβλημα βρίσκεται μόνο εκεί. Απλά χρειάζεσαι σύγχρονες γραμματοσειρές.
Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να μπεις στην ταλαιπωρία να μετατρέψεις παλιές γραμματοσειρές σε Unicode. Μπορείς να δεις το αντίστοιχο topic στην κατηγορία Typοgraphy - Fonts, αλλά πιστεύω πως είναι μάλλον περιττός κόπος.
Καλή συνέχεια!
Χ.