Ανακοίνωση της X-Rite για το Colormunki

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, εμπορικές παρουσιάσεις, προσφορές λογισμικού.

Ανακοίνωση της X-Rite για το Colormunki

Δημοσίευσηαπό paperland » 27.05.08, 5:08 pm

Σχετικά με θέμα που δημιουργήθηκε με πελάτη και δημοσιεύτηκε σε φιλικό Forum (dpgr) για τον περιορισμό τις άδειας χρήσεις του Colormunki σε τρεις μόνο υπολογιστές, και επειδή είχαμε ανακοινώσει από τις 10/05/08 την διάθεση του προϊόντος από την Papers AE, αισθανόμαστε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε την απάντηση της X-Rite και εδώ.

Λοιπόν Αντρέα και οι υπόλοιποι φίλοι,

Το λάθος καταρχάς είναι της Papers που δεν ανακοίνωσε αυτόν τον περιορισμό από την πρώτη στιγμή. Οι πελάτες ενημερώνονται πλέον προτού κλείσουν την συμφωνία. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη πληροφορία έχει αναρτηθεί και στο site.
Έτσι τίθεται στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη να αποφασίσει εάν θέλει να επενδύσει σε αυτό το (τεχνικά εξαιρετικό) προϊόν, με αυτούς τους όρους.
Τώρα εάν με αυτή την στρατηγική θέλουν να περιορίσουν την πειρατεία καθώς και τους επιτήδειους που προσφέρουν color management υπηρεσίες σε ανύποπτους με το αζημίωτο, προσωπικά δεν πιστεύω να καταφέρουν κάτι, γιατί απλά την ίδια δουλειά θα μπορεί κάποιος να την κάνει και με το EyeOne (εκτός εάν μας προετοιμάζουν πως και τα επόμενα μοντέλα θα βγουν και αυτά με περιορισμούς).
Όσον αφορά την στάση της Papers απέναντι σου, εάν δεν συμφωνείς με τους συγκεκριμένους όρους και θέλεις να επιστρέψεις η να ανταλλάξεις τo Colormunki με κάποιο άλλο σύστημα, με χαρά μας θα το κάνουμε. Στην Papers η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι κανόνας και όχι ρητορεία.


H X-Rite (που πλέον έχει στην ομπρέλα της τις GretagMcBeth και Pantone) κατέχει το 50% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς του συγκεκριμένου segment (που ουσιαστικά κατανέμεται απο μισό στην X-Rite και στην Datacolor. Τα στοιχεία μου δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη κατά την παρουσίαση του Spyder3elite στην Ζυρίχη).

Η επίσημη απάντηση της X-Rite στο θέμα είναι :

Προηγείται ανακοίνωση σχετικά με τον φίλο μας programa την οποία παραθέτω αμέσως μετά και μόνο για την προστασία σας από το παραεισαγωγικό κύκλωμα και συνεχίζει….

Σχετικά με την ερώτηση για τον περιορισμό της εγκατάστασης του Colormunki σε τρείς μόνο υπολογιστές η απάντηση μας είναι ότι το Colormunki απευθύνεται σε απλούς καταναλωτές και σε Prosumers. Όπως και άλλα προϊόντα άλλων εταιριών για αυτές τις κατηγορίες πελατών έχουν περιορισμένο αριθμό αδειών χρήσης.
Για τους επαγγελματίες υπάρχει η σειρά EyeOne όπου εκεί δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Προς Papers SA:

Η ProgramA δεν ανήκει στο δίκτυο μεταπωλητών της εταιρίας μας και δεν έχει την έγκρισή μας αλλά ούτε και την έγκριση της Xrite να χρησιμοποιεί τα λογότυπα της εταιρίας, τα λογότυπα του Colormunki Photo ή να αναφέρεται σε τιμές ή να κάνει χρήση του ονόματος της Xrite.
Δεν παρέχουμε προς την ProgramaA καμία υποστήριξη για κανένα προϊόν της Xrite.
Η Papers SA είναι εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής όλων των προϊόντων της Xrite για το Photo Digital Imaging.
paperland
Member
 
Posts: 19
Εγγραφή: 12.01.07, 6:33 pm
Τοποθεσία: seix sou deep forest

Δημοσίευσηαπό penlix » 27.05.08, 5:42 pm

Ποιός υπογράφει την παραπάνω ανακοίνωση και για λογαριασμό ποιάς εταιρίας, μας έχετε μπερδέψει κάπως.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό spilios » 27.05.08, 6:10 pm

:shock: :shock: ???
MacPro 12-Core Intel Xeon - MacPro 6-Core Intel Xeon - MacBook Pro - nikon D800
Άβαταρ μέλους
spilios
Junior Member
 
Posts: 488
Εγγραφή: 21.11.05, 2:08 pm
Τοποθεσία: Lykouria

Δημοσίευσηαπό paperland » 27.05.08, 7:23 pm

Simone Viscomi
X-Rite
Sales Manager
Imaging&Media
Italy and Greece
paperland
Member
 
Posts: 19
Εγγραφή: 12.01.07, 6:33 pm
Τοποθεσία: seix sou deep forest

Δημοσίευσηαπό programa » 28.05.08, 1:33 pm

Ναι, το πιστοποιώ και εγώ ότι είχα αυτές τις ημέρες επικοινωνία με Simone και άλλους στην Xrite. Μετά από διάφορες συζητήσεις, το προϊόν παραμένει στην ιστοσελίδα μας, διαθέσιμο για αγορά ή για δοκιμή πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ακόμα καλύτερα και πιο σωστά για επαγγελματίες είναι βέβαια τα bundle που κάνουμε με παντονιέρες ή λογισμικά.
Η καταχώρηση αυτή μπορεί να διέπεται από τα εμπορικά συμφέροντα
του www.programa.gr - ελπίζουμε όμως ότι είμαστε χρήσιμοι και έτσι!
Άβαταρ μέλους
programa
Junior Member
 
Posts: 439
Εγγραφή: 22.05.06, 10:19 pm

Δημοσίευσηαπό programa » 28.05.08, 1:53 pm

Βλέπουμε και στο site της papers φωτογραφία του COlor Munki Design το οποίο αντιπροσωπεύουμε εμείς στην Ελλάδα. Να κάνουμε φασαρία ή απλά να τους ευχαριστήσουμε θερμά και να τους ευχηθούμε καλές πωλήσεις;!

Η ουσία είναι ότι όποιο ColorMunki και να διαλέξετε είναι με διαφορά το καλύτερο καλιμπράρισμα οθόνης, εκτυπωτή ή και projector σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.
Η καταχώρηση αυτή μπορεί να διέπεται από τα εμπορικά συμφέροντα
του www.programa.gr - ελπίζουμε όμως ότι είμαστε χρήσιμοι και έτσι!
Άβαταρ μέλους
programa
Junior Member
 
Posts: 439
Εγγραφή: 22.05.06, 10:19 pm

Δημοσίευσηαπό paperland » 28.05.08, 3:10 pm

Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι στον χώρο αυτό είσαι ό,τι δηλώσεις, ως άνθρωπος που ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια με το Color Management, θέλω να αναφέρω τα παρακάτω, για να είναι ενήμεροι όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το προϊόν (και οι οποίοι αναμένουν την αντίστοιχη επίσημη υποστήριξη):

Α. Αναφορικά με το ColorMunki Photo, δηλαδή την έκδοση που είναι πιο κοντά στις ανάγκες όσων ασχολούνται με την φωτογραφία:
Η Papers Α.Ε. είναι reseller της X-Rite μέσω του επίσημου διανομέα της στην Ελλάδα (και ως εκ τούτου παρέχει την αντίστοιχη επίσημη υποστήριξη στο ColorMunki photo μετά την αγορά). H ιδιότητα του μεταπωλητή του Photo μέσω του επίσημου αντιπροσώπου της X-Rite στην Ελλάδα, δεν ισχύει για την εταιρεία που παρουσιάζεται στο παραπάνω μήνυμα. Όσο για τη ‘συζήτηση’ που λένε ότι είχαν με τον Simone Visconti της X-Rite, να σας ενημερώσω ότι ο κ. Visconti του ζήτησε κατά λέξη να βγάλει αμέσως από την ιστοσελίδα τους κάθε αναφορά στο ColorMunki Photo, γιατί δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα.

Β. Αναφορικά με το ColorMunki Design, δηλαδή την έκδοση για τους σχεδιαστές, φυσικά και έχουμε κάθε δικαίωμα να το πουλάμε, να το υποστηρίζουμε και να το εμφανίζουμε στην ιστοσελίδα μας γιατί το παρέχουμε πάλι μέσω του επίσημου διανομέα της Pantone στην Ελλάδα.

Αυτά για να βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους γιατί στον χώρο του Color Management δεν είμαστε χθεσινοί. Την παραπάνω εταιρεία και τις μεθόδους της τις ξέρω προσωπικά. Να του θυμίσω την πρόσφατη βολιδοσκόπηση που έκανε στην κορυφαία Αμερικάνικη εταιρεία Integrated Color Solutions (την οποία αντιπροσωπεύουμε εμείς στην Ελλάδα) ή την ιστορία με την Adobe. Με ενέργειες τύπου-καμικάζι εκείνος που την πληρώνει είναι ο καταναλωτής. Αυτά, για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Το μήνυμα από την X-Rite έχει ήδη σταλεί στους αποδέκτες και ο νοών νοήτω.

Προσέξτε που πατάτε, έχει τσούχτρες….
paperland
Member
 
Posts: 19
Εγγραφή: 12.01.07, 6:33 pm
Τοποθεσία: seix sou deep forest

Δημοσίευσηαπό programa » 28.05.08, 3:34 pm

Τσούχτες ντε, καλοκαιράκι δε. Υποκλίνομαι στην εμπειρία. Άλλωστε η Papers πουλάει στην Ελλάδα εδώ και καιρό το ανταγωνιστικό Spyder και ξέρει καλά πόσο καλύτερο είναι το Color Munki!

Πριν μια ώρα μίλησα με Simone πάλι και μου είπε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μας βάλει και επισήμως και σε αυτό το κομμάτι του καναλιού (γιατί στο υπόλοιπο κομμάτι Pantone - Color Munki Design είμαστε εδώ και πολύ καιρό). Μίλησα επίσης και με την Development και τον Νίκο κατά τις 2μμ στο ίδιο πνεύμα και με ώθησε να το κάνουμε έτσι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οπότε τσούχτρες και μη, αύριο-μεθαύριο θα έχετε και "επίσημα" νέα αν σας νοιάζει αυτό τόσο πολύ.

Στο μεταξύ διαθεσιμότητα και τιμές...ξέρετε! 389+ΦΠΑ σας κάνει για ζέσταμα; (Λέμε μια ιδέα τώρα...) Στην Αθήνα είναι εδώ στημένα και το Color Munki Design και το Photo για όποιον θέλει να τα δοκιμάσει. Θεσσαλονίκη πολύ σύντομα στο υποκατάστημά μας.

(ΥΓ το παραμύθι περί τεχνικής υποστήριξης ας το αφήσουμε καλύτερα. Όλοι ξέρουν ότι το προϊόν κουβαλάει πανευρωπαϊκή εγγύηση από όπου και αν αγοραστεί. Επίσης ξέρουμε ότι ως τώρα η παραεισαγωγή από τελικούς καταναλωτές έπεφτε σύννεφο σε αυτά τα είδη, εξού και προτείνουμε να ρίξουμε τιμές για να βοηθήσουμε την κατάσταση.)
Η καταχώρηση αυτή μπορεί να διέπεται από τα εμπορικά συμφέροντα
του www.programa.gr - ελπίζουμε όμως ότι είμαστε χρήσιμοι και έτσι!
Άβαταρ μέλους
programa
Junior Member
 
Posts: 439
Εγγραφή: 22.05.06, 10:19 pm

Δημοσίευσηαπό Enzo » 28.05.08, 4:33 pm

Sorry, κύριοι...
αλλά νομίζω οτι τέτοιου ύφους και τέτοιου τύπου συζητήσεις...
δεν ταιριάζουν σε κανέναν απο τους δυό σας...

και αντί να αναλώνεστε σε αυτά,
θα προτιμούσα μια αναλυτική παρουσίαση - how to, tutorial του Color Munki
σε εμάς τους υποψήφιους πελάτες σας...

Ευχαριστώ
Εικόνα

Art is not a reflection of reality, it’s the reality of that reflection
Άβαταρ μέλους
Enzo
Junior Member
 
Posts: 291
Εγγραφή: 23.04.07, 5:33 pm
Τοποθεσία: ATHENS

Δημοσίευσηαπό programa » 28.05.08, 4:38 pm

Πολύ σωστός! Όταν ήταν εδώ για το λανσάρισμα του Color Munki στην Ελλάδα στην εκδήλωση που κάναμε στην Intergraphics, ο Paul Graham έκανε μια εκπληκτική παρουσίαση που ανεβάσαμε στο YouTube. Ήταν παγκόσμια πρωτιά με το πρώτο Color Munki που υπήρχε τότε.

Νομίζω ότι τα λέει όλα καλύτερα από όλους μας.

http://www.youtube.com/watch?v=nR9JWgwXE0w

(E, κάπως καλύτερο post... Μπηχτή αλλά και με περιεχόμενο!)

Ευχαριστουμε για την υπομονή σας. Η Ελλάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο σαν αγορά και προφανώς όσοι ακολουθούν τα παλιά πρότυπα περί "αποκλειστικών" αντιπροσωπειών μας κάνουν όλους να υποφέρουμε.
Η καταχώρηση αυτή μπορεί να διέπεται από τα εμπορικά συμφέροντα
του www.programa.gr - ελπίζουμε όμως ότι είμαστε χρήσιμοι και έτσι!
Άβαταρ μέλους
programa
Junior Member
 
Posts: 439
Εγγραφή: 22.05.06, 10:19 pm


Επιστροφή στο IX.I Λογισμικό (software)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων