Πρόβλημα με Flash photogallery!!!HELP

Θέματα web + mobile design, development & cyberculture.

Πρόβλημα με Flash photogallery!!!HELP

Δημοσίευσηαπό comnart » 07.01.08, 1:31 am

Καλημέρα σε όλους και καλη δημιουργική χρονιά.

Εχω ένα πρόβλημα με ένα Flash photogallery και θα ηθελα τη βοήθεια σας.

Κατέβασα το photogallery σε fla αρχείο μαζι με τα xml αρχειάκια του.

Θέλω λοιπόν να αλλάξω τις κατηγορίες με τις φωτογραφίες που έχει και να προσθέσω τις δικές μου με ελληνικό κείμενο και ελληνικούς τίτλους κατηγοριών.

Τι έκανα: Εφτιαξα το xml με τον τίτλο που ήθελα, την περιγραφή και την εικόνα που ήθελα το έκανα save με ελληνικό τίτλο και το αλλαξα και στο actinscript του fla.

Οταν έκανα save kai export σε swf δεν εμφανίζεται ο τίτλος της κατηγορίας που είναι γραμμένος στα ελληνικά όπως ούτε και η περιγραφή της φωτογραφίας, η φωτογραφία εμφανίζεται κανονικα.

π.χ.

photogallery 1(υπάρχουν στο αρχικό αρχείο)
photogallery 2
photogallery 3
κατασκευές (η δικιά μου κατηγορία που πρόσθεσα)

Δοκίμασα να αλλάξω το encoding στο xml kai sto fla αλλα πάλι το ίδιο.

Τι κάνω λάθος?

Ευχαριστω
comnart
Member
 
Posts: 37
Εγγραφή: 24.10.07, 11:52 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Oto » 07.01.08, 2:24 am

προσθεσε στο flash

System.useCodePage = true;
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό comnart » 07.01.08, 12:08 pm

Καλημέρα Oto,
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόσθεσα στο πρώτο layer στα actions αλλα μου βγάζει το παρακάτω:


"There is no property with the name usecodepage"
comnart
Member
 
Posts: 37
Εγγραφή: 24.10.07, 11:52 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Oto » 07.01.08, 2:07 pm

System.useCodepage = true;
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Oto » 07.01.08, 2:07 pm

αντιγραψε οπως εχω γραψει
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό comnart » 10.01.08, 11:03 am

Φίλε Oto,

απαντάω τώρα γιατί είχε πέσει λίγο δουλίτσα.

Το έκανα copy όπως μου το έγραψες αλλά βγάζει πάλι το ίδιο.
comnart
Member
 
Posts: 37
Εγγραφή: 24.10.07, 11:52 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Oto » 10.01.08, 11:10 am

Αποκλιεται

στο πρωτο frame βαλε

http://www.adobe.com/support/flash/acti ... ry723.html
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό redF » 19.01.08, 2:08 pm

save xml as unicode
redF
Member
 
Posts: 7
Εγγραφή: 06.11.07, 6:39 pm

Δημοσίευσηαπό Oto » 19.01.08, 7:01 pm

save xml as unicode


σωστός δεν το σκέφτηκα να το πω

Κώδικας: Επιλογή όλων
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-7"?>


άλλαξε αυτό στο XML
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Garakatsamol » 22.01.08, 2:03 am

Oto έγραψε:προσθεσε στο flash

System.useCodePage = true;

Πάντως η συγκεκριμένη λύση έχει ακουστεί ξανά σαν λύση για πρόβλημα με τα Ελληνικά στο flash και θα ήθελα να πω ότι δεν είναι ακριβώς λύση απλώς λέει στο flash να χρησιμοποιήσει την ίδια codepage με το λειτουργικό σύστημα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν την Ελληνική codepage θα δούνε σωστά τα Ελληνικά. Έτσι μπορεί να φαίνεται στον υπολογιστή μας ότι η σελίδα πάιζει σωστά αλλά αυτό δεν ισχύει 100%
Όλοι βιτριόλι...
Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Senior Member
 
Posts: 681
Εγγραφή: 11.12.07, 8:21 pm

Δημοσίευσηαπό Oto » 22.01.08, 10:47 pm

Garakatsamol

ακομα και ασ πουμε ελλινηκο office να βαλεις στον υπολογιστη οποιος δεν υποστιριζει ελλινηκο encoding, τοτε φανταζεσαι τι θα δεις αντι ελλινηκα γραμματα.
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Garakatsamol » 23.01.08, 12:37 am

Oto έγραψε:Garakatsamol

ακομα και ασ πουμε ελλινηκο office να βαλεις στον υπολογιστη οποιος δεν υποστιριζει ελλινηκο encoding, τοτε φανταζεσαι τι θα δεις αντι ελλινηκα γραμματα.

Ναι αλλά το Office ας πούμε δεν έχει φορητότητα, θέλω να πω ότι το πλεονέκτημα του flash είναι ότι παίζει σε όλα τα συστήματα. Με το να το βάζεις να εξαρτάται η απόδοσή του από το σύστημα στο οποίο "τρέχει" του αφαιρείς αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα
Όλοι βιτριόλι...
Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Senior Member
 
Posts: 681
Εγγραφή: 11.12.07, 8:21 pm

Δημοσίευσηαπό Oto » 23.01.08, 12:52 am

ναι έχεις δίκαιο αλλά αν στο φλασ κανείς τις γραμματοσειρές embed τότε 100% θα δείξει
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό comnart » 24.01.08, 3:05 pm

Παιδια έχετε δίκιο το έκανα embed και δουλεύει κανονικά. Αυτό τώρα θα πρέπει να το κάνω όπου θα βάζω ελληνικά στο flash (π.χ. περιγραφές φωτο και κατηγορίες)?
comnart
Member
 
Posts: 37
Εγγραφή: 24.10.07, 11:52 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Oto » 24.01.08, 3:22 pm

παντου οπου εχεις διναμικα κειμενα
Oto
Member
 
Posts: 130
Εγγραφή: 03.01.08, 4:22 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ


Επιστροφή στο II.I Ιστοσχεδίαση + Mobile + Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων