dimiourgia lan..help please..?

Διαδικτυακή ασφάλεια + λογισμικό, προβλήματα, νέα, σύνδεση στο διαδίκτυο & κόστος, hardware, δίκτυα.

dimiourgia lan..help please..?

Δημοσίευσηαπό red » 14.04.07, 2:07 pm

Εχω ενα σταθερο pc και ενα laptop...
το σταθερο ειναι αυτο που εχει internet
συνδεσα με ενα καλωδιο στο router του dsl modem το laptop μου και τωρα και τα 2 ετσι απλα εχουν internet..

Εγω αυτο που θελω τωρα ειναι να μπορουν και τα 2 pc να βλεπουν το ενα το αλλο (και να βλεπει το ενα του αλλου τα αρχεια) και να εχουν και τα 2 internet..

μπορει καποιος να μου εξηγησει πως θα το καταφερω αυτο?
γιατι νομιζω οτι θελει καποιες ριθμυσεις με τις ip και τα λοιπα..

αν καποιος ξερει ας μου πει παρακαλω.. :roll:
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό Themistoklick » 14.04.07, 2:10 pm

Έχεις xp ?
Άβαταρ μέλους
Themistoklick
Master Member
 
Posts: 5292
Εγγραφή: 05.04.04, 1:28 pm

Δημοσίευσηαπό red » 14.04.07, 4:40 pm

xp pro sp2 ...kai sta 2.. :)
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό penlix » 14.04.07, 5:20 pm

Από όσο θυμάμαι από την pro-mac εποχή πρέπει να κάνει share τους φακέλους που θέλεις και μετά να κάνεις set-up ένα home network στους 2 υπολογιστές σου.

Ορίστε για του λόγου το αληθές και οι οδηγίες από το site της Microsoft.

Καλή τύχη.
Άβαταρ μέλους
penlix
Adminilicious
 
Posts: 10260
Εγγραφή: 26.02.04, 3:50 pm

Δημοσίευσηαπό red » 14.04.07, 9:53 pm

λοιπον...δοκιμασα τον οδηγο στο link αλλα εγινε οτι καταφερα να κανω οταν προσπαθουσα μονος μου...ειναι και οι 2 υπολογιστες στο ιδιο workgroup αλλα δεν βλεπει ο ενας τον αλλο...βλεπει ο καθενας τα δικα του shared αρχεια...

εχω την εντυπωση οτι κατι πρεπει να κανω με τις Ip, κατι να δηλωσω...η τελος παντων κατι με τους Users...δηλαδη..ο ενας να ειναι o server και ο αλλος ο client...η ειναι κατι πολυ απλο που δε το εχω κανει ακομα...γιατι και ping οταν κανω στις ip τους..reply δινουν...
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.04.07, 10:56 pm

πήγαινε στις κάρτες δικτύου σου και δώσε manual ip..

αν υποθέσουμε οτι το ρούτερ σου ειναι 10.0.0.138

τότε βάλε τον ένα υπολογιστη 10.0.0.3

και τον άλλο 10.0.0.4

απο κάτω βάλε 255.255.255.0

και αμέσως μετά βάλε την ip του ρούτερ σου....


στα 2 τελεταία πεδια βάζεις τα dns Που σου εχει δώσει η εταιρεια ιντερνετ στην οποία είσαι...αν δεν τα ξέρεις βάζεις στο google....tellas dns πχ και τα βρίσκεις....

κάντο αυτο και στα 2 pc και εισαι οκ!!!!

Εικόνα :D
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Re: dimiourgia lan..help please..?

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.04.07, 11:01 pm

red έγραψε:Εχω ενα σταθερο pc και ενα laptop...
το σταθερο ειναι αυτο που εχει internet
συνδεσα με ενα καλωδιο στο router του dsl modem το laptop μου και τωρα και τα 2 ετσι απλα εχουν internet..

Εγω αυτο που θελω τωρα ειναι να μπορουν και τα 2 pc να βλεπουν το ενα το αλλο (και να βλεπει το ενα του αλλου τα αρχεια) και να εχουν και τα 2 internet..

μπορει καποιος να μου εξηγησει πως θα το καταφερω αυτο?
γιατι νομιζω οτι θελει καποιες ριθμυσεις με τις ip και τα λοιπα..

αν καποιος ξερει ας μου πει παρακαλω.. :roll:


διαέγραψε τελείως αυτα που λέω πρίν....τώρα κατάλαβα τι πρόβλημα έχεις....

αφου έχουν και τα 2 ιντερνετ σημαίνει οτι και τα 2 βλέπουν αυτόματα το ρούτερ σου...

εσυ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις δεξί κλίκ στους σκληρούς δίσκους και να τους κάνεις shared στο δικτυο σου.....

*θα βγει ενα χεράκι κάτω απο τους δίσκους...κάντο αυτο και στο λάπτοπ και στο pc και θα δει ο ενας υπολογιστής τον άλλο....χωρίς να τρέξεις τον οδηγό δικτύων, ο οποίος είναι ενα αθλιο κατασκευασμα της microsoft..είναι μόνο αν θες να περάσεις δίκτυο σε ενα περιβάλλον με xp και προηγούμενα windows....
αν εξακολουθείς να εχεις πρόβλημα και ειμαι μέσα, ευχαρίστως να βοηθήσω ...
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Δημοσίευσηαπό red » 14.04.07, 11:21 pm

1ον ευχαριστω για την βοηθεια σας..

2ον ναι εχω κανει shared τους σκληρους..και τωρα οταν παω στο My Network Places π.χ. του σταθερου μου διχνει απλα τov δικο του shared δισκο..και οχι του laptop..επισης αν πατησω view workgroup computers ενω και τα 2 ειναι στο ιδιο workgroup απλα βλεπει τον εαυτο του...το ιδιο ακριβως γινετε και στο laptop βλεπει μονο τα δικα του shared και τον εαυτο του...(υπαχρει το χερακι απο κατω..κανονικα..)
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.04.07, 11:43 pm

red έγραψε:1ον ευχαριστω για την βοηθεια σας..

2ον ναι εχω κανει shared τους σκληρους..και τωρα οταν παω στο My Network Places π.χ. του σταθερου μου διχνει απλα τov δικο του shared δισκο..και οχι του laptop..επισης αν πατησω view workgroup computers ενω και τα 2 ειναι στο ιδιο workgroup απλα βλεπει τον εαυτο του...το ιδιο ακριβως γινετε και στο laptop βλεπει μονο τα δικα του shared και τον εαυτο του...(υπαχρει το χερακι απο κατω..κανονικα..)


red πήγαινε στις ρυθμίσεις των καρτών δικτύου και δώσε manual ips όπως ανέφερα πρίν....

δεν θα εχεις πρόβλημα...
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Δημοσίευσηαπό xhybridfish » 15.04.07, 12:09 am

μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και τις ρυθμίσεις του firewall (αν έχεις κάποιο ενεργοποιημένο και στα 2 pc). :)
xhybridfish
Senior Member
 
Posts: 545
Εγγραφή: 26.09.06, 2:25 pm

Δημοσίευσηαπό red » 15.04.07, 3:53 am

iskol τσεκαρε το pm σου...

xhybridfish το εχω κανει..εχω απενεργοποιησει και στα 2 το firewall των windows..τωρα δε ξερω με το firewall του router τι παιζει..υπαρχει πιθανοτητα να φταιει αυτο?τωρα μου ηρθε αυτο στο μυαλο..γιατι π.χ. για να δουλευει σωστα το soul seek πρεπει να του ανοιξω Port...αλλιως δε βλεπει καποιους χρηστες κλπ...
μηπως αμα ανοιγα πορτ για την ip του λαπτοπ να επιανε?
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό red » 15.04.07, 3:55 am

ωπα..λαθος..και να ειναι αυτο...δε ξερω πιο πορτ να ανοιξω...
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό george_l » 15.04.07, 11:03 am

Καλημέρα

Εγώ πάντως με manual ip χτες σε 10 λεπτά έκανα αυτό που ζητάς.

Αν έχεις δώσει ip κάνε ένα τεστ. πήγαινε στο command line και γράψε

\\{την ip του άλλου υπολογιστή}

Εμένα επειδή δεν είχα τρέξει το setup network wizard και δεν είχα τπτ shared με το που το έκανα αυτό μου ζήτησε password.

Μόλις δώσεις τις ip τρέξε και το setup network wizard..
τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
κάνε τους ποίηση/ ή μηχανήματα σπουδαία
μη γυρνάς τη πλάτη μη ζεις στο ψέμα
πολέμησε το άδικο/ και κάθε είδους βία
σκέψου θετικά
και μη γελάς με ηλίθια αστεία
Άβαταρ μέλους
george_l
Senior Member
 
Posts: 506
Εγγραφή: 07.07.05, 4:45 pm
Τοποθεσία: Matrix

Δημοσίευσηαπό arcturus » 15.04.07, 11:03 am

Μήπως έχεις επάνω και άλλο firewall? Norton Internet Security? Zone Alarm?
Βασίλης
Άβαταρ μέλους
arcturus
Member
 
Posts: 95
Εγγραφή: 26.04.06, 11:34 pm
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια (Ημαθία)

Δημοσίευσηαπό red » 15.04.07, 12:27 pm

arcturus οχι δεν εχω αλλο firewall το μονο που εχω και στα 2 ειναι το nod32 antivirus

george_l δεν εχω δωσει, γιατι δε ξερω τι ip να δωσω στο λαπτοπ...στο σταθερο μου αυτες που εχω δωσει ειναι απο την συνδεση της hol (dsl)...
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό notis » 15.04.07, 12:52 pm

Παρε ενα switch και ριχτου πανω του τα 2 computers και το adsl modem.
Ετσι θα σου διορθωθουν αυτοματα τυχον reversing προβληματα των καλωδιων (crossover κλπ).
Για ip λογικα θα σου δουλεψει με αυτοματη αποδοση διευθυνσεων...
Άβαταρ μέλους
notis
Master Admin
 
Posts: 3697
Εγγραφή: 23.02.04, 1:36 pm
Τοποθεσία: Corinth

Δημοσίευσηαπό red » 15.04.07, 1:38 pm

ναι νταξει καλη η ιδεα απλα το θεμα ειναι οτι αφου μπορω οπως ειπε και ο george_l να το κανω σε 10 λεπτα...αρα κατι πολυ απλο φανταζομαι ειναι το οποιο μου διαφευγει..
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm

Δημοσίευσηαπό george_l » 15.04.07, 2:38 pm

Καλησπέρα και από εμένα.

Νότη αν δεν κάνω λάθος όλα τα router παίζουν και τον ρόλο του switch οπότε δεν θα έχει πρόβλημα με crossover καλώδια κτλ κτλ.

Τώρα αν και δεν είμαι ο πιο κατάλληλος (έχω παρατήσει τα δίκτυα προ 7ετίας) η Public IP για το internet είναι διαφορετική από την ip για το εσωτερικό δίκτυο και την παίρνει αυτόματα ο υπολογιστής κάθε φορά που συνδέεται.
τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
κάνε τους ποίηση/ ή μηχανήματα σπουδαία
μη γυρνάς τη πλάτη μη ζεις στο ψέμα
πολέμησε το άδικο/ και κάθε είδους βία
σκέψου θετικά
και μη γελάς με ηλίθια αστεία
Άβαταρ μέλους
george_l
Senior Member
 
Posts: 506
Εγγραφή: 07.07.05, 4:45 pm
Τοποθεσία: Matrix

Δημοσίευσηαπό red » 17.04.07, 8:53 pm

Τζιφος..τπτ δε καταφερα..ευχαριστω γιατι την βοηθεια σας παντως :roll: :)
red
Member
 
Posts: 67
Εγγραφή: 04.08.06, 3:47 pm


Επιστροφή στο II.V ADSL / Modem / Security / Networks

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων