Μηνύση κατά blogger!!!

Θέματα web + mobile design, development & cyberculture.

Μηνύση κατά blogger!!!

Δημοσίευσηαπό amfx » 26.10.06, 9:28 am

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BLOGME
Οκτώβριος 26, 2006, 11:05 pm
Δημοσιέυθηκε από Administrator το NEA TOY Blogme.gr

Μια υπόθεση διαδικτυακής λογοκρισίας, μετά την Σιγκαπούρη και την Κίνα, τώρα και στην Ελλάδα
Το Blogme.gr δέχτηκε αρκετά μηνύματα από τους φιλοξενούμενους του και ερωτήσεις σχετικά με την (προσωρινή) διακοπή της λειτουργίας του, και γιατί επί αρκετές εβδομάδες είναι υπό ανακατασκευή και εκτός λειτουργίας.
Έχοντας υποχρέωση να απαντήσω στα 300 περίπου blogs που φιλοξενούνταν μέχρι την διακοπή,παραθέτω τις απαντήσεις, αποφεύγοντας ωστόσο, προς το παρόν, την δημοσίευση ονομάτων και λεπτομερειών περί της υπόθεσης.
Ο Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος, η ΕΕΧΙ, τα Ελληνικά blogs και ο Διεθνής Διαδικτυακός Τύπος (ενασχολούμενος με θέματα πληροφορικής), θα ενημερωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λεπτομερώς για το θέμα και τα πρόσωπα, έπειτα από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Προσφάτως, δημόσιο πρόσωπο μήνυσε το Blogme.gr για δυσφήμιση και άσεμνο σατυρικό περιεχόμενο.
Το πρόσωπο αυτό σατιρίζονταν μέσα από τις σελίδες κάποιου άλλου blog, το οποίο ήταν καταχωρημένο στο directory του Blogme και στις υπηρεσίες ροής RSS.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ακολούθησαν: διαδικασία του αυτοφώρου, κατάσχεση του σκληρού δίσκου, παραμονή στο κρατητήριο και προσαγωγή στην εισαγγελία.

Για όσους δεν γνωρίζουν σχετικά με τις υπηρεσίες του Blogme ακολουθούν τα παρακάτω.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ BLOGME
Το Blogme αποτελεί μια δωρεάν διαδικτυακή προσπάθεια συλλογής πληροφοριών, με σκοπό την ταξινόμηση των Ελληνικών blogs, και την εύκολη εύρεση καθώς και ανάγνωσή τους από τους ενδιαφερόμενους.
Το Blogme προσφέρει δωρεάν στα Ελληνικά blogs,υπηρεσίες directory και RSS (για την οποία και μηνύθηκε).

TI EINAI BLOGS
Blog=Ιστολόγιο. Πρόκειται για την ελληνική απόδοση της λέξεως weblog (web + log).
Ένα blog είναι μια διαδικτυακή έκδοση που αποτελείται από περιοδικά άρθρα.
Δηλαδή, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο προσωπικών απόψεων.
Τα blogs, χρησιμοποιούνται ως φορείς της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της έκφρασης απόψεων, των καλλιτεχνικών προσπαθειών, και των εικαστικών δημιουργιών.
Υπεύθυνος για το περιεχόμενο των άρθρων, αλλά και την δημοσίευση ή μη, των σχολίων που έχουν κάνει οι επισκέπτες, είναι μόνο ο διαχειριστής του κάθε blog.
Μια διεθνής υπηρεσία που φιλοξενεί και υποστηρίζει δημιουργία blogs είναι το BLOGGER http://www.blogger.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ RSS
RSS, είναι οι υπηρεσίες εκείνες που σχετίζονται με την άμεση ανάγνωση κειμένων σε blogs, η ειδήσεις. Χρησιμοποιώντας την τεχνική των RSS, την οποία διαθέτουν τα blogs, συγκεντρώνονται και ταξινομούνται αυτόματα, ανά ημερομηνία, όλα τα τελευταία κείμενα των blogs, ενώ εμφανίζονται μέσα σε μια σελίδα, όπως είναι και η ανάλογη του Blogme. Αυτό εξυπηρετεί τον αναγνώστη διότι έχει την δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο, να δει τα τελευταία περιεχόμενα, από όλα τα blogs μαζί, τα οποία βρίσκονται ταξινομημένα εντός μίας σελίδας .
Σημειώτεον, τα περιεχόμενα δεν αναπαράγονται κατά επιλογή μας μέσα στο site, ούτε αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του server μας.
Τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται αυτόματα μέσα σε μία σελίδα, αντικατοπτρίζοντας ότι υφίσταται τη συγκεκριμένη στιγμή, ή την επιλεγμένη από τον αναγνώστη, ημερομηνία. Εφόσον κάποιο blog βρίσκεται εκτός λειτουργίας, στην σελίδα του Blogme δεν θα εμφανιστεί τίποτα.
Σε αντίθεση, με κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα Ελληνικά portals μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών, όπου το περιεχόμενο του κάθε blog αποθηκεύεται στον σκληρό τους δίσκο, χάρις των υπηρεσιών Cached pages, έτσι ώστε ακόμα και όταν το blog ή η ιστοσελίδα μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας, η ανάγνωση να είναι δυνατή.
Μεσα από το Blogme,καθίσταται αδύνατη η επεξεργασία από τους διαχειριστές των blogs, ή η προσθήκη σχολίων από τους επισκέπτες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή RSS μόνο για μαζική ανάγνωση των blogs και για τίποτε άλλο.
Μια παρόμοια διεθνής υπηρεσία RSS είναι το KINJA http://www.kinja.com/topic/bloggery

ΤΙ ΕΙΝΑΙ DIRECTORY
Το Blogme directory είναι κατάλογος που ταξινομεί τα blogs, ανάλογα με το περιεχόμενο τους, πχ, αθλητισμός, τέχνες, κλπ,(όπως πχ το in.gr) έτσι ώστε να διευκολύνει τον επισκέπτη να περιηγηθεί εύκολα μέσα στις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν.
Μια παρόμοια διεθνής υπηρεσία είναι το BLOGRANKINGS http://www.blogrankings.com/

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ / ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ:

Δίχως καμιά προηγούμενη ειδοποίηση από τον μηνυτή ( για λόγους διευθέτησης της υπόθεσης , εξηγήσεων τεχνικών η μή,) έλαβε στην έδρα μου, αιφνιδιαστική επίσκεψη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εν παρουσία εισαγγελέα.
(Όντας υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme, και μη έχοντας κάτι να φοβηθώ, ή να αποκρύψω, υπήρχαν δημοσιευμένα τα πλήρη στοιχεία μου- όπως και θα υπάρχουν μετά την επανέναρξη του site).
Αφού έγινε σχετική έρευνα, προανάκριση και κατάσχεση του σκληρού δίσκου, ακολούθησε σύλληψη.
Υπό τη συνοδεία των αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκα τέλος, στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ΓΑΔΑ.
Ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου (αποτυπώματα , σχετική απολογία, κλπ ), όπου η αστυνομία φυσικά ήταν υποχρεωμένη να πράξει εφόσον είχε προηγηθεί μήνυση προωθήθηκα για την διανυκτέρευση στα κρατητήρια.
Την επόμενη ημέρα, και έπειτα από την διαδικασία της φωτογράφησης, φορώντας χειροπέδες, όπως προβλέπει η διαδικασία, οδηγήθηκα στην εισαγγελία (Ευελπιδων), οπού διατάχτηκε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά του internet οπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα site συλογής πληροφοριών το οποίο τεχνικά δεν είναι δυνατόν να σχετίζεται με το περιεχόμενο των κατοχυρωμένων ιστοσελίδων.
Έως σήμερα, σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοια δίωξη από θιγόμενο πρόσωπο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα.
Αναφορικά, ως πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουμε την Σιγκαπούρη και την Κίνα.
Οι περιπτώσεις των μηνύσεων ωστόσο, αφορούσαν τον ίδιο τον διωκόμενο που ήταν και ο ίδιος ο διαχειριστής του blog, και όχι το μέσο συγκέντρωσης των blogs και συλλογής πληροφοριών, καθώς είναι το Blogme.
Σημειωτέων, ότι ενώ κάποιοι χρήστες των blogs εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του Google ώστε με λέξεις κλειδιά να εμφανιστούν αποτελέσματα με σκοπό να σατιρίσουν η να "δυσφημήσουν" διεθνή πρόσωπα όπως ο G. Bush, Ελληνικά κόμματα και υπουργούς, κανείς εξ αυτών δεν στράφηκε εναντίων του Google και των υπηρεσιών του, διότι το σκεπτικό είναι αφελές.
Σε αντίθεση με την περίπτωση του Blogme όπου υπάρχει ένα πρωτοφανές γεγονός νομικής αντιπαράθεσης.

Ο οποιοσδήποτε μέσος χρήστης του ιντερνετ , γνωρίζει τον αυτονόητο τρόπο λειτουργίας ενός οποιουδήποτε website συλλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme .
Γνωρίζει ποιο είναι το αντικείμενο του, καθώς γνωρίζει ότι σκοπός του είναι να συλλέγει πληροφορίες. Επίσης, ξέρει πως είναι αδιανόητο να ευθύνεται κάποιο ανάλογο website για περιεχόμενο που δεν υπάρχει μέσα στο ίδιο website, αλλά σε άλλες απομακρυσμένες ιστοσελίδες ή blogs, όπου δεν έχει την ευθύνη της διαχείριση και δεν συνυπογράφει.

Οποιοσδήποτε επίσης μέσος χρήστης γνωρίζει ότι η περίπτωση ενός blog (προσωπικού ηλεκτρονικού ημερολογίου),αποτελεί αυτό που λέει η ίδια η λέξη: προσωπικό ημερολόγιο, έκφρασης και ιδεών και που διεθνώς, διακατέχεται από τους ίδιους ιδιαίτερους "κανόνες" προσωπικής ευθύνης των περιεχομένων και της ιδιωτικής έκφρασης, που το διαφοροποιούν από την απλή ιστοσελίδα.
Πιστεύουμε ότι το οποιοδήποτε θιγόμενο πρόσωπο, εάν δεν γνωρίζει, οφείλει να διερευνήσει και να ενημερωθεί, προτού προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να αναπαράγω αυτή τη στιγμή τους διαδικτυακούς "κανόνες" που διακρίνουν ένα blog, και την σχέση του η όχι, με ένα site συλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme.

Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, μια επίσκεψη στους όρους χρήσης ενός blog , ή της εταιρίας που το φιλοξενεί, ή του παρέχει τη δωρεάν εφαρμογή , μπορεί να του δώσει μια γρήγορη απάντηση.
Το αποτέλεσμα της επιλεκτικής αυτής ποινικής δίωξης, είναι το Blogme να γίνει το μοναδικό website συλλογής πληροφοριών, που σηκώνει το βάρος αυτής της ενέργειας, ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στο Ελληνικό και παγκόσμιο ιντερνερτ.
Πολλά, εκ των οποίων, εμφανίζουν με διαφόρους τρόπους, αποτελέσματα του επίμαχου blog και με υπηρεσίες αποθήκευσης. Τη στιγμή που το επίμαχο blog υφίσταται στα μεγαλύτερα ελληνικά sites συλλογής πληροφοριών, και ενώ το blogme είναι το μόνο το οποίο μηνύθηκε, ωστόσο δεν υποστηρίζω και την ποινική δίωξη και αυτών.

Το blogme ακολουθώντας την διεθνή δεοντολογία που διακρίνει τα sites συλλογής πληροφοριών, δεν φέρει καμία γνώμη τόσο για το συγκεκριμένο blog, όσο και για κανένα άλλο blog, καθώς και περιεχόμενο άλλης ιστοσελίδας που δεν συνυπογράφει.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Η υπόθεση της μήνυσης εναντίων του Blogme συσχετίζετε άμεσα περί της ελευθερίας του τύπου και της κοινωνίας της πληροφορίας .
Παραθέτουμε αποσπάσιμα από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31 του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά. (Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο).

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.
Αρθρο 11
Απλή μετάδοση 1.
Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:
α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,
β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και
γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η μήνυση η οποία μου ασκήθηκε θεωρώ ότι θίγει το κύρος και την αξιοπρέπεια μου, τόσο σε προσωπικό και οικογενειακό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Η κατάσχεση του σκληρού δίσκου, με εργασίες μου και backup αρχεία πελατών μου,οδήγησε στην επαγγελματική μου κατάρρευση (μιας προσωπικής επιχείρησης επιδοτούμενης από πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑEΔ)με ανεπανόρθωτες επαγγελματικές και οικονομικές συνέπειες.
Η αξιοπιστία μου κλονίστηκε έναντι των πελατών μου, καθώς και επιδεινώθηκε και κάποιο προσωπικό μου πρόβλημα, που δεν μπορώ να αναφέρω, και μόνο στις δικαστικές αρχές θα κοινοποιήσω.

Πιστεύοντας ότι η μήνυση εξαπολύθηκε εναντίον του blogme λόγω άγνοιας και λάθους συσχετισμού του με το επίμαχο blog, καθώς και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος στον οποιονδήποτε θιγόμενο πολίτη να στραφεί νομικά προς υπεράσπιση του , το Blogme δεν θα προβεί σε καμία νομική κίνηση εντυπωσιασμού η αμυντικού χαρακτήρα, (όπως πχ η ψευδή καταμήνυση), πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, παρά μόνο μετά το πέρας αυτής.

Δεδομένου όλων των παραπάνω γεγονότων, που αντικατοπτρίζουν την παρούσα κατάσταση, το Blogme , δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει πολύ σύντομα τις λεπτομέρειες και τα πρόσωπα της υπόθεσης στον παγκόσμιο ιστό και στα ΜΜΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προανακριτικών διαδικασιών, και επιφυλάσσεται να ανταπαντήσει με κάθε νόμιμη ενέργεια, μετά το πέρας της εκδίκασης, δια την αποκατάσταση του, επιθυμώντας την λύση να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια .

Αντώνης Τσιπρόπουλος
Υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme
contact@blogme.gr
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό parsec_dev » 26.10.06, 10:37 am

Αυτά μόνο στην Ελλάδα και σε πολύ αυταρχικές χώρες μπορεί να συμβούν.
Λυπάμαι για το συμβάν και ευελπιστώ να το ξεπεράσεις όσο το δυνατόν ανόδυνα φίλε μου.
Κουράγιο.

Parsec_Dev
Coding is the closest thing we have to a superpower.
Άβαταρ μέλους
parsec_dev
Senior Member
 
Posts: 640
Εγγραφή: 07.07.05, 1:20 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό amfx » 26.10.06, 10:58 am

Προς αποφυγής παρεξηγήσεων...

Δεν είμαι εγώ ο Blogger...

Το θέμα παραθέτω προς συζήτηση...
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό parsec_dev » 26.10.06, 11:04 am

Βρε το καταλάβαμε αυτό ;)
Το θέμα είναι ότι έμπλεξες άδικα. Και εκεί σου συμπαραστέκομα. :)
Coding is the closest thing we have to a superpower.
Άβαταρ μέλους
parsec_dev
Senior Member
 
Posts: 640
Εγγραφή: 07.07.05, 1:20 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό amfx » 26.10.06, 11:09 am

Μα δεν έμπλεξα εγώ...
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό kalexan » 26.10.06, 11:43 am

E, διαβάζοντας όλο αυτό το "κατεβατό", το ξέχασε ο άνθρωπος. :)

Τι να πω. Μόνο κουράγιο στον άνθρωπο και την οικογένειά του. Να δεις που τα blogs στην Ελλάδα θα έχουν την ίδια τύχη με το gaming στα coin-op (ή αλλιώς ηλεκτρονικά, UFO,φρουτάκια κτλ). Αν βγουν 5-6 άτομα και κάνουν μαζικά μηνύσεις κατά bloggers (ειδικά εάν μέσα στους μηνυτές είναι κανένας υπουργός), η όποια κυβέρνηση και εάν είναι στην εξουσία, από το να θεσπίσει ελεγκτικούς μηχανισμούς που να διαφυλάσσει την ελευθερία της έκφρασης αλλά και του ατόμου στο internet, θα προτιμήσει να «βγάλει» το blogging παράνομο.

‘Αι λοβ Γκρικ ριάλιτι!
KaLeXaN
Άβαταρ μέλους
kalexan
Member
 
Posts: 54
Εγγραφή: 27.05.06, 4:15 pm
Τοποθεσία: Περιστέρι

Δημοσίευσηαπό cynic » 26.10.06, 11:59 am

προς τι η έκπληξη;
έπεσαν οι μάσκες, that's all...

:cry:
visuals_static & in motion
Άβαταρ μέλους
cynic
Junior Member
 
Posts: 454
Εγγραφή: 09.07.05, 8:30 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Δημοσίευσηαπό parsec_dev » 26.10.06, 12:40 pm

amfx έγραψε:Προς αποφυγής παρεξηγήσεων...

Δεν είμαι εγώ ο Blogger...

Το θέμα παραθέτω προς συζήτηση...


Με μπέρδεψε ο πρώτος ενικός στην απάντηση. :P
Coding is the closest thing we have to a superpower.
Άβαταρ μέλους
parsec_dev
Senior Member
 
Posts: 640
Εγγραφή: 07.07.05, 1:20 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσίευσηαπό cynic » 26.10.06, 1:01 pm

γι'αυτό εδώ το blog έγινε το τζέρτζελο;

http://funel.blogspot.com/

θα δείξει...
visuals_static & in motion
Άβαταρ μέλους
cynic
Junior Member
 
Posts: 454
Εγγραφή: 09.07.05, 8:30 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Δημοσίευσηαπό amfx » 26.10.06, 1:15 pm

Oh yes... Ο μηνυτής είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος...
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό ^BOOMBOOM » 26.10.06, 1:32 pm

Αν κατάλαβα καλά ο Λιακόπουλος έκανε μύνηση κατα του ιδιοκτήτη του blogme.gr.

Νομίζω πως αν γίνει μύνηση για όσο αστείο λόγο και να είναι υπάρχει αυτόφορο. Μακάρι να γυρίσει μπούμερανγκ κατά του τηλεπλασιέ βλακείας και εκμεταλευτή των απανταχού ηλιθίων.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
^BOOMBOOM
Old Member
 
Posts: 1032
Εγγραφή: 30.04.06, 10:41 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

άλλος *μπιπ*, άλλος πληρώνει...

Δημοσίευσηαπό cynic » 26.10.06, 1:40 pm

εαν κατάλαβα καλά, την μήνυση δεν την έφαγε ο blogger (funEL), αλλά ο αποδιοπομπαίος τράγ...εεε...το site που φιλοξενεί συνδέσμους για blogs (το www.blogme.gr)
Κάποιοι έδειξαν για άλλη μια φορά την πλήρη ασχετοσύνη τους σχετικά με το αντικείμενο που λέγεται internet.
Σαν να δυσφημίζω ένα δημόσιο πρόσωπο (αν δηλαδή δεν είναι αρκετά ανόητο για να δυσφημιστεί από μόνο του) και να τρώει μήνυση το vcdc.gr!!!
Στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία (μάλλον με καισαρική τελικά), επιτρέπεται να συμβαίνουν τέτοια πράματα;!;! ε;!

απορία 2η:
γιατί το thread βρίσκεται στο "Εργασιακά-Ασφαλιστικά-Πνευμα.Δικαιώματα";
visuals_static & in motion
Άβαταρ μέλους
cynic
Junior Member
 
Posts: 454
Εγγραφή: 09.07.05, 8:30 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Δημοσίευσηαπό joe » 26.10.06, 1:48 pm

Kαλα ειμαστε τελειως η χωρα της τρελλας? Αντι να μηνυσει καθε ελληνας τον Λιακοπουλο για προσβολη και παραχαραξη της ελληνικης ιστοριας καθως και της νοημοσυνης οπου υπαρχει σε αυτη τη χωρα, κανει μηνυσεις αυτος? Δηλαδη φωναζει ο κλεφτης?(κυριολεκτικα)
Sailor on the seas of fate

“I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.”
Άβαταρ μέλους
joe
Old Member
 
Posts: 1505
Εγγραφή: 08.07.05, 9:49 am
Τοποθεσία: Mordor

Δημοσίευσηαπό amfx » 26.10.06, 1:52 pm

joe έγραψε:Kαλα ειμαστε τελειως η χωρα της τρελλας? Αντι να μηνυσει καθε ελληνας τον Λιακοπουλο για προσβολη και παραχαραξη της ελληνικης ιστοριας καθως και της νοημοσυνης οπου υπαρχει σε αυτη τη χωρα, κανει μηνυσεις αυτος? Δηλαδη φωναζει ο κλεφτης?(κυριολεκτικα)


Είσαι τσιράκι του Μπους / απεσταλμένος των εξωγήινων και οι Ρώσσοι με την επανέλευση των ΕΛ θα σε τιμωρήσουν... Εβραίε...
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό digi » 26.10.06, 3:01 pm

ε δεν είμαστε καθόλου καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Άβαταρ μέλους
digi
Member
 
Posts: 93
Εγγραφή: 13.07.06, 7:33 am
Τοποθεσία: Το γραφείο μου....

Δημοσίευσηαπό BlackAdder » 26.10.06, 3:09 pm

Πλάκα θα έχει τώρα να μπλέξει και η ομάδα του VCDC για την ύπαρξη του ανωτέρου link :shock:

Φαντάζομαι τον/την δικαστή (άσχετο φυσικά με διαδικτύο) να προσπαθεί να καταλάβει τα blogs-logs-κλπ-κλπ :D και να βγάλει ο/η "ασχετίλας" απόφαση!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
BlackAdder
Junior Member
 
Posts: 262
Εγγραφή: 12.02.06, 6:18 pm

Δημοσίευσηαπό lara » 26.10.06, 6:37 pm

:shock: :shock: :shock: :shock:
ουγκάντα
που λεει και ο τράγκας;!! :lol:

λοιπόν για κάντε όλοι ένα format καλού κακού αν έχετε κάτι που δεν θέλετε να το δει κανείς!
ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα σας χτυπήσει την πόρτα αυτές τις μέρες!!!!

εγώ τη γλυτώνω, είμαι μακριά !
Άβαταρ μέλους
lara
Master Member
 
Posts: 2462
Εγγραφή: 14.07.05, 3:42 pm

Δημοσίευσηαπό amfx » 27.10.06, 8:39 am

EFF:
Electronic Frontier Foundation

EFF Needs Your Support in the Fight for Bloggers' Rights!

EFF is a donor-funded nonprofit group of passionate people#8212;lawyers, technologists, volunteers, and visionaries #8212; who depend on your support to continue successfully defending your digital rights. Litigation is particularly expensive; because two-thirds of our budget comes from individual donors, every contribution is critical to helping EFF fight and win more cases.

You Have the Right to Blog Anonymously. EFF has fought for your right to speak anonymously on the Internet, establishing legal protections in several states and federal jurisdictions, and developing technologies to help you protect you identity. With your support, EFF can continue to defend this right, conducting impact litigation to establish strict standards to unmask an anonymous critic in more jurisdictions.

You Have the Right to Protect Your Server from Government Seizure. In In re Subpoena to Rackspace. EFF successfully fought to unveil a secret government subpoena that had resulted in more than 20 Independent Media Center (Indymedia) news websites and other Internet services being taken offline. With your support, EFF can hold the government accountable for investigations that cut off protected speech.

Know Your Rights and Prepare to Defend Them. EFF has created the Legal Guide for Bloggers to give you a basic roadmap to the legal issues you may confront as a blogger and a guide on How to Blog Safely. With your support, EFF can expand and update these guides.

EFF: Legal Guide for Bloggers

http://www.eff.org/bloggers/lg/
index.php?tp=1
Άβαταρ μέλους
amfx
Junior Member
 
Posts: 395
Εγγραφή: 14.06.06, 12:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό tsevis » 27.10.06, 12:56 pm

Ελλαδιστάν!...

Πώς, δεν είναι εδώ αυτό το thread;...
Τελικά παντού είναι... :cry: :cry: :cry:

Χ.
******************************
Good design = Good business
******************************
We'll always be together
Together in Electric Dreams
Άβαταρ μέλους
tsevis
Master Member
 
Posts: 6735
Εγγραφή: 26.04.04, 11:27 pm
Τοποθεσία: Pacific Ocean! (in my dreams)

Δημοσίευσηαπό motormount » 27.10.06, 1:16 pm

Φαντάζομαι τον/την δικαστή (άσχετο φυσικά με διαδικτύο) να προσπαθεί να καταλάβει τα blogs-logs-κλπ-κλπ και να βγάλει ο/η "ασχετίλας" απόφαση!!!


Γουστάρω ο δικαστής να είναι κάνας μανιακός ανώνυμος blogger που να βγάζει το άχτι του στο blog του...το οποίο να φιλοξενείται στο blogme(you wish) και φαντάζομαι τη χαιρέκακη φάτσα του την ώρα που θα πλησιάζει ο χερ Λιακό στο εδώλιο...:twisted: :twisted:
αλλά μετά επανέρχομαι στη πραγματικότητα :(
Άβαταρ μέλους
motormount
Old Member
 
Posts: 1087
Εγγραφή: 26.04.06, 2:27 pm
Τοποθεσία: Standin next to a mountain...

Επόμενο

Επιστροφή στο II.I Ιστοσχεδίαση + Mobile + Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων