από lara » 14.09.05, 4:42 pm
η βακαλό όταν την τελείωσα εγώ ήταν "λίγη" στους υπολογιστές.
ήταν όμως κ πολλά χρόνια πριν.
τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει σ΄ αυτό το θέμα, ο καθηγητής εικονογράφησης με υπολογιστές όμως, που ήταν κ μάλλον είναι ακόμα,
ο Έκτορας, είναι πολύ γνωστός και πετυχυμένος στον χώρο του όπως όλοι οι καθηγητές στη βακαλό, είναι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, γραφίστες κλπ.
στη βακαλό παίρνεις μια "σφαιρική" εκπαίδευση σχετική με πολλά επαγγέλματα του χώρου πχ κάνεις 3 χρόνια ιστορία τέχνης, ζωγραφική, φωτογραφία,
και παράλληλα ντιζάιν επίπλου, αρχιτεκτονική εσ. χώρου, συσκευασία κλπ.
έχει κ ένα τέταρτο προερετικό έτος όπου εκεί εργάζεσαι κανονικά
και δουλεύεις σε αληθινά project μαζί με τους συμμαθητές σου.
η άκτο είναι καλύτερη στα καθαρά τεχνικά ζητήματα, όπως τυπογραφία,
desktop publishing, κλπ, καθώς επίσης διαθέτει κ γραφείο ευρέσεως εργασίας, πολύ σημαντικό αυτό.
μπορείς να διαλέξεις μια πιο οικονομική σχολή -η ξυνή είναι καλή όπως έχω δει από φίλους- και τα άλλα να τα κάνεις μόνος σου, να πάρεις βιβλία σχετικά με το ντιζάιν κ την ιστορία τέχνης.. καλό είναι να τα ξέρεις όλα αυτά.. άλλες καλές είναι του δοξιάδη, η πέτρα, και η ξυνή. για την ιντεργκράφικς δεν ξέρω κ πολλά σορι, αλλά η νίνα ίσως να μπορεί να μας γνωστοποιήσει τα μαθήματα που γίνονται εκεί πέρα από την εκμάθηση των προγραμμάτων.
όσο για τα χρήματα, το καλύτερο είναι να μπορείς να εργάζεσαι και να σπουδάζεις παράλληλα. είναι κουραστικό αλλά είναι κ ο πιο σίγουρος δρόμος να τα καταφέρεις!
άντε γρήγορα πότε θα γραφτείς;;;!!! περνάν οι μέρες!
καλή τύχη.
Ψηφίστε μας
εδώ μέχρι τις 4/7/2011 !! κι εμείς, άμα κερδίσουμε, θα σας κεράσουμε ! ευχαριστούμεε!