Καλησπέρα,
Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Να μιλήσω για το logo ή να μιλήσω για το πολύ ενδιαφέρον portfolio σου?
Λοιπόν θα κάνω το εξής. Θα κοιτάξω τις επόμενες μέρες το folio σου πιό προσεκτικά και θα εκφράσω τα σχόλια μου (φαίνεται οτι θα είναι θετικά κυρίως) μόλις έχω πλήρη εικόνα.
Όσον αφορά στο logo (αφού γι αυτό μας ζήτησες τη γνώμη μας), δεν έχω να σου πω και πολλά. Ο λόγος απλός. Ένα logo είναι πολύ προσωπική υπόθεση, ειδικά στη δική σου περίπτωση που καλείται να 'ντύσει' κάποιο project σου. Τα γούστα πολλά και οι ιδέες άπειρες. Οι συζητήσεις και οι μάχες που έχουν λάβει χώρα σε αυτό το forum αλλά και σε όλα τα αντίστοιχα της χώρας και του εξωτερικού είναι μνημειώδεις

Μερικά όμως πράγματα είναι αντικειμενικά. Αυτά θα σου γράψω. Μπορεί να τα ξέρεις, μπορεί και όχι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι και στο τέλος θα έχεις μια σούπα που μάλλον θα σε μπερδέψει περισσότερο.
Πάμε:
1. Ένα λογότυπο, πρέπει να είναι αναγνώσιμο ακόμα και αν τυπωθεί σε πολύ μικρό μέγεθος. Π.χ. σε κάρτα, σαν χορηγός κλπ κλπ
2. πρέπει να δείχνει καλό και σε μονοχρωμία, π.χ. αν θέλουμε να τυπώσουμε μεταξοτυπία σε αντικέιμενο. Εδώ ισχύει πάλι ο κανόνας νούμερο 1
3. Κράτα το απλό - σε καλό δρόμο είσαι
4. Αν μας πεις και τι είναι το project, ίσως βοηθήσει. Όπως και να χει, φρόντισε να ταιριάζει
5. Είναι επιρεασμένο από τις άλλες σου κλίσεις και αυτό είναι καλό, διότι μοιάζεις να αποκτάς ταυτότητα.
6. Πρόχειρα και απλοϊκά ρίξε μιά ματιά σε αυτό:
http://www.tannersite.com/rules-of-logo-design/ και κάνε ένα search στο internet για logo design rules etc Θα έχεις πολλά αποτελέσματα του στυλ '11 Golden Rules for Logo Design' που σου δώσουν μια γενική ιδέα και κατεύθυνση.
7. Γράψε μας και κάνε ότι σ' αρέσει!
Καλό βράδυ!
P.S. Συγχαρητήρια για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες σου! Είσαι μικρός, έχεις ήθος και πάθος! Όρμα μπροστά!