από sinok » 13.08.09, 1:41 pm
Ευχαριστώ για το μπράβο (και φαντάζομαι θα σε ευχαριστούν και τα άλλα μέλη του team).
Σχετικα με τα shorts απλά να σε ενημερώσω πως είναι λίγο απίθανο να βγεί κάτι, τουλάχιστον αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία μου σε ανάλογες προσπάθειες.
Τώρα όσο αναφορά τη δουλειά, πρέπει να φτιάξεις ένα reel (αν δεν έχεις ήδη) που να δείχνει μέσα πράγματα που να ενδιαφέρουν τον πιθανό πελάτη σου. Δηλαδή κάποιο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, πιθανότατα κάποιο character animation, κάποιο μοντέλο. Γενικώς προσπάθησε να κρατήσεις όσο το δυνατόν υψηλό επίπεδο ακόμα και αν βγει μικρό σε διάρκεια το reel. Αν τώρα δεν είσαι generalist αλλά είσαι εξειδικευμένος κάπου, μάζεψε/φτιάξε μερικά καλά videos από αυτό που κάνεις (μοντέλα/animation κλπ) και φτιάξε το reel σου.
Πάρε το reel σου, φτιάξε (αν δεν έχεις) και ένα όμορφο CV, καλό θα ήταν να έχεις και μερικές καρτούλες και βγες στη γύρα. Άρχισε να χτυπάς πόρτες σε ότι σε ενδιαφέρει. Αν δεν έχεις ξαναδουλέψει επαγγελματικά στο 3d, θα σου πρότεινα να αρχίσεις από αρχιτεκτονικά/εκθεσιακά περίπτερα και σιγά σιγά να μεταπηδήσεις σε άλλους χώρους. Απλά στα αρχιτεκτονικά επειδή είναι πιο εύκολα σου δίνουν το χρόνο να βρεις τον πιο γρήγορο τρόπο για να βγάζεις καλή δουλειά αλλα θα πάρεις και τα πρώτα μαθήματα επιβιώσεις στον επαγγελματικό χώρο γιατί μην κοροιδευόμαστε δεν είναι πάντα όλα ρόδινα.
Καλή τύχη