ΒΟΗΘΕΙΑ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΡΕΙ...?

Θέματα web + mobile design, development & cyberculture.

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΡΕΙ...?

Δημοσίευσηαπό kostas Tziavos » 31.03.06, 2:27 pm

Μήπως μπορεί να βοηθήσει καποιος?? σίγουρα θα ξέρετε.. πως μπορω να φτιάξω post για να καταχωρούντα κείμενα ι αυτοματα σε ενα site σαν ανακοινώσεις????????????
ευχαριστώ!
..........................................................................
.....................----------------------...........................
kostas Tziavos
Member
 
Posts: 5
Εγγραφή: 29.03.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό Themistoklick » 31.03.06, 2:36 pm

Γεια σου Κώστα. Θα ήθελες να μας δώσεις κάποιο παράδειγμα ? ένα Link που να μας δείχνεις τι ακριβώς θα ήθελες να κάνεις ?
Άβαταρ μέλους
Themistoklick
Master Member
 
Posts: 5292
Εγγραφή: 05.04.04, 1:28 pm

Δημοσίευσηαπό kostas Tziavos » 31.03.06, 3:38 pm

Γειά σου Θεμιστοκλή! δεν εχω βρεί κάποιο link να δώσω... αυτο που θελω να κάνω ειναι κάτι υποβολή δημοσίευσης σαν την διαδικασία που εχετε στο forum. εχω ενα textfield και θέλω πατόντας το κουμπί υποβολή να μεταφέρεται το κείμενο στην σελίδα που έχω ορήσει! όπως δηλαδή λειτουργεί και ένα οποιοδήποτε forum! H διαδικασία θα είναι ο user να πατάει ένα κουμπί π.χ. υποβολή ανακοίνωσης μετά να εμφανίζεται η φόρμα στην οποία θα μπορεί να γράψει κατι και τελος πατόντας το κούμπι υποβολή ςτης ανακοινωσης να εμφανίζεται η ανακοίνωσης στην κεντρική σελίδα των ανακοινωσεων...
Θα ψάξω να βρώ και κάποιο link...
..........................................................................
.....................----------------------...........................
kostas Tziavos
Member
 
Posts: 5
Εγγραφή: 29.03.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό Themistoklick » 31.03.06, 4:21 pm

Αν έχω κατανοήσει αυτό που ζητάς, είναι ένας δυναμικός δικτυακός τόπος, με την χρήση php την οποία κατέχω σε βαθμό που δεν μπορείς να φανταστείς*.

Τέτοια ουεμπ σάϊτς ονομάζονται Content Management Systems και δίνουν την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, χρήστη, διαχειριστή τους, να ενημερώνουν το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, με υποβολή κειμένου σε φόρμα και ένα απλό πάτημα μερικών κουμπιών.

Αυτο που θέλεις να στήσεις είναι για κάποιον πελάτη ? Αν ναι, καλό είναι φτιάξεις ένα τέτοιο ουέμπ σάϊτ προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη σου με την βοήθεια προγραμματιστή. Υπάρχει και η περίπτωση να κατεβάσεις ένα έτοιμο, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και περιορισμούς. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι θα πρέπει για να είσαι σε θέση να το χρησιμοποιήσεις να αφιερώσεις αποκλειστικά μια με δυο εβδομάδες μελέτης του για να το μάθεις. Αν είναι για δική σου χρήση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έτοιμο cms. Και οι δυο περιπτώσεις έχουν θετικά και αρνητικά. Εσύ λοιπόν, για ποια χρήση ενδιαφέρεσαι ?

*δεν ξέρω χριστό
Άβαταρ μέλους
Themistoklick
Master Member
 
Posts: 5292
Εγγραφή: 05.04.04, 1:28 pm

Δημοσίευσηαπό kostas Tziavos » 31.03.06, 9:56 pm

δεν θα έλεγα για πελάτη... γιατί σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να πληρωθώ... για το τει μου ειναι που προσπαθώ να ανεβάσω μίας αξιοπρεπή σελίδα! Θα το παλεψω κάπως και εαν υπαρξει καποιο προβλημα (το μόνο σίγουρο!) θα επανελθώ με περισσότερες ερωτήσεις...
ευχαριστω πολύ!
..........................................................................
.....................----------------------...........................
kostas Tziavos
Member
 
Posts: 5
Εγγραφή: 29.03.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό notis » 31.03.06, 10:11 pm

Ο Θεμιστοκλης εχει απολυτο δικηο σε οσα ειπε (αλλωστε τζαμπα εχει τα διπλωματα σε οξι αξιον & αξιον εστι αξιονσκριπτ?) :lol:
Για να σε βοηθησουμε περισσοτερο θα πρεπει να μας πεις αν στο server σου μπορεις να τρεξεις καποια γλωσσα δυναμικου προγραμματισμου οπως η php και αν γνωριζεις τιποτα περι μεταβλητων σε προγραμματισμο.
Γιατι αν δεν εχεις ακομα κατανοησει τι ακριβως συμβαινει οταν γραφουμε ενα κειμενο σε ενα textarea και παταμε submit, τοτε δυσκολα θα υλοποιησεις κατι τετοιο.
Ακομα και αν σου δωσω ετοιμο κωδικα να το κανεις, θα παραμενουν αλλα σημαντικα προβληματα οπως τι γινεται αν καποιος αρχιζει και γραφει υβρεις κλπ με αποτελεσμα να δημοσιευονται στο site σου ανεπιθυμητα μηνυματα.
Αρα θες και συστημα με login χρηστων, με usernames & passwords...και.. και...και...
Λυπαμαι αν σε απογοητευω, αλλα αν εχω δικηο σε οσα ανεφερα τοτε καλυτερα να αρχισεις να μαθαινεις με πιο απλα πραγματα οπως το να δωσεις ενα ονομα σε textfield και αυτο απλα να αναγραφεί στη σελιδα σου οταν καταχωρησεις την φορμα. Φυσικα δεν θα μεινει για παντα καταχωρημενο εκει...

Ολα αυτα τα αναφερω γιατι θυμαμαι πως στα πρωτα μου βηματα εβλεπα με δεος το θεμα των φορμων, αλλα με υπομονη εκατσα και ασχοληθηκα διαβαζοντας απλα πραγματα στην αρχη, μεχρι να οδηγηθω στο σημερα οπου κανω τα παντα με φορμες...

Ελπιζω να μην παραξηγησεις αυτο το μηνυμα αλλα να λαβεις μονο τα θετικα μηνυματα που σου στελνω μεσα απο αυτο...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό kostas Tziavos » 01.04.06, 4:17 pm

χαίρε Νότη! προς θεού γιατί να παρεγήσω κατι? να μάθω θέλω... απλά ψάχνω πατημα να ξεκινήσω απο κάπου! μπορώ να τρέχω php στο server του τει μου σίγουρα! αν μπορεις να μου δώσεις μια βοήθεια σε αυτο το απλό με το textfield που μου ειπες! οσον αφορά το προβλημα με τις ύβρις, ενα ατομο θέλω να εχει login δικαιώματα για να γράφει ανακοινώσεις, π.χ. ο προιστάμενος του τμήματος! ε, αν αρχίσει και βρίζει αυτος τότε μόνο γέλιο θα ρίξουμε...
thanks notis
..........................................................................
.....................----------------------...........................
kostas Tziavos
Member
 
Posts: 5
Εγγραφή: 29.03.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό notis » 01.04.06, 8:50 pm

Κωστα ξεχασα να ρωτησω αν εχετε και την πολυτελεια του mysql server ή πρεπει να καταφυγουμε σε πατεντες με txt files κλπ
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό kostas Tziavos » 02.04.06, 2:10 am

Ναι Νότη, χρησιμοποιείται η mysql και απο αλλες εφαρμογές που εχουν online...
..........................................................................
.....................----------------------...........................
kostas Tziavos
Member
 
Posts: 5
Εγγραφή: 29.03.06, 2:09 pm

Δημοσίευσηαπό notis » 02.04.06, 11:06 am

Επομενα βηματα:
1. Πρεπει να δημιουργηθει μια νεα βαση δεδομενων + ενας user για αυτη τη βαση (μπορει αυτο να το αναλαβει ο admin σας).
2. Δημιουργησε την φορμα εισαγωγης νεου αρθρου και δωσε τα ονοματα που θελεις στα πεδια (λογικα ενα textfield με ονομα title και ενα textarea με ονομα article θα ειναι αρκετα για τη δουλεια που θες).
3. Στειλε μου το αρχειο σου στο notis at korinthorama.gr ωστε να το τροποποιησω σε php και να στο αναδημοσιευσω εδω στο forum.

Μετα απο ολα αυτα θα ασχοληθουμε με το layout εμφανισης ολων των αρθρων με δυνατοτητα προεπισκοπησης καποιου συγκεκριμενου απο τους επισκεπτες του site σας.
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό notis » 03.04.06, 12:27 pm

Κωστα σε συνεχεια του email που ελαβα, σου δημοσιευω εδω το τροποποιημενο αρχειο (ωστε αν ειναι δυνατον να βοηθηθουν κι αλλοι συναδελφοι)
Save it as "postpage_ekpaid.php" για παραδειγμα...
Αυτο που μου εκανε εντυπωση, ειναι πως δεν βρηκα <form> tag!
Χωρις αυτο δεν κανεις τιποτα :wink:
Επισης πρεπει να δινεις ονοματα στα πεδια κειμενου, γιατι αυτα τα ονοματα ειναι οι μεταβλητες που θα προωθηθουν για επεξεργασια στο server.

Κώδικας: Επιλογή όλων
<?
  function authenticate() {
    header( "WWW-Authenticate: Basic realm=\"Test Authentication System\"");
    header( "HTTP/1.0 401 Unauthorized");
    echo "You must enter a valid login ID and password to access admin level\n";
    exit;
  }
$DBUser = "admin_news"; // Εδώ μπαίνει το username που θα επιλέξετε στην βάση δεδομένων
$DBPass = "2006"; // Εδώ μπαίνει το password του χρήστη της βάσης δεδομένων
$DBName = "news_db"; // Εδώ μπαίνει το όνομα της βάσης δεδομένων

$tablename="news";  // Εδώ μπαίνει το όνομα του πίνακα που θα αποθηκεύει τα άρθρα
$DBHost = "localhost";
if($SERVER_NAME == "localhost"){
$PHP_AUTH_USER=$DBUser;
$PHP_AUTH_PW=$DBPass;
}
  if(!isset($PHP_AUTH_USER) || !isset($PHP_AUTH_USER) ) {
   authenticate();
  }

  if(($PHP_AUTH_USER != $DBUser) || ($PHP_AUTH_PW != $DBPass)) {
   authenticate();
  }

// end authentication ***********************************************

$title=$_POST['title'];
$article=$_POST['article'];
$DBLink= mysql_connect($DBHost, $DBUser, $DBPass);
mysql_select_db($DBName);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
<title>ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ</title>
<style type="text/css">




body,td,th {
   color: #000000;
}
body {
   background-color: #AAD1F2;
   background-image: url(backgr.jpg);
   margin-top: 0.5%;
}
.style1 {
   font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
   font-size: 16px;
   font-weight: bold;
}
.style2 {
   font-size: 24px;
   font-weight: bold;
}
.style3 {font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif}
.style4 {
   font-size: 90%;
   color: #FF0000;
}
.gen {font-size : 12px; }
.genmed {font-size : 11px; }
.gensmall {font-size : 10px; }
.helpline {background-color: #DEE3E7; border-style: none; }
.style37 {font-size: 90%; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; font-weight: bold; }
.style40 {
   font-size: 100%;
   font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
}
-->
</style>
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--



function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
//-->
</script>

</head>


<body>
<?
if ($add_data && $title && $article){ // Σε περίπτωση που έχουμε δεδομένα στη φόρμα --> add 2 db
   $timestamp=@time(); // ώρα και ημερομηνία δημοσίευσης
 mysql_query("INSERT INTO '$tablename' VALUES('$id', '$title', '$article', '$timestamp')") or die("MYSQL ERROR: ".mysql_error());
?>
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
alert("Η προσθήκη του άρθρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!");
document.location.href="<?echo($PHP_SELF);?>";
//-->
</script>
<?
}else{ // display form
?>
<form action=<?echo($PHP_SELF);?> name="addnews" method="post">
<div align="left">
</div>

<div align="center"></div>
<div align="center">
  <p class="style3 style1 style2">ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ </p>
  <table width="62%" border="0">
    <tr>
      <th width="414" scope="col"><div align="center"><span class="style40">ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ</span></div></th>
    </tr>
  </table>
</div>
<table width="62%" height="67%" border="2" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#000000">
      <tbody>
        <tr align="center" valign="middle">
          <td width="196" height="53" bordercolor="#FFFFFF" bgcolor="#B1CEEE"><span class="style37">ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:</span></td>
          <td width="420" bgcolor="#E3E8FB"><div align="center"><span class="gen">
             
     <input name="title" type="text" value="" size="70" />
          </span></div></td>
        </tr>
        <tr>
          <td height="59" bgcolor="#B1CEEE"><div align="center"><span class="style37">ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:</span> </div></td>
          <td height="325" rowspan="2" bgcolor="#E3E8FB"><div align="center"><span class="gen"><span class="style3 style1 style2 style4">
             
     <textarea cols="45" rows="15" wrap="VIRTUAL" name="article"></textarea>
          </span> </span></div></td>
        </tr>
        <tr>
          <td height="218" bgcolor="#B1CEEE"><div align="center"></div></td>
        </tr>
      </tbody>
    </table>
   
 <p align="center">
  <input type="hidden" name="add_data" value="1">
  <input type="submit" name="Submit" value="Αποδοχή ανακοίνωσης" />
</form>
<?
} // end [ if ] condition
?>
</body>
</html>


Στο συγκεκριμενο πραδειγμα προϋποθετονται τα εξης:

Εχετε δημιουργησει μια βαση δεδομενων με ονομα "news_db"
Εχετε συσχετισει τη βαση με τον user "admin_news" (με password "2006")
Εχετε δημιουργησει ενα table με ονομα "news" με την ακολουθη δομη:
Κώδικας: Επιλογή όλων
DROP TABLE IF EXISTS 'news';
CREATE TABLE 'news' (
'id' int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
'title' varchar(100) NOT NULL default '',
'article' text NOT NULL,
'date' varchar(100) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY  (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=21 ;


Το ανωτερω σωσε το σαν "make_table.sql" και τρεχτε το στον mysql server

Ολα αυτα βεβαια για να καταχωρουνται τα αρθρα στη βαση απο εναν διαχειριστη με login "admin_news" & pass "2006"
Για να παρουσιαζονται τα αρθρα στους χρηστες ειναι αλλο βημα που θα συζητηθει στη συνεχεια και αφου καταφερετε το πρωτο βημα που δημοσιευεται εδω.
Καλη επιτυχια!
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth


Επιστροφή στο II.I Ιστοσχεδίαση + Mobile + Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron