Global Service Jam - Athens 2016

Ανακοινώσεις, νέα, δελτία τύπου, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, εκθέσεις.

Global Service Jam - Athens 2016

Δημοσίευσηαπό VasiaChr » 29.01.16, 12:38 pm

Το Global Service Jam έρχεται στην Αθήνα από την includeD (goo.gl/mSXqAi) και τις 180 Μοίρες (http://180moires.org/) στις 26-28 Φεβρουαρίου 2016.

Το Global Service Jam (http://planet.globalservicejam.org/) είναι μια μη κερδοσκοπική διοργάνωση που δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσει στην παγκόσμια κοινότητα τον τομέα του service design και να παράσχει, σε άτομα που ενδιαφέρονται, ένα δημιουργικό χώρο όπου θα ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες πάνω στο service design.

To Athens ServiceJam (https://goo.gl/CHmybS) είναι ένα 3ήμερο workshop, που διοργανώνεται στo πλαίσιo του Global ServiceJam. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν συνεργατικά προϊόντα και υπηρεσίες ακολουθώντας τη μεθοδολογία του service design. Αντίστοιχα workshops θα διοργανώνονται το ίδιο τριήμερο σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως!

Σε ποιούς απευθύνεται;
ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! Δεν απαιτούνται γνώσεις στον τομέα καθώς θα παρέχεται καθοδήγηση από ειδικούς του service design. Αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε ένα νέο τομέα που εφαρμόζεται έντονα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια για την σχεδίαση προϊόντων, υπηρεσιών καθώς και της στρατηγικής οργανισμών σας περιμένουμε στις 26 Φλεβάρη!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου: https://athens-service-jam.eventbrite.co.uk/

Το πρόγραμμα με μια γρήγορη ματιά:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου (18:00-21:00)
Οι συμμετέχοντες μαζεύονται και γίνεται εισαγωγή στον τομέα του service design. Αποκαλύπτεται το θέμα της φετινής παγκόσμιας διοργάνωσης και αρχίζει το brainstorming ώστε να δημιουργηθούν διαφορετικές θεματικές, εμπνευσμένες από το παγκόσμιο θέμα, και γύρω από αυτές να σχηματιστούν ομάδες.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου (10:00-20:00)
Οι ομάδες συγκεντρώνονται και εργάζονται προκειμένου να προσδιορίσουν το πρόβλημα/πρόκληση που θα λύσουν. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια πάντα των ομάδων της includeD και των 180 Μοιρών θα γίνει διερεύνηση των αναγκών και θα ξεκινήσει από νωρίς η δημιουργία prototypes. Οι ομάδες θα κληθούν να βγουν έξω και να τεστάρουν τις ιδέες τους με αληθινούς χρήστες. Μην ξεχνάτε το moto του Jam είναι: Doing not talking!!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (10:00-20:00)
Οι ομάδες συνεχίζουν να εργάζονται στα prototypes. Αργά το μεσημέρι και αφού ανεβάσουν όλο το υλικό τους στην παγκόσμια πλατφόρμα του Global Service Jam, οι ομάδες θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν τις παρουσιάσεις τους. Σκοπός είναι να επικοινωνηθεί το πώς λειτουργεί το προϊόν ή η υπηρεσία που σχεδιάστηκε. Η παρουσίαση μπορεί να είναι μια θεατρική αναπαράσταση ενός σεναρίου χρήσης (role play), ένα video που να δείχνει το προϊόν/υπηρεσία εν ώρα χρήσης, ένα φυσικό προϊόν ή οτιδήποτε άλλο θα επικοινωνήσει κατάλληλα την ιδέα σας σε συνθήκες χρήσης.

Γιατί να συμμετάσχετε:
- Για να γνωρίσετε, να συνεργαστείτε και να ανταλλάξετε ιδέες με καινούρια άτομα
- Για να γνωρίσετε και να εφαρμόσετε τεχνικές του service design
- Για να τεστάρετε ιδέες για προϊόντα και υπηρεσίες που έχετε στο μυαλό
- Για να περάσετε ένα ευχάριστο και δημιουργικό ΣΚ!

Facebook Event Page: goo.gl/CHmybS

H τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
VasiaChr
Member
 
Posts: 12
Εγγραφή: 05.05.15, 3:03 pm

Επιστροφή στο IΙI.I Εκθέσεις . Διαγωνισμοί . Ανακοινώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων

cron