The Vcdc Snowboard Project
Τι είναι το Vcdc Snowboard Project;
Οκ, δεν είχα ποτέ την τύχη - και για να είμαι ειλικρινής την επιθυμία - να κάνω snowboard, αλλά πάντα ήθελα να σχεδιάσω μια τέτοια σανίδα! Πάμε λοιπόν ! Το project είναι πολύ απλό. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προτείνει ένα ή περισσότερα ολοκληρωμένα σχέδια για τις 2 όψεις μιας snowboard.
Πότε μια συμμετοχή είναι "έγκυρη";
Ο καθένας στέλνεις όσες συμμετοχές θέλει αρκεί κάθε μια από αυτές, να έχει την α και β όψη της σανίδας. Τα ονόματα των αρχείων πρέπει να έχουν σαφήνεια. Πχ. board01a.jpg και board01b.jpg για την α και β όψη αντίστοιχα της ίδιας σανίδας. Επίσης θα πρέπει κανείς να τηρήσεις με ευλάβεια τις προδιαγραφές μεγέθους και ανάλυσης όπως θα τις διαβάσετε παρακάτω.
Υπάρχει κάποια θεματολογία, κάποιος περιορισμός;
Όχι. Η θεματολογία είναι ελεύθερη και ΔΕΝ θα υπάρχει καμία λογοκρισία / περιορισμός. Όποιος θέλει μπορεί να γράψει πάνω στις σανίδες κάτι σε σχέση με το vcdc αλλά και αυτό είναι καθαρά προαιρετικό και μη αναγκαίο.
Σε τι πρόγραμμα θα δουλέψουμε; Με τι προδιαγραφές
Θα βρείτε στο τέλος του κειμένου, ένα link για να κατεβάσετε ένα γραμμικό περίγραμμα από μια χιονοσανίδα (snowboard) σε μορφή eps για σχεδίαση στο Illustrator / Corel και ένα link προς αρχείο Tiff για εικονογράφηση στο Photoshop (αφού το ανοίξετε στο photoshop να το μετατρέψετε σε cmyk).
Έφτιαξα τις συμμετοχές μου. Πως θα τις στείλω και που;

Εικόνα 1
To τελικό αρχείο, αυτό που σχεδιάσατε, το κρατάτε στον υπολογιστή σας. Για την προβολή της εργασίας μου στέλνεται μια:
α) jpeg εκδοχή πλάτους 720px x 190 pixels (μαζί με το λευκό background όπως δείχνει η εικόνα [1]) συμπιεσμένη στο 75%
β) και μια διπλάσια σε μέγεθος εικόνα (1440px x 380px Jpeg συμπιεσμένη στο 75%).
Τα αρχεία μπορείτε να τα στείλετε στο pointofdesign [at] gmail [dot] com
Υπάρχει χρονικός περιορισμός; Μέχρι πότε μπορώ να στείλω δουλειά μου;
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ή deadline για το project. Ο καθένας, στέλνει όσα θέλει, και όταν βρει χρόνο.
Τις σανίδες τις στέλνουμε κάθετες ή οριζόντιες;
Θα το εκτιμούσα πολύ αν τις στέλνατε οριζόντιες.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Ευχαριστώ για τις συμμετοχές εκ των προτέρων!
---------------------------------------------------------------
Σχόλια / Ερωτήσεις στο ειδικό thread
To project είναι αφιερωμένο στον φίλο μου sirca.