Website σε flash cs4 Προβλημα

Θέματα web + mobile design, development & cyberculture.

Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 15.08.11, 9:52 pm

Καλησπέρα παιδιά

Εφτιαξα ένα site σε flash cs4 (περιέχει gifs,buttons κτλ.) σε actionscript 2
Οταν κάνω export to swf λειτουργούν όλα θαυμάσια!

Το έβαλα και σε ένα div στο dreamweaver, πατάω F12 και στο preview μου το δείχνει κανονικά,όλα τα κουμπια δουλευουν κτλ.

Τέλος το ανεβάζω (το index.html , το swf ) σε ένα free server για να το δοκιμάσω και το site μπερδευτηκε τελειώς.
Εννοώ
Πατάω το κουμπι contact και με πάει στη gallery .
H gallery είναι μιση,δεν έχει όλες τις εικόνες μέσα.
Να σημειώσω οτι κάθε εικόνα και gif κτλ τα έβαλα με το flash cs4.
To dreamweaver το χρησιμοποιήσα μόνο για να φτιάξω 2 divs για να ρίξω μέσα το swf.
Τι φταεί?
Το δοκίμασα και σε άλλους 2 servers και παλι τα ιδια!
Μονο όταν το βλέπω local είναι σωστο!
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 15.08.11, 11:20 pm

Να σημειώσω οτι το swf είναι 50 mb και καθώς το ανεβάζω με το filezilla μου λεει "disconnect from server" αλλα το swf συνεχίζει να ανεβαίνει
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 17.08.11, 11:58 pm

Παιδία απογοητεύομαι,δεν βρίσκω λύση και έχω ψάξει ολο το ιντερνετ.Τι να κάνω?
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό penlix » 18.08.11, 3:25 pm

Γειά σου, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά..

Γενικά, δεν νοείται ένα swf να φορτώνει 50mb data, είναι εξαιρετικά μεγάλο file-size.
- Οποιοσδήποτε browser και οποιοδήποτε μηχάνημα θα κρεμάσει. (Άραγε πόση ώρα σου κάνει κάθε export των 50mb από το Flash!;)
- Ίσως το αρχείο σου κρεμάει καθώς το ανεβάζεις μέσω FTP, για αυτό και βλέπεις μισά πράγματα όταν το τεστάρεις online.
- Locally πολλά από αυτά δικαιολογούνται να δουλεύουν.

Η λύση είναι μοναδική. Να ξαναφτιάξεις το project σου με διαφορετική τελείως δομή. Να φορτώνεις βαρυά αρχεία εξωτερικά στο flash (videos, animation movieclips, μεγάλες εικόνες, ήχους..)

Είναι :wall σπαζοκεφαλιά, αλλά σίγουρα θα σου μάθει πως στο Flash υπάρχουν άπειροι τρόποι να στήσεις ένα project, λίγοι από αυτούς όμως είναι δόκιμοι και λειτουργικοί.
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό notis » 18.08.11, 4:09 pm

penlix έγραψε:
Είναι :wall σπαζοκεφαλιά, αλλά σίγουρα θα σου μάθει πως στο Flash υπάρχουν άπειροι τρόποι να στήσεις ένα project, λίγοι από αυτούς όμως είναι δόκιμοι και λειτουργικοί.


Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 18.08.11, 4:34 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Οπότε σκεφτομαι να κάνω μια αλλάγη στο site.Να φτιάξω τα links σε dreamweaver,να καταργήσω τα buttons απο το swf και να σπάσω το swf σε 4 μέρη-ενοτητες και να φτιάξω 4 σελίδες και σε κάθε σελίδα να έχει απο ένα swf των 10-12mb.
Τι λέτε θα λειτουργήσει έτσι?
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό penlix » 18.08.11, 4:37 pm

fmx έγραψε:να σπάσω το swf σε 4 μέρη-ενοτητες και να φτιάξω 4 σελίδες και σε κάθε σελίδα να έχει απο ένα swf των 10-12mb.
Τι λέτε θα λειτουργήσει έτσι?


Προσωπικά λέω οτι πάλι θα είσαι σε λάθος δρόμο. 10mb movies είναι πάρα πολλά και πάλι. Πόση ώρα θα τρέχει ο preloader για κάθε ένα από αυτά;
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 18.08.11, 4:42 pm

penlix έγραψε:
fmx έγραψε:να σπάσω το swf σε 4 μέρη-ενοτητες και να φτιάξω 4 σελίδες και σε κάθε σελίδα να έχει απο ένα swf των 10-12mb.
Τι λέτε θα λειτουργήσει έτσι?


Προσωπικά λέω οτι πάλι θα είσαι σε λάθος δρόμο. 10mb movies είναι πάρα πολλά και πάλι. Πόση ώρα θα τρέχει ο preloader για κάθε ένα από αυτά;


Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και πολλά λόγω των πολλών jpg που έχει η gallery.
Οπότε η μόνη λύση αν δεν απατώμαι είναι στησιμο απο την αρχή σε dreamweaver και να αποσύρω τα εφε του flash!
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 18.08.11, 4:54 pm

Να κάνω μια ερώτηση το συγκεκριμένο site πόσα mb μπορεί να είναι?
http://www.bestradio.gr/
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό penlix » 18.08.11, 5:24 pm

Αν κάνεις μια βόλτα γύρω-γύρω στο site με τον Safari θα δεις τι αρχεία φορτώνει.

π.χ. μετά από 2-3 sections που είδα, το maximum να κατέβηκαν 2mb, συμπεριλαμβανωμένων των ήχων: http://penlix.com/XcxN

Προφανώς και στον Best τα jpgs φορτώνουν on demand απο εξωτερικά αρχεία, δεν κατεβαίνουν με το αρχικό swf.

Νομίζω οτι άσχετα με όσα σου λέμε, δεν θέλεις να δεις... το δάσος :)
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό fmx » 19.08.11, 3:41 am

Καλησπέρα και πάλι
3:20 ΑΜ
και επιτέλους βρήκα το προβλημα μετά απο καμιά 12αρια ώρες πάνω στο PC.
Λοιπόν το προβλημα εντοπίστικε στις εικόνες και συγκεκριμένα στο resolution.
RESOLUTION 300 DPI μου δωσανε :evil: λες και θα πηγαινανε για εκτύπωση. :wall
Γιαυτό μου τις πετούσε ο server.
Βέβαια τώρα έχω ἀλλο προβλημα,να κάνω τις 87 εικόνες σε 72 dpi(έχω κάνει 19) :wall και δεν αντέχω άλλο κουράστηκα.
Καληνύχτα λοιπόν
Τα λέμε αυριο!!
fmx
Member
 
Posts: 32
Εγγραφή: 18.12.10, 4:46 pm

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό heinrich » 19.08.11, 3:47 am

θα φτιάξεις ένα action στο photoshop που θα μετατρέπει τις εικόνες σε 72 dpi και μετά θα το τρέξεις μέσα από το file>automate>batch... Ολη η διαδικασία μετατροπής δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά maximum
"What is elegance? Soap and water!" Cecil Beaton
Άβαταρ μέλους
heinrich
Old Member
 
Posts: 1213
Εγγραφή: 27.03.07, 11:28 am
Τοποθεσία: Aθήνα

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 01.08.12, 6:16 pm

Τις φωτογραφίες είναι συνετό να τις φορτώνεις από κάποιο xml και να χρησιμοποιείς και preloader. Όπως επίσης και κάποια section μπορείς να τα έχεις σε διαφορετικά swf χωρίς να χρειάζεται να τα φορτώσεις σε περίπτωση που δεν επισκεφτεί την συγκεκριμένη ενότητα.

Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιήσεις actionscript 3.
body {
height : 1,77m;
weight : 87k;
}

body:summer {
color: #9D765E;
}

head {
hair : hairline black;
}

.foot {
size : 42.5cm;
}
giannosfor
Member
 
Posts: 27
Εγγραφή: 01.06.11, 7:08 pm
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό notis » 01.08.12, 7:29 pm

giannosfor έγραψε:Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιήσεις actionscript 3.


Γιατί αν χρησιμοποιήσει AS2 θα πεθάνουν 235 κουταβάκια και δεν το θέλουμε αυτό ε?
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02.08.12, 3:34 am

Εγώ του είπα ότι είναι απλά καλό (όχι απαραίτητο όπως και τίποτα από αυτά που ανέφερα) ,εφόσον πλέων χρησιμοποιήτε η 3 γιατί να μη μάθει αυτή.
Τώρα για κουταβάκια και θανάτους δεν έχω ακούσει κάτι ,αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο ας χρησιμοποιήσει την 3.
body {
height : 1,77m;
weight : 87k;
}

body:summer {
color: #9D765E;
}

head {
hair : hairline black;
}

.foot {
size : 42.5cm;
}
giannosfor
Member
 
Posts: 27
Εγγραφή: 01.06.11, 7:08 pm
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό notis » 02.08.12, 11:01 am

Αν κάποιος θέλει να είναι in, ας μάθει AS3
Αν όμως μιλήσουμε για την ουσία, η εκμάθηση της AS2 είναι πολύ ευκολότερη.
Από δυνατότητες δε, αν και έχω φτιάξει ιδιαιτέρως σύνθετα flash projects, ποτέ δεν βρέθηκε κάτι που να μην μπορώ να το κάνω με AS2.

Καλύτερα να επικεντρώνεστε να μάθετε κάτι καλά, παρά να παρασύρεστε από trends και ταμπέλες.
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02.08.12, 3:23 pm

Έχεις δίκιο σε αυτό, η actionscript 2 είναι ευκολότερη και η ουσία είναι να κάνεις τη δουλεία σου όπως εσύ ξέρεις καλύτερα και μην αναλώνεσαι σε ανούσια πράγματα και εντυπώσεις.

Αλλά και πάλι είναι καλό να μάθει as3 ,θα βρει εξάλλου αρκετό υλικό αφού όλοι τώρα γράφουνε σε as3.
Επίσης το καλό που έχει είναι οι ομοιότητες με άλλες αντικειμενοστραφείς γλώσσες.
Παράδειγμα java.
Ακόμα και η javascript χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά και των δύο γλωσσών (το λέω με κάποια επιφύλαξη γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ).
Θυμάμαι ότι οι events handlers μπορούσαν να γραφτούν και με τους δύο τρόπους
Κώδικας: Επιλογή όλων
window.onload=Startup;
window.addEventListener('load',Startup,false)

Με προτίμηση το δεύτερο που είναι και ο τρόπος που χρησιμοποιήτε στη as3.
Γιατί λοιπόν να μη μάθει (αν θέλει βέβαια),υπάρχει μεγάλη κοινότητα που έχει μείνει στην as2 και όλες οι καινούργιες βιβλιοθήκες την υποστηρίζουν αλλά θα αλλάξει αυτό το πράγμα;

Δε νομίζω ότι είναι trends και ταμπέλες ,υπάρχει λόγος που η γλώσσα πέρασε εκεί.
body {
height : 1,77m;
weight : 87k;
}

body:summer {
color: #9D765E;
}

head {
hair : hairline black;
}

.foot {
size : 42.5cm;
}
giannosfor
Member
 
Posts: 27
Εγγραφή: 01.06.11, 7:08 pm
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό notis » 02.08.12, 11:12 pm

Και επειδή το Flash οδεύει προς την δύση του, αν κάποιος τώρα αρχίζει, καλύτερα να επενδύσει τον χρόνο του σε html5 και canvas αφού όπως λες και εσύ AS3 και Javascript είναι αρκετά κοντά σε φιλοσοφία...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Re: Website σε flash cs4 Προβλημα

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02.08.12, 11:17 pm

Ναι html5 είναι μία πολύ καλή επένδυση για το μέλλον.
Ας ελπίσουμε όμως η τεχνολογία flash να μην εκλείψει γιατί θα είναι κρίμα.
body {
height : 1,77m;
weight : 87k;
}

body:summer {
color: #9D765E;
}

head {
hair : hairline black;
}

.foot {
size : 42.5cm;
}
giannosfor
Member
 
Posts: 27
Εγγραφή: 01.06.11, 7:08 pm
Τοποθεσία: Ρέθυμνο


Επιστροφή στο II.I Ιστοσχεδίαση + Mobile + Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων