ενα μέλος απο το φόρουμ, πρίν λίγες μέρες είχε γράψει το εξής:
Το δις εξαμαρτείν... Ποια 10mbps βρε Ισίδωρε!!
Όπως λένε οι ειδικοί, αυτές οι ταχύτητες είναι αδύνατον να υπάρξουν στις υπάρχουσες γραμμές εκτός κι αν είσαι απέναντι από κάποιο dslam και δεν υπάρχει άλλος χρήστης σε ακτίνα 5χλμ
προβληματίστηκα που δέν υπήρχε κάποιος πρακτικός τρόπος να πείσω κάποιον, οχι μόνο οτι μπορείς να πιάσεις 10mbps....αρα, αξίζει τον κόπο να πάς σε έναν εναλακτικό, αλλα ακόμα περισσότερα mbps.....
ιδού ο τρόπος να διαπιστώσετε έυκολα άν η γραμμή σας σηκώνει "γρήγορο" ιντερνετ:
α) στις επιλογές του μόντεμ σας σίγουρα έχετε δεί, στις ρυθμίσεις του adsl σας κάτι πληροφορίες σάν και αυτές....
Uptime: 0 days, 0:32:05
Modulation: G.992.5 Annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 509 / 4.095
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 6,48 / 157,87
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 7,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 20,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 28,5 / 26,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 686 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 24
HEC Errors (Up/Down): 0 / 9
ας υποθέσουμε οτι όλες είναι αχρηστες πλήν αυτης που εχω κάνει μεγαλύτερα γράμματα.....
τι συμβαίνει τώρα:
αυτός είναι ο θόρυβος της γραμμής σας.....
αν διαιρεθεί με τον αριθμό 13,81...μπορείτε θεωρητικά να βρείτε σε τι απόσταση βρίσκεται το dslam σας....
σε εμένα λοιπόν ισχύει.....
20,5/13,8=1,48 χιλιόμετρα....
σε αυτό εδώ το λινκ..μπορείτε να δείτε τί ταχυτητες πιάνετε....
http://whatismyspeed.interwebit.com/demo/index.php
πρακτικά ισχύουν τα εξής:
ADSL (1999)
Ταχύτητες : Downstream φτάνει τα 8 Μbps και Upstream 1 Μbps στο 1.5 χμ από το DSLAM.
ADSL2 (2002)
Ταχύτητες : Downstream φτάνει τα 12 Μbps και Upstream 1 Μbps στα 2.5 χμ από το DSLAM.
ADSL2+ (2003)
Ταχύτητες : Downstream φτάνει τα 24 Μbps και Upstream 3.5 Μbps στο 1.5 χμ από το DSLAM.
οπότε, πρακτικά πλέον, απο τη στιγμή που εχω την τύχη να βρίσκομαι μόλις 1,5 χιλιόμετρα μακρυά απο το dslam (κεντρο) της περιοχής μου, μπορώ άνετα να πιάσω τα 24mbps.....!!!!!!
κάντε μια δοκιμή και με τη δική σας γραμμή και πείτε μου αποτελέσματα:

υ.γ. ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαριστεί το τοπίο κάπως.....