Exw ena provlhma, to opoio isws einai gnwsto se arketous, kai tha xreiastw th voitheia empeirwn gia mia lysh...
Xrhsimopoiw mental ray edw kai ena xrono, kai asxoloumai me to 3ds max apo thn ekdosh 4, opote mporw na pw oti to gnwrizw arketa kala, kai den exw provlhma me rythmiseis h kati tetoio.
Prin 3-4 meres prospathisa na ftiaksw mia plhrh skhnh, h opoia periexei 5 spitia (omoia metaksy tous), kai na ftiaksw se ena apo ayta kai to eswteriko.
Ola kala k wraia, arxisa na gemizw to eswteriko me oti epipla evriska ftiaxnontas tous parallhla ta materials...
...mexri pou eftasa sto shmeio na thelw na valw k eksw merika dentra. de xrhsimopoiw ayta pou exei to max giati de tha elege kaneis oti einai kai ta kalytera... opote ekana import diafora pou vrhka. Gia na mhn polylogw, h skhnh exei perasei ta 2ekatommyria polys, kai meta apo 4-5 dentra pou vazw to max krasarei... "the application has run out of memory and will now close", kai merikes fores apla kanei crash to desktop. egw 2GB ram, enw to max xrhsimopoiei mono 1400MB apo ayta. dokimasa kai se pc me 3GB ram, kai kanei to idio... einai kapoio limit tou max?
epsaksa se polla forum kai dokimasa ta panta, akoma kai to /3GB switch twn windows XP
to mhxanhma exei windows XP pro SP2, 2GB ram, geforce 6800GS, core 2 duo 6600... kai to max 2008. exei kaneis kati na proteinei sxetika me ayto to kollhma? mhpws exw ftasei sta oria tou max?(den to pistevw)
mporw na ftiaksw ksexwrista ta arxeia kai sto telos na ta kanw ola xref sthn telikh skhnh prin to render, alla ayto de voithaei thn katastash me th mnhmh... kai profanws na mhn anaferthw sto ti ginetai otan den kolaei k prospathw na kanw render me to mental ray... krasarei sto GI h sto FG, h opou vrei...
exw vgei se adieksodo, an gnwrizei kaneis pws mporw na antimetopisw ayto to provlhma na voithisei, de mporw na katalavw pws mporei kaneis na ftiaksei pragmatika megales skhnes...

eyxaristw poly,
vangelis