Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Pre-Press, CTP, Press, Post-Press, OffSet, Digital Printing, Υλικά, Φλεξογραφία, Μεταξοτυπία, Βαθυτυπία, Χαρτί, PDF

Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό yiorgos68 » 14.10.09, 10:24 am

Ζήτησα από τυπογραφείο να μου εκδώσει βιβλίο 160 σελίδων με χρωμ. εξώφυλλο και μονόχρωμο εσωτερικό. Αναλαμβάνοντας εγώ ο ίδιος τη σελιδοποίηση με το Corel Draw (σελιδοποίηση που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο), μου ζητούν να τους στείλω τις σελίδες σε pdf αρχείο των 300dpi. Το ερώτημά μου είναι, πώς το κάνω αυτό; Από την εντολή Publish to PDF του corel, η με κάποιον άλλο τρόπο; Η εντολή αυτή στέλνει στο δίσκο σου το αρχείο απ' ευθείας σε 300; Σημειωτέον, δεν θα υπάρχουν φωτογραφίες, παρά δυο-τρεις τις οποίες θα τις εισάγω στο corel σε 300άρα ανάλυση.
Αλλη έμμονη ιδέα: θα τυπωθεί σε σωστή ποιότητα με τη μέθοδο αυτή; Δυστυχώς δεν δουλεύω ούτε Quark ούτε Indesign.
Η όλη ιστορία είναι για να γλυτώσω κανένα φράγκο. Υποθέτοντας ότι μεθαύριο πιάνω στο στοίχημα τον Παναθηναϊκό και την Πόρτο και μου περισσεύει κανένα ευρώ, πόσο περίπου μπορεί να μου κοστίσει η σελιδοποίηση (εντελώς απλή, με κείμενο και κάποια πλαίσια γύρω από κάποια κείμενα) αν τους τη δώσω να μου την κάνουν και τους επιβλέπω απλώς;
Ευχαριστώ
yiorgos68
Member
 
Posts: 3
Εγγραφή: 11.10.09, 3:06 pm

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό spyros_1 » 14.10.09, 10:34 am

yiorgos68 έγραψε:Ζήτησα από τυπογραφείο να μου εκδώσει βιβλίο 160 σελίδων με χρωμ. εξώφυλλο και μονόχρωμο εσωτερικό. Αναλαμβάνοντας εγώ ο ίδιος τη σελιδοποίηση με το Corel Draw (σελιδοποίηση που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο), μου ζητούν να τους στείλω τις σελίδες σε pdf αρχείο των 300dpi. Το ερώτημά μου είναι, πώς το κάνω αυτό; Από την εντολή Publish to PDF του corel, η με κάποιον άλλο τρόπο; Η εντολή αυτή στέλνει στο δίσκο σου το αρχείο απ' ευθείας σε 300; Σημειωτέον, δεν θα υπάρχουν φωτογραφίες, παρά δυο-τρεις τις οποίες θα τις εισάγω στο corel σε 300άρα ανάλυση.
Αλλη έμμονη ιδέα: θα τυπωθεί σε σωστή ποιότητα με τη μέθοδο αυτή; Δυστυχώς δεν δουλεύω ούτε Quark ούτε Indesign.


Από τη στιγμή που δεν περιέχει εικόνες, η 300 ανάλυση είναι ανούσια! Το κείμενο είναι γραμμικό δεν είναι ράστερ! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι Publish to Pdf από το Corel και να δώσεις preset pdf for press ή pdfx-1 (κατα προτίμηση το δεύτερο!).
Άβαταρ μέλους
spyros_1
Old Member
 
Posts: 1898
Εγγραφή: 17.12.06, 3:57 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό psaRoui » 14.10.09, 10:45 am

"yiorgos68"> απο τα λεγόμενά σου δεν ακούγεσαι για συνάδερφος!
[Η όλη ιστορία είναι για να γλυτώσω κανένα φράγκο] όλοι θέλουμε... όταν όμως μιλούμε για βιβλίο 160 σελίδων... πρόσεχε μήπως τ ε λ ι κ ά πληρώσεις περισσότερα με τις επανεκτυπώσεις... βρες ένα σελιδοποιό.. κάνε τη δουλειά σου...
alldiffeReNt|alleQUaL
psaRoui
Junior Member
 
Posts: 481
Εγγραφή: 20.03.09, 5:25 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό yiorgos68 » 14.10.09, 12:54 pm

Καλοί μου άνθρωποι, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας. Ναι Σπύρο, σωστά το λες, γραμμικό είναι, αν όμως θελήσω να βάλω εικόνες, θα πρέπει να το σώσω σε 300;(αλήθεια, πως το σώζω σε 300 με το corel; Δεν είδα να μου δίνει τέτοια επιλογή...). Επίσης, σώζωντάς το σε pdf, πρέπει να έχω υπολογίζει και τα σημεία κοπής πέρα από τα περιθώρια; Στο photoshop δεν θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, το ψιλοκάτέχω το θέμα.

Κι έρχομαι μ' αυτό στον/στη psaRoui. Ναι, αλήθεια, δεν είμαι συνάδελφος (φυσικά, τι θα πει συνάδελφος σ΄ενα χώρο τόσο χαοτικό όσο είναι αυτός που πρεσβεύει συτό το φόρουμ. Ποιός είναι συνάδελφος ποιανού εδώ μέσα;) Είναι σωστό αυτό που λες ότι μπορεί να βγει στην τελική πολύ πιο ασύμφορο από το να το φτιάξει ένας αληθινός...συνάδελφος. Ξέρω ότι δεν το λες κακοπροαίρετα, το αντίθετο μάλιστα, καλό θέλεις να μου κάνεις. Αλλά από την άλλη όμως, ξέρεις τι πράγματα έχουμε πληρώσει σ' αυτή τη ζωή απλώς και μόνο γιατί δεν ξέραμε αυτό το παρατσάκ που χρειαζόταν; Αυτό θέλω να ξέρω, αν πρόκειται για το παρατσάκ, γι αυτό έθεσα την ερώτηση στο forum, αν είναι εφικτό για τον μη και τόσο συνάδελφο. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με υπολογιστές πριν από 12 χρόνια, ήμουν τόσο άσχετος που έφερα άνθρωπο να μου συνδέσει το USB και να μου περάσει τον driver στον υπολογιστή, δίνοντάς του για αμοιβή τα 5 χιλιάρικα που μου ζήτησε! 5 χιλιάρικα δραχμές, τουτέστιν 15 ευρώ για 3 λεπτά αφελέστατης δουλειάς. Τώρα που λύνω, δένω, διαλύω και επανασυναρμολογώ υπολογιστή σε 15 λεπτά της ώρας, σκέφτομαι αυτά τα παρατσάκ της ζωής που μας έχουν κοστίσει όχι μόνο στο πορτοφόλι αλλά περισσότερο στη σκέψη ότι για ένα παρατσάκ κάποιοι πιθανόν πολύ πιο ηλίθιοι από εμάς μας έχουν θεωρήσει ακόμα πιο ηλίθιους κι από εκείνους. Πόσες φορές δεν έχεις πληρώσει κερατιάτικα στο συνεργείο για το αυτοκίνητο για να στρίψουν απλώς μια βίδα, να σου αλλάξουν μια ασφάλεια, να σου σφίξουν το ντεμπραγιάζ; Νομίζεις ποτέ; Για ψάξτο! Πόσες φορές δεν έχεις εξοικονομήσει χρήματα βάφοντας μόνος σου τον τοίχο του σπιτιού σου; Αυτά είναι τα παρατσάκ. Πράγματα για τα οποία ίσως να μπορούσες να έχεις κάνει και μόνος σου κάτι, αν...το ξερες ότι μπορούσες να το κάνεις.
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση του ερωτήματός μου προς το forum. Δεν αξίζει τουλάχιστον να το πληροφορηθώ, να δω αν είναι εφικτό βρε αδερφέ; Δεν είμαι τόσο άσχετος με το χώρο. Κυρίως το χώρο του δημιουργικού. Δουλειές μου κοσμούν αφίσες που σίγουρα έχεις δει και σε έχουν ενθουσιάσει. Επίσης σίγουρα έχεις θαυμάσει άλλες μου δουλειές στον εξωτερικό σχεδιασμό γερμανικού αυτοκινήτου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Και φαντάσου, δεν έχω καν σπουδάσει τους υπολογιστές. Έχω πτυχίο και μάστερ σε άσχετο προς το σχέδιο και τους υπολογιστές θέμα, αλλά επειδή όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας "πενία τέχνας κατεργάζεται", δηλ. όταν για το α ή β λόγο δεν σου περισσεύουν τα φράγκα, ψάχνεις να βρεις εκείνο το παρατσάκ που σε κάνει αν όχι πλουσιότερο, τουλάχιστον λιγότερο φτωχό. Καλό είναι να τα ψάχνουμε τα θέματα. Γιατί όπως έλεγε και ο Μαρσέλ Προυστ σε ένα διήγημά του, "το πραγματικό ταξίδι δε συνίσταται στο να πηγαίνεις σε καινούργια μέρη, αλλά στο να βλέπεις με καινούργια μάτια".
yiorgos68
Member
 
Posts: 3
Εγγραφή: 11.10.09, 3:06 pm

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.10.09, 1:07 pm

καλησπέρα φίλε μου...

συγνωμη που στο λέω ωμά αλλα πέφτεις σε αντιφάσεις....

εχεις σχεδιάσει εξωτερικό γερμανικού αυτοκινήτου και αφίσες σου κοσμούν την πόλη και δεν εχεις χρήματα να πληρώσεις για μια σελιδοποίηση?

αλήθεια τη δουλεια κάνεις?

σου φαίνεται παράλογο να προσπαθούμε να προστατέψουμε το επάγγελμα μας?

μην ξεχνας απο αυτο ζούμε...

φυσικά και δεν θα σου πούμε να το κάνεις μόνος σου...

φυσικά και θα σου υποδείξουμε τον σωστό δρόμο για να κάνεις την δουλεια σου σωστά...

αν δεν ξερεις οτι το corel de facto δουλεύει στα 300 σίγουρα δεν θα ξέρεις πολλά άλλα....στοιχήσεις , περιθώρια, ξακρίσματα..κλπ..κλπ...

γνωρίζεις οτι το δικό σου δημιουργικό λάθος θα γίνει ευθύνη του τυπογραφου στο τέλος και θα κατηγορείς αυτον για το αποτέλεσμα...?

υπάρχει περίπτωση να πιάνουν τα χερια σου..και οι γνώσεις σου να είναι αρκετές...

αλλα θα το ρισκάρεις?

και εμένα με πονάει η μέση μου και εχω βρει δεκάδες λύσεις στο ιντερνετ, αλλα αποφάσισα να πληρώσω εναν ειδικό να με φτιάξει....

διαφωνείς καπου σε αυτα που λέω?

φιλικα

Ισιδωρος
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.10.09, 1:10 pm

για να δεις πόσο λάθος είσαι ειδικά εκει με την βίδα του αυτοκινήτου σου παραθέτω το παρακάτω ανέκδοτο...που κρύβει μεγάλες αλήθειες....

Σε μια εταιρεία έχει χαλάσει ένας Η/Y. Έχουν απευθυνθεί σε αρκετούς τεχνικούς που ο ένας μετά τον άλλον σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Καλούν κι έναν ακόμη που ρίχνει μια βιαστική ματιά στον H/Y, ανάβει ένα τσιγάρο κι αφού το καπνίσει βγάζει ένα κατσαβίδι απο την τσάντα του στρίβει μια βίδα κι επιδιορθώνει τον Η/Y.
Έκπληκτος ο επιχειρηματίας τον ρωτά:

-Αυτό ήταν?
-Ναι.
-Το έφτιαξες?
-Ναι.
-Και πόσα θέλεις?
-1.000 ευρώ.
-Τι? Μα αυτό είναι εξωφρενικό. Οι προηγουμενοι που ασχολήθηκαν για μέρες με χρέωναν 100 ευρώ και συ που στριψες μια βίδα θέλεις 1.000? Απαιτώ να μου στείλεις αναλυτικό τιμολόγιο με τις υπηρεσίες σου.

Την επόμενη μέρα έλαβε το εξής:
Στρίψιμο βίδας:1,00 ευρώ
Γνώση ποια βίδα ήθελε στρίψιμο:999,00 ευρώ.

O καλός επαγγελματίας δεν αμείβεται μόνο για αυτά που κάνει αλλά κυρίως για αυτά που γνωρίζει.
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό psaRoui » 14.10.09, 1:53 pm

yiorgos68>σίγουρα μετά το πόστ σου θα ήθελα να δώ δουλειά σου!
όσον αφορά στο βιβλίο σου! όσο γνωρίζω το κορέλ (πολύ λίγο ώστε να σε βοηθήσω σε αυτό) πιστέυω πραγματικά ότι δεν είναι πρόγραμμα σελιδοποίησης.. 160 σελίδων! θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στο indd + quark... τώρα για τα υπόλοιπα που είπες...
και εγώ ξερω πως το χαμομήλι μου καλμάρει τα νεύρα αλλά για σοβαρή κρίση θα μιλήσω με γιατρό για να πάρω αυτό που πρέπει!

isi> σορρυ που παρομοίασα το κορέλ με το χαμομήλι.. το ξέρεις είμαι παιδί της adobe! :whistle
και το ανέκδοτο όπως το γνώρισα εγώ είναι 1000 εφάπαξ ή κάθε εβδομάδα 100!!! γιατί όλοι μπορούμε να κάνουμε περίπου μια δουλειά αλλά ο επαγγελματίας καλύτερα!

φιλικά παντα!
alldiffeReNt|alleQUaL
psaRoui
Junior Member
 
Posts: 481
Εγγραφή: 20.03.09, 5:25 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό zoridesign » 14.10.09, 1:54 pm

yiorgos68 έγραψε:όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας "πενία τέχνας κατεργάζεται", δηλ. όταν για το α ή β λόγο δεν σου περισσεύουν τα φράγκα, ψάχνεις να βρεις εκείνο το παρατσάκ που σε κάνει αν όχι πλουσιότερο, τουλάχιστον λιγότερο φτωχό. .

Οι πενίες που λες οφείλονται στο γεγονός ότι ό ένας κανει την δουλεια του άλλου, και χωρίς τιμολόγιο, έδρα ή βιβλία.
Oταν ο γραφιστας κανει τον τεχνικό υπολογιστών και ο μαθηματικός τον γραφίστα... καμμένοι πάμε και οι δύο. Παλια όταν με ρώταγαν ήξερα να κάνω τα πάντα. Τωρα μόνο αυτά για τα οποία είμαι εκπαιδευμένος κάνω... :superman:
Ζούμε σε εποχές μάταιων επιδόσεων
Άβαταρ μέλους
zoridesign
Old Member
 
Posts: 1030
Εγγραφή: 16.08.07, 4:34 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό SADINISTAS » 14.10.09, 1:56 pm

αφου το ζητουμενο σου ειναι να γλητοσης γενικα φραγκα και να μιωσεις τα εξοδα σου (και καλα κανεις) (συνεργια, υδραυλικους κλπ) γιατι δεν αγοραζεις και εναν αρτοπαρασκευαστη http://showroom.crown.com.gr/main.php?g ... alNumber=2 να φτιαχνης πραγματικο ψωμακι κλπ (δεν χριαζετε εκπεδευση) και οχι να χρυσοπληρονης ολα τα συντηριτικα, και να εχεις και καλητερη υγεια. και ξερεις ποσα φραγκα θα κερδισης το μηνα.
αυτο που θες να κανεις ειναι ΓΡΑΦΗΣΤΗΚΗ και σχεδον ολοι εδω μεσα φαγανε τα λισακα τους χρονια σε σχολες και απληρωτες δουλιες για να το κανουν. δεν ειναι πηρα ενα η/υ επιδη εχουν και οι αλλοι εβαλα και ενα σπασμενο corel και εγινα μαγκας.
ΠΡΩΗΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΗΝ (ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ) ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΤΟΥ Κ....
Άβαταρ μέλους
SADINISTAS
Old Member
 
Posts: 1193
Εγγραφή: 01.03.08, 2:12 pm
Τοποθεσία: ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό psaRoui » 14.10.09, 2:00 pm

"SADINISTAS"> καλά τα λες αλλά λίγο επιθετικά (υπερβολικά επιθετικό) δεν ήξερε ο άνθρωπος! μην τον δείρουμε .... ναι???


ΥΓ>Να χαρείς γραφε griklish (admins!say YES please :yes_master )!! πονάνε τα ματάκια μου και δυσκολέυομαι ΠΑΡΑ πολύ να καταλάβω αυτά που γραφεις!!!
alldiffeReNt|alleQUaL
psaRoui
Junior Member
 
Posts: 481
Εγγραφή: 20.03.09, 5:25 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό SADINISTAS » 14.10.09, 2:11 pm

psaRoui έγραψε:"SADINISTAS"> καλά τα λες αλλά λίγο επιθετικά (υπερβολικά επιθετικό) δεν ήξερε ο άνθρωπος! μην τον δείρουμε .... ναι???


ΥΓ>Να χαρείς γραφε griklish (admins!say YES please :yes_master )!! πονάνε τα ματάκια μου και δυσκολέυομαι ΠΑΡΑ πολύ να καταλάβω αυτά που γραφεις!!!

ειληκρινα αρχιζω να εκνευριζωμαι που μερικοι περιμενετε τη θα γραψω για να την πεσετε σε μενα καθε τρις και λιγο και για την ορθογραφια μου :evil: :evil: :evil: :evil:
ΠΡΩΗΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΗΝ (ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ) ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΤΟΥ Κ....
Άβαταρ μέλους
SADINISTAS
Old Member
 
Posts: 1193
Εγγραφή: 01.03.08, 2:12 pm
Τοποθεσία: ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό SADINISTAS » 14.10.09, 2:16 pm

Α yiorgos68 ξεχασα ΣΥΜΒΟΥΛΗ τον ελευθερο χρονο σου να πηγενεις για ψαρεμα. το προτεινουν και οι ψυχιατροι. και χαλαρωνεις και βγαζεις το πιατο της ημερας ΦΡΕΣΚΟ. ξερεις ποσο εχει ο γαυρος (οχι οι ολιμπιακοι) σημερα ασε ο γαλεος http://www.pantafresko.gr/?p=p_2&sName= ... 1%F0%FC%E4. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ΠΡΩΗΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΗΝ (ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΟ) ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΤΟΥ Κ....
Άβαταρ μέλους
SADINISTAS
Old Member
 
Posts: 1193
Εγγραφή: 01.03.08, 2:12 pm
Τοποθεσία: ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό psaRoui » 14.10.09, 2:24 pm

SADINISTAS μην εκνευρίζεσαι! δεν κάνει καλό! Δεν χρειάζεται να είμαστε μόνιμα με σηκωμένα τα μανίκια έτοιμοι για καυγά! και ΔΕΝ χρειάζεται να προσβάλουμε κάποιον επειδή έκανε μια ερώτηση σε ένα φόρουμ! Ας δείξουμε λίγο επίπεδο!
Όσον αφορά στην ορθογραφία σου... δυσκολέυομαι και δεν λέω ψέματα! αλλά σέβομαι τις γνώσεις σου! για αυτό και ζήτησα να γράφεις greeklish! Δεν ήθελα να σε προσβάλω...
φιλικά και πάλι
alldiffeReNt|alleQUaL
psaRoui
Junior Member
 
Posts: 481
Εγγραφή: 20.03.09, 5:25 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.10.09, 2:43 pm

sadi μην με χαλάς τώρα φίλε....

θέλω να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα με τον Γιώργο γιατι πιστέυω οτι ενας ανθρωπος που κατέχει master σε κάτι θα έπρεπε τουλάχιστον να μην απαξιώνει δουλειά ανθρώπων που έχουν σπουδάσει για να την κάνουν....

είμαι πολύ περίεργος να μάθω με τί ασχολείται :think

υ.γ. Γιώργο για την ιστορία έχω να σου δείξω αρχείο σε word!!!!!ιατρων που ήθελαν να βγάλουν ενα 16σέλιδο εντυπο....μου ζητησαν να το εκτυπώσω απλά...

-τους είπα οτι δεν αναλαμβάνω την εκτύπωση του εντύπου....
-με ρωτησαν γιατι...
-τους απαντώ οτι δεν εχει στηθει σε σελιδοποιητικό πρόγραμμα και δεν αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος...

- με ρωτανε σε τι πρόγραμμα το θέλω... :shock:

-τους απαντω σε indesign.... 8)

- se 2 μερες μου το φερνουν ξανα στημένο σε indesign!!! :shock: :shock:

άν το εκτύπωνα έτσι όπως ήταν δεν υπήρχε περίπτωση να μου το πληρώναν ΠΟΤΕ!!!!

RGB εικόνες, μηδαμινά περιθώρια, λάθος στοιχίσεις.....γραμματοσειρές κουκουρούκου...

τι να σου εξηγώ τώρα....δώσανε 300€ επειδη τους λυπήθηκα αλλα περισσότερο επειδη δεν αντεχα αυτο που έβλεπα και το ξαναέστησα απο την αρχη σωστά...

τελικα με ευχαριστησαν αφου πήραν το τελικό εντυπο στα χέρια τους και ζήσαν αυτοι καλά και εμείς καλύτερα... :D
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό Dark3go » 14.10.09, 4:04 pm

Γεια σου ρε Ισίδωρε, δάσκαλε...

Εικόνα

Πι-Ες. Σαδινιστας, σαλούδος κομπανιέρος, αστα αλλα βικτορια σιέμπρε, αδελφοι κατσάμπα, ον δε λούζ...
The Rime of the Ancient Mariner!
Άβαταρ μέλους
Dark3go
Old Member
 
Posts: 1125
Εγγραφή: 10.01.07, 5:31 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό yiorgos68 » 14.10.09, 4:37 pm

Δεν ξέρω, μερικοί άνθρωποι μου σπάνε τα νεύρα. Τι ζόρια τραβάτε ρε φιλαράκια; Βρείτε κάποιον τρόπο να ξελαμπικάρετε. Κλείστε μια μέρα τον υπολογιστή και χαλαρώστε. Ορμήστε σε καμιά γυναίκα να σας τρίψει την πλάτη με λάδι. Κάτι θα βρείτε. Μια ερώτηση έκανα και πέσατε να με κατασπαράξετε! Σε λίγο επειδή είναι όλοι ειδικοί σ' αυτή τη χώρα, θα πρέπει ακόμα και για να αναπνεύσουμε να ζητάμε την άδεια του πνευμονολόγου...

Απαντώ:

1) Στο παιδί με το ανέκδοτο: πιστεύεις πραγματικά ότι ειδικός είναι εκείνος που ενώ σου ενώνει τα σωληνάκια στο ψυγείο του αυτοκινήτου, σου λέει ότι σου άλλαξε ψυγείο; Το να σε πιάνουν κότσο είναι ένα πράγμα. Το να είσαι και περήφανος γι αυτό είναι άλλο...Ξέρεις τι με κάνεις να σκέφτομαι;Έναν κροκόδειλο που χάνει το δρόμο του και που μπαίνει στο πρώτο μαγαζί που βρίσκει μπροστά του και που είναι μαγαζί που φτιάχνει τσάντες από δέρματα κροκόδειλου, ζητώντας τους να του δείξουν το δρόμο.

2) Ρωτάς αν μου φαίνεται παράλογο που προσπαθείτε να προστατέψετε τη δουλειά σας. Εκείνο που με ενδιαφέρει δεν είναι ποιά είναι η δουλειά που θέλεις να προστατεύσεις, αλλά αν αυτή τη δουλειά την κάνεις σωστά. Δεν με νοιάζει αν έχεις πτυχίο ή όχι, αλλά πόσο καλός είσαι σ΄αυτό που κάνεις. Προσωπικά δεν έχω κανένα πτυχίο γραφιστικής και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το επάγγελμα. Μόνο και μόνο η λέξη γραφίστας μου προκαλεί αλλεργία, όχι φυσικά από σνομπισμό, αλλά γιατί γνωρίζω ότι η πλειοψηφία είναι άνθρωποι με καλές τεχνικές γνώσεις επί του αντικειμένου αλλά καθόλου αισθητική. Σου αναφέρω ότι πριν από δύο χρόνια επικοινώνησε μαζί μου μεγάλο γραφιστικό γραφείο της Χαλκίδας για να μου ζητήσουν να τους σχεδιάσω ιστοσελίδα. Φαντάσου ότι και οι ίδιοι ιστοσελίδες σχεδιάζουν...

3) Προς τον τύπο που αναφέρει ότι η πενία οφείλεται στο γεγονός ότι ό ένας κανει την δουλεια του άλλου, χωρίς τιμολόγιο, έδρα ή βιβλία, του λέω το εξής. Έχεις ένα παιδί για το οποίο πληρώνεις να μάθει αγγλικά. Το πηγαίνεις λοιπόν σε ένα φροντιστήριο με εκατό περγαμηνές. Το παιδί έχει όρεξη και είναι και καλός μαθητής. Παρ΄όλα αυτά δεν μαθαίνει τίποτα. Υπάρχει ωστόσο μια γνωστή κοπέλα ελληνοαγγλίδα χωρίς πτυχία που μιλάει σωστά την αγγλική και με την οποία το παιδί του γείτονα έχει μάθει αγγλικά και έχει πάρει τρία πτυχία. Τι θα κάνεις; Θα αφήσεις το παιδί στο φροντιστήριο; Γνωρίζω κοπέλα με πτυχίο γαλλικής φιλολογίας από το πανεπιστήμιο Αθήνας που δεν ξέρει να πει καραμέλα στα γαλλικά. Προσωπικά σπούδασα στη Γαλλία και έμεινα στο Παρίσι για 6 περίπου χρόνια. Το πρώτο καλοκαίρι που επέστρεψα Ελλάδα για διακοπές, έφερα μαζί μου και μια κοπελιά που είχα γνωρίσει εκεί. Βρέθηκα σε κοινή παρέα με την εν λόγω καθηγήτρια γαλλικών. Τι να σου πω τώρα; Ότι πέρασα όλο μου το απόγευμα να μεταφράζω από τα ελληνικά στα γαλλικά και τούμπαλιν αυτά που της έλεγε η κοπελιά μου; Άσχετη τελείως. Τώρα διδάσκει σε δημόσιο σχολείο. Τι να το κάνω το πτυχίο της;

Η πενία φίλε μου οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα ο καθένας ό,τι επαγγέλεται είναι και τίποτα δεν προχωράει γιατί κανείς δεν κάνει σωστά μια ολοκληρωμένη δουλειά πάνω σ΄αυτό που είναι πραγματικά καλός. Όλα είναι πασαλείματα στη χώρα αυτή. Ο γραφίστας είναι και καλιτέχνης, ο γραφίστας είναι και τυπογράφος και ο τυπογράφος είναι και ζωγράφος. Για να σε προλάβω, εγώ δε θεωρώ τον εαυτό μου και βέβαια τίποτα απ΄ολα αυτά. Αλλά και πάλι, διαβάζοντας κάποια παλιά post σ' αυτό το φόρουμ, όπου θέλουν κάποιοι να εκδώσουν τη δουλειά τους, και παραθέτουν και link με portfolio, με πιάνει και πάλι αλλεργία στη θέα τους και μόνο, με την έλλειψη φαντασίας και με τα χιλιο-ιδωμένα μοτίβα. Θα μου πείς, γούστα είναι αυτά.


4) Στον προηγούμενο που μιλά για αντιφάσεις, βάζοντάς του λίγο πιπέρι στο στόμα, απαντώ:
α) Μάλλον δεν γνωρίζεις ποιά είναι η διαδικασία για να συμμετέχεις στη σχεδιαστική διαδικασία του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου, οπότε και δικαιολογείται η άγνοιά σου όχι όμως και η υπεροψία σου. Φαντάζομαι ότι αν δεν έχεις ό ίδιος αυτοκίνητο, κάπου τουλάχιστον θα έχεις δει ένα. Είναι αυτό με τις τέσσερις ρόδες. (Αυτό με τις δυο είναι ποδήλατο ή μηχανή). Μπορούμε να μιλάμε για το σύνολο του γενικού σχεδίου, μπορούμε να μιλάμε και για επιμέρους σχεδιασμό όπως π.χ. το πίσω ή το έμπροσθεν κόψιμο, μια πατενταρισμένη ηλιοροφή, φώτα, ή ακόμα και ...χερούλια της πόρτας. Πάρε ένα αυτοκινητάκι της Martel στα χέρια σου και θα δεις για τι πράγμα μιλάω.
β) Σχεδιάζοντας σε διαγωνισμό ένα επιμέρους τμήμα του αυτοκινήτου, όπως τα εμπρός φώτα βγάζεις χρήματα, αλλά δεν γίνεσαι και πλούσιος.
γ) Σχετικά με τα χρήματα και τις ανάγκες που έχει ο καθένας: Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φερνει ο χρόνος. Αυτό μόνο σου λέω. Με τις υγειές σου!

7) Προς τον φίλο που κάνει τον κακομοίρη για να τον λυπηθεί ο θεός λέγοντας "αυτο που θες να κανεις ειναι ΓΡΑΦΗΣΤΗΚΗ και σχεδον ολοι εδω μεσα φαγανε τα λισακα τους χρονια σε σχολες και απληρωτες δουλιες για να το κανουν. δεν ειναι πηρα ενα η/υ επιδη εχουν και οι αλλοι εβαλα και ενα σπασμενο corel και εγινα μαγκας",
του λέω πως κι εγώ έκανα πάνω από 15 δουλειές ( κάποιες αρκετά βαριές) όσο σπούδαζα και μάλιστα σε μια χώρα αφιλόξενη προς τους ξένους. Δεν είναι δικαιολογία αυτή.

6) Αν σε πονάει η μέση σου πας σε γιατρό. Αν σε πονάει το κεφάλι σου παίρνεις μια ασπιρίνη. Αν επιμείνει, πας σε γιατρό.

7) Κάποτε μια γριά βρήκε ένα μισοπεθαμένο φίδι και το μάζεψε. Το φρόντισε και το γιάτρεψε και το έκανε καλά. Ζήσανε παρέα για πάνω από δέκα χρόνια. Μια μέρα, στα καλά καθούμενα, το φίδι τσίμπησε τη γριά. Το δηλητήριο ανέβηκε προς την καρδιά και η γριά άρχισε να πεθαίνει. Γύρισε λοιπόν στο φίδι και του είπε:
- Φιδάκι μου, σε πήρα και σε μάζεψα, σε τάισα και σε κανα καλά. Και τώρα γυρνάς και με σκοτώνεις.
- Γιαγιά μου καλή, καλή μου γιαγιά, όταν με μάζεψες δεν ήξερες ότι ήμουνα φίδι;

Το αφιερώνω στους Έλληνες που δεν αλλάζουν με τίποτα, στους Έλληνες που κατέχουν την απόλυτη γνώση και αλήθεια στο αντικείμενό τους και που την κρατάνε μην και τους πάρει κανείς σαν το διαμάντι από το χέρι. Κάποιοι από εδώ μέσα ας ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη και θα καταλάβουν τι εννοώ (αν και ο καθρέφτης καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί πριν στείλει την εικόνα πίσω.)


8) Κάποτε έπιασαν φωτιά τα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο γελωτοποιός βγήκε να ειδοποιήσει τον κόσμο ότι κινδυνεύουν. Εκείνοι το θεώρησαν πλάκα και γέλασαν με το παίξιμο του γελωτοποιού. Εκείνος επέμεινε. Εκείνοι και πάλι γέλασαν και ξαναγέλασαν και κρατούσαν τα στομάχια τους από το γέλιο. Έμειναν εκεί και σε μισή ώρα όλοι τους έγιναν κάρβουνο.

Αγαπητοί ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Μπορεί να κάνω εγώ λάθος και να έχετε οι περισσότεροι δίκιο. Συνεχίστε λοιπόν να να βαυκαλίζεστε και να πιστεύετε πως είστε σωστοί καλιτέχνες βγάζοντας μια τεχνική σχολή γραφιστικής, έχοντας ένα μη σπασμένο λογισμικό και σνομπάροντας κάποιον που σας ζήτησε τα φώτα σας! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! Συνεχίστε να κοιμάστε...
yiorgos68
Member
 
Posts: 3
Εγγραφή: 11.10.09, 3:06 pm

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό zoridesign » 14.10.09, 4:50 pm

Να σαι καλα φίλε μου. Ευχομαι τα καλύτερα. :superman:
Ζούμε σε εποχές μάταιων επιδόσεων
Άβαταρ μέλους
zoridesign
Old Member
 
Posts: 1030
Εγγραφή: 16.08.07, 4:34 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό psaRoui » 14.10.09, 4:51 pm

yiorgos68 έγραψε:Δεν ξέρω, μερικοί άνθρωποι μου σπάνε τα νεύρα. Τι ζόρια τραβάτε ρε φιλαράκια;.....................Συνεχίστε να κοιμάστε...

κ. Γιώργο! μήπως είπατε πολλά! Αν δεν έχετε καταλάβει που βρίσκεστε και αν δεν σας έχουν μάθει πως να μιλάτε καλό θα ήταν να μην προσπαθείτε να δόσετε τα φώτα σας στους "Τεχνικούς" και στους "άνθρωπους με καλές τεχνικές γνώσεις επί του αντικειμένου αλλά καθόλου αισθητική".. ζήτάτε τη βοήθειά μας.. και μας μιλάτε έτσι?? πραγματικά.. γιατί να σας βοηθήσω εγώ ή κάποιος άλλος συνάδερφος... Μπορεί να μην σας μιλήσαμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο αλλά αρκετοί σας έχουν απαντήσει... και εσείς του απαξιώνετε με όρους >το παιδί... μα αν είναι δυνατόν.. παιδί???
ΕΧΩ και ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ!!!


SADINISTAS.. ΠΑΝΩ ΤΟΥ.. φάτον.... :superman:
alldiffeReNt|alleQUaL
psaRoui
Junior Member
 
Posts: 481
Εγγραφή: 20.03.09, 5:25 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό isikol » 14.10.09, 6:01 pm

ρε adminia....μπορεί καποιος να μου βρει την ip του και να μου την στείλει..

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΕ ΣΕΙΣ....

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ!!!
http://isikol.deviantart.com
--------------------
(my personal gallery)
Άβαταρ μέλους
isikol
Master Member
 
Posts: 5138
Εγγραφή: 15.06.06, 3:41 pm
Τοποθεσία: Daily Planet - στο υπόγειο με την Lois...

Re: Βοήθεια για εκτύπωση βιβλίου

Δημοσίευσηαπό lemon » 14.10.09, 6:05 pm

Στο καλό.... γελάσαμε πάλι! :lol: :lol: :lol: :lol:
καλό σου ταξίδι!
Άβαταρ μέλους
lemon
Senior Member
 
Posts: 766
Εγγραφή: 12.06.06, 11:15 am
Τοποθεσία: everywhere & nowhere

Επόμενο

Επιστροφή στο I.V Γραφικές Τέχνες / Εκτύπωση / Συσκευασία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Visual Communication Designers Club

Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων