Design Walk στου Ψυρρή

Ανακοινώσεις, νέα, δελτία τύπου, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, εκθέσεις.

Design Walk στου Ψυρρή

Δημοσίευσηαπό Indyvisuals » 19.12.06, 7:02 pm

Design Walk στου Ψυρρή

Από το site:

Μια περιήγηση στα δημιουργικά γραφεία του Ψυρρή

Oι bios, the design shop, φωτεινοπούλου + μάντζαρη, g, mnp, οξύ, π6, poor designers, sereal designers, the switch, typical mutations, warda και we design μας καλούν για μια δημιουργική βόλτα στου Ψυρρή.

13 γραφεία που λειτουργούν σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του κέντρου της Αθήνας ανοίγουν τους χώρους τους και παρουσιάζουν ένα νέο concept. To design walk αποτελείται από πολλές μικρές αυτόνομες εκθέσεις γραφιστικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες οργανώνουν και παρουσιάζουν στα γραφεία τους από μια έκθεση με έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας: γραφιστική σε συνδυασμό με τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, video και εγκαταστάσεις από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές.

Στο design walk που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2007, θα παρουσιαστούν πειραματικά projects που σχολιάζουν την ταυτότητα της περιοχής, την αστική κουλτούρα, τη συνύπαρξη του μοντέρνου με το παραδοσιακό και του mainstream με το underground. Διαδραστικά παιχνίδια, προσωπικά ημερολόγια, συνταγές γραφιστικής, εικαστικές απεικονίσεις της διάβρωσης και ιστορίες μικρού μήκους συμπληρώνουν τις εκθέσεις και δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του graphic design. Παράλληλα θα εκτεθούν δουλειές από καλεσμένους γραφίστες όπως ο Peter Zizka, οι Jutojo και ο Χρυσόστομος Νασέλος.


Όποιος/α γνωρίζει περισσότερα ας μας ενημερώσει. :)
Patas arriba. El mundo al reves...
www.indyvisuals.net | www.designinsane.org
Άβαταρ μέλους
Indyvisuals
Member
 
Posts: 103
Εγγραφή: 24.07.06, 6:16 pm
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό penlix » 19.12.06, 7:24 pm

Ain't that cool !

Κάπως μας είχε προετοιμάσει ο b+ αλλά όχι τόσο!

More info please . :)
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό nantia » 19.12.06, 8:04 pm

Ωραίο ακούγεται.. :)
Graphic Design Resources http://www.nantia.co
Άβαταρ μέλους
nantia
Old Member
 
Posts: 1797
Εγγραφή: 10.11.05, 12:42 am
Τοποθεσία: Luxembourg

Δημοσίευσηαπό Dionysis » 19.12.06, 9:23 pm

Καλησπέρα.

Είχα σκοπό να σας ενημερώσω αλλά με "πρόλαβε" ο/η Indyvisuals...

Πολύ σύντομα θα έχουμε έτοιμο το κείμενο με όλες τις λεπτομέρειες για το design walk (ποιοι εκθέτουν, που και τι, διευθύνσεις και ώρες...).
Να σας πω μόνο ότι στη λίστα των γραφείων έχουν προστεθεί και οι teamstrut.


Λίγη υπομονή και θα έχετε νέα!
Άβαταρ μέλους
Dionysis
Member
 
Posts: 156
Εγγραφή: 14.03.06, 12:47 pm
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό Dionysis » 19.12.06, 10:02 pm

...να και οι λεπτομέρειες που έλεγα πιο πάνω:

Design walk

Μια περιήγηση στα δημιουργικά γραφεία του Ψυρρή
26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2007

Οι ομάδες bios, the design shop, Φωτεινοπούλου+Μάντζαρη, g, mnp, oξύ, π6, poor designers, serial designers, teamstrut, the switch design agency, typical mutations, warda και we design, μας προσκαλούν για μια δημιουργική βόλτα στου Ψυρρή.

14 γραφεία που λειτουργούν σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας, ανοίγουν τους χώρους τους και παρουσιάζουν μία νέα θεματική. Το design walk αποτελείται από πολλές μικρές, αυτόνομες εκθέσεις γραφιστικού ενδιαφέροντος. Οι συμμετέχοντες οργανώνουν και παρουσιάζουν στα γραφεία τους από μία έκθεση με έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας: γραφιστική σε συνδυασμό με τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, video και εγκαταστάσεις από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές.

Στο design walk θα παρουσιαστούν πειραματικά projects που σχολιάζουν την ταυτότητα της περιοχής, την αστική κουλτούρα, την συνύπαρξη του μοντέρνου με το παραδοσιακό και του mainstream με το underground. Διαδραστικά παιxνίδια, προσωπικά ημερολόγια, εικαστικές απεικονίσεις της διάβρωσης και ιστορίες μικρού μήκους συμπληρώνουν τις εκθέσεις και δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του graphic design. Παράλληλα θα εκτεθούν δουλειές από καλεσμένους γραφίστες και illustrators όπως ο Peter Zizka, οι Jutojo, ο Χρυσόστομος Νασέλος, η Ines Piqueras Garcia και ο Wayne Daly.

Τα δημιουργικά γραφεία που συμμετέχουν στο design walk ανήκουν στη νέα γενιά της ελληνικής γραφιστικής. Πρόκειται για μικρές, ανεξάρτητες ομάδες δημιουργών που τις χαρακτηρίζει η διερευνητική διάθεση, η δεδηλωμένη σχέση τους με τις δημιουργικές τάσεις της Ευρώπης καθώς και η πεποίθηση σύμφωνα με την οποία το design δεν συνιστά πολυτέλεια και αξίζει να του δοθεί η αντίστοιχη προσοχή.


’Ωρες λειτουργίας:
Παρασκευή 18:00-22:00, Σάββατο και Κυριακή: 12:00-19:00

Με την υποστήριξη των:
Αφοί Κοντορούση, Χαρτοβασίλειον, +design, Minimatik visual & interactive communication.

Υπο την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας

www.designwalk.gr
Άβαταρ μέλους
Dionysis
Member
 
Posts: 156
Εγγραφή: 14.03.06, 12:47 pm
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό Dionysis » 19.12.06, 10:15 pm

Η περιοχή του Ψυρρή σε 14 σκηνές(Το θέμα της έκθεσης στο bios θα ανακοινωθεί σύντομα.)

Bios
Πειραιώς 84
Τηλ. 210 3425335
www.bios.gr


******
Η εγκατάσταση που θα παρουσιαστεί στο χώρο του the design shop ασχολείται με τη σχέση του γραπτού λόγου και της γραφιστικής του εικόνας. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τέσσερις μικρές ιστορίες της Σίσσυς Καραβία, στις οποίες η τυπογραφία και η εικόνα εξελίσσονται παράλληλα με την πλοκή.

the design shop
Διονύσης Λιβάνης, Μαρί Σωτήραλη
Κριεζή 1 & Σαρρή
Τηλ. 210 3223410
www.thedesignshop.gr


******
Οι Φωτεινοπούλου+Μάντζαρη παρουσιάζουν την εικαστικό Ines Piqueras Garcia, η δουλειά της οποίας αναδεικνύεται μέσα από φόρμες εικαστικών βιβλίων, χειροποίητων ή τυπωμένων με παραδοσιακές και ψηφιακές μεθόδους, εν τέλει «βιβλίων-αντικειμένων». Την έκθεση συμπληρώνουν επίσης χαρακτικά, μονότυπα με παρεμβάσεις collage αλλά και μια σειρά εφαρμογών οι οποίες περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα υλικών βάσης, από χαρτιά περιτυλίγματος έως μικρές σφραγίδες. Με αφορμή εικόνες μέσα από το μικροσκόπιο, εικόνες ζωικών και φυτικών κυττάρων και εκμεταλλευόμενη όλες τις τεχνικές που της δίνει η χαρακτική, η Piqueras παρασύρει το θεατή σε ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι πειραματισμών.

Κατερίνα Φωτεινοπούλου, Μαρίνα Μάντζαρη
Καλογριώνη 8
Τηλ. 210 3312170
mfotin@tee.gr


******
Η ομάδα g παρουσιάζει τη σειρά Inside Out του Χρυσόστομου Νασέλου, μια ωδή σ?οτιδήποτε μπορούν να σηματοδοτούν οι σταλμένες επιστολές: Τετράδια σημειωμάτων από φτηνό στρατσόχαρτο, συλλογή φακέλων σε συσκευασία βιβλιοδετημένων εντύπων. Παράλληλα, παρουσιάζεται και μια πολυμερής εργασία του designer Wayne Daly, η οποία εμπεριέχει μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη λίστα spammers, σχόλια στα γυναικεία αρχέτυπα μέσα από τη γλώσσα των tabloids, άτυπα ευρετήρια τίτλων μουσικών σχημάτων που δεν ευτύχησαν, όλα σε μορφή εντύπων που διαμορφώνουν μικρούς, μεσαίους και μεγάλους χώρους περιπλάνησης βλεμμάτων και σωμάτων.

g
Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης
Μιαούλη 6
Τηλ. 210 322 3636
www.georgiougavrilakis.com


******
Από την πλευρά των mnp, παρουσιάζεται η ομάδα Jutojo, αποτελούμενη από την Julie Gayard, designer, τον Toby Cornish, σκηνοθέτη και τον Jony Braun, αρχιτέκτονα. Μία ομάδα νέων δημιουργών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο με βάση το Mitte, χώρο με πολλά κοινά με την περιοχή του Ψυρρή. Ασχολούνται με projects που αφορούν όλο το εύρος της γραφιστικής δημιουργίας, prints, films, visuals, screen videos panoramas καθώς επίσης και με site specific commissions. Στο design walk θα παρουσιαστούν τα moving image projects της ομάδας.

mnp
Βασίλης Μαρματάκης, Κατερίνα Παπαναγιώτου
Βορέου 10
Τηλ. 210 3252832
mnp@otenet.gr


******
Με τη συμμετοχή πέντε καλλιτεχνών, η ομάδα Οξύ παρουσιάζει την προβληματική της διάβρωσης, προβληματική η οποία υπήρξε καθοριστική για την ίδια τη συγκρότηση της ομάδας καθώς συνιστά το αποτέλεσμα της επενέργειας της ομώνυμης χημικής ένωσης στις επιφάνειες, αποτέλεσμα που αποκτά ειδικό ενδιαφέρον εάν το σκεφτούμε με όρους πνευματικών επιφαινομένων, στα πλαίσια μιας άλλοτε στατικής, άλλοτε δυναμικής, πάντοτε όμως πλήρους στερεοτύπων πραγματικότητας.

οξύ
Πάρις Κούτσικος, Νίκος Χατζόπουλος
Kολωνού 12-14
Τηλ. 210 5226609
www.oxy.gr


******
Στα πλαίσια της έκθεσης design walk ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει τις "ετερογενείς πραγματικότητες" της ομάδας π6, σειρά εικονογραφήσεων υπό μορφή collage, συνοδευόμενη από ένα documentation της πολυβραβευμένης εγκατάστασης δαπέδου "the virtual minefield" του Γερμανού σχεδιαστή Peter Zizka.

π6
Michael Ochs, Ρένα Χρυσικοπούλου
Μελανθίου 8
Τηλ. 210 3216050
www.pi6.gr


******
Oι poor designers, εκθέτουν έργα με θέμα "Ο θαυμαστός κόσμος του Ψυρρή" χρησιμοποιώντας τυπογραφία, φωτογραφία και εικονογράφηση για κάθε καμβά.

poor designers
Τάσος Σαπουνάκης, Δημήτρης Τζαβάρας, Γιώργος Γιάκος, Δημήτρης Κανελλόπουλος
Kριεζή 1 & Σαρρή
Τηλ. 211 750 7390
www.poordesigners.com


******
Η ομάδα των sereal designers αποφασίζει να σταθεί σκωπτικά απέναντι στο πάγιο αίτημα της παραδοσιακής αστικής κουλτούρας για «υψηλές» αξίες, «μεγάλα» δημιουργήματα και «υπερήρωες». Στο έργο τους με δηλωτικό τίτλο mini super city heroes - serealistik version of urban immaturity, εμφανίζεται το στοίχημα της βιωσιμότητας των παραπάνω υπολειμμάτων μιας φαντασίωσης χρεωκοπημένης, καθώς αρχίζουν να προελαύνουν νικηφόρα τα «χαμηλά», πρώην ανυπόληπτα κομματάκια του σύγχρονου πολιτισμικού μωσαϊκού.

sereal designers
Σπύρος Δρακάτος, Νίκος Σιδέρης, Τόνια Αυγουστάκη
Μιαούλη 19
Τηλ. 210 3215102
www.s-dz.gr


******
Η ομάδα teamstrut, παρουσιάζει την δική της παιγνιώδη εκδοχή της έννοιας "σαλόνι" ακροβατώντας ανάμεσα στον προσδιορισμό του πραγματικού χώρου διαβίωσης και του κατά συνθήκην χώρου της έντυπης εικόνας. Έτσι, σε συνεργασία με εικαστικούς, καλλιτέχνες και φωτογράφους θα σχεδιάσει layouts στους τοίχους των πέντε σαλονιών του γραφείου, ακολουθώντας τη λογική με την οποία παραδοσιακά στήνονται τα σαλόνια των περιοδικών.

teamstrut
Θοδωρής Κολοβός, Δημήτρης Παπαδάτος, Νίκος Τζανετάκος, Veanous Ketsoyian, Ralou
Περικλέους και Κτενά 14
Τηλ. 211 1199519
thodoris@thodoris.com


******
Η ομάδα the switch design agency δημιουργεί ένα τοπίο απελευθέρωσης και χαλάρωσης για τους περιπατητές του design walk... home switch home. Προτείνεται ως τελευταίος σταθμός.

the switch design agency
Ιωάννα Καρμάλη, Μαίρη Καρατζά, Μαίρη Παλμούτσου
Σαχτούρη 3
Τηλ. 210 3219034
www.theswitch.gr


******
Οι typical mutations με αφορμή τη διερεύνηση των νοητικών δεξιοτήτων όπως αυτές αξιολογούνται μέσα από τα γνωστά μας IQ tests αποτίουν φόρο τιμής στο παιχνίδι, παρουσιάζοντας το IQube, μια παιγνιώδη κατασκευή που δικαιώνει αυτήν καθ?αυτήν την εγγενή ανθρώπινη κλίση προς τον πειρασμό της ανακάλυψης και της εξερεύνησης του αγνώστου. Οι παίκτες συναινώντας σ?αυτήν την πρόκληση ενεργοποιούν τη φαντασία τους, κι εκφεύγοντας από οποιαδήποτε παγιωμένη αντίληψη ανταποδοτικής δικαιοσύνης?παραδίδονται στη διασκέδαση.

typical mutations
Eric Parks, Δημήτρης Χασαπάκης, Παναγιώτης Χατζιδάκης
Λεπενιώτου 21
Τηλ.210 3244400
www.typicalmutations.com


******
Οι warda μας παρουσιάζουν μια εγκατάσταση?διάνοιξη χώρου σ?αυτό το overdose πληροφοριών του Ψυρρή, ενδεικτική της συγκρουσιακής συνύπαρξης μιας καθ?όλα σκληρής καθημερινότητας και των ποικίλων καλλιτεχνικών statements. Δείχνουν μ?αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα οριοθέτησης ενός σκηνικού προσωπικά προσδιορισμένου εντός οιουδήποτε πεδίου δημιουργίας ή μάχης. Ο «δικός τους διάδρομος».

warda
Ιωάννα Κωστίκα, Ελισάβετ Μωράκη, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Farida El Gazzar
Aισχύλου 27
Τηλ. 210 3803157
www.warda.gr


******
Εστιασμένοι στην -λιγότερο ή περισσότερο- οργανωμένη πολυπλοκότητα του Ψυρρή, οι we design παρουσιάζουν το απείκασμα αυτού του λειτουργικά διαφοροποιημένου συνόλου: Εργασία, φαγοπότι, χορός, μουσική, πόρνες, ναρκωτικά, αγορά, σκουπίδια, καθηβραδυνά στο ψυρρή.

we design
Φίλλιπος Φωτιάδης, Σέργιος Φωτιάδης, Θεανώ Πετρίδου
Αισχύλου 27
Τηλ. 210 3232414
www.wedesign.gr
Άβαταρ μέλους
Dionysis
Member
 
Posts: 156
Εγγραφή: 14.03.06, 12:47 pm
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό Themistoklick » 19.12.06, 10:52 pm

Βrilliant!
Άβαταρ μέλους
Themistoklick
Master Member
 
Posts: 5292
Εγγραφή: 05.04.04, 1:28 pm

!

Δημοσίευσηαπό I_am_Konstantinos » 19.12.06, 11:51 pm

Εντυπωσιακό!
Τρέξημο από γραφείο σε γραφείο!
Άβαταρ μέλους
I_am_Konstantinos
Member
 
Posts: 84
Εγγραφή: 31.03.06, 1:29 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό sirca » 20.12.06, 1:22 am

Μου ακούγεται ΥΠΕΡΟΧΟ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sirca
Site Admin
 
Posts: 1826
Εγγραφή: 24.02.04, 5:39 pm

Δημοσίευσηαπό patounik » 20.12.06, 1:27 am

Πολύ ενδιαφέρον!

Είμαι περίεργος, τίνος ιδέα και πρωτοβουλία είναι παιδιά? :roll:
Ντεν έκω υπογκραφή καρντιά μου.
Άβαταρ μέλους
patounik
Site Admin
 
Posts: 1436
Εγγραφή: 25.02.04, 12:26 am
Τοποθεσία: Νέα Ορεστιάδα Έβρου

Δημοσίευσηαπό antonist » 20.12.06, 1:29 am

αυτα ειναι! μακαρι να ηταν ευκολο να σκασω μυτη :D
AntonisTheodorakis.com

***We are all Stars***
Άβαταρ μέλους
antonist
Site Admin
 
Posts: 6095
Εγγραφή: 30.10.05, 10:18 pm
Τοποθεσία: fresh in Athens :P

Δημοσίευσηαπό onart » 20.12.06, 1:42 am

Από τις καλύτερες ανακοινώσεις!
Συγχαρητήρια σε όλους όσους το σκέφτηκαν και το εφάρμοσαν.

Τεχνητή επικοινωνία - ο όρος που μου το εκφράζει.
Artificial Communication - αυτό δεν είναι που πρέπει να αρχίσει να μας συμβαίνει επιτέλους?

Bravo και πάλι.
Dennis
"Work of art" is not exactly an "object", but rather "part of a communication system."
--Lawrence Alloway--
onart
Junior Member
 
Posts: 439
Εγγραφή: 13.07.05, 8:18 am
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

Δημοσίευσηαπό kontan » 20.12.06, 2:03 am

sirca έγραψε:Μου ακούγεται ΥΠΕΡΟΧΟ!


αυτό ακριβώς!
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό kontan » 20.12.06, 2:04 am

Επίσης, η αφίσα είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η!!!!!!!!!! Πανέξυπνη ιδέα!
In a heart full of dust
Lives a creature called lust
It surprises and scares
Like me
Like me
Άβαταρ μέλους
kontan
Member
 
Posts: 226
Εγγραφή: 30.11.05, 9:09 am
Τοποθεσία: Atheena

Δημοσίευσηαπό alexandra » 20.12.06, 2:08 pm

wow καλη επιτυχια στο design walk!!!!

εντυπωσιακο και καλο design!

δυστυχως δεν θα ειμαι αθηνα εκει το διαστημα... θα χαρω πολυ ομως να δω φωτογραφικο υλικο απο την εκθεση αλλα και σχόλια οσων πηγαν!

καλη επιτυχια :wink:
http://www.twomatch.gr

++live for design and design for life++
Άβαταρ μέλους
alexandra
Site Admin
 
Posts: 3513
Εγγραφή: 26.07.04, 11:49 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό cmykrinsi » 20.12.06, 2:26 pm

wow :o

Ευχασιτούμε για τις πληροφορίες!
Δεν το χάνω με τίποτα!!!
Άβαταρ μέλους
cmykrinsi
Junior Member
 
Posts: 269
Εγγραφή: 02.12.05, 10:33 pm
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό alargeuo » 20.12.06, 2:28 pm

Πολύ καλή ιδέα!!
Πραγματικά ανυπομονώ!!
- those who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night -
alargeuo
Senior Member
 
Posts: 518
Εγγραφή: 28.06.06, 5:38 pm

Δημοσίευσηαπό b-positive » 20.12.06, 3:07 pm

Εικόνα


love and respect,
στις δημιουργικές ομάδες που είχαν την ιδέα και ανέλαβαν την οργάνωση του, ευχαριστούμε "design shop" + "g" + "p6"
Άβαταρ μέλους
b-positive
Old Member
 
Posts: 1228
Εγγραφή: 19.07.05, 4:19 pm
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευσηαπό jonick33 » 20.12.06, 3:31 pm

Ξεκινάει δυναμικά ο Γενάρης... εύγε!
Άβαταρ μέλους
jonick33
Old Member
 
Posts: 1608
Εγγραφή: 09.10.05, 1:48 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό DiM3LaLuN » 20.12.06, 3:44 pm

Νταξ, δεν το χάνω με τίποτα, μόλις το διάβασα, αστεράκια κόκκινα κίτρινα μπλέ άρχισαν να πετάνε πάνω από το κεφάλι μου...!!!
YoUr FaVoUrItE pAsSiOn
yOuR fAvOuRiTe GaMe
yoUr favOurIte MirRor
YOuR FAvOuriTe sLaVE
Άβαταρ μέλους
DiM3LaLuN
Member
 
Posts: 121
Εγγραφή: 09.01.06, 12:44 am
Τοποθεσία: CoMe OuT...cOmE oUt...wHeRe eVeR u R....

Επόμενο

Επιστροφή στο IΙI.I Εκθέσεις . Διαγωνισμοί . Ανακοινώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων