Καλησπέρα,
Επειδή έχω δει ότι παρουσιάζεις ένα απαναλαμβανόμενο pattern στο να ζητάς βοήθεια σχετικά με διάφορα θέματα (
web design, φωτογραφικές μηχανές, print, εύρεση πηγών περιεχομένου, χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, σχολιασμό εργασίας, εκτύπωση ρουχισμού, σχεδιασμό λογοτύπου, προβλήματα με hardware, εικονογράφηση, επαγγελματική κατεύθυνση, συμβουλές εκπαιδευτικής φύσης, and so on and so forth), θα προσπαθήσω να σου πω 1-2 πραγματάκια και να αποφύγω την συνήθη τακτική που απαντάται στο forum με μέλη να σχολιάζουν τα σχόλια άλλων μελών χωρίς
ποτέ να απαντάνε σε αυτόν που αρχικά ζήτησε κάτι...
Θέλω όμως να σου τονίσω ότι εδώ δεν είναι σχολή και, ενώ το forum είναι μία πολύ καλή πηγή απαντήσεων σε συγκεκριμένες απορίες, είναι αδύνατο για κάποιον, όσο καλή διάθεση και αν έχει να σε διδάξει τα πάντα. Και επειδή δεν θέλω να κρατάω πράγματα μέσα μου διότι θα βγάλω καρκίνο πολύ γρήγορα, θέλω να σου πω το εξής. Δεν είμαι ιδιαίτερα θετικός απένταντι σε άτομα που ζητάνε συνέχεια βοήθεια χωρίς να κουνάνε λίγο το χεράκι τους και χωρίς να ψάχνουν και να μελετούν αυτό που τους ενδιαφέρει από μόνοι τους.Λιάκουρας έγραψε:...
Στυλ blog αλλά επειδή θέλω να μάθω να ψευτοφτιάχνω μια ιστοσελίδα και κυρίως να είναι δικό μου δημιούργημα όσο αναφορά το design έχω τις εξής απορίες...
Αν θες στυλ blog ξεκίνα με blog. Θα γίνει γρήγορα, θα έχει το οπτικό αποτέλεσμα που θες και θα σε βοηθήσει περισσότερο απ' όσο νομίζεις. Αυτό θα γίνει μέσω της τριβής σου κατά τη διάρκεια της κατασκευής με παρατήρηση του δημιουργούμενου κώδικα, του εργαλείου διαχείρισης (CMS), της δημιουργίας διαφορετικών γραφικών κλπ
Αν περιμένεις να μάθεις όλα τα σχετικά με design, web design, βάσεις δεδομένων, διαχείριση περιεχομένου κλπ πριν δημοσιεύσεις αυτά που θες, θα είσαι έτοιμος του Άϊ of the tiger...
Λιάκουρας έγραψε:...Φτιάχνω ας πούμε το template όπως στο tutorial, δλδ το φτιάχνω στο Photoshop. Μετά τι πρέπει να κάνω για να γίνει αυτό το στατικό-εικόνα ιστοσελία με λινκ που θα με πετάνε σε άλλη σελίδα κλπ.
Αρχίζεις να γράφεις το HTML και τα CSS σου κόβοντας και προσθέτοντας στο δρόμο τα απαραίτητα γραφικά και λειτουργικότητες. Τυχαίο παράδειγμα: Ξεκινάς με το header, του δίνεις γενικές διαστάσεις, χρώματα, αποστάσεις κλπ, δημιουργείς ζώνες περιεχομένου μέσα σε αυτό, όπως για το logo, τα menu επιλογής γλώσσσας-home, άλλα γραφικά, κάποιο flash ίσως, ένα search και πάει λέγοντας. Μία λογική -χοντρά χοντρά θα το πω- από πάνω έως κάτω.
Μια καλή αρχή είναι το >
http://www.w3schools.com/.
Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις θα το βρεις εκεί, όμορφα και τακτικά παρουσιασμένο, με παραδείγματα και do-it-yourself εφαρμογούλα. Αν το δεις και βαρεθείς, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσεις...
Η γνώση HTML και CSS είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Λιάκουρας έγραψε:...Πώς θα εισάγω κείμενο, πως θα ανεβάζω εικόνες κλπ...
Αυτά γίνονται με τη χρήση ενός CMS, όπως ανέφερα και παραπάνω. Επειδή δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μάθεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πως να φτιάξεις κάτι τέτοιο σε παραπέμπω εκ νέου στη χρήση μιάς από τις δεκάδες λύσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω (Joomla, Drupal, Wordpress, Plone, Mambo, Ez, κλπ).
Λιάκουρας έγραψε:Ευχαριστώ και συχωρέστε με για την άγνοια,
Ηλίας
Συγχωρεμένος, αν και δεν είναι της αρμοδιότητός μου...
Λιάκουρας έγραψε:Κάποιος να βοηθήσει
Ξέρω πως ποιο σωστό θα ήταν να ξεκινήσω να διαβάζω τα βασικά για να "κτίσω" σε σωστά σε θεμέλια. Δλδ να άρχιζα απο html, και έπειτα css ας πούμε...αυτά είναι στο πρόγραμμα.
Όμως τώρα θέλω να δημιουργήσω σε μικρό χρονικό διάστημα μια απλή σχετικά στατική ιστοσελίδα όπου να μπορώ να γράφω κι να ανεβάζω φωτογραφίες μου.
Αφού σε καίει το
σύντομο χρονικό διάστημα τότε τα CMS που προανέφερα είναι μονόδρομος, κι ας μην είναι στατικά. Θα έχεις σωστότερο αποτέλεσμα, καθαρότερο κώδικα, ταχύτητα υλοποίησης, βάση για να πατήσεις τις μελλοντικές σου προσθήκες χωρίς να πάει ο τωρινός σου κόπος χαμένος και θα έχεις την ευκαιρία να δεις και λίγο τα πράγματα από πίσω. Τέλος, όλα αυτά τα CMS έχουν μία τεράστια βάση χρηστών-προγραμματιστών που είναι έτοιμοι να σου προσφέρουν αυτό που τόσο πολύ αγαπάς και αναζητάς.
Υποστήριξη και απαντήσεις στις ερωτήσεις σου!!!Πάντα φιλικά,
VP