feedback - τη γνώμη σας please

Παρουσιάστε στο φόρουμ το Portfolio σας, ή ζητήστε την άποψη / κριτική για μια εργασία σας.

feedback - τη γνώμη σας please

Δημοσίευσηαπό kosbarts » 10.11.08, 4:39 pm

Καλημέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τις τρείς αφίσες που παραθέτω. Είναι για τη συναυλία των ZION TRAIN στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα dub/dance συγκρότημα καi η συναυλία απευθύνεται τόσο στους φαν της reggae μουσικής, όσο και σε όλους όσους αρέσει ο ευρύτερος χώρος της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής.
Στις δυο πρώτες έχει χρησιμοποιηθεί το logo του συγκροτήματος (το οποίο περιέχει και το 'χαχαχα' συμβολάκι στο Ο).
Δεν είναι τελειωμένες, αλλά σε γενικές γραμμές είναι οι τρεις κατευθύνσεις από τις οποίες θα επιλέξουμε μια. Οι χορηγοί επίσης είναι απλά ενδεικτικά της θέσης που θα έχουν.
Ευχαριστώ

p.s Να προσθέσω ότι η ιδέα του 3ου θέματος στηρίζεται στη χρήση uv μελάνης στη θέση του κίτρινου κύκλου, - και προλαβαίνοντας σας - μια ιδέα που χρησιμοποιήθηκε πέρσι στο νικηφόρο στα ΕΒΓΕ πόστερ Ghost.


Εικόνα
"Το να γνωρίζεις δεν είναι τίποτα. Το να φαντάζεσαι είναι το παν..." Anatole France

follow me on twitter
find me on behance
Άβαταρ μέλους
kosbarts
Junior Member
 
Posts: 308
Εγγραφή: 04.12.07, 11:38 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό GiBil » 10.11.08, 4:59 pm

Αγαπητέ ΕΥΓΕ
+100

(εδώ για άλλη μια φορά ΙΜΟ φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη παραμένει high end design πόλη) δλδ μια πόλη που θα ήθελα μα ζω... (όλο το πακέτο)

Just my 2 penies
Ευχαριστώ
GiBil
Senior Member
 
Posts: 560
Εγγραφή: 04.06.07, 4:12 pm
Τοποθεσία: Μακρυά από καταπατητές..

Δημοσίευσηαπό LNinio » 10.11.08, 7:39 pm

Η 3η είναι απλά super :wink:
Άβαταρ μέλους
LNinio
Old Member
 
Posts: 1333
Εγγραφή: 03.04.06, 1:32 pm
Τοποθεσία: Area 52

Δημοσίευσηαπό VaLKyRiE » 10.11.08, 8:21 pm

οποια και να διαλεξουν, ειναι τελεια!
Nothing Lasts Forever...!
Άβαταρ μέλους
VaLKyRiE
Master Member
 
Posts: 4402
Εγγραφή: 26.07.05, 9:42 am
Τοποθεσία: Εκεί στο Νότο... & Εκει στα BΔ.Π !

Δημοσίευσηαπό kosbarts » 11.11.08, 11:15 am

Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας!

Εγώ κλίνω προς την τρίτη αφίσα, αλλά επικοινωνιακά είναι η πιο ριψοκίνδυνη.
"Το να γνωρίζεις δεν είναι τίποτα. Το να φαντάζεσαι είναι το παν..." Anatole France

follow me on twitter
find me on behance
Άβαταρ μέλους
kosbarts
Junior Member
 
Posts: 308
Εγγραφή: 04.12.07, 11:38 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό stelios iliakis » 11.11.08, 12:09 pm

Έχεις δίκιο. Απαιτεί αρκετά ώριμο γραφιστικά κοινό.

Εμένα πάντως μου αρέσει περισσότερο η πρώτη. Και νομίζω ότι θα τραβάει πιο εύκολα το βλέμμα κάποιου στο δρόμο.

Καλή συνέχεια και καλή τύχη με την επιλογή.
.....and save the changes
Άβαταρ μέλους
stelios iliakis
Member
 
Posts: 136
Εγγραφή: 07.04.08, 8:20 pm
Τοποθεσία: rethymno

Δημοσίευσηαπό Theodoros » 11.11.08, 2:51 pm

Σαν απλός παρατηρητής μου αρέσει η 1η. Όσον αφορά την 3η, ανήκω μάλλον στο ανώριμο γραφιστικά κοινό.
Άβαταρ μέλους
Theodoros
Member
 
Posts: 53
Εγγραφή: 09.05.08, 1:52 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό El Panos » 11.11.08, 4:55 pm

Μια γενική παρατήρηση: Το δημιουργικό μας απευθύνεται στο μέσο συμπολίτη μας (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια, αλλά είναι ακριβώς αυτό: εξαιρέσεις), ο οποίος δεν είναι γραφίστας ή ώριμος ή ανώριμος γραφιστικά. Είναι απλά ο δέκτης ενός μηνύματος. Αν αυτό το μήνυμα δε φτάνει σε αυτόν, ακόμα και τη Guernica να σχεδιάσουμε, το δημιουργικό μας είναι για τα σκουπίδια, όσο αφορά τον πελάτη μας.

Καιρός είναι να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα γραφιστικά μας έργα όχι ως έργα τέχνης (που ο παρατηρητής θα στέκεται και θα θαυμάζει με τις ώρες), αλλά ως φορείς μηνυμάτων. Μια αφίσα - όπως είναι γνωστό - έχει χρόνο 10-20 δευτερολέπτων για να μεταφέρει το μήνυμα στον δέκτη. Αν λοιπόν θέλουμε να δούμε αν η αφίσα πετυχαίνει το στόχο της, αυτό είναι το μόνο αξιόπιστο τεστ.
El Panos
Old Member
 
Posts: 1045
Εγγραφή: 27.06.08, 6:24 am
Τοποθεσία: Πίσω από ένα ViewSonic VA2216w

Δημοσίευσηαπό kosbarts » 11.11.08, 5:09 pm

+1000 el Panos!
"Το να γνωρίζεις δεν είναι τίποτα. Το να φαντάζεσαι είναι το παν..." Anatole France

follow me on twitter
find me on behance
Άβαταρ μέλους
kosbarts
Junior Member
 
Posts: 308
Εγγραφή: 04.12.07, 11:38 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό Beta Boy » 12.11.08, 8:40 pm

Συμφωνώ και γω με αυτό που λέει ο El Panos, αλλά μήπως πρέπει κάποια στιγμή αυτό το ανώριμα γραφιστικά και όχι μόνο κοινό να αρχίσει να ωριμάζει και να βλέπει τα πράγματα με λίγο διαφορετικό μάτι???? Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον κλάδο μας αλλά και σε πολλούς άλλους, cinema, music κ.τ.λ. Οπότε είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και να κάνουμε το κοινό να αρχίσει να σκέφτεται πιο ώριμα και να αρχίσει να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος ή το καλό από το άσχημο. Όταν το ανώριμο γραφιστικά κοινό για την περίπτωσή μας περπατάει στο δρόμο και βλέπει 40 αφίσες πχ απ τις οποίες οι 30 είναι χάλια τότε τι να περιμένεις από αυτό το κοινό? Θα σου ζητήσει κάτι παρόμοιο με τις 30 και οι υπόλοιπες θα χαθούν στο χάος..των 30. Πιστεύω πως όταν εμείς οι ίδιοι ανεβάσουμε το επίπεδο στον κλάδο μας και αρχίσουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον πελάτη μας τότε από μόνο του κοινό θα αρχίσει να ωριμάζει :)

Τέλος να πω και την γνώμη μου για τις αφίσες. Και οι 3 είναι πολύ αξιόλογες εκδοχές και πιστεύω μέσα στο κλίμα του event. Επίσης πιστεύω πως στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό και όχι στον καθένα από μας. Εγώ προτιμώ την 3η εκδοχή αλλά θα πειραματιζόμουν λίγο με το zion train να είναι κάπως πιο εμφανές για να δημιουργείται ευκολότερα η σύνδεση με το τρενάκι που έρχεται.
We Design Our Future

www.myspace.com/cubiktm
e-mail: cubiktm@hotmail.com
Άβαταρ μέλους
Beta Boy
Member
 
Posts: 210
Εγγραφή: 16.12.06, 12:53 pm
Τοποθεσία: Σέρρες

Δημοσίευσηαπό ironbird » 13.11.08, 7:49 pm

3η= όλα τα money! αλλά πολύ ρίσκο.
Όποτε πάω στην πρώτη, που έιναι όμορφη και τραβηχτική!

Well done πάντως, πολύ καλή δουλειά!
Άβαταρ μέλους
ironbird
Member
 
Posts: 92
Εγγραφή: 30.10.08, 4:37 pm

Δημοσίευσηαπό hakkinen » 15.11.08, 9:56 am

kosbarts έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας!

Εγώ κλίνω προς την τρίτη αφίσα, αλλά επικοινωνιακά είναι η πιο ριψοκίνδυνη.


Μην το υποτιμήσεις ούτε στιγμή αυτό, ειδικά για το συγκεκριμένο event.

Κατά τα άλλα είναι πολύ πολύ καλές. Θα επανέλθω με πιο ειδικα σχόλια.

@νδρέας
Επιτέλους γελάει...
hakkinen
Member
 
Posts: 47
Εγγραφή: 23.11.07, 12:41 am

Δημοσίευσηαπό El Panos » 15.11.08, 11:07 am

Beta Boy έγραψε:Συμφωνώ και γω με αυτό που λέει ο El Panos, αλλά μήπως πρέπει κάποια στιγμή αυτό το ανώριμα γραφιστικά και όχι μόνο κοινό να αρχίσει να ωριμάζει και να βλέπει τα πράγματα με λίγο διαφορετικό μάτι???? Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον κλάδο μας αλλά και σε πολλούς άλλους, cinema, music κ.τ.λ. Οπότε είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και να κάνουμε το κοινό να αρχίσει να σκέφτεται πιο ώριμα και να αρχίσει να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος ή το καλό από το άσχημο. Όταν το ανώριμο γραφιστικά κοινό για την περίπτωσή μας περπατάει στο δρόμο και βλέπει 40 αφίσες πχ απ τις οποίες οι 30 είναι χάλια τότε τι να περιμένεις από αυτό το κοινό? Θα σου ζητήσει κάτι παρόμοιο με τις 30 και οι υπόλοιπες θα χαθούν στο χάος..των 30. Πιστεύω πως όταν εμείς οι ίδιοι ανεβάσουμε το επίπεδο στον κλάδο μας και αρχίσουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον πελάτη μας τότε από μόνο του κοινό θα αρχίσει να ωριμάζει :)


BetaBoy, εσύ το πήγες στο άλλο άκρο... Εννοείται ότι ένα κιτς (το λιγότερο) δημιουργικό δεν περνάει το μήνυμα του πελάτη μας για τους ίδιους όμως λόγους που δεν τους περνάει ένα πολύ προχωρημένο δημιουργικό (και ορισμένες φορές τα όρια μεταξύ των δύο είναι δυσδιάκριτα): σκοπός και των δύο είναι η ανάδειξη του δημιουργού και όχι του μηνύματος (ή του προϊόντος). Ο πελάτης μας όμως δεν πληρώνει για να του κάνουμε τέχνη (άλλο αν μας το ζητήσει, ή αν το επιλέξει ως πρόταση). Αν ήθελε τέχνη θα αγόραζε ένα πίνακα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να συγκρίνει κανείς τη γραφιστική με τη μουσική ή τον κινηματογράφο (όπου ο θεατής επιλέγει τι θα δει ή ακούσει, ανάλογα με το προσωπικό του κριτήριο).

Α, και κάτι ακόμα: όλες σχεδόν οι εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών έχουν υιοθετήσει την παλιά μέθοδο των διαφημιστικών εταιρειών, αυτή των δοκιμαστικών προβολών σε επιλεγμένο κοινό, και αν χρειαστεί κάνουν τις ανάλογες παρεμβάσεις (π.χ. αλλάζουν το τέλος, ή ορισμένες σκηνές. Μερικές μάλιστα έχουν σχεδόν ξαναγυριστεί από την αρχή). Είμαι σίγουρος ότι αρκετά από τα γραφιστικά εκτρώματα που κυκλοφορούν δεν θα έβλεπαν το φως της μέρας αν έμπαιναν στη διαδικασία της κρίσης μιας δοκιμαστικής εμφάνισης. Επιτέλους, ο μέσος συμπολίτης μας είναι λιγότερο ζώο απ' όσο νομίζουμε.
El Panos
Old Member
 
Posts: 1045
Εγγραφή: 27.06.08, 6:24 am
Τοποθεσία: Πίσω από ένα ViewSonic VA2216w

Δημοσίευσηαπό mari0s » 15.11.08, 12:26 pm

Oι δύο πρώτες είναι πάρα πολύ όμορφες....θα διαφωνήσω με τους υπόλοιπους και θα ρίξω ένα τεράστιο Χ στην 3η όμως hehehe. Γιατί?
Στη πρώτη πολύ γρήγορη ματιά χωρίς να διαβάσω καν το κείμενο το μάτι μου κόλλησε στη πρώτη αφίσσα...το μήνυμα που πήρα απο τα χρώματα στο main κομμάτι της αφίσσας (πράσινο - μαύρο - κίτρινο) αμέσως έφερε στο μυαλό μου την σημαία της jamaica και την reggae μουσική (βοήθησε και το περίεργο φύλλο μέσα στο Ο hehe) επίσης το τρένο που χρησιμοποιείς και βάζεις μέσα το logo του συγκροτήματος είναι πολύ έξυπνο και πιασάρικο. Η 2η είναι οκ. Η 3η τι να σου πω...ειλικρινά σου λέω το είδα γρήγορα και είπα...ώχ κάποιος πέθανε :/ πολύ μαύρο ΙΜΟ kai έχει και σχήμα ταφόπλακας :/ δεν μου θυμίζει κάτι περι συναυλίας με τόσο μαύρο...άντε πες ΟΚ για συναυλία NIN η marilyn manson..αλλά για reggea δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου. Δεν νομιζω ότι πετυχαίνει επικοινωνιακά...άμα την δώ την αφίσσα απο μακριά δεν θα μπορώ να διαβάσω τα γράμματα για να καταλάβω ότι πρόκειται για live. Η στο ότι πέθανε κάποιος θα νομίζω ή στο ότι πάμε σε πανελλαδική απεργία.
Το τρένο είναι φοβερό όσο το κοιτάζω τόσο περισσότερο μου αρέσει :) αφού θα είναι και support ο professor skank νομίζω ότι αξίζει να τους τιμήσουμε :P
Άβαταρ μέλους
mari0s
Old Member
 
Posts: 1719
Εγγραφή: 04.11.08, 3:17 pm
Τοποθεσία: 'Ανω - Γλυφάδα

Δημοσίευσηαπό arma » 15.11.08, 4:01 pm

Προτιμώ την πρώτη, είναι πολύ πιο έντονη, η τρίτη αν και πολύ ψαγμένη φοβάμαι πως δεν θα πετύχει τον σκοπό της.
Άβαταρ μέλους
arma
Member
 
Posts: 87
Εγγραφή: 06.07.06, 1:32 pm
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευσηαπό Michelle » 15.11.08, 10:40 pm

Το μόνο ρίσκο που βλέπω εγώ στην τρίτη είναι ότι ίσως να μην τραβήξει το target group του συγκροτήματος. Ότι θα κάνει εντύπωση είναι σίγουρο. Όταν όλες οι αφίσες φωνάζουν, πιστεύω ότι κάποια πιο μίνιμαλ θα stand out. Οπότε το ερώτημα καταλήγει: Είναι καλύτερα μια συνηθισμένη αφίσα που βρίσκεται ωστόσο πιο κοντά στο target group ή κάποια που θα τραβήξει γενικώς τα βλέματα, αλλά ίσως δεν ταιριάζει και τόσο στο target group?

Δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή απάντηση στο παραπάνω, αλλά προσωπικά αν ήμουν ο πελάτης θα διάλεγα με χίλια την τρίτη. No risk, no gain άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
Michelle
Old Member
 
Posts: 1610
Εγγραφή: 09.03.06, 12:29 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα

Δημοσίευσηαπό chicken teriyaki » 17.11.08, 9:08 pm

μπραβο, πολυ ομορφες αφισες. ειδικα η πρωτη ειναι χαρμα οφθαλμων
Άβαταρ μέλους
chicken teriyaki
Member
 
Posts: 108
Εγγραφή: 11.07.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό kosbarts » 18.11.08, 12:31 am

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Τελικά καταλήξαμε στην πρώτη με κάποιες αλλαγές. Επικράστησε η λογική του να πάμε για αυτό το κοινό που σίγουρα υπάρχει και όχι να κάνουμε ένα άνοιγμα για κάποιο πιο "ψαγμένο" ίσως γραφιστικά και διαφορετικό ίσως μουσικά κοινό.

η τελική αφίσα, χωρίς όλους τους χορηγούς.


Εικόνα
"Το να γνωρίζεις δεν είναι τίποτα. Το να φαντάζεσαι είναι το παν..." Anatole France

follow me on twitter
find me on behance
Άβαταρ μέλους
kosbarts
Junior Member
 
Posts: 308
Εγγραφή: 04.12.07, 11:38 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό hakkinen » 24.11.08, 8:19 am

Πολύ ωραία η αφίσα! Και με την ευκαιρία να πω ότι είδα το dripbook σου και εντυπωσιάστηκα από τις δουλειές σου :)

@νδρέας
Επιτέλους γελάει...
hakkinen
Member
 
Posts: 47
Εγγραφή: 23.11.07, 12:41 am

Δημοσίευσηαπό kosbarts » 05.01.09, 10:44 am

Μετά την αναβολή της συναυλίας για τις 23 Ιανουαρίου λόγω των γεγονότων του Δεκέμβρη, σας παρουσιάζω τη νέα αφίσα. Όσοι θα είστε Θεσσαλονίκη πάντως εκείνη τη μέρα περάστε να τους ακούσετε, αξίζουν πολύ και είναι super χορευτικοί.

Εικόνα
"Το να γνωρίζεις δεν είναι τίποτα. Το να φαντάζεσαι είναι το παν..." Anatole France

follow me on twitter
find me on behance
Άβαταρ μέλους
kosbarts
Junior Member
 
Posts: 308
Εγγραφή: 04.12.07, 11:38 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επόμενο

Επιστροφή στο IΙI.V Κριτική, Feedback & Portfolio

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων