Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Συζητήσεις για το λογισμικό, είδη αρχείων και τα εργαλεία παραγωγής Multimedia ή PostProduction.

Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό cZaf » 15.01.10, 10:36 am

Καλημέρα!
έχω 1 video σε μορφή .avi, και θέλω να φτιάξω 1 καινούργιο με διάφορες σκηνές απ'το αρχικό. Φανταστείτε κάτι σαν trailer.
Επειδή το κάνω πρώτη φορά και δεν ξέρω, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα;
(φυσικά θα ήθελα η ανάλυση να μείνει όσο το δυνατόν καλύτερη)

(δοκίμασα με το premiere pro cs3, αλλά όταν το κάνω import μου λέει: "unsupported compression in file")


Και μετά αυτό το καινούργιο video θέλω να το περάσω στο director. Ποιά μορφή video θα ήταν η πιο κατάλληλη;
Άβαταρ μέλους
cZaf
Member
 
Posts: 11
Εγγραφή: 24.12.09, 3:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (προσωρινά) :p

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 15.01.10, 6:36 pm

Το premiere ειναι ενα επαγγελματικο προγραμμα μονταζ (χωριζ βεβαια να αποκλειει τους ερασιτεχνες του μονταζ) το οποιο ειναι καταλληλο για την κατασκευη video οπως θες. Το προβλημα σου μαλλον εγκειται στο γεγονος μη υπαρξης του αναλογου codec και ετσι δεν το ανοιγει το premiere (δηλ. το video εχει κωδικοποιητη τον οποιο δεν εχεις εγκατεστημενο στο μηχανημα σου). Δες ποια codecs χρειαζεσαι, εγκατεστησε τα και ξανατρεξε το premiere.
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Dark3go » 15.01.10, 6:40 pm

Αν έχεις Pc δοκίμασε το Sony Vegas αντί για Premiere.
The Rime of the Ancient Mariner!
Άβαταρ μέλους
Dark3go
Old Member
 
Posts: 1125
Εγγραφή: 10.01.07, 5:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 15.01.10, 6:42 pm

Dark3go έγραψε:Αν έχεις Pc δοκίμασε το Sony Vegas αντί για Premiere.


Γιατι; Το αλλο ψηνει και καφε ταυτοχρονα;
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Dark3go » 15.01.10, 6:47 pm

Ως εναλλακτική ρε φίλε, μπορεί να τον βολέψει καλύτερα! Το ξέρεις εσύ το Vegas?
The Rime of the Ancient Mariner!
Άβαταρ μέλους
Dark3go
Old Member
 
Posts: 1125
Εγγραφή: 10.01.07, 5:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 15.01.10, 6:55 pm

Το ξερω φιλε μου οπως και αλλα 6 editing software! Προτιμω το Premiere Pro 2 στο PC μου (σταθεροτατο σε σχεση με το CS4) και το FCP στο mac μου. Οτι εχει να κανει με Sony το σιχαινομαι! (αποψη)

Σωνει και καλα Sony; :D
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό cZaf » 15.01.10, 9:02 pm

krama έγραψε:Το προβλημα σου μαλλον εγκειται στο γεγονος μη υπαρξης του αναλογου codec και ετσι δεν το ανοιγει το premiere (δηλ. το video εχει κωδικοποιητη τον οποιο δεν εχεις εγκατεστημενο στο μηχανημα σου). Δες ποια codecs χρειαζεσαι, εγκατεστησε τα και ξανατρεξε το premiere.


Επειδή αυτή την στιγμή είμαι χειρότερος από ερασιτέχνης στο συγγεκριμένο τομέα...
Το codec του video είναι xvid.
Κατέβασα από εδώ το codec για mac osx (http://www.xvidmovies.com/mac/), και εγκατέστησα σύμφωνα με τις οδηγείες του και το divX, αλλά πάλι δεν μου το άνοιγε το premiere.
Καμιά βοήθεια;
Άβαταρ μέλους
cZaf
Member
 
Posts: 11
Εγγραφή: 24.12.09, 3:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (προσωρινά) :p

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Tony Zagoraios » 15.01.10, 10:03 pm

cZaf έγραψε:
krama έγραψε:Το προβλημα σου μαλλον εγκειται στο γεγονος μη υπαρξης του αναλογου codec και ετσι δεν το ανοιγει το premiere (δηλ. το video εχει κωδικοποιητη τον οποιο δεν εχεις εγκατεστημενο στο μηχανημα σου). Δες ποια codecs χρειαζεσαι, εγκατεστησε τα και ξανατρεξε το premiere.


Επειδή αυτή την στιγμή είμαι χειρότερος από ερασιτέχνης στο συγγεκριμένο τομέα...
Το codec του video είναι xvid.
Κατέβασα από εδώ το codec για mac osx (http://www.xvidmovies.com/mac/), και εγκατέστησα σύμφωνα με τις οδηγείες του και το divX, αλλά πάλι δεν μου το άνοιγε το premiere.
Καμιά βοήθεια;


Xμμμ....Γενικα το premiere δεν συμπαθει καθολου τετοιου ειδους αρχεια.Η καλυτερη επιλογη σου θα ηταν uncompressed avi.
Μηπως..λεω....δεν στο κανει import γιατι δεν διαβαζει το αρχειο ηχου που το συνοδευει?
Εαν το αρχειο ηχου στο xvid ειναι a52(AC3),τοτε δοκιμασε να κατεβασεις το AC3 Filter απο http://ac3filter.net/projects/ac3filter
Motion Designer&Director
Website: http://www.artonemotion.com
Vimeo:https://vimeo.com/tonyzagoraios
Άβαταρ μέλους
Tony Zagoraios
Member
 
Posts: 141
Εγγραφή: 09.06.08, 3:12 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 15.01.10, 10:24 pm

Αν οντως ειναι ac3 τοτε θα στο ανοιξει μεν (premiere 2 και μετα) αλλα δεν θα παιζει σωστα (θα κανει λουπα ο ηχος ανα καποια δευτερολεπτα - θα πρεπει να μετατρεψεις το ηχο σε pcm)

Θα ηθελα ομως να γραψεις ποια ακριβως βηματα ακολουθεις στη διαδικασια (ψιλιαζομαι κατι και θελω να δω εαν ισχυει)
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Tony Zagoraios » 15.01.10, 10:55 pm

krama έγραψε:Αν οντως ειναι ac3 τοτε θα στο ανοιξει μεν (premiere 2 και μετα) αλλα δεν θα παιζει σωστα (θα κανει λουπα ο ηχος ανα καποια δευτερολεπτα - θα πρεπει να μετατρεψεις το ηχο σε pcm)
)


Σωστο αλλα οχι απαραιτητα..Μπορει να λαμβανει File Import Failure Message με την σημειωση Unsupported audio rate in file και να μην κανει καθολου import ακομα και σε Premiere Pro Cs3.
px
Εικόνα
Motion Designer&Director
Website: http://www.artonemotion.com
Vimeo:https://vimeo.com/tonyzagoraios
Άβαταρ μέλους
Tony Zagoraios
Member
 
Posts: 141
Εγγραφή: 09.06.08, 3:12 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό notis » 15.01.10, 11:04 pm

VirtualDub

Απλο, ελαφρυ και ανοιγει τα xvid (αν οχι βαζεις το KLite Codecs pack και καθαρισες)
Οριζεις ευκολα τα τμηματα που θες (start - end points) και κανεις save σε ανεξαρτητα video files...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 15.01.10, 11:27 pm

ARTone[z] έγραψε:
krama έγραψε:Αν οντως ειναι ac3 τοτε θα στο ανοιξει μεν (premiere 2 και μετα) αλλα δεν θα παιζει σωστα (θα κανει λουπα ο ηχος ανα καποια δευτερολεπτα - θα πρεπει να μετατρεψεις το ηχο σε pcm)
)


Σωστο αλλα οχι απαραιτητα..Μπορει να λαμβανει File Import Failure Message με την σημειωση Unsupported audio rate in file και να μην κανει καθολου import ακομα και σε Premiere Pro Cs3.
px
Εικόνα


Σε VOB Mpeg2 με ac3 audio ΔΕΝ μου το εβγαλε ποτε τετοιο μηνυμα. Μια φορα μονο οταν παρελαβα ενα αρχειο απο αγγλια ήταν .mts και συγκεκριμενα mpeg2 + compressed PCM (αντε βρες εσυ ποιος audio codec ειναι αυτος). Το ελυσα αφου τελικα εγκατεστησα τον codec (τρεις ωρες googling).

Νοτη τα Κ-lite ακουσα οτι βρωμανε ιους γι'αυτο και τελικα εγκατεστησα CCCP. Το virtualdub το θεωρω αρκετα τεχνικο (βαλε βγαλε φιλτρο) για να ασχοληθω οταν εχω μονταζ με τη σεσουλα. Προτιμησεις ειναι αυτες.
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Tony Zagoraios » 15.01.10, 11:39 pm

Δεν μιλησα για import αρχειου VOB Mpeg2,αλλα για την μορφη αρχειου την οποια μας παρεθεσε ο φιλος μας.Τσεκαρε στο error messαgee τι αρχειο κανω Import.Ας μην μακρυγορουμε μεταξυ μας ομως..και ας δουμε τι θεμα εχει ο φιλος. :)
Οσο για τα klite,συμφωνω απολυτως.
Τελευταία επεξεργασία από Tony Zagoraios και 15.01.10, 11:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Motion Designer&Director
Website: http://www.artonemotion.com
Vimeo:https://vimeo.com/tonyzagoraios
Άβαταρ μέλους
Tony Zagoraios
Member
 
Posts: 141
Εγγραφή: 09.06.08, 3:12 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό notis » 15.01.10, 11:40 pm

krama έγραψε:Νοτη τα Κ-lite ακουσα οτι βρωμανε ιους γι'αυτο και τελικα εγκατεστησα CCCP. Το virtualdub το θεωρω αρκετα τεχνικο (βαλε βγαλε φιλτρο) για να ασχοληθω οταν εχω μονταζ με τη σεσουλα. Προτιμησεις ειναι αυτες.


Βασικα ενοουσα να κανει Direct Stream Copy (video & audio) για να παρει σκηνες και να τις σωσει σαν ανεξαρτητα avi files. Μετα μπορει ευκολα με apend video να τα μονταρει σε ενα ενιαιο trailer...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό notis » 15.01.10, 11:52 pm

Το K-Lite αν δεν κατεβει απο "υποπτες τοποθεσιες" ειναι καρατσεκαρισμενο με Kaspersky, Avira, Avast, NOD32 και AVG πως ειναι καθαρο!
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Tony Zagoraios » 16.01.10, 12:00 am

Noti..ok..,προσωπικα αναφερομουν σε παρα πολλα bugs που μου εχει δημιουργησει κατα περιοδους στο After Effects(και οχι μονο)///τα οποια κατα παραξενο τροπο υστερα απο ατελειωτο net searching,οφειλονταν εκει. 8)
Motion Designer&Director
Website: http://www.artonemotion.com
Vimeo:https://vimeo.com/tonyzagoraios
Άβαταρ μέλους
Tony Zagoraios
Member
 
Posts: 141
Εγγραφή: 09.06.08, 3:12 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό krama » 16.01.10, 12:02 am

ARTone[z] έγραψε:Δεν μιλησα για import αρχειου VOB Mpeg2,αλλα για την μορφη αρχειου την οποια μας παρεθεσε ο φιλος μας.Τσεκαρε στο error messαgee τι αρχειο κανω Import.Ας μην μακρυγορουμε μεταξυ μας ομως..και ας δουμε τι θεμα εχει ο φιλος. :)
Οσο για τα klite,συμφωνω απολυτως.


Πριν απαντησεις, μίλησα συγκεκριμενα για ac3 audio φιλε μου ΑRTone[z] για αυτο και η παραθεση μου ως προς το συγκεκριμενο. Εσυ αναφερεσαι σε avi container (oτι codec θελεις, βαζεις μεσα σ'αυτο). Θα ηθελα όμως να πεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα του εν λογω .avi σου (εαν θες χωρις να μακρυγορήσουμε).

Ασχετη Eρωτηση : Fallout 3 + Κlite ξερει κανενας τι παιζει; (γιατι δεν παιζει)
blog.krama.tv // Blog for videomakers // Feeding you with skills!
Krama i.news blog
Follow me on twitter...http://twitter.com/Kramatv
Άβαταρ μέλους
krama
Member
 
Posts: 200
Εγγραφή: 31.08.07, 12:48 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό Tony Zagoraios » 16.01.10, 12:17 am

krama έγραψε:
ARTone[z] έγραψε:Δεν μιλησα για import αρχειου VOB Mpeg2,αλλα για την μορφη αρχειου την οποια μας παρεθεσε ο φιλος μας.Τσεκαρε στο error messαgee τι αρχειο κανω Import.Ας μην μακρυγορουμε μεταξυ μας ομως..και ας δουμε τι θεμα εχει ο φιλος. :)
Οσο για τα klite,συμφωνω απολυτως.


Πριν απαντησεις, μίλησα συγκεκριμενα για ac3 audio φιλε μου ΑRTone[z] για αυτο και η παραθεση μου ως προς το συγκεκριμενο. Εσυ αναφερεσαι σε avi container (oτι codec θελεις, βαζεις μεσα σ'αυτο). Θα ηθελα όμως να πεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα του εν λογω .avi σου (εαν θες χωρις να μακρυγορήσουμε).


Για να μην τρελανουμε το thread σε δικη μας συζητηση,εχεις Pm. 8)
Motion Designer&Director
Website: http://www.artonemotion.com
Vimeo:https://vimeo.com/tonyzagoraios
Άβαταρ μέλους
Tony Zagoraios
Member
 
Posts: 141
Εγγραφή: 09.06.08, 3:12 pm

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό cZaf » 16.01.10, 2:31 am

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση όλων, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα που διάβασα μου φάνηκαν "κινέζικα"!!! :P
Λοιπόν το αρχείο μου .avi έχει
video codec: xvid
audio codec: mpga
Άβαταρ μέλους
cZaf
Member
 
Posts: 11
Εγγραφή: 24.12.09, 3:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (προσωρινά) :p

Re: Πως φτιάχνω 1 video με σκηνές απο άλλο;

Δημοσίευσηαπό cZaf » 16.01.10, 2:32 am

krama έγραψε:Θα ηθελα ομως να γραψεις ποια ακριβως βηματα ακολουθεις στη διαδικασια (ψιλιαζομαι κατι και θελω να δω εαν ισχυει)


Τα βήματα που ακολουθώ είναι
-Ανοίγω το premiere pro cs3 (mac)
-new project
-στην καρτέλα "Load Preset" επιλέγω DV - PAL (widescreen 32kHz) και ΟΚ
-File -> Import (επιλέγω το video μου και πατάω import)
-και μου βγάζει παράθυρο "File Import Failure" με Error Message "Unsupported compression in file"
Άβαταρ μέλους
cZaf
Member
 
Posts: 11
Εγγραφή: 24.12.09, 3:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα (προσωρινά) :p

Επόμενο

Επιστροφή στο V.II Multimedia & PostProduction

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων