sofia έγραψε:Θα τρελαθούμε τελείως.
Το να έχει μια εταιρία ΥΠΑΛΛΗΛΟ με ΤΕΒΕ χωρίς πρόσληψη
και ασφάλιση σε κάποιο ταμείο πχ. ΙΚΑ είναι παράνομο.
sofia έγραψε:Θα τρελαθούμε τελείως.
alexandra έγραψε:sofia έγραψε:Θα τρελαθούμε τελείως.
μα με το ΤΕΒΕ κανεις αυτασφαλιση
προσληψη με ΤΕΒΕ δεν γινεται, εκτος αν εννοεις συμβαση εργασιας
αν μια εταιρια εχει υπαλληλο με ΤΕΒΕ θεωρειτε εξωτερικος συνεργατης και δεν ειναι παρανομο
onomitu έγραψε:Στην δική μου την περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρία δηλώνει ότι θα υπογράψουμε σύμβαση αορίστου χρόνου και θα υπάρχει και η ρήτρα σε περίπτωση απόλυσης για αποζημίωση ανάλογα με τον χρόνο συνεργασίας μας.
onomitu έγραψε:Από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής είναι ότι απλά θέλουν να γλιτώσουν τις εισφορές του ΙΚΑ οι οποίες είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με το ΤΕΒΕ (το οποίο επαναλαμβάνω οτί λένε ότι θα πληρώνουν αυτοί...να το ζητήσω λέτε και εγγράφως και όχι στα λόγια?).
soffia έγραψε:Αποκλειστική απασχόληση με ΤΕΒΕ είναι παράνομη έχω την εντύπωση.
Αν δηλαδή έχει ένα χρόνο ΤΕΒΕ και έχεις κόψει μόνο σε έναν πελάτη.
Η ελεύθερη συνεργασία με ΤΕΒΕ δεν είναι καθόλου κακή από την στιγμή που έχεις αποφασίσει μερικά πράγματα.
Παίρνεις και άλλες δουλειές , που σημαίνει ότι έχεις χρόνο και διαθέσει να το κάνεις.
Σκέφτεσαι το μέλλον, το ΤΕΒΕ στην αρχή είναι ένα μικρό ποσό αλλά σε 10 χρόνια που θα φτάσει 500 εύρο τότε πια εταιρεία θα σου τα πληρώνει αυτά.
Άρα αν έχεις ΤΕΒΕ συνειδητά έχεις αποφασίσει είσαι από δω και πέρα θα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.
Αν θέλεις να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας οκ. Αλλά θα πρέπει να είναι δική σου και μόνο δική σου απόφαση.
Στην περίπτωση που αποφασίσεις να συνεργαστείς με ΤΕΒΕ φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τους όρους και καλύτερα γραπτά.
Τα μηνιαία χρήματα που θα παίρνεις σε πόσες ώρες αντιστοιχεί; Με τις υπερωρίες τι γίνεται; Μήπως θα πρέπει να κάνεις συμφωνία βάση ωρών; Βάση project;
Πόσο ευέλικτο θα είναι το ωράριο σου; Με τις αργίες και διακοπές τι γίνεται; Πώς θα αποφασίσετε ποίες και πόσες μέρες θα έχεις άδεια;
Καλό είναι να υπάρχουν όλα τα παραπάνω μέσα στην σύμβαση που θα κάνεις.
Garakatsamol
Δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να υπογράψεις τέτοια σύμβαση εκτός αν είσαι μισθωτός?
onomitu έγραψε:Στην δική μου την περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρία δηλώνει ότι θα υπογράψουμε σύμβαση αορίστου χρόνου και θα υπάρχει και η ρήτρα σε περίπτωση απόλυσης για αποζημίωση ανάλογα με τον χρόνο συνεργασίας μας. Από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής είναι ότι απλά θέλουν να γλιτώσουν τις εισφορές του ΙΚΑ οι οποίες είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με το ΤΕΒΕ (το οποίο επαναλαμβάνω οτί λένε ότι θα πληρώνουν αυτοί...να το ζητήσω λέτε και εγγράφως και όχι στα λόγια?).