από onart » 23.09.06, 10:08 am
Δημήτρη καλησπέρα και από εμένα.
Πολλά μπράβο για το πολύ καλό επίπεδο δουλειάς που μας παρουσίασες.
Μου άρεσε και ο τρόπος που ξεδίπλωσες στο thread όλη τη δουλειά.
Πιστεύω οτι δουλειές αντίστοιχες θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημοσιεύονται εδώ και για να μπορούν οι λιγότερο έμπειροι να δούν έναν σωστό τρόπο αντιμετώπισης μιας δουλειάς, από τα προσχέδια μέχρι και τη κοστολόγηση, αλλά και για να γίνεται επικοδομητική συζήτηση πάνω σε πραγματικά στοιχεία.
Μερικές σκέψεις που επιπλέον έκανα βλέποντας όλη τη δουλειά:
- Ήδη με το ξεκίνημα, το έργο σας δεν ήταν και τόσο εύκολο. Κυρίως ως προς το να συνδιάσετε 3 διαφορετικές ταυτότητες για έναν στην ουσία "ενιαίο" χώρο. Επιπλέον περιορισμός το ήδη υπάρχον όνομα "Γιομιστή Κεφαλή". Έχει από μόνο του ενδιαφέρον, αλλά σε υποχρεώνει να εφεύρεις πράγματα. Ο χειρισμός του όλου πράγματος θεωρώ οτι έγινε με επιτυχία.
- Το όνομα Rampaya στην αρχή μου χτύπησε αρνητικά. Όταν είδα όμως στη συνέχεια τα προσχέδια (μετά και την ελληνικοποίησή του) η πρώτη μου εντύπωση ξεχάστηκε. Cool.
- Με ευχαρίστησε πολύ που για το Κυκλάδων χώρος, διάλεξαν το συγκεκριμένο. Νομίζω οτι είναι super.
- Στα προσχέδια του Ραμπαγά μου άρεσε η πρώτη εκδοχή με το ψηλό καπέλο. Η τελική επιλογή δεν με χαλάει όμως.
- Στη Γιομηστή κεφαλή, μου άρεσαν ιδιαίτερα το 2 και 3 (τετραγωνισμένο κεφάλι και καπέλα Γαΐτη). Η τελική επιλογή μου κάνει πολύ πιο "λίγη" από τα παραπάνω. Κυρίως θα ήθελα τουλάχιστον ένα λιγότερο οξύ προφίλ. Είναι πολύ αιχμηρό. Παρ' όλα αυτά, η υποστήριξη που του κάνατε στις εφαρμογές του, καταφέρνει και δίνει ένα συνολικό ύφος που προσπερνάει το ζήτημα αυτό. Μια χαρά.
- Η πρόσκληση των εγκαινίων είναι super. Κυρίως η λογική της μονοχρωμίας με το μεταλλικό Pantone και τη ζώνη, είναι οτι ακριβώς πρέπει. Εδώ πολλά μπράβο. Ευρηματική δε η αντιμετώπιση στο εσωτερικό της.
- Κάρτες.... η σωστή υποστήριξη που έλεγα πιό πάνω.
- Flyers... Μπράβο, απλά, λιτά, χωρίς πολλά-πολλά. Καθαρά πράγματα.
- Poster... Γενικά είμαι okey. Μια ένσταση στα δύο Ρ του προγράμματος. Όχι οτι το βρίσκω φάουλ, αλλά μου τονίζει ένα άλλο πρόβλημα. Τονίζεις από μια μεριά, λόγω μεγέθους, τη λέξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και καλά κάνεις, αλλά αφήνεις ξεκρέμαστη τη λέξη ΕΚΘΕΣΕΩΝ με αυτό το τρόπο. Η σωστή σειρά (τυπικά) του διαβάσματος είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (μία έννοια) και από κάτω ΙΟΥΝΙΟΣ κλπ. Το οτι δίνεις μια extra ιδιαιτερότητα στη λέξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τα 2 Ρ, μου τονίζει αυτό το σημείο. Με όλα τα άλλα είμαι okey.
- Το εύρημα με την αξιοποίηση της εφημερίδας για τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι εξαιρετικό. Κυρίως γιατί μου δείχνει οτι το ψάχνετε και σέβε
στε την ιστορικότητα πίσω από την "πεζή" παραγγελία του πελάτη και αναδεικνύετε με σύγχρονο τρόπο κάτι τόσο κλασσικό. Το να μπορείς μέσα από σύγχρονες εφαρμογές να καταφέρνεις να δίνεις και extra πληροφόρηση στον θεατή τους και να μαθαίνει κάτι επιπλέον από αυτό, είναι για μένα ένα από τα ουσιώδη πράγματα της δουλειάς μας.
- Η κοστολόγηση είναι ευπρεπέστατη. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη. Η φιλική σχέση όμως δικαιολογεί σαφώς την όλη αντιμετώπιση. Τίμια δουλειά και για τον πελάτη, αλλά και για το κλάδο μας.
- Στους τυπογράφους όντως κάποιος πρέπει να τους μιλήσει σοβαρά και να τους δώσει να καταλάβουν οτι τουλάχιστον τέτοιες καθαρές δουλειές, που δεν έχουν γεμάτα φόντα που τους λύνουν τα χέρια και τους επιτρέπει να μπορούν να κάνουν λίγο άφοβα μερικά αίσχη, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προϋποθέτει να πλένουν ΚΑΛΑ τους κυλίνδρους τους. Ήμαρτον πιά.
Τελικά σε σεντόνι κατέληξα. Ελπίζω σε κάτι να φάνηκα χρήσιμος με όλα αυτά. Μπράβο και πάλι - και πάντα έτσι.
Thanks,
Dennis
"Work of art" is not exactly an "object", but rather "part of a communication system."
--Lawrence Alloway--