Νέα λογότυπα για την ΕΡΤ

Συζητήσεις για θέματα σχεδίασης, οπτ. επικοινωνίας, εφαρμ. τεχνών και διαφήμισης

Νέα λογότυπα για την ΕΡΤ

Δημοσίευσηαπό Staff » 04.06.08, 5:06 pm

Εικόνα

Τα νέα σήματα της ΕΡΤ παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση. Η ΕΡΤ αλλάζει την εταιρική της ταυτότητα σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία RED BEE MEDIA, η οποία είναι θυγατρική του ΒΒC και μία απο τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες. Πέραν των σημάτων των τριών τηλεοπτικών σταθμών ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, δημιουργήθηκαν και δύο νέα θεματικά λογότυπα ένα για τις ειδήσεις και ένα για τα αθλητικά. Τα γυρίσματα των νέων σημάτων έγιναν στην Ελλάδα και η προετοιμασία διήρκησε 8 μήνες, ενώ το Σάββατο 7 Ιουνίου, με την έναρξη του Euro, αλλάζει η ΕΡΤ την εταιρική της ταυτότητα. "Η αλλαγή ταυτότητας είχε πλέον ωριμάσει, αφού η τελευταία έγινε το 1997 για την ΝΕΤ και την ΕΤ1 και το 2000 για την ΕΡΤ. Πρώτα άλλαξε το περιεχόμενο του προγράμματος της ΕΡΤ, τα προηγούμενα, δηλαδή, χρόνια και με την ολοκλήρωση αυτής της αλλαγής ωρίμασαν τα πράγματα και για να αποκτήσει η ΕΡΤ νέα ταυτότητα", τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος.

"Ευφυής ψυχαγωγία για όλους"

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Δημήτρης Γόντικας, επεσήμανε ότι η νέα ταυτότητα στηρίχθηκε στην ανάπτυξη μιας δημιουργικής ιδέας για την ΝΕΤ, που στηρίζεται στο μότο "ευφυής ψυχαγωγία για όλους" και υπογραμμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΝΕΤ στην προβολή μεγάλων διεθνών και εθνικών γεγονότων.

Η ιδέα αυτή υλοποιείται με έξι διαφορετικά τηλεοπτικά σήματα, που γυρίστηκαν στην Ελλάδα και εκφράζουν την ποικιλία του προγράμματος της ΝΕΤ, ενώ το μουσικό σήμα είναι σύνθεση των Βρετανών Sound Designers Shriek.
Για την ΕΤ 1, η νέα της ταυτότητα βασίζεται στην ιδέα "ευφυής ψυχαγωγία για μένα", καθώς είναι το κανάλι, στο οποίο κάθε τηλεθεατής μπορεί να απολαύσει προγράμματα, που σχετίζονται με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Δημιουργήθηκαν έξι διαφορετικά τηλεοπτικά σήματα, που αποτελούν αφηρημένη έκφραση των συναισθημάτων της έκπληξης, της αγάπης, του χιούμορ, της προσμονής, της ηρεμίας και της χαράς.

Για τη δημιουργία των σημάτων, η Red Bee Media συνεργάστηκε με δυο από τα καλύτερα στούντιο animation στο Λονδίνο, τα Bermuda Sorts & Trunk και Sound Designers envy post.

Ακόμη, ο κ. Δημήτρης Γόντικας επισήμανε ότι η καμπάνια της ΕΤ1 είναι πιο πρωτοποριακή σε σχέση με αυτή της ΝΕΤ, καθώς επιδιώκει τη δημιουργία συναισθηματικού δεσμού μεταξύ της ΕΤ1 και του τηλεθεατή.

Στο σχεδιασμό της στρατηγικής της ΕΡΤ εντάχθηκε και η δημιουργία δύο θεματικών ενοτήτων, με ξεχωριστά οπτικά σήματα και ξεχωριστά ολοκληρωμένα συστήματα γραφικών, το "ΕΡΤ Ειδήσεις" και το "ΕΡΤ Αθλητικά".

Η καινοτομία συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά, στην ιστορία της ΕΡΤ, οι θεματικές αυτές ενότητες θα έχουν τα ίδια σήματα και στην ΕΤ1 και στην ΝΕΤ -αργότερα και στην ΕΤ 3- δίνοντας έτσι έμφαση στην υπογραφή ΕΡΤ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την βρετανική εταιρία Red Bee Media, τονίζοντας ότι "γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό", ΚΑΙ ανέφερε ότι χρειάστηκαν 8 μήνες δουλειάς, έρευνες αγοράς και ποιοτικές έρευνες και ότι το συνολικό κόστος ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ και για τα τρία κανάλια.

Ο Νίκος Τσιμούρης, από την ΕΡΤ Graphics, τόνισε ότι "για πρώτη φορά η οικογένεια των καναλιών της ΕΡΤ σμίγει σαν μία οικογένεια, καθώς ενώθηκαν άνθρωποι, λογότυπα και αισθητικές" και χαρακτήρισε κέρδος το ότι, μέσω των γραφικών, ο τηλεθεατής θα ενημερώνεται πλέον για το τι παίζουν και τα αδελφά κανάλια.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Red Bee Media, Τζεφ Κόντραν, επισήμανε το γεγονός ότι ενισχύεται το λογότυπο της ΕΡΤ, ως Media Brand, ως ενός αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης.

Για την ΕΡΤ 3 θα δοθεί χωριστή συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη και η νέα της ταυτότητα αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 7 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία εγκαινιάζονται τα νέα λογότυπα για τη ΝΕΤ και την ΕΤ1.


http://news.ert.gr/newsDetails.asp?ID=397363

:]-"
Άβαταρ μέλους
Staff
Old Member
 
Posts: 1897
Εγγραφή: 23.07.05, 12:32 pm
Τοποθεσία: saLLonica

Δημοσίευσηαπό Enzo » 04.06.08, 5:23 pm

:ohno
... και βάζω και στοίχημα οτι το πεζό "τ" θα υποστεί λίαν συντόμως αλλαγή...
Εικόνα

Art is not a reflection of reality, it’s the reality of that reflection
Άβαταρ μέλους
Enzo
Junior Member
 
Posts: 291
Εγγραφή: 23.04.07, 5:33 pm
Τοποθεσία: ATHENS

Δημοσίευσηαπό GiBil » 04.06.08, 5:39 pm

Another Greek Tragedy :cry:
Η αλλιώς :
Μια φορά συγχαρητήρια, που έπρεπε να πληρώσει η ΕΡΤ για αυτά τα κατασκευάσματα (...που χρειάστηκαν 8 μήνες δουλειάς, έρευνες αγοράς και ποιοτικές έρευνες τσ, τσ, τσ... :shock: προκειμένου να δικαιολογηθεί γιατί δόθηκαν τα 1,2 εκατ. ευρώ) :evil:
Επίσης δυό φορές συγχαρητήρια στους Ελληνες διαφημιστές και γραφίστες που δεν μπορούσαν να σκεφτούν και να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο από αυτά τα κατασκευάσματα των κ.κ. Red Bee Media, Bermuda Sorts & Trunk και Sound Designers envy post.

Και καλάθι και φάουλ!
Η όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αγγλοι απλά: τραγωδία
Ευχαριστώ
GiBil
Senior Member
 
Posts: 560
Εγγραφή: 04.06.07, 4:12 pm
Τοποθεσία: Μακρυά από καταπατητές..

Δημοσίευσηαπό Ch3 » 04.06.08, 6:14 pm

Εγώ δεν τα βρίσκω καθόλου άσχημα.
Σίγουρα όμως τα 1.2εκ ευρώ που δόθηκαν με χαλάνε λίγο.
Γεώργιος Χερουβείμ | ch3.gr - blog.ch3.gr
Άβαταρ μέλους
Ch3
Senior Member
 
Posts: 541
Εγγραφή: 24.12.05, 6:00 pm
Τοποθεσία: Vancouver

Δημοσίευσηαπό Staff » 04.06.08, 6:37 pm

Καλησπέρα.

Καταρχήν να διευκρινήσω ότι τα Λογότυπα θα παρουσιαστούν επίσημα αύριο και ίσως δεν είναι πανομοιότυπα με αυτά που "διέρευσαν" και σας παρουσίασα.

Το ποσό που αναφέρεται ως κόστος και οι χρόνοι παραγωγής αφορούν όλο το πακέτο που περιλαμβάνει εκτός από τα λογότυπα, τα animated τηλεοπτικά σήματα τα video trailer των τριών σταθμών και της ψηφιακής, γενικά αφορά το σύνολο της πρωοθητικής καμπάνιας και προσωπικά δεν τα βρίσκω υπερβολικά.
Ως προς την επιλογή της Βρετανικής εταιρείας για την παραγωγή δεν με χαλάει καθόλου, αν δεν ήταν αυτή, θα ήταν μια κάποια "Ελληνική" θυγατρική κάποιας πολυεθνικής η κάποια απο τις δύο τρεις άντε πέντε μεγάλες που μονοπωλούν την Ελληνική αγορά, δηλάδή σίγουρα δεν θα ήταν κάποιας-α από εμάς.

Θα επανέλθω για περισσότερη κουβέντα μετά την επίσημη παρουσίαση.

:]-"
Άβαταρ μέλους
Staff
Old Member
 
Posts: 1897
Εγγραφή: 23.07.05, 12:32 pm
Τοποθεσία: saLLonica

Δημοσίευσηαπό Staff » 04.06.08, 6:42 pm

*προωθήστε και κανά edit...
Άβαταρ μέλους
Staff
Old Member
 
Posts: 1897
Εγγραφή: 23.07.05, 12:32 pm
Τοποθεσία: saLLonica

Δημοσίευσηαπό NOMAYO » 04.06.08, 6:42 pm

Αδιάφορα....
Ποιες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό???
I did it my way!!!
Άβαταρ μέλους
NOMAYO
Member
 
Posts: 108
Εγγραφή: 18.01.08, 1:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό GiBil » 04.06.08, 7:52 pm

Ως προς την επιλογή της Βρετανικής εταιρείας για την παραγωγή δεν με χαλάει καθόλου, αν δεν ήταν αυτή, θα ήταν μια κάποια "Ελληνική" θυγατρική κάποιας πολυεθνικής η κάποια απο τις δύο τρεις άντε πέντε μεγάλες που μονοπωλούν την Ελληνική αγορά, δηλάδή σίγουρα δεν θα ήταν κάποιας-α από εμάς.

Αγαπητέ Staff, τα σχόλια μου δεν έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα ούτε είναι "αισιόδοξα" - άρα συμφωνώ και με τα παραπάνω γραφόμενά σου, ιδιαίτερα το συμπέρασμα.
Και για το κόστος πάλι καλά μας ήρθε (!).

Απλά σε περίεργους καιρούς είναι ακόμη πιο περίεργο να δηλώνουν :
"Ο Νίκος Τσιμούρης, από την ΕΡΤ Graphics, τόνισε ότι "για πρώτη φορά η οικογένεια των καναλιών της ΕΡΤ σμίγει σαν μία οικογένεια, καθώς ενώθηκαν άνθρωποι, λογότυπα και αισθητικές" και χαρακτήρισε κέρδος το ότι, μέσω των γραφικών, ο τηλεθεατής θα ενημερώνεται πλέον για το τι παίζουν και τα αδελφά κανάλια. "
. Δηλαδή ο κ. Τσιμούρης μπορεί και "ενώνεται" με το λογότυπό του;

Και ακόμα ότι :
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Red Bee Media, Τζεφ Κόντραν, επισήμανε το γεγονός ότι ενισχύεται το λογότυπο της ΕΡΤ, ως Media Brand, ως ενός αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης.

Δηλαδή τώρα η ΕΡΤ με τα νέα λογότυπα θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης - και άρα οφείλουμε να πιστεύουμε ότι λέει, ενώ πριν με τα παληά λογότυπα δεν ήταν; Και επομένως ότι λένε μέχρι σήμερα είναι true lies?

Και εν πάσει περιπτώση, αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενα του κ. Τζεφ Κόντραν για τους 8 μήνες "σκληρή" δουλειά, να υποθέσω ότι από το περασμένο Νοέμβρη αυτό ήταν το κύριο θέμα που απασχολούσε την ΕΡΤ;
Ευχαριστώ
GiBil
Senior Member
 
Posts: 560
Εγγραφή: 04.06.07, 4:12 pm
Τοποθεσία: Μακρυά από καταπατητές..

Δημοσίευσηαπό LNinio » 04.06.08, 8:08 pm

Τα καινούργια λογότυπα μου είναι ευχάριστα, θα έλεγα. :?
Μου αρέσουν οι γραμμές τους και η απλότητά τους. Χρωματικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω οτι είναι στο πνεύμα της εποχής.
Οφείλω να ομολογήσω, παρ' όλα αυτά, οτι το παλαιό της ΝΕΤ ειδικά μου άρεσε πάρα πολύ.
Άβαταρ μέλους
LNinio
Old Member
 
Posts: 1333
Εγγραφή: 03.04.06, 1:32 pm
Τοποθεσία: Area 52

Δημοσίευσηαπό Staff » 04.06.08, 9:01 pm

Φίλε μου CiBil, ειλικρινά, μακάρι να ήμουν εγώ αυτός που εργάστηκε "σκληρά" 8 μήνες και πήρε το πακέτο, τα ίδια με το κ. Τσιμούρη και τον Τζεφ Κόντραν θα έλεγα (ίσως και περισσότερα) δεν είμαι όμως και δεν σκοπεύω να κάνω τον δικηγόρο τους.
Συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου και φυσικά κανένα λογότυπο δεν μπορεί να σε καταστήσει αξιόπιστο η αναξιόπιστο.
Για μένα αξιόπιστη τηλεόραση είναι μόνο η κλειστή τηλεόραση.

Τα λογότυπα τα βρίσκω συμπαθητικά όπως και την κρατική τηλεόραση, αλλά δεν ξεχνάω ότι είναι κρατική...

καλή συννέχεια!

:]-"
Άβαταρ μέλους
Staff
Old Member
 
Posts: 1897
Εγγραφή: 23.07.05, 12:32 pm
Τοποθεσία: saLLonica

Δημοσίευσηαπό Theodoros » 05.06.08, 12:36 am

Δηλάδη αν κατάλαβα καλά η ελληνική τηλεόραση, που την πληρώνουμε όλοι μας, μάζεψε 1,2 εκ € και πήγε και τα έδωσε στους Άγγλους.

Αν ήταν κάποιο ιδιωτικό δεν θα με χαλούσε καθόλου. Αλλα η κρατική τηλεόραση...δεν ξέρω...

Πραγματικά εύχομαι τα σήματα να αξίζουν τον κόπο και τα λεφτά τους.Theodoros
Άβαταρ μέλους
Theodoros
Member
 
Posts: 53
Εγγραφή: 09.05.08, 1:52 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό sokalegga » 05.06.08, 8:38 am

Άν δεν ήταν εκείνο το "Τ" (ο Θεός να το κάνει) δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Αλλά ξέρετε τι με χαλάει περισσότερο;
Που με το που παρουσιάζετε οτιδήποτε κρατικό πέφτετε να το φάτε!
Άσχετα με το αν "στέκει" ή όχι.
Άσχετα με το αν είναι αξιοπρεπές ή όχι.

Φυσικά κανένας δεν παραδέχετε ότι αν έπαιρνε το "πακέτο"
θα έκανε το επονομαζόμενο "τουμπεκί".
Φυσικά κανένας δεν παρουσιάζει τη ΔΙΚΗ του ΠΡΟΤΑΣΗ,
ώστε να δεχθεί και ο ίδιος κρτική.

Η μόνη φορά που έγινε ΠΡΟΤΑΣΗ (και μάλιστα αρκετά ολοκληρωμένα)
ήταν από τον Βαγγέλη τον Κασσαβέτη με την περίπτωση της φίλης μας που
ήθελε να σχεδιάσει λογότυπο για σχολή τυφλών.

Και επειδή ακούστηκε κάτι για τον κο Τσιμούρη:
Ο συνάδελφος είναι υπάλληλος-γραφίστας στην ΕΡΤ (από όσο ξέρω)
Και οι υπάλληλοι και δη οι ειδικά γραφίστες δημοσίου δύσκολα παίρνουν "πακέτα".

Άν κάτι βρωμάει, βρωμάει από πιο πάνω.

Καλημέρα σας
Υou Can Do Anything You Want As Long As It Makes Sense
Άβαταρ μέλους
sokalegga
Master Member
 
Posts: 3251
Εγγραφή: 22.07.04, 2:50 pm
Τοποθεσία: Τρίπολη

Δημοσίευσηαπό sokalegga » 05.06.08, 8:43 am

Να σας υπενθυμίσω επι τη ευκαιρία πώς υπάρχει το VCDC Showcase για να παρουσιάσετε όλοι τις επαγγελματικές δουλειές σας (όχι προσωπικά projects)-άν θέλετε και επιθυμείτε σχολιασμό.

http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?t=4970
Υou Can Do Anything You Want As Long As It Makes Sense
Άβαταρ μέλους
sokalegga
Master Member
 
Posts: 3251
Εγγραφή: 22.07.04, 2:50 pm
Τοποθεσία: Τρίπολη

Δημοσίευσηαπό VaLKyRiE » 05.06.08, 9:04 am

δε τρελαθηκα κιολας και αυτο το "Τ" δε το βλεπω για πολυ καιρο ετσι.... μου αρεσει που εχει χρωμματα αλλα αυτο με τις πολλες καμπυλες στα γραμματα θυμιζει λιγο την πρωτη αποπειρα του νεου λογοτυπου του οπαπ οταν ειχε πρωτοβγει το ανθρωπακι που ηταν καπως ετσι...

Εικόνα

που φυσικα με την προδιαφημιση που ειχαν κανει τοτε ( ηταν ενα τηλεοπτικο γενικου περιεχομενου που θα ταιριαζε απο εταιρια με γαλατα εως και τον οπαπ) δε καταλαβαινε κανεις τι ηταν και τι ελεγε.

με το ιδιο ματι βλεπω και τα λογοτυπα της ερτ.
Nothing Lasts Forever...!
Άβαταρ μέλους
VaLKyRiE
Master Member
 
Posts: 4402
Εγγραφή: 26.07.05, 9:42 am
Τοποθεσία: Εκεί στο Νότο... & Εκει στα BΔ.Π !

Δημοσίευσηαπό GiBil » 05.06.08, 9:26 am

VaLKyRiE έγραψες:
... δε καταλαβαινε κανεις τι ηταν και τι ελεγε.
με το ιδιο ματι βλεπω και τα λογοτυπα της ερτ.

και νομίζω τα είπες όλα - δεν καταλαβαίνω κι εγώ τι θέλουν να πουν - και γιατί τους έπιασε τόση πρεμούρα για αλλαγές προς το αξιοπιστώτερον. (καταλαβαίνω όμως τι θέλουν) 8)

Φίλε Staff ευχαριστώ γιατι μου έφτιαξες τη μέρα χθες με το θέμα που ποστάρισες - ενώ ήμουν στο γραφείο από 9π.μ ως 8μμ οπότε και έφυγα για σπίτι, σιχτιριάστηκα τόσο με το θέμα που κάθησα και στο σπίτι και δούλευα μέχρι τις 01:30. (για να μπορέσω να κοιμηθώ ήσυχος) :evil:
Ευχαριστώ
GiBil
Senior Member
 
Posts: 560
Εγγραφή: 04.06.07, 4:12 pm
Τοποθεσία: Μακρυά από καταπατητές..

Δημοσίευσηαπό peri » 05.06.08, 10:51 am

Όσον αφορά το “τ” που μοιάζει με “t” νομίζω οτι ξενίζει λογω της σχέσης του με το ελληνικό “ε”. Ίσως να πήγαιναν για μια ελληνολατινική γραφή(?)

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Red Bee Media, Τζεφ Κόντραν, επισήμανε το γεγονός ότι ενισχύεται το λογότυπο της ΕΡΤ, ως Media Brand, ως ενός αξιόπιστου μέσου ενημέρωσης.

Όντως δείχνει πλέον ως ένα Brand και όχι τρία και ναι αυτό κάνει μια εταιρία να δείχνει πιο αξιόπιστη.

Και sokalegga έχεις δίκιο για το "πέσιμο" αλλα το θεωρείς αδικαιολόγητο με τόσα που βλέπουμε;

Τα λογότυπα μου είναι συμπαθέστατα και νομίζω καλύτερα θα κριθούνε στις εφαρμογές τους.
Άβαταρ μέλους
peri
Member
 
Posts: 132
Εγγραφή: 07.07.05, 4:41 pm
Τοποθεσία: New City

Δημοσίευσηαπό panevan » 05.06.08, 11:05 am

Γεια χαρα.
Παρατηρώντας τα νεα logos της EPT διαπιστώνω οτι εχουν μεν μια "φρεσκαδουρα",
δίνουν μια ευχαριστη νοτα
αλλα δεν εχουν αυτο το κατι που θα τα κανει να
ξεχωρίσουν και -το πιο σημαντικο- σου δινουν την εντυπωση οτι
σε μια 5ετία θα χρειαστει να ξανα"φρεσκαριστούν".

Δεν εκπέμπουν αυτη τη διαχρονικοτητα που, για μενα, πρεπει να εχει ενα logo.
Άβαταρ μέλους
panevan
Master Member
 
Posts: 2427
Εγγραφή: 11.07.05, 9:49 am

Δημοσίευσηαπό penlix » 05.06.08, 11:06 am

Ενδιαφέρον. Σε άλλες ανάλογες καταστάσεις ο κόσμος ψηφίζει.

1,2 εκατομύρια όμως;; :roll:
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό Enzo » 05.06.08, 5:00 pm

Εικόνα
Εικόνα

Αυτά τα δυο είναι τα τελικά?
Εικόνα

Art is not a reflection of reality, it’s the reality of that reflection
Άβαταρ μέλους
Enzo
Junior Member
 
Posts: 291
Εγγραφή: 23.04.07, 5:33 pm
Τοποθεσία: ATHENS

Δημοσίευσηαπό VaLKyRiE » 05.06.08, 5:13 pm

Enzo έγραψε:Εικόνα
Εικόνα

Αυτά τα δυο είναι τα τελικά?
ωχχχ παναγια μου! παλι πισωγυρισματα μου μυριζουνε...
Nothing Lasts Forever...!
Άβαταρ μέλους
VaLKyRiE
Master Member
 
Posts: 4402
Εγγραφή: 26.07.05, 9:42 am
Τοποθεσία: Εκεί στο Νότο... & Εκει στα BΔ.Π !

Επόμενο

Επιστροφή στο I.I Γραφιστική / Διαφήμιση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων