tsevis έγραψε:theosdesign έγραψε:Μακάρι να υπήρχε μια ΕΣΗΕΑ και για τους γραφίστες.
Φίλε Theo γεια!
Ωφείλω να σου πω πως συμφωνώ με τον εν γένει προβληματισμό σου. Από την άλλη μεριά, πες μου! Πιστεύεις πως η ΕΣΗΕΑ παράγει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα; Μπορεί να καταφέρνει να διεκδικεί προνόμια για τους δημοσιογράφους έναντι των υπόλοιπων πολιτών. Όχι όμως έναντι της εργοδοσίας τους.
Η δική μου γνώμη είναι πως ο συνδικαλισμός σήμερα περνάει μια τεράστια κρίση. Και το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Όχι μόνο ελληνικό. Δεν είναι τυχαίο πως οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν στο συνδικαλισμό. Και δεν είναι τυχαίο πως οι συνδικαλιστές είναι συνήθως οι βολεμένοι τεμπέληδες.
Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται νέες ιδέες.
Καλή συνέχεια.
Χ.
Φίλε Χάρη,
ανέφερα το θέμα ΕΣΗΕΑ με τν έννοια όχι του τι καταφέρνει, διότι δεν το έχω ψάξει, αλλά στο θέμα της συσπείρωσης. Και μένω σ'αυτό γιατί έχουν ψηφίσει μόνο περι τους 90 ανθρώπους σε αυτό το δημοψήφισμα, ενώ το vcdc αριθμεί πολλαπλάσιο αριθμό μελών και αυτοί που γράφουν πραγματικά είναι επίσης οι ίδιοι και απάντάμε ό ένας στον άλλον, κάτι που θα μπορούσε να γίνει και με το msn.
Με λυπεί το γεγονός λοιπόν [άλλος ένας προβληματισμός] ότι υπάρχει μια απάθεια έστω και στη συμμετοχή σε μια τέτοια συζήτηση, όποτε [εδώ είναι απάντηση στο φίλο joe], πως να γλυτώσουμε από τους κοκοβιούς, όταν οι ίδιοι δεν συμμετέχουμε ή απαξιώνουμε μια τέτοια συζήτηση. Γιατί πάνω από όλα είναι συζήτηση και κανείς δεν ζήτησε από κανένα ενυπόγραφή δήλωση συνδικαλιστή.
Δεν νομίζω ότι από τη στιγμή που είναι και hot topic στην αρχική σελίδα να μήν το διάβασε κανείς κι ας υπάρχουν υπερδιπλα σεντόνια-πιλάφια σε αύτο το topic.
Περιμένω να συμμετέχουν λοιπόν περισσότεροι κι ας μην έχουν να γράψουν σεντόνια. Απλά τη γνώμη τους.
Επίσης σίγουρα Χάρη ο συνδικαλισμός περνάει κρίση και πολύ σοβαρή, αλλά σε αυτό ευθύνονται και αυτοί που συνδικαλίζονται γιατί πλεόν έχει περάσει και ή εικόνα ότι αυτός που είναι συνδικαλιστής είναι του τάδε ή του δίνα κόμματος και αυτό είναι αλήθεια εν μέρει γιατί τους βλέπουμε και βουλευτές μετά από κάποια χρόνια.
Ακόμη κάτι τελευταίο σε αυτό που ανέφερε ο joe σχετικά με απεργίες. Για σκέψουμε να μην δουλεύαμε για 6 μήνες. Όχι μόνο ο προϋπολογισμός αλλά όλοκληρο κράτος θα παρέλυε...Αυτά όμως είναι ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας. Όπως και οι αξιοπρεπής μισθοί για ένα μισθωτό. Όταν θεωρήσε τυχερός να πέρνεις π.χ. 850 ευρώ μετά από 8-9 χρόνια προϋπηρεσία, είναι κάτι που πραγματικά με κάνει να νιώθω τραγικά άσχημα σε αντίθεση με το πολύ όμορφο επάγγελμα που κάνω και κάνουμε όλοι μας.